Savez za Hrvatsku - alternativa ulasku Hrvatske u EU

SJedino Hrvatskatranke Jedino Hrvatska, Akcija za bolju Hrvatsku i Hrvatska demokršćanska stranka osnivaju izbornu i referendumsku koaliciju Savez za Hrvatsku i nude alternativu pristupanju Hrvatske Europskoj uniji koju smatraju pogubnom za Hrvatsku, njezinu suverenost i samostalnost, najavili su danas njihovi čelnici na konferenciji za novinare.

Predsjednici stranaka Jedino Hrvatska, Milovan Šibl, Akcije za bolju Hrvatsku, Željko Sačić i zamjenik predsjednika Hrvatske demokršćanske stranke, Petar Kaćunko najavili su izlazak na predstojeće parlamentarne izbore te zajednički nastup na referendumu o pristupanju Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije.

Šibl je ustvrdio kako će se na izborima i referendumu odlučivati o očuvanju hrvatske samostalnosti i suverenosti kakva je izborena u Domovinskom ratu i priznata od Ujedinjenih naroda, jer ulaskom u Europsku uniju, među većim državama i brojnim narodima, to više nećemo moći te dodao da tome u prilog govore broja iskustva iz prošlosti.

Hrvatska danas još može odlučivati koliko će proizvesti šećera ili mlijeka, što će biti s Inom, ali ulaskom u EU više neće moći, upozorio je Šibl. Kada nam kažu da EU nema alternativu poručujemo im da slobodna i samostalna Hrvatska nema alternativu, a kada nas pitaju što je alternativa EU, mi pitamo što je alternativa hrvatskoj slobodi i samostalnosti, rekao je Šibl.

Naveo je da je prema podacima Eurobarometra tek 30 posto hrvatskih građana za ulazak Hrvatske u EU, za razliku od anketa koje naručuju, kako je rekao, činovnik EU Paul Vandoren i ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković, u kojima potporu ulasku u EU daje više od 50 posto građana.

Po riječima Željka Sačića Hrvatskoj prijeti kolonizacija nakon što je pokradena i uništena korupcijom, nakon ogromnih žrtava i teških razaranja, izdaje Domovinskog rata, izručenja generala Haagu i nakon što je omogućen progon hrvatskih branitelja da bi se zatvorilo Poglavlje 23. Sada gledamo igrokaze premijerke Jadranke Kosor koja o svemu ništa nije znala i ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića koji nije mislio da su srbijanske optužnice za 44 hrvatska državljana baš tako važne, rekao je.

Prema Sačićevim riječima premijerka Kosor i predsjednik Ivo Josipović natječu se tko će potpisati izdaju - ugovor o pristupanju RH EU. Imamo Hrvatsku u rukama nacionalnih izdajnika i ne uspijemo li to spriječiti Hrvatska će završiti kao kolonija EU birokrata koji će nam uzeti sve naše vrednote i pretvoriti nas u banana državu, upozorio je Sačić.

Požalio se na bojkot HTV-a jer se, kako je rekao, ne uklapaju u uređivačku koncepciju, pa medijsku blokadu pokušavaju probiti preko lokalnih tv postaja.

 

(hkv-Hina)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.