Afera Madison

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković izjavila je da će Povjerenstvo zatražiti od državnih tijela potrebnu dokumentaciju radi provjere ima li Dalija Oreskovic2razloga za pokretanje postupka u slučaju bivšeg premijera Zorana Milanovića i agencije Madison Consulting.

Prema pisanju medija, Milanović je navodno od vlasnika Madisona Mladena Hrgareka tražio da fiktivnim ugovorima isplaćuje mjesečno 15.000 kuna vlasniku tvrtke Intergrafik Igoru Kneževiću. DORH je o tom slučaju proveo predistragu tijekom koje su ispitani svi akteri te zaključio da nije bilo kaznenog djela.

Mi ćemo sigurno sve provjeriti, zatražiti podatke i dokumentaciju te na temelju nje zaključiti ima li razloga za pokretanje postupka iz nadležnosti Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, izjavila je Hini Orešković.

S obzirom na to da je potrebno vrijeme za prikupljanje dokumentacije, Povjerenstvo će odluku o tom slučaju donijeti na javnoj sjednici u rujnu, najavila je. Dodala je kako će tada odlučivati i o nekim drugim predmetima koji se provjeravaju i za koje se prikuplja dokumentacija, poput slučajeva ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i ministrice socijalne politike i mladih Bernardice Juretić.

Podsjetila je kako je uobičajeno da Povjerenstvo reagira kada se u medijima pojavi podatak koji upućuje na to da bi mogao biti iz nadležnosti Povjerenstva.

S obzirom na to da je dio članova Povjerenstva na godišnjem odmoru, nismo održali radni sastanak na kojem razmjenjujemo mišljenja što treba učiniti, kojim se tijelima trebamo obratiti i s kakvim zahtjevima, no bez obzira na to, iz našeg dosadašnjeg troipolgodišnjeg rada proizlazi da Povjerenstvo, ako ima za to razloga, slučaj preispituje prema službenoj dužnosti, kazala je Orešković.

hkv

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.