Istarski političar Damir Kajin komentirao je spregu SDP-a i DOEH-a s PR agencijama i medijima, poglavito u Istri, ali i na državnoj razini. Izrekao je pri tome ono što je mnogima u Hrvatskoj jasno, i očito, ali što nitko od onih koji bi morali o tome govoriti nije nikada jasno i glasno rekao, mislimo pritom prvenstveno na HDZ i Most. (hkv)

Damir Kajin o povezanosti PR agencija, SDP-a i DORH-a

"U Istri najmanje 10 PR agencija opslužuje lokalnu vlast.racan milanovic josipovicNa taj način izvučeno je više novaca nego u Fimi mediji. Zašto DORH ne reagira? Ova ekipa Bajic- Cvitan, ljudi su SDP-ova profila. Jednog je izabrao Račan, drugog Milanović. Prve ljude DORH-a postavili su SDP-ovci. Istru se nije smijelo dirati, a Bajić je sve imao, ali obrazloženje je bilo - direktori javnih poduzeća u Istri ne žele govoriti. Kao da su željeli govoriti Barišić i Nevenka. Gdje je bit? Svi koriste PR (ministarstva, Vlada, stranke…) ali samo se Sanaderu sudilo, s pravom. No drugi su radili i gore stvari. U Istri se mediji plaćaju 10 milijuna kuna godišnje. Dokle? Nije bitno što je Knežević radio s SDP-om, već što mu je SDP dopustio da radi s državom. Kako to da javnost sve zna kada DORH u svoje prostorije poziva one iz HDZ-a. Fotoreportere i redakcije DORH unaprijed obavještava, a kada je riječ o ovim drugima, samo slučajne informacije (duboko grlo) dolaze u javnost”, piše Damir Kajin.

narod.hr

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.