• Subota, 24. rujna 2016. Komentari Komentari

  Papa o novinarskoj profesiji

  Nadam se da će novinarstvo sve više postajati sredstvo izgradnje, čimbenik zajedničkog dobra, ubrzivač procesa pomirenja. Nadam se da će se znati oduprijeti napasti da potiče sukobe raspirujući vatru, te će radije promicati kulturu susreta. (RV)
 • Petak, 23. rujna 2016. Pitali smo Komentari

  O ekstremizmu na hrvatskoj političkoj sceni

  Ovih dana u medijima dosta se je govorilo o postojanju navodnog ekstremizma, posebno u Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ). U tom smislu naše smo sugovornike pitali koje ekstremizme vide na hrvatskoj političkoj sceni te gdje se ti eskremizmu mogu vidjeti i kako se oni očituju? (D. Dijanović)
 • Petak, 23. rujna 2016. H. Hitrec Komentari

  H. Hitrec: Mate Kovačević spada u sam vrh hrvatske publicistike

  Glede autorova jezika i stila, treba treći da Mate Kovačević spada u sam vrh hrvatske publicistike ne samo po širini zahvata i dubini poniranja u teme, nego i po vještini pisanja, čvrstoj dramaturgiji teksta i pitkoj tenžerijanskoj rečenici koja teče kao rijeka, bez vidljiva napora čak i onda kada, kao Sava, poteče…
 • Četvrtak, 22. rujna 2016. Hrvatski tjednik Komentari

  N. Štedul: Odvjetnik Nobilo sotonski pretvara udbaške ubojice u žrtve, a nas žrtve u teroriste

  Uvjeren sam da me je Udba po nalogu Perkovića pokušala 1992. likvidirati na slavonskoj bojišnici. Odluka o mojoj likvidaciji čak i nakon demokratskih izbora ne može se protumačiti drukčije nego kao činjenicu da je udbaška struktura davno prije samih promjena imala točno razrađen plan zadržati vlast nakon promjena. (N.…
 • Četvrtak, 22. rujna 2016. Hrvatski tjednik Komentari

  Mr. sc. Andrej Plenković: Ovo je velika pobjeda za Hrvatsku, za HDZ, za mene osobno i za Europu

  HDZ je predvodio Hrvatsku u obrambenome i pravednome Domovinskom ratu i stjecanju samostalnosti, za što najveće zasluge pripadaju prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i žrtvi hrvatskih branitelja koju nikad nećemo zaboraviti. (I. Marijačić, M. Curać, HT)
 • Četvrtak, 22. rujna 2016. Zlatko Miliša Komentari

  Z. Miliša: Od terora "plenumaša" do prijetnji likvidacijom

  Samozvani plenumaši se ponašaju kao diverzanti, teroriziraju sve koji im se ne žele priključiti. One koji im se suprotstavljaju, ignoriraju, ne podržavaju ili ne sudjeluju u njihovim akcijama, nazivaju "neprijateljima demokracije." (Z. Miliša)
 • Četvrtak, 22. rujna 2016. D. Dijanović Komentari

  SAD vodi iracionalnu politiku prema BiH

  O tome kako se politički (i teritorijalno) organizirati trebaju odlučiti Hrvati koji u BiH i žive. Hrvatska politika, međutim, toj odluci Hrvata treba pružiti punu političku, diplomatsku, lobističku i financijsku potporu. (D. Dijanović)
 • Četvrtak, 22. rujna 2016. Đ. Vidmarović Komentari

  Đ. Vidmarović: Tjedan dana u Splitu u riječi i slici (8)

  Odmoru je kraj. Opraštam se sa Splitom, meni tako dragim gradom, jednom od kulturnih i duhovnih središta Hrvatske. Većinu onoga što sam želio pogledati i ponovno vidjeti nisam uspio. Poglavito se to odnosi na Muzej hrvatskih arheoloških starina i Meštrovićevu galeriju. (Đ. Vidmarović)
 • Četvrtak, 22. rujna 2016. Antun Babić Komentari

  Praznine u Meštrovićevoj strategiji (2)

  Potrebno je raščlaniti i dr. Meštrovićevu tvrdnju da se ja želim obračunati s dr. Zorkinom. Čudan je taj savez između dr. Meštrovića i dr. Zorkina. Prije svega, čudan je zato što dr. Meštrović nije nikada sakrivao svoju odbojnost prema HSS-u, a dr. Zorkin istodobno se trudi svim silama biti priznat kao vođa HSS-a u…
 • Srijeda, 21. rujna 2016. Zoran Vukman Komentari

  Hrvatska je specifičnost da joj se dvadeset godina iza rata u lice ruga vlastita peta kolona

  Žele nas uvjeriti kako u svijetu i u državi u kojoj živimo nema heroja niti ih je bilo. Mjere nam stvarnost mjerom vlastite bijede. Kad prozrete naličje njihovih „satira“ onda vidite da je to jezik samoga sotone koji riga i bljuje samo mrak, i ne vidi ništa dobro u hrvatskoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. (Z.…
 • Srijeda, 21. rujna 2016. Dražen Radman Komentari

  D. Radman: Omalovažavanje drugih sasvim je normalna pojava

  Zašto većina ljudi s toliko naboja i jala nasrće na mišljenje i uvjerenje onog drugog? Zašto neka osoba iz javnog života ne bi smjela u pojedinim prigodama, pa makar i pomalo pretjerala, govoriti o onome što je nadahnjuje i što joj osobno pomaže u bavljenju dotičnim poslom? (D. Radman)
 • Srijeda, 21. rujna 2016. Hrvatski tjednik Komentari

  Besramni i groteskni jasenovački koktel

  Na jasenovačkome popisu postoje čak i žrtve uz čija je imena navedeno da su stradale u Beogradu, Temišvaru, Auschwitzu, Đakovu..., ali unatoč tomu, autori ih ne žele ukloniti. (M. Koić, N. Banić)
 • Utorak, 20. rujna 2016. Prilozi građana Komentari

  F. Baras: Skrivena strana splitskog autonomaštva (3)

  Početkom 1872. Odbor splitskih narodnjaka optuži Bajamontija i Općinsku upravu zbog zloupotrebe položaja. Teror opet hvata maha. Na udaru su naročito oni za koje se pretpostavljalo da šalju dopise Narodnom listu. (F. Baras)
 • Srijeda, 21. rujna 2016. Đ. Vidmarović Komentari

  Đ. Vidmarović: Tjedan dana u Splitu u riječi i slici (7)

  Bura me zadržava u hotelskoj sobi. Poslije podne Zoran me vodi u franjevački samostan na Poljudu kako bih vidio sliku na kojoj je prikazan prorok Muhamed. Malo je takvih u svijetu jer muslimani brane prikazivanje ljudskih likova, a poglavito kada je riječ o Proroku. (Đ. Vidmarović)
 • Hasan Plenkovic
  Utorak, 20. rujna 2016. Prilozi građana Komentari

  M. Ljubić: Plenković, Hasanbegović, međunarodni ugled, prijevara i - istina

  Svoj međunarodni ugled i realni status prije svega hrvatskom narodu i javnosti, Plenković će pokazati upravo na odnosu prema izboru Zlatka Hasanbegovića u novu vladu. Da je molio Boga za bolju prigodu – vjerojatno bi je teško dobio, jer Bog ima i preče brige. (M. Ljubić)
 • Utorak, 20. rujna 2016. Antun Babić Komentari

  A. Babić: Marijana Petir treba pomoć svih domoljuba koji žele dobro Hrvatskoj

  Beljakovo pokapanje HSS-a da otvoreno i bez straha pokažu svoj neposluh Kreši Beljaku. Iako bi on to možda želio biti, Beljak, nasreću, nije ni Tito ni Staljin, koji su imali neograničenu vlast u Partiji i državi. (A. Babić)
 • Utorak, 20. rujna 2016. Đ. Vidmarović Komentari

  Đ. Vidmarović: Tjedan dana u Splitu u riječi i slici (6)

  Treba poći desetak minuta izvan Palače i susresti stari težački Split. Sačuvano je nekoliko kuća, toliko nježnih i bliskih da mi je došlo zagrliti ih. Preostalo je iskoristiti fotoaparat i ovjekovječiti ih, jer tko zna hoće li iduće godine još stajati na svome mjestu. (hkv)
 • Utorak, 20. rujna 2016. Hrvatski tjednik Komentari

  M. Curać: Je li dolazak patrijarha Bartolomeja I. bio ekumenski?

  S obzirom na način na koji se dogodio Bartolomejev posjet Zagrebu, s obzirom na izrečene laži, prije bi se moglo reći da je taj posjet uvod u ponavljanje loše povijesti s kraja prošloga stoljeća. (M. Curać, HT)
 • Utorak, 20. rujna 2016. Inozemni tisak Komentari

  Novinar BBC-a dobio je odštetu od 50,000 funti zbog otkaza kojeg je dobio kada nije priču o rođenju princa Georgea postavio kao glavnu vijest

  Novinar podružnice BBC-a u Sri Lanki Chandana Keerthi Bandara (57)izgubio je posao producenta u kolovozu 2014., i nakon toga je tužio BBC zbog neopravdanog otkaza i rasne diskriminacije. Sud je presudio da je otpuštanje g. Bandare, koji je bio glavni urednik vijesti BBC-jeve kuće Sinhala Service od 2000.,i koji je…
 • Ponedjeljak, 19. rujna 2016. H. Hitrec Komentari

  H. Hitrec: Svi dižu optužnice protiv Hrvatske, samo Hrvatska ne diže ništa

  Hrvatska se našla na udaru velikoga broja optužnica: dižu ih bankari, diže Cerar na konju s hvataljkama hrvatskoga novca, diže nefunkcionalna BiH navodno čak 900 funkcionalnih optužnica protiv hrvatskih branitelja, sve čekajući presudu iz Haaga u žalbenom postupku... (H. Hitrec)
 • Hasanbegovic Pupovac
  Ponedjeljak, 19. rujna 2016. N. Piskač Komentari

  Hasanbegović ili Pupovac: Pred Plenkovićem je kušnja biblijskih razmjera

  Glavna struja koja je Plenkovića na izborima dovela u poziciju sastavljanja vlade jest demokršćanska, tuđmanovska i starčevićanska. Pojednostavljeno, hrvatsko-braniteljska u užem i širem smislu. Dakle, temelj hrvatske države Plenkovića je stavio u priliku da napravi vjerodostojnu vladu hrvatskoga naroda.(N. Piskač)
 • Ponedjeljak, 19. rujna 2016. Mile Prpa Komentari

  M. Prpa: Plenković ne smije krenuti putem Ive Sanadera

  Ako gospodin Plenković popusti na samom početku stegnut će ga i udav i anakonda, ali ne samo njega već i cijeli hrvatski narod, a za to nije dobio mandat naroda. Gospodin Plenković ne smije krenuti putem Ive Sanadera, koji se upleo u srpsku manjinu kao pile u kučinu, pa više iz toga nije mogao izići. (M. Prpa)
 • Ponedjeljak, 19. rujna 2016. Hrvatski tjednik Komentari

  J. Buljan: Dodikov referendum uvod u raspad BiH

  Ove godine Dodik je slavio s Vučićem i patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Irinejom 9. siječnja uz zvukove službene himne Srbije "Bože, pravde", bez ijednoga obilježja Bosne i Hercegovine, dok je hrvatska službena politika šutjela. Zar su hrvatski vojnici u operacijama poput „Maestrala“ ginuli uzalud? (J. Buljan, HT)
 • Ponedjeljak, 19. rujna 2016. Đ. Vidmarović Komentari

  Đ. Vidmarović: Tjedan dana u Splitu u riječi i slici (5)

  Selca su fascinantno hrvatsko mjesto. Nisu uz more, tako da se u njima osjeća nešto od kontinentalnog mentaliteta. U središtu gradića podignuta je velebna crkva koja bi mogla služiti kao katedrala. (Đ. Vidmarović)
P R I O P Ć E N J E
Hrvatskoga kulturnog vijeća u povodu uhićenja
generala Ante Gotovine


1. Hrvatsko kulturno vijeće podsjeća da je vojno-redarstvena operacija "Oluja" vođena u skladu s međunarodnim pravom, uz znanje međunarodne zajednice, te uz minimalne ljudske gubitke na obje strane. Vojnički blistavo izveden poduhvat zaustavio je genocid nad hrvatskim stanovništvom u okupiranim dijelovima Republike Hrvatske i ujedno spasio bihaćku enklavu u BiH od sudbine Vukovara i Srebrenice.
 
2. Hrvatski general Ante Gotovina vojnički je besprijekorno zapovijedao operacijom "Oluja". Zbog osobne hrabrosti, ratne vještine i istaknute uloge u oslobađanju hrvatskih područja, Gotovina je u hrvatskom narodu stekao glas heroja Domovinskoga rata. Objektivni međunarodni vojni promatrači izražavali su mu priznanje i poštovanje.

3. Izjednačavajući generala Gotovinu s nositeljima genocidne politike, Karadžićem i Mladićem, te ne podižući optužnice protiv protagonista agresije na Hrvatsku i BiH, generala Kadijevića i Adžića, tužiteljstvo Haaškoga suda pokazuje politički motivirano i pristrano ponašanje. Zamućujući zločin genocida, umjesto da ga progoni, tužiteljstvo odstupa od svoje temeljne zadaće, traženja istine i pravde.

4. Proglašavanjem završne operacije Domovinskoga rata zločinačkim pothvatom, tužiteljstvo Haaškoga suda zastupa prepoznatljive političke stavove i ocjene, što je nespojivo s njegovom ulogom i ovlastima. Cilj je dalekosežan udar na temelje samostalne hrvatske države i njezinu budućnost. Moguća presuda koja bi počivala na krivotvorenju povijesti, značila bi nametanje teške hipoteke, koja bi dugoročno oslabila poziciju Republike Hrvatske u međunarodnim odnosima.

5. Hrvatsko kulturno vijeće snažno podupire zahtjeve da se generalu Gotovini omogući obrana sa slobode, da hrvatska Vlada jamči za nepravedno optuženoga ratnog junaka, i da generalov slučaj razmotri nepristrani hrvatski sud.

6. HKV nadalje zahtijeva da hrvatske vlasti zatraže od Ujedinjenih naroda, kao osnivača Haaškoga suda, smjenu glavne tužiteljice Carle del Ponte, koja se kompromitirala stavljanjem političkih ciljeva ispred ljudskih sudbina. Podsjećamo da su upravo Ujedinjeni narodi rezolucijom o teritorijalnoj cjelovitosti Republike Hrvatske, dali legitimitet osloboditeljskoj akciji "Oluja".

7. Smatramo da je hrvatska vlast već u vrijeme podizanja optužnica protiv generala Markača, Čermaka i Gotovine, trebala podići cijeli slučaj na razinu Vijeća sigurnosti. Tadašnja šutnja zbunila je svjetsku javnost, dala krila protivnicima Republike Hrvatske i izravno utjecala na sudbinu hrvatskih generala.

8. Hrvatsko kulturno vijeće obraća se svim ljudima uma i srca, svim domaćim i stranim udrugama za zaštitu ljudskih prava, udruženjima pravnika i pravnim institucijama, moralnim i vjerskim autoritetima, očekujući od njih potporu u zaustavljanju političko-sudskoga nasilja koje se danas obrušilo na generala Gotovinu i hrvatsku državu, a sutra bi se u istoj situaciji mogla naći bilo koja članica Ujedinjenih naroda.


HRVATSKO KULTURNO VIJEĆE

{mxc}

Komentirajte

Zadnji komentari
Ned, 25-09-2016, 17:47:47

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Kolumne

Radio i TV

Visoka kvaliteta

Zagreb

skica crkva park
srpnja 10, 2016 Komentari

Bez razloga protiv crkve na Savici

in Zagreb
Ovih se dana u različitim medijima govori o problemu izgradnje crkve blaženoga Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici. Savica je naselje izraslo u vrijeme kada u urbanističkim planovima nije smjelo biti zone predviđene za religijske sadržaje.(Ž)

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

TvZ: Nenad Piskač

Zadnje vijesti

Nedjelja, 25. 09. Komentari

Plenković: "Nova vlada do sredine listopada"

Nova vlada mogla bi biti uspostavljena sredinom listopada - izjavio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u intervjuu za Al Jazeeru. (hkv)
Subota, 24. 09. Komentari

Na Glavnom odboru SDP-a kandidacijski postupak za čelnika stranke

Glavni odbor SDP-a sastao se kako bi raspisao unutarstranačke izbore te analizirao rezultate nedavno održanih prijevremenih parlamentarnih izbora. (hkv)
Subota, 24. 09. Komentari

Na HTV-u kreće emisija ‘Iza zavjese’ Tihomira Dujmovića

Emisija Tihomira Dujmovića će se emitirati svake nedjelje u terminu od 8.45 – 9.35 na HTV 1 sa večernjom reprizom na HTV 4 koja će ići u 20 sati. (narod.hr)
Petrov Plenkovic
Petak, 23. 09. Komentari

Plenković zadovoljan pregovorima; Petrov: Inzistirat ćemo na našim uvjetima

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ocijenio je da će pregovori o sastavljanju nove parlamentarne većine i vlade biti uspješno obavljeni u ustavnim rokovima, koji počinju teći u ponedjeljak nakon objave službenih rezultata izbora.
Svicarska komunikacije
Petak, 23. 09. Komentari

Korak prema Velikom bratu: Švicarci odlučuju o prisluškivanju privatnih komunikacija

Švicarci u nedjelju odlučuju hoće li pristati na to da tajne službe nadziru njihovu privatnu komunikaciju, a prema anketama čini se da su tome skloni zbog rasta terorističkih prijetnji i kibernetičkog kriminala. (hkv)
Četvrtak, 22. 09. Komentari

Obraćanje Predsjednice pred Općom skupštinom Ujedinjenih naroda

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je u općoj raspravi 71. Zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda te održala govor na temu: „Ciljevi održiva razvoja: Opći poticaj za preobrazbu svijeta“, kojeg prenosimo u cijelosti. (predsjednica)
Četvrtak, 22. 09. Komentari

Plenković protiv referenduma u RS jer je prvi korak ka otcjepljenju

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u četvrtak kako je protiv održavanja referenduma o danu Republike Srpske (RS), najavljenog za 25. rujna, jer smatra da to može biti prvi korak prema drugom referendumu koji bi vodio odvajanju RS-a od BiH. (hkv)
Četvrtak, 22. 09. Komentari

Nastavljaju se razgovori HDZ-a s predstavnicima manjina

Danas se nastavljaju razgovori HDZ-a s predstavnicima nacionalnih manjina, čiju načelnu potporu već imaju. Teme bi trebale biti sadržaj sporazuma i njegova provedba, ali i participacija u vlasti. (hkv)
Hrvatsko slovo
Četvrtak, 22. 09. Komentari

Preporučamo - DANAS u 19h - predstavljanje knjige Mate Kovačevića

Danas će u 19 sati u prostorijama Hrvatskog slova biti predstavljena knjiga novinara, publicista i književnog kritičara Mate Kovačevića. Knjigu predstavljaju vrlo zanimljivi govornici: Hloverka Novak-Srzić, akademik Dubravko Jelčić, prof. dr. sc. Miroslav Tuđman, Hrvoje Hitrec i urednik knjige Stjepan Šešelj.(hkv)
Srijeda, 21. 09. Komentari

Zločin bez kazne: Za barbarska ubojstva u Tovarniku još nitko nije odgovarao

Napad na Tovarnik otpočeo je uoči blagdana Sv. Mateja, zaštitnika župe, i trajao tri dana kada je 22. rujna 1991. godine Tovarnik okupiran. Poslije okupacije sela mnogo je ljudi mučeno i barbarski ubijeno, žene su silovane, veliki broj mještana odveden je u srpske koncentracijske logore, mnoge kuće porušene i spaljene. (A. Ivanković)
Srijeda, 21. 09. Komentari

Jandroković: Most ostaje ključni strateški partner HDZ-a, dobrodošli su svi koji će dati potporu Vladi

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izrazio je u srijedu zadovoljstvo potporom HSS-a, ali je poručio da Most jest i ostaje ključni strateški partner HDZ-a. (hkv)
Srijeda, 21. 09. Komentari

Poziv HNiPa na intervenciju Vlade u HINA-i zbog cenzure i političkog pogodovanja

Hrvatski novinari i publicisti (HNiP) pozivaju Ministarstvo kulture RH i Vladu RH da slijedom svojih nadležnosti i temeljem Zakona o HINA-i žurno provjere postupanje čelništva HINA-e: Upravnog vijeća, ravnateljice i glavnog urednika Hine, a vezano uz informacije dobivene od članova HNiPa da se u HINA-i provodi cenzura, odnosno političko pogodovanje neobjavljivanjem informacija važnih za javnost. (HNiP)
Srijeda, 21. 09. Komentari

Beljak za HRT: Dajemo 100 dana potpore Vladi Andreja Plenkovića

Na Predsjedništvu je danas istaknuto i da HSS ostaje opozicijska stranka, ali će dati 100 dana potpore Vladi Andreja Plenkovića i to u interesu hrvatskih građana. Nakon tih 100 dana bit ćemo žestoka opozicija. Ne borimo se za fotelje, rekao je za HRT predsjednik HSS-a Krešo Beljak. (hkv)

Pretraži hkv.hr

Izdvojeno

Hasanbegovic Pupovac
N. Piskač

Hasanbegović ili Pupovac: Pred Plenkovićem je kušnja biblijskih razmjera

Ruj 19, 2016
Glavna struja koja je Plenkovića na izborima dovela u poziciju sastavljanja vlade jest demokršćanska, tuđmanovska i starčevićanska. Pojednostavljeno, hrvatsko-braniteljska u užem i širem smislu. Dakle, temelj hrvatske države Plenkovića je stavio u priliku da…
J. Novak

J. Novak: Pa, pa, proleteri

Ruj 12, 2016
Svaki je uspjeh ili neuspjeh dijete svoga vremena i svojih političkih prilika ali ako je itko postigao munjevit uspjeh onda je to pobjednik Andrej Plenković i njegova vizija HDZ-a. (J. Novak)
Hrvatski tjednik

S k a n d a l o z n o

Ruj 15, 2016
Vrgorački gradonačelnik Ante Pranić, kandidat Mosta u X. izbornoj jedinici za Hrvatski sabor među narodom prozvan „Ante Zvezdaš“, zbog odlazaka u Beograd, te slikanja na stadionu Crvene zvezde i ispred murala Delija, ne želi dati ime parku u središte Vrgorca…
H. Hitrec

H. Hitrec: Svi dižu optužnice protiv Hrvatske, samo Hrvatska ne diže ništa

Ruj 19, 2016
Hrvatska se našla na udaru velikoga broja optužnica: dižu ih bankari, diže Cerar na konju s hvataljkama hrvatskoga novca, diže nefunkcionalna BiH navodno čak 900 funkcionalnih optužnica protiv hrvatskih branitelja, sve čekajući presudu iz Haaga u žalbenom…
H. Hitrec

H. Hitrec: Umjesto o najlošijoj Milanovićevoj vladi govori se o Oreškovićevoj, koja je učinila doista dosta

Ruj 05, 2016
Oponenti u kampanji dali su se navući na tanak led. Umjesto da se govori o apsolutnoj ne samo najlošijoj nego i najrepresivnijoj Vladi od stvaranja moderne, demokratske hrvatske države – sada se više govorilo o polugodišnjoj Oreškovićevoj (?) Vladi koja je i…
zrin
H. Hitrec

Službena Hrvatska šuti o stvarima o kojima nikako ne bi smjela

Ruj 12, 2016
Hrvatske „vlasti“ u tehničkom bezvlašću pokazale su besramnu bezočnost u kombinaciji s čudesnom naivom (Kolindu izuzimam: da su pažljivo čitale Bartolomejevu najavu kako dolazi posjetiti „pravoslavna prostranstva“, da su poslale signal kako je potpuno…
N. Piskač

N. Piskač: Maksimum 1. izborne jedinice ili zašto ću glasovati za Brunu Esih

Ruj 09, 2016
Bruna Esih, prva izborna jedinica, lista broj 10 pod rednim brojem 11. U sveopćem hrvatskom minimalizmu, uvjeren sam, ovaj preferencijalni izbor kojega iskreno preporučam, u mojoj izbornoj jedinici predstavlja trenutni maksimum jer „suočavanje s prošlošću…
N. Piskač

N. Piskač: Gubitnici i dobitnici izvanrednih državnih izbora 2016.

Ruj 14, 2016
Da bi se u četverogodišnjem mandatu mogla osoviti normalna država i zaustaviti negativne trendove koji razaraju državu i naciju, vrlo vjerojatno potrebne su i ustavne promjene. Za njih je pak potrebna dvotrećinska većina, koje nema. Vlada u slučaju…
Hrvatski tjednik

Budimir Lončar - mračni lik jugokomunizma

Ruj 14, 2016
Osim što je izborio embargo na uvoz oružja napadnutoj Hrvatskoj, Lončar je 1991. odbio predstavniku hrvatske vlasti Zdenku Škrabalu, na susretu u Austriji, predati veze i kontakte s nekim ljudima u međunarodnoj politici. Hrvatska mu zbog toga nije izdala…
Pitali smo

O nedjeljnjim izborima

Ruj 08, 2016
O tome hoće li izići na izbore i kako procjenjuju moguće rezultate izbora za Portal HKV govore: Đuro Vidmarović, Damir Borovčak, Ivan Poljaković, Joško Čelan, Matko Marušić, Mile Prpa i Antun Babić. (D. Dijanović)
Hrvatski tjednik

I. Marijačić: Milanović je samo trenutačni konvertit koji očajnički treba glasove

Ruj 06, 2016
Makar i predizborna i kalkulantska, Milanovićeva istina o Srbiji izazvala je provalu bijesa kolumnista, bivši članova CKSKJ i podoficira JNA, koji drže da je vrijeđati dopušteno jedino hrvatski narod i državu, ne, zaboga, Vučića i Nikolića, njihove podsvjesne…
Pitali smo

O rezultatima izbora za Hrvatski sabor

Ruj 12, 2016
Rezultate izbora za Hrvatski sabor komentiraju: Josip Jović, Joško Čelan, Antun Babić, Matko Marušić, Mile Prpa i Damir Borovčak.
Zoran Vukman

Mišljenje: Beč i Beograd ne smijemo zamijeniti Bruxellesom i Washingtonom

Ruj 15, 2016
Ako se HDZ i Most dogovore i slože Vladu s manjincima, (jer Most neće Bandića), bit će to Vlada koja će nas politički više koštati nego Sanaderova i Pupovčeva prije desetak godina. (Z. Vukman)
Razgovori

Vinko Vukadin (Pomak): Politička, upravna i gospodarska lustracija kao temelj programa Pomaka

Ruj 07, 2016
Ususret dolazećim izborima za Hrvatski sabor obratili smo se svim relevantnim političkim grupacijama s pitanjima za koja smatramo da su važna za hrvatsku budućnost. Objavljujemo odgovore Vinka Vukadina, glasnogovornika Pomaka. (dd, mm)
sdp
Hrvatski tjednik

I. Marijačić: Analiza netom održanih izbora za Hrvatski sabor

Ruj 18, 2016
Milanović, Mesić i Josipović, te naravno cijela bulumenta njihovih podrepaša, provodili su jednu vrstu nasilja nad hrvatskim građanima uvjeravajući ih da su partizani stvorili ovu državu pod crvenom zvijezdom i jugoslavenskom zastavom, a hrvatski branitelji…
Zeljko Glasnovic
Nevenka Nekić

N. Nekić: Pismo zahvale gosp. Željku Glasnoviću

Ruj 14, 2016
Gospodin Željko Glasnović imao je jedini do sada hrabrosti stati pred lažne slavitelje tuđe smrti i žrtve kao da je njihova, tamo na mjestu gdje četnici i njihovi prijatelji ubiše dvjestotinjak hodočasnika a njihovoga župnika ispekoše na ražnju kao životinju.…
Artur Bagdasarov

Goldsteinova pravopisna jugonostalgija

Ruj 16, 2016
Pravopisna prijeporna pitanja standardizicije i kodifikacije pojedinih dvostrukosti ne rješavaju se uz pomoć "mjerenja" ili široke javne "rasprave" nekompetentnih ljudi, nego samo putem obrazloženoga i usklađenoga dijaloga struke i samo struke u različitim…
Antun Babić

Raščlamba identiteta komunističkoga zločinca Tita njemačkoga novinara Hansa Petera Rullmanna iz 1978.

Ruj 15, 2016
Poznati njemački novinar Hans Peter Rullmann, u to vrijeme jedan od najboljih stranih poznavatelja Titova komunističkoga režima i prilika u tadašnjoj Jugoslaviji, napisao je 1978. za Hrvatsku istinu posebno zanimljiv osvrt na životnu povijest i identitet…
Copyright © 2016 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).