Dan bez smrti: Sirijsko primirje se drži

Primirje u Siriji i dalje se drži, nakon što je prošao prvi cijeli dan za vrijeme kojeg nisu zabilježeni veći sukobi, Rat u Sirijia pojedini izvori navode kako nakon dugo vremena tijekom cijelog dana nije zabilježena niti jedna žrtva među borcima na obje strane. UN također ističe kako je došlo do "znatnog smanjenja" u sukobima diljem zemlje.

Specijalni izaslanik UN-a za Siriju, Staffan de Mistura, rekao je kako se situacija na terenu "dramatično popravila" te kako bi se uskoro trebalo početi s dostavom humanitarne pomoći na prostor istočnog Aleppa.

Podsjetimo, primirje je postignuto na temelju dogovora između Rusije i SAD-a, a ovog puta - za razliku od ranijih pokušaja - primirje podupiru i sve zemlje koje pomažu sudionike sukobe na terenu (Turska, Iran, Saudijska Arabija...).

Od početka rata u Siriji, koji je započeo 2011. godine, do danas je - prema procjenama UN-a - ubijeno oko 430.000 ljudi, a oko 11 milijuna je raseljeno. Mi ćemo samo dodati da su odista čudni putevi širenja demokracije.

advance.hr / hkv

POVEZNICA

Situaciju u Siriji moguće je pratiti preko ove poveznice: Karta Sirije s najnovijim vijestima.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.