Muke Andreja Plenkovića i Gordana Jandrokovića sa stranačkom, parlamentarnom i općenito demokracijom u Hrvata

Moramo voditi računa da nijednom svojom izjavom ne dovodimo u pitanje vladajuću koaliciju.

- Gordan Jandroković, predsjednik Sabora Republike Hrvatske, 10. ožujka 2018.

Članovi HDZ-a danas su se okupili u Velikoj Gorici gdje obilježavaju 28. godišnjicu osnutka stranke u tom gradu, javljaju hrvatski mediji. charles njonjoTom prilikom, smjeli su govoriti i neki lokalni HDZ-ovci, pa se nakon dugo vremena javno čulo i nešto od toga što misli stranačka baza.

Tako je Mirko Matić iz velikogoričkog HZD-a govoreći na pozornici, Plenkoviću i ostatku vodstva stranke poručio da je “Istanbulska konvencija protuprirodna kao i slični zakoni”, podsjetivši da je HDZ demokršćanska stranka.

U pomanjkanju bilo kakvog argumenta pripadnici vodstva stranke različito su se snašli, pa je Plenković svoje kritičare briselski bahato uputio na čitanje Istanbulske konvencije. Naime, i pored svega što je unazad više mjeseci u javnim polemikama napisano od strane vrlo uglednih i stručnih ljudi, iz ovoga slijedi da Plenkovićevi kritičari ratifikacije Istanbulske konvencije zapravo ne znaju čitati. Krasno. To očigledno vrijedi i za Katoličku Crkvu u Hrvatskoj koja je o Istanbulskoj konvenciji više puta s najviših razina izrekla svoj negativni stav.

No, za politički biser tjedna u svojem reagiranju pobrinuo se predsjednik Sabora Republike Hrvatske Gordan Jandroković čiju smo izjavu izdvojili na početku ovoga teksta. Dakle, po ovoj instrukciji se u HDZ-u od sada treba voditi računa da se ni jednom izjavom, a kamo li činom ni slučajno ne dovede u bilo kakvo pitanje koalicija s HNS-om i SDSS-om. Da smo u HNS-u i SDSS-u, naravno, nakon ovakve javne poruke glavnoga tajnika najveće koalicijske stranke svojim članovima, tek bi smo sada krenuli s navalom svojih neispunjenih uvjeta, ako ovi do sada ispunjeni nisu bili dosta i previše.

Ponekad se pitamo tko je zaista dobio zadnje parlamentarne izbore u Hrvatskoj?

(mm)
Ilustracija: Charles Njonjo
Kenijski uglednik koji svoju prepoznatljivost u domaćoj javnosti duguje nošenju odijela s londonskim krojem

POVEZNICA

Za one koji žele znati više o Njonji

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.