Balvan revolucija ponovo u Gvozdu, prva nakon Domovinskog rata

Danas u jutarnjim satima povijesno hrvatsko ime grada Gvozd je po odluci većinskog srpskog općinskog vijeća promijenjeno u Gvozd2jugoslavensko – srpsko ime Vrginmost, koje je 1996. bilo vraćeno na povijesno ime Gvozd, javljeno nam je direktno s terena- Situacija je dovedena do usijanja i mogući su sukobi katastrofalnih posljedica.

Cijelu stvar uz blagoslov Sabora i Vlade RH je donijelo Srpsko narodno vijeće koje već po tko zna koji put ima pretenzije prema teritoriju Republike Hrvatske ,tj. prema legalizaciji tzv. Srpske krajine, a s ciljem tihog postizanja velikosrpskog cilja na liniji Karlovac-Karlobag.Po svemu sudeći ovo je samo početak. Informacija do sada nije izašla niti u jednom hrvatskom mediju, ali se vijest među hrvatskim braniteljima vrlo brzo proširila.

Pitamo se je li ovo početak ponovnih sukoba koje srpska manjina uporno inicira svojim zahtjevima i nametljivošću i kako će se ovo sve na kraju završiti s obzirom da nam je poznato mišljenje i hrvatskih branitelja.

Ili je srpska manjina koja je u većini slučajeva agresorska manjina ipak doznala da su hrvatski branitelji u pripremi rušenja zakona o općem oprostu te zahtjevom za oduzimanje imovine svima koji su bili u agresorskoj vojsci kao naknadu ratne štete.

Ovo je ponovni udar na Domovinski rat i Hrvatske branitelje koji su ginuli baš zato da se grad zove Gvozd, a ne Vrginmost.

Pitamo se ima li kraja gluposti koja izlazi iz glava premijera, predsjednika i saborskih zastupnika i razmišljaju li oni koje će posljedice biti i za srpsku manjinu u Hrvatskoj, ali i za hrvatski narod, nije li dosta krvoprolića, i tko će za ovakve veleizdaje odgovarati.

Portal Croatorum

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.