O cijeni "besplatnosti" udžbenika za osnovnu školu i prvi razred srednje škole već smo više puta pisali na portalu Hrvatskog kulturnog vijeća, zadnji puta početkom kolovoza. Ovaj puta prenosimo reakciju jednog od čitatelja portala Jutarnjeg lista na vijest o početku distribucije udžbenika po školama, koja pokazuje kako nismo jedini koji znamo računati. Tekst se može pročitati u nastavku, pri čemu treba imati na umu da se radi o komentaru za jedan portal koji se obično pišu na nešto slobodniji način.
 
 
Bravo pljačkaši! 
 
Ne postoji nešto BESPLATNO u ovoj državi (Ameri to već znaju odavna)...To da profe postanu skladištari ili knjižari sutra, možda je nova genijalna zamisao dr. Primorca, pa po toj logici on može biti tajnica (kad već ionako radi 48 sati dnevno, po osobnom iskazu),ali primjer pljačke zvani udžbenici zorno pokazuje kakovo smo društvo: 400 ili 412 (ah, ti nestašni miljunčići, idu amo-tamo) milijuna kuna za faktički 3 nakladnika uz katastrofalan kvalitet 8,648.000 udžbenika, vježbenice, radne sveske, itd. ispadne da je minimalna prosječna cijena 47 kuna ....uz famoznu špediciju od 12.270.000 kuna (+ vrećice, koji će klinac vrećice đacima, ako imaju školske torbe/ruksake ?!) i račun da u svaku školu ide barem po 8 paketa, ispade da je država sama sebi naplatila skoro 4.100 kuna tonu tereta. Primjera radi, KURISKA isporuka od vrata do vrata se kreće od 700 do 750,00 kuna bez ikakovih rabata. Ali, ako su udžbenici skočili 600 % u odnosu na 1996., zašto ne bi i špedicija, ta ima nas dosta u lancu, valja sve namiriti...I za pljačku traži se priznanje, svaka čast. Samo kod nas...
 
ROLLING
 
{mxc} 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.