Razgovor s odvjetnikom Matom Knezovićem

Poštovani gosp. Knezoviću, kako komentirate sastav nove Hrvatske vlade?

Čini se da ova Vlada odiše puno većom hrvatskom sviješću i duhom od svih dosadašnjih vlada. Izražavam svoju podršku osobito ministru kulture gosp. Hasanbegoviću koji je pod snažnim udarom onih koji se sami upisuju u „registar izdajica“. Izražavam i ljudsku podršku ministru branitelja u ostavci koji je na sudištu Partije, i njezinih paklenih ispostava, osuđen, a da ni jedan legalni sud nije ustanovio njegovu krivnju.

Idućih dana crveni fašisti, izjelice sirotinjske lipe, besposlenjaci na grbači hrvatskog naroda i lažni zaštitnici liberalne demokracije i ljudskih prava poduzeti će sve da i u međunarodnoj zajednici prokažu za „fašizam, antisemitizam, ustaštvo i sva zla svijeta“ novu Vladu. Prvi put je njihova struktura zla izišla na svjetlo dana i sada sikću mržnjom i nerazboritošću. Sve što bude dobro Vlada radila, ja osobno i Obiteljska stranka ćemo podržati.

Pred koji dan imali ste polemiku s GONG-om koji Vas je optužio za govor mržnje. Uzvratili ste im člankom kojim ste problematizirali financiranje tzv. nevladinih udruga. Kako u tom kontekstu komentirate najavu Tomislava Karamarka da će dio sredstava koja su se do sada davala tim udrugama preusmjeriti u demografiju?

Mali ispravak. GONG ni s kim ne polemizira. Oni govore ex catedra. Oni su debeli od sirotinjskog novca i autistični od svoje umišljenosti. Pripomoći ću im da čuju tužbama zbog klevete i za naknadu štete.

Mene su Gong i tzv. Kuća ljudskih prava napali za tzv. govor mržnje u predizbornoj kampanji. U svojim javnim SektašiOni se zauzimaju za tzv. nova ljudska prava, a izbacuju prirodna ljudska prava i ona zapisana u najvišim domaćim i međunarodnim pravnim aktima. Oni hoće tzv. reproduktivna prava, prava homoseksualaca, feministička prava, manjinska prava, nekakva antifašistička prava ili prava koja guše nacionalne države. Uglavnom, prava koja mijenjaju po vlastitoj potrebi i po potrebi svojih nalogodavaca tako da je i samo pravo bez ikakvog temelja.istupima vrlo često raskrinkavam rodnu ideologiju. To sam činio i u predizbornoj kampanji, a to ću činiti i ubuduće. Uistinu tu ideologiju smatram subverzijom zapadne kulture i kršćanske civilizacije, ali i nesmiljenim napadom na čovječanstvo. No, uz to su mi jednostavno podmetnuli i navodno moje zauzimanje za logore. Radi se o jednoj rečenici na početku „optužnice“ protiv mene u kojoj se spominje nekakva oslobađajuća presuda nekakvog Općinskog državnog odvjetništva. Jednostavno su iznijeli gnjusnu laž i klevetu.

Inače, Platformi 112 i tzv. Kući ljudskih prava treba u cijelosti uskratiti bilo kakvo financiranje, a njihovo djelovanje vratiti u zakonite okvire. Radi se o sektaškom pristupu ljudskim pravima u kojoj postoje samo neka ljudska prava i to ona koja nisu zapisana ni u Deklaraciji UN o ljudskim pravima iz 1948., ni u Europskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava ni u Ustavu Republike Hrvatske. Dakle, oni se zauzimaju za tzv. nova ljudska prava, a izbacuju prirodna ljudska prava i ona zapisana u najvišim domaćim i međunarodnim pravnim aktima. Oni hoće tzv. reproduktivna prava, prava homoseksualaca, feministička prava, manjinska prava, nekakva antifašistička prava ili prava koja guše nacionalne države. Uglavnom, prava koja mijenjaju po vlastitoj potrebi i po potrebi svojih nalogodavaca tako da je i samo pravo bez ikakvog temelja.

Radujem se da je nova Vlada demografsku obnovu stavila u središte svog programa. Ja osobno i Obiteljska stranka uvijek ćemo podržavati one programe koji jačaju hrvatski narod i jamče mu opstanak i napredak.

Loša demografska slika, koju uz to prati iseljavanje mladih izvan Hrvatske, goruće je političko pitanje Hrvatske. Treba li Hrvatskoj ministarstvo koje će se baviti demografskom obnovom?

Bio sam se obradovao kada sam vidio nakane da se osnuje Ministarstvo obitelji, demografske obnove i useljeništva. Na žalost od toga se navodno privremeno odustalo. Politički progon Hrvata zapravo traje već od stvaranja prve Jugoslavije. Takav progon je uglavnom bio prestao 90-tih godina prošlog stoljeća (jer postoje sumnje da su i tada vršene likvidacije), no nastavio se nakon 2000.

On je višeslojan i suptilan, te se provodi putem napada na hrvatski jezik, kulturu, selo, gospodarstvo, intelektualce, civilno društvo, medijski, putem uprave i pravosuđa i uistinu predstavlja sveobuhvatan projekt. Začuđujuće je uporan, podmukao i sveobuhvatan. Stoga odgovor mora biti sveobuhvatan. Nakon stogodišnjeg progona, koji je potaknut i vođen iz Beograda, vrijeme je da se slomi ta agresija.

Novi predsjednik Vlade dolazi iz hrvatske dijaspore. Treba li Hrvatskoj snažnije povezivanje s hrvatskim izvandomovinstvom koje zasigurno ima velike potencijale?

Hrvatska se treba povezati ne samo s izvandomovinstvom, nego i s domovinom Hrvata, a to je Bosna i DiplomatiHrvatska diplomacija konačno treba služiti hrvatskim nacionalnim interesima. Mnogi naši diplomati teško su patili zbog sprječavanja hrvatskih vlada proteklih 15 godina da se razviju ti odnosi. Uistinu malo znamo o kulturi, znanosti, poduzetništvu, životu i političkom utjecaju naših iseljenika. Uz ostvarivanje sveobuhvatne suradnje oni su veliki potencijal za demografsku, znanstvenu i gospodarsku obnovu Hrvatske i BiH.Hercegovina, a osobito Hrvati iz BiH, te s Hrvatima iz Vojvodine jer su Hrvati u Vojvodini autohtoni narod kao i Hrvati u Crnoj Gori.

Drago mi je da je predsjednik Vlade iz izvandomovinstva. Ono je veliko i snažno, a bit će još snažnije kada se poveže s Hrvatskom. Hrvatska diplomacija konačno treba služiti hrvatskim nacionalnim interesima.

Mnogi naši diplomati teško su patili zbog sprječavanja hrvatskih vlada proteklih 15 godina da se razviju ti odnosi. Uistinu malo znamo o kulturi, znanosti, poduzetništvu, životu i političkom utjecaju naših iseljenika. Uz ostvarivanje sveobuhvatne suradnje oni su veliki potencijal za demografsku, znanstvenu i gospodarsku obnovu Hrvatske i BiH.

Mnogi pravnici, novinari i analitičari pravosuđe smatraju karcinomom hrvatske države. Treba li nam reforma pravosuđa koje često pokazuje političku pristranost i neprofesionalnost?

Metastaze su na mnogim područjima, a ne samo na pravosuđu. Uprava je još gora od pravosuđa. No, kada smo kod pravosuđa, ističem da je ono ostalo bez temelja. Relativizam je zahvatio i same temelje pravosuđa. Na snazi je Kelsenova koncepcija normativizma. Napuštena je koncepcija prirodnog prava. Takav pristup je obezglavio i najbolje ljude u pravosuđu. Kada se tome doda komunističko-jugoslavensko nasljeđe, sluganstvo, odnosno nesamostalnost pravosuđa, kontinuirani politički napadi na njegovu samostalnost te korupcija onda imamo to što imamo.

Odluke Ustavnog suda se ne provode. Uprava ismijava mnoge odluke Ustavnog i Upravnog suda koji ionako slabašne instrumente koje imaju ne koriste. Uveden je LustracijaLustraciju svakako valja provesti. Treba udariti u srce zla koje vodi stogodišnji rat protiv Hrvata i hrvatske države. Lustracija treba zahvatiti prvenstveno one koji su sudjelovali u ratu protiv Hrvatske, zatim one koji su se ogriješili o hrvatski narod kroz UDBU, KOS, KPJ-KPH, SKJSKH te koji su u pretvorbi došli do nezaslužene imovine. Naravno da sve treba biti na temelju zakona i u zdravoj mjeri. Ne smije biti lova na vještice. Sve se treba provesti sukladno propisanoj proceduri.princip procesne istine, a to znači da sud više ne zanima materijalna istina. To pogoduje moćnima. Besplatna pravna pomoć je farsa i uništila je prijašnju socijalnu osjetljivost koja je bila u rukama sudaca te je sada prešla u ruke birokracije. Hrvatska treba promijeniti samu filozofiju prava i pravosuđa. Za to trebamo velike duhove koji prepoznaju filozofsko-pravna kretanja. Neće biti dovoljno samo poštenje pravosudnih dužnosnika.

Iz HDZ su pred izbore najavljivali provođenje lustracije. Vjerujete li da će se u Hrvatskoj lustracija zaista poduzeti i što bi ona sve trebala obuhvatiti?

Već dolazak ove Vlade predstavlja svojevrsnu lustraciju. Zato je do zadnje sekunde kompartija i četničko-velikosrpski element radio ono što je radio. Upregli su tzv. udruge civilnog društva, medije, političare da bi stvorili Lustracija3pakao kako je i najavljeno. Pronašli su fašiste i ustaše. Pokušali su uznemiriti Hrvatsku i napraviti pobunu. Sada nastavljaju svoju harangu i prijete pobunom te posvuda vide ustaše.

Lustraciju svakako valja provesti. Treba udariti u srce zla koje vodi stogodišnji rat protiv Hrvata i hrvatske države. Lustracija treba zahvatiti prvenstveno one koji su sudjelovali u ratu protiv Hrvatske, zatim one koji su se ogriješili o hrvatski narod kroz UDBU, KOS, KPJ-KPH, SKJSKH te koji su u pretvorbi došli do nezaslužene imovine. Naravno da sve treba biti na temelju zakona i u zdravoj mjeri. Ne smije biti lova na vještice. Sve se treba provesti sukladno propisanoj proceduri. Hrvatska treba konačno odahnuti od tih zločinačkih struktura i posvetiti se svom razvoju. Hrvatski domoljubi trebaju preuzeti političke, pravosudne, znanstvene, medijske i gospodarske strukture i potencijale. Tek tada će se pokazati snaga koju ima hrvatski narod, a ona je golema.

Lustraciju je zasigurno potrebno provesti i u medijima koji se nameću kao ključan instrument rastakanja Hrvatske?

U biti su medijske strukture one koje su nam najvidljivije. One svoju snagu crpe iz manje vidljivih struktura. No, kada je riječ o medijima ,možemo slobodno reći da u Hrvatskoj vlada svojevrsni medijski teror. Osobito je važan HRT. Naravno da zakoni moraju štititi narod od povratka takvih nakon njihove smjene koju treba žurno obaviti. Inače dio medijske „elite“ je izgubljen u vremenu i prostoru. U vremenu jer su još mentalno u jugosferi, a u prostoru jer još ne shvaćaju da je Hrvatska samostalna država i da će tako ostati. Očekujem promjene i novo hrvatsko novinarstvo koje će također biti u službi slobode, istine i hrvatskih nacionalnih prava i interesa.

Kako komentirate dosadašnji mandat predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović?

Pozitivan je okret od Balkana prema Srednjoj Europi. Vidljivo je da je bila stabilizirajući čimbenik. Dobro je odradila pokušaj subverzije Partije, antihrvatskih medija i udruga. Mislim da je podigla međunarodni ugled Hrvatske. Imam i zamjerki, no suzdržat ću se jer sada nije vrijeme za to.

Može li inicijativa „Jadran-Baltik“ Hrvatsku izvući iz „Zapadnog Balkana“?

Samo hrvatska odluka nas izvlači iz tog smrtonosnog zagrljaja. Jadran-Baltik tome može pomoći.

Osim vanjskopolitičke orijentacije na srednju Europu Hrvatska bi se trebala snažnije angažirati oko položaja Hrvata u BiH. Zašto se u medijima, primjerice, šuti o procesu hrvatskoj šestorci u Haagu?

Hrvatskoj je BiH najvažnija. Nikako ne smijemo odustati od opstanka i napretka našeg naroda u BiH, uključujući i tzv. Republiku Srpsku. Mediji nisu hrvatski, nego antihrvatski i zato je svaki jad Hrvata, svaka nepravedna optužba BiHBosna i Hercegovina su povijesne hrvatske zemlje i vjerujem da će tako biti u budućnosti. Mislim da treba ojačati i hrvatsku svijest među muslimanima u BiH ili barem simpatije. Mnogi kriju tu svijest zbog straha. Komunisti, velikosrbi, a u novije vrijeme i islamski integralizam i fundamentalizam su također učinili svoje. Ja sam susreo mnoge muslimane Hrvate. Oni su integralni i jednakopravan dio hrvatskog bića. I od te teme u Hrvatskoj postoji bojazan.i osuda protiv Hrvata, dobrodošla tim medijima. Ne smiju baš pisati protiv šestorke jer znaju da su oni za cijeli hrvatski narod junaci i žrtve, pa šute.

Inače, Hrvati u BiH su moja omiljena tema. Oni su još uvijek pod udarom velikosrba i velikobošnjaka. Proganjani su sudski, policijski, medijski u BiH na dnevnoj razini. Hrvatska mora pokazati odlučnost u pomoći Hrvatima u BiH kroz institucije EU, NATO, bilateralno, medijski, financijski. Kad god se hoće rušiti hrvatsko jedinstvo, onda se prokaže neka hrvatska regija. Tako je Hercegovina optužena za sve hrvatsko zlo. Mesić je na tim krilima letio, no zbog toga se i sunovratio. Postoji suradnja nekih politika i političara, medija i udruga iz Hrvatske i BiH protiv Hrvata u BiH. Bosna i Hercegovina su povijesne hrvatske zemlje i vjerujem da će tako biti u budućnosti. Mislim da treba ojačati i hrvatsku svijest među muslimanima u BiH ili barem simpatije. Mnogi kriju tu svijest zbog straha. Komunisti, velikosrbi, a u novije vrijeme i islamski integralizam i fundamentalizam su također učinili svoje. Ja sam susreo mnoge muslimane Hrvate. Oni su integralni i jednakopravan dio hrvatskog bića. I od te teme u Hrvatskoj postoji bojazan.

Kako komentirate tzv. migrantsku krizu koja će posve sigurno ponovno eksplodirati na proljeće?

Kroz Hrvatsku je prošlo više od 600 000 ljudi. Polako se racionalizira problem. U biti, problem je nastao zbog demografske zime koja vlada Europom, a koja je počela seksualnom revolucijom i nastavila se gender revolucijom. Europljani su, doslovno, pobili desetine milijuna ljudi u abortusima, zamrzavanjima ljudskih bića, kontracepcijskim sredstvima. To je bit uništavanja europske kršćanske kulture. Dolazi mlado stanovništvo koje je već prispjelo u desetinama milijuna kroz ekonomske migracije. Ono već ima svoje četvrti, pa i gradove. Za 20-30 godina i neke europske države mogle bi biti većinski muslimanske. Sada je još jači val migracijske krize. Mislim da Europa zapravo stranja. Ako ne uvidi gdje je nastao problem, a to je tzv. liberalna demokracija, onda joj nema spasa, odnosno onim europskim narodima koji ne naprave duhovni, filozofski i državno-pravni zaokret. Nikakva sila i ekonomsko blagostanje to ne može promijeniti.

Što se tiče sadašnjeg vala, on je nastavak već poodmaklog projekta multikulturne Europe i islamizacije Europe. Izbjeglice iz ratom zahvaćenih zemalja treba zadržati u njima najbližim fizički, religijski i kulturološki zemljama. EU treba tome pomoći. No EU je čudnovati kljunaš i ona će propasti jer se gradi na temeljima koji joj nisu svojstveni. Uglavnom, trebamo slijediti primjere Poljske, Mađarske, Slovačke i dr. srednjoeuropskih zemalja i onemogućiti marš kroz Hrvatsku. Ako ih Njemci hoće, neka ih ukrcaju u brodove, zrakoplove i dr. prijevozna sredstva, pa neka im rade. Mi još imamo teške posljedice od agresije i komunističkog terora pa još jedan sukob na našem teritoriju ne smijemo dozvoliti.

Možemo li nakon promjene na Pantovčaku i u Banskim dvorima ipak s više optimizma gledati u budućnost?

Svakoga treba suditi po djelima. Nadam se da će doći do dubinskih promjena. No, neće biti dobro ako vladajuća ideologija ostane genderizam i lažni antifašizam. Stoga treba očistiti zakonodavstvo i medijski prostor od terora manjine. Treba neke zakone jednostavno ukinuti kao što je Zakon o abortusu, Zakon o istospolnim zajednicama, Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, Zakon o suzbijanju diskriminacije.

Ostalo zakonodavstvo (radno, kazneno, građansko, Zakon o ravnopravnosti spolova i dr.) treba pročistiti. Hrvatska treba počivati na prirodnom pravu, rimskom pravu i srednjoeuropskoj pravnoj tradiciji te kršćanskoj vjeri i filozofiji. Takav političko-pravni okvir jamči svima zdravu slobodu i ljudska prava.

Davor Dijanović

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Čet, 23-05-2019, 18:02:18

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

1 klik na Facebooku za hkv.hr

Pretraži hkv.hr

Donacije

Svaka donacija je naravno dobrodošla, a može se uplatiti na naš račun kod Hrvatske poštanske banke.

IBAN računa: HR8023900011100330929.

Za devizne uplate swift kod Hrvatske poštanske banke je: HPBZHR2X.

Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)1/481-0047

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2019 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.