Jutarnji list bez Butkovića, Pleše i Pavića mlađeg i s 300.000 kuna mjesečno više

U impresumu Jutarnjeg lista više ne će biti Igora Alborghettija, zamjenika glavnog urednika, Mirana Pavića, urednikaJutarnji listintegriranog deska i direktora Europa Digitala, online izdanja EPH, Vuka Radića, urednika weba i priloga Dobra hrana, kolumnista i komentatora Davora Butkovića i Mladena Plešea, ali ni Tomislava Dubenika koji je vodio oglasni dio u poslovnim segmentima tvrtke, javlja tportal.

Portal Index u piše kako je u EPH krenula čistka kadrova koji su bili vjerni Ninoslavu Paviću. Navodno je Uprava koju je postavio novi vlasnik odvjetnik Marijan Hanžeković izrazila zgražanje kada su vidjeli koliko je zapravo razlika u primanjima između omiljenih urednika-kolumnista EPH i običnih novinara.

Zanimljivo je kako je navedeni trojac na vrhu top-liste plaća u EPH koje je nedavno objavio Denis Latin:

1 Mladen Pleše (Jutarnji list glavni urednik) – mjesečni honorar: 107.802,50
2 Davor Butković (Jutarnji list zamjenik gl. ur.) – mjesečni honorar: 138.802,50
3 Igor Alborghetti (Jutarnji list zamjenik gl. ur.) – mjesečni honorar: 80.832,50

Navedenim imenima u odlasku, piše Index, navodno je nova uprava ponudila manji iznos plaće kojeg nisu prihvatili te im je otkazana suradnja. No, dodaju kako tako nešto Uprava za sada nije htjela ni potvrditi ni demantirati.

narod.hr/hkv

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.