Zastupnici Kukuriku koalicije neće sudjelovati u radu Sabora

SKukurikuaborski zastupnici iz SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a, stranaka Kukuriku koalicije, neće više sudjelovati u radu Hrvatskog sabora, a time ni u, kako su danas izjavili njihovi predstavnici, HDZ-ovom narušavanju dostojanstva i ugleda parlamenta.

"U situaciji u kojoj je komunikacija u Saboru dovedena na razinu bacanja flaša i papira, kao u nekoj birtiji, smatramo da je to situacija u kojoj više ne možemo sudjelovati u radu Sabora", izjavila je predsjednica Kluba HNS/HSU-a Vesna Pusić na konferenciji za novinare u Saboru.

I Slavko Linić je, u ime Kluba SDP-a, naglasio da oporba više ne želi "biti samo ukras u parlamentu koji ne vodi brigu o situaciji u zemlji", već neophodnim smatra da se aktualni saziv Sabora raspusti i građanima prepusti da na izborima odluče o tome tko će ih u Saboru predstavljati u idućem sazivu.

Upitan što će se dogoditi ako Sabor, zbog izostanka zastupnika iz Kukuriku koalicije, neće više imati kvorum za donošenje odluka, pa tako ni one o privremenom financiranju u prva tri mjeseca iduće godine, Linić je odgovorio da je na predsjedniku Republike da, ne bude li Sabor funkcionirao, postupi u skladu sa svojim ovlastima.

Silvano Hrelja iz HSU-a rekao je da će zastupnici Kukuriku koalicije nastaviti dolaziti u Sabor, ali neće sudjelovati u njegovu niti radu saborskih radnih tijela.

 

 

http://www.hkv.hr/images/stories/slike08/Sabor-d.jpg

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.