Zastupnika zaštitari izbacili iz Skupštine jer je pitao namješta li se natječaj za kante

U revijalnom tonu tekao je današnji aktualac na Skupštini, sve dok se za riječ nije javio Tomislav Tomašević iz Zagreb je naš.

Gradonačelnika Milana Bandića pitao je zašto je tvrtka Gradatin ubačena u drugi krug natječaja za nabavku kanti i spremnika koje se moraju podijeliti Zagrepčanima ako se zna Amdrija Mikulićda je upravo ta tvrtka, kao i njen bivši direktor optužena za namještanje javne nabave za otpad.

- Druga dva poduzeća žalila su se na to ubacivanje i sad čitav natječaj stoji – rekao je Tomašević i vidno nanervirao gradonačelnika. Kako može „sipati pamflete na račun ljudi koji rade korektno i pošteno svoj posao“, odgovorio mu je.

- Tko vam je dao pravo da s ove govornice prozivate ljude, a niste pogledali natječajnu dokumentaciju. Prejudicirate sudske postupke. Dobit će pisani odgovor o žalbama. Prijavite institucijama ako mislite da nešto nije u redu. Ako je netko napravio propust, istine će nas stići. Mirno spavam, istina je spora, ali dostižna. Neka svatko radi svoj posao – rekao je Bandić, a Tomašević mu je htio i odgovoriti, međutim, kako je objasnio predsjednik Skupštine, HDZ-ov Andrija Mikulić, za izlazak pred govornicu dignuo je pogrešan karton. Riječ mu nije dao, a Tomašević je, objašnjavajući da se drugima dozvoljavalo govoriti i uz pogrešno javljanje, odbio otići s govornice, na što je Mikulić pozvao zaštitare da ga udalje iz dvorane do završetka aktualca.

- Predsjednik Skupštine očito je htio zaštiti gradonačelnika, kojem je zasmetalo i što sam spomenuo da ima dvije potvrđene optužnice u aferi Agram. Otkad sam ja u Skupštini, nikome se nije oduzimala riječ jer je digao krivi karton – kazao je Tomašević, dok je Mikulić rekao da se oduvijek strogo drži pravila poslovnika te će tako i nastaviti.

Mateja Šobak
Večernji list

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.