Ususret predsjedničkim izborima: Smijenjen predsjednik izbornog povjerenstva

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu jučer je smijenjen s mjesta predsjednika izbornog povjerenstva na izborima za predsjednika države. Pravosuđe - TurudićTo je prvi put u praksi hrvatske države da predsjednik Županijskog suda nije predsjednik državnog izbornog povjerenstva. Turudić je u izjavi HRT-u izrazio uvjerenje da je to u vezi s njegovom ulogom u slučaju Perković.

Naime, kao predsjednik Županijskog suda, Ivan Turudić sudjelovao je u izručenju Josipa Perkovića Njemačkoj. Dugo iščekivano suđenje Perkoviću i Zdravku Mustaču zbog optužbi za ubojstvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića počinje u petak, 17. listopada u Münchenu.

Turudić je ustvrdio da i dalje osjeća pritisak izvršne vlasti na pravosuđe i sebe osobno te je uvjeren da stoji iza odluke o njegovoj smjeni. ''To je prvi put u praksi hrvatske države da predsjednik Županijskog suda nije predsjednik državnog izbornog povjerenstva'', kazao je Turudić.

Objektiv

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.