'Kad bi se svi pridržavali pravila igre, onda mi ne bi bili u problemu'

Povodom obilježavanja Dana neovisnosti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata delegacija Grada Vukovara predvođena gradonačelnikom Grada Vukovara Ivanom Penavom s predstavnicima Vukovarbraniteljskih udruga iz grada Vukovara odala je počast i položila vijenac, objavio je portal vukovar.hr.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osvrnuo se na uvođenje dvojezičnosti, točnije dvojezičnih ploča u Vukovaru te kazao kako unatoč Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina to još ne će biti provedeno u Vukovaru.

Penava je kazao: “Što je Zagreb? Legitimno je da svatko ima svoje mišljenje i donosi svoje zaključke. Naravno da uvijek tu postoje zakoni i pravila igre koji vrijede. Kad bi se svi pridržavali pravila igre, onda mi ne bi bili u problemu. Netko si je našao da stavi mučene logoraše na stranu i da krene Ustav čitati od kraja. Doživljavamo to na način da se ne poštuje niti grad, niti nas”, rekao je Penava.

Na Penavu se nadovezao njegov savjetnik za branitelje Tomislav Josić. Josić je sudjelovao u radnoj skupini za izradu zakona kojim bi se Vukovar proglasio posebnim mjestom pijeteta. “Mi smo znali od početka da to s tim Zakonom ne može promijeniti”, kazao je Josić u svezi dvojezičnosti.

“Ja bih volio da se puno toga više ubacilo. Ima vremena, promijenit ćemo. Za grad Vukovar bi bilo lijepo da postane mjesto posebnog pijeteta. Vlada Zorana Milanovića je uvođenjem dvojezičnih ploča prekršila članak 8 Ustavnog zakona, a to nitko ne spominje. Ja bih volio da se neke stvari u Ustavnom zakonu riješe”, kazao je Josić.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.