Koronavirus u RH

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj imamo 47 novih COVID-19 pozitivnih bolesnika. Ukupno se radi o 1126 bolesnika, izvijestio je na početku konferencije za medije ministar zdravstva Vili Beroš.

Potom je i dodao.

- Učinjeno 9833 testiranja, a u zadnja 24 sata 583. Nažalost, imamo četiri premonule osobe u KBC Osijek. Radi se o Koronaosobama starije životne dobi, i svi su bili kronični bolesnici. Imamo ukupno 12 preminulih. Na respiratoru imamo 39 osoba, a oporavljenih je 119, što je 27 više nego jučer.

- Jasno je epidemiološki da su sljedaća dva i pol do tri tjedna kritično razdoblje koje će odrediti našu sudbinu. Budimo odgovorni, poštujemo mjere, one su tu s vrlo jasnim razlogom. Ako ćemo poštivati, možemo prebroditi ovu ugrozu, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Do 11 sati u subotu danas izdano 382.191 propusnica, većinom od strane poslodavaca, a odbijeno je 9.625 zahtjeva, izvijestio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

(hkv)

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.