'Plenković će imati čvrstu saborsku većinu sa, ili bez, tri mandata Pupovca'

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović rekao je danas da potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac ne će kadrovirati sastav buduće hrvatske vlade, već će predsjednik HDZ-a Andrej Zlatko HasanbegovićPlenković imati čvrstu parlamentarnu većinu sa, ili bez, tri zastupnika SDSS-a.

"Pupovac ne će kadrovirati sastav buduće hrvatske vlade. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković imat će čvrstu saborsku većinu sa, ili bez, tri mandata Pupovca", kazao je Hasanbegović Hini komentirajući izjavu Pupovca za televiziju N1 u kojoj je najavio mogućnost sudjelovanja predstavnika manjina u stvaranju vladajuće većine, ali je poručio da njegova stranka sigurno neće podržati vladu u kojoj će biti Zlatko Hasanbegović.

'Otrcane klevete'

Hasanbegović smatra da Pupovac ima legitimno pravo isticati svoje političke zahtjeve, kao što ih je legitimno i ne prihvatiti.

"Pupovac je potpredsjednik SDSS-a, a nije predsjednik HDZ-a ili Mosta", poručio je.

Upitan kako komentira Pupovčevu optužbu da zastupa revizionističke stavove, ministar Hasanbegović kazao je kako su to već otrcane klevete koje su potpuno neutemeljene u bilo kojem njegovu stavu, izjavi ili postupku tijekom njegove ministarske dužnosti.

Hina

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.