Kandidat za gradonačelnika Ilčić: očekujem ulazak u 2. krug

NLadislav Ilčićezavisni kandidat za varaždinskog gradonačelnika Ladislav Ilčić danas je na konferenciji za novinare rekao kako očekuje da će biti dva kruga izbora za gradonačelnika Varaždina i da će on biti jedan od dvojice kandidata koji će ući u drugi krug.

Uoči nedjeljnih prijevremenih izbora za gradonačelnika Varaždina, Ilčić je s kandidatima za zamjenike gradonačelnika Robertom Podolnjakom i Nikolom Šoparom uputio završnu poruku građanima te ih pozvao da izađu na izbore. "Sva tri moja protukandidata su etablirani političari koji su po dobro utabanim stranačkim stazama ušli u političku kastu. Ja sam jedan od vas, obični građanin kojem se nije sviđalo kako naši političari troše novac i nisam imao za koga glasati. Odlučio sam se angažirati kako bih na afirmativan način pomogao da se situacija poboljša", rekao je Ilčić.

Akademski glazbenik i predsjednik udruge Glas roditelja za djecu - GROZD Ladislav Ilčić, menadžer u slovenskoj multinacionalnoj IT kompaniji Nikola Šopar i izvanredni profesor ustavnog prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu Robert Podolnjak, istaknuli su da su u politiku ušli isključivo radi zalaganja za opće dobro.

Najavili su da će, ukoliko pobijede na izborima, napraviti reviziju u svim tvrtkama u kojima Grad ima udjele te potaknuti što hitnije pravosudno rješavanje pitanja zakonitosti ugovora koje je Grad sklopio vezano uz zbrinjavanje otpada, aerodrom i poticajnu stanogradnju, kao i reviziju troškova gradske uprave i nenaplaćenih dugovanja prema Gradu. Zalažu se za razvoj Varaždina kao centra visoke tehnologije i informatike, poticaje obiteljima, sustavno i dugoročno održivo zbrinjavanje otpada, veće socijalne naknade za one koji su ostali bez posla i veće stipendije za učenike i studente.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Varaždina održat će se u nedjelju 16. listopada, a raspisani su pošto je Ivan Čehok u srpnju dao ostavku na gradonačelničku dužnost iz pritvora u Remetincu. Na prijevremenim izborima natječu se četvorica kandidata.

(hkv-Hina)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.