Butković zadovoljan

Zagrebački Županijski sud presudio je da je štrajk u Croatia Airlinesu nezakonit. U obrazloženju se navodi da sindikat ORCA nije u dobroj vjeri pregovarao Croatia Airliness Upravom o novom kolektivnom ugovoru te da spor ne želi riješiti mirnim putem. Predstavnici sindikata - ovakvim su razvojem događaja očekivano razočarani. Najavljuju tužbu Vrhovnom sudu. S druge strane - Uprava poziva na nastavak pregovora.

"Radi se o nepravomoćnoj presudi. Drago mi je da nije došlo do štrajka, jer to nije dobro za CA ni za Hrvatsku u turističkoj sezoni", izjavio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Ponovio je da bi štajk bio poguban za CA, tvrtku koja je bila na popisu strateških tvrtki, a sada je u nacionalnom programu reformi i traži strateškog partnera. Postupak izbora konzultanata je u tijeku i vjerujem da ćemo na jesen imati odgovor na koji način izabrati strateškog partnera. CA treba svježi kapital i to je u jednom trenutku jedino rješenje", dodao je.

Ponovio je kako svojim pismom Croatia Airlinesu nije utjecao na sud jer sa sudom nije ni komunicirao. "Ja sam napisao pismo Upravi Croatia Airlinesa i radnicima da bi štrajk bio nešto što bi imalo nesagledive posljedice za tvrtku", poručio je.

(hrt)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.