Tko o čemu, a Anka Mrak-Taritaš o ostavkama

Još se tinta na novinskom papiru o zadnjoj aferi Anke Mrak-Taritaš nije sasvim osušila, a ona se već osjetila pozvanom komentirati slučaj ministrice Žalac. "Da se meni dogodilo ovo što se dogodilo ministrici Žalac, ja bih istog trenutka podnijela ostavku", Gunjabubnula je Anka Mrak-Taritaš i ostala živom.

Podsjećamo, prije nekoliko tjedana Anka Mrak Taritaš našla se u središtu afere jer je u u imovinskoj kartici zaboravila prijaviti 40.000 kuna. A njen "zaborav" zapravo je imao puno smisla, jer je zaista bilo tragikomično čitati kako je tih 40.000 kuna "zaradila".

Naime, Anku Mrak Taritaš prvo je 30. ožujka 2012. Odlukom o osnivanju ispitnog povjerenstva za strukovno područje arhitekture predsjednicom i ispitivačicom imenovao tadašnji ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak, danas predsjednik HNS-a, a potom je Anka Mrak Taritaš, nakon što je došlo do promjene i nakon što je ona 16. studenoga 2012. postala ministrica graditeljstva, samu sebe imenovala na tu funkciju. Prvu Odluku donijela je 21. svibnja 2014., potom i 4. prosinca iste godine te zadnju 6. listopada 2015., u kojoj jasno stoji da ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš imenuje Anku Mrak Taritaš predsjednicom i ispitivačicom povjerenstva, prenijeli su brojni portali.

I onda osobe poput Anke Mrak-Taritaš moraliziraju u hrvatskim mainstream medijima. A što se tiče tih medija, mi ćemo samo primijetiti kako su pokazali vrlo slabo zanimanje za stanje djevojčice stradale u naletu vozila ministrice Žalac. Ipak nam se to nekako s ljudskog stajališta čini najvažnijim. Sljedeći po važnosti bi nam bilo pitanje koliko je krivnja ministrice za tu nesreću. No, mainstream medijima puno je važnije bilo baviti se pitanjem je li ministrici Žalac pri sudaru bila ili nije istekla dozvola, kao da bi to išta promijenilo i da je, i da nije. Ministrica Žalac je za isteklu vozačku dozvolu već prekršajno odgovarala i kamo sreće kada bi ovakvi prekršaji bili najviše što se našim političarima može prigovoriti.

I zato se vratimo na bivšu ministricu Anku Mrak-Taritaš, koja bi da joj se dogodilo što i ministrici Žalac istog trenutka podnijela ostavku. Čelnica Amsterdamske koalicije još ničim nije objasnila nevjerojatne cijene obnova kuća u poplavi porušene Gunje. Također, ničim nije objasnila ni koliko je moralno bilo sebe kao ministrica imenovati predsjednicom ispitivačkog povjerenstva. Ne radi li se tu o eklatantnom sukobu interesa? No, nikoga odgovori na ovakva pitanja ne zanimaju. Što je najčudnije, ne zanimaju ni HDZ. Zašto?(mm)

 

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.