Udruga Zagreb Pride ne čini ništa radi sprječavanja govora mržnje i pozivanja na vandalizam

Hod Za Zivot ZagrebZaklada za pravnu kulturu Ordo Iuris podnijela je protiv Udruge Zagreb Pride i nepoznatih počinitelja prekršajnu prijavu zbog govora mržnje i vandalizma kojima se remetio javni red i mir, priopćili su iz Zaklade.

Sa srijede 27. svibnja na četvrtak 28. svibnja 2020. godine, u još neutvrđenom razdoblju, otuđene su javno izvješene zastave građanske inicijative Hod za život – Zagreb, koja se zalaže za temeljno ljudsko pravo, pravo na život. Upravo je činjenica, slobodnog prakticiranja demokratskog prava na slobodu govora, mišljenja i savjesti od strane inicijative Hod za život, bila glavna motivacija vandalskom činu. Samom otuđivanju zastava prethodile su medijske konferencije krajnje lijevo – liberalnih političkih grupacija i objave Udruge Zagreb Pride na njihovom Twitter profilu u kojima su iznesene dezinformacijske i klevetničke tvrdnje. Udruga Zagreb Pride nije učinila ništa radi sprječavanja ili ograđivanja od govora mržnje, tj. huškanja, vrijeđanja, zazivanje smrti javnih osoba, pozivanja na krađu i paljenje zastava Hoda za život, u komentarima koji su se nadovezali na njihove Twitter objave, kaže se u priopćenju.

Zaklada Ordo Iuris osuđuje takvu verbalno - javnu manifestaciju mržnje u prikrivenom i neprikrivenom obliku, te ispoljavanje visoke netolerancije s puno negativnog osjećajnog naboja usmjerenog prema onome što je različito, a koje doprinosi javnom izazivanju i produbljivanju mržnje prema određenoj skupini, u ovom slučaju pokretu za život. Pritom je nevažan faktor subjektivne uvredljivosti, već je važan zahtjev za poštovanjem ljudskog bića, koje poštovanje prema objektivnim kriterijima pripada svakom pojedincu, ali i društvenoj skupini, kaže se na kraju priopćenja Zaklade za pravnu kulturu Ordo Iuris.

(hkv)

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.