• HKV logo
  Srijeda, 24. svibnja 2017. HKV - obavijesti uredništva Komentari

  Portal na natječaju AEM-a dobio 71.369 kuna za 2017. i 2018.

  Kao neprofitni pružatelj elektroničkih publikacija, Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća sudjelovao je na ovogodišnjem natječaju Agencije za elektroničke medije s prijedlogom programskog sadržaja „Otvoreni dijalog: Događaji, argumenti i stavovi“, a s osnovnim ciljem ostvarivanja prava građana na javno informiranje.(mm)
 • Zlatko Milisa
  Srijeda, 24. svibnja 2017. Zlatko Miliša Komentari

  Z. Miliša: Kriza autoriteta i novi religiozni pokreti

  Pretpostavlja se da u Hrvatskoj ima cca 800 sekti koje okupljaju gotovo oko 500.000 članova i/ili simpatizera. Pojavljivanje novih sekti i/ili religioznih pokreta mnogi shvaćaju kao prijetnju. Predstavnici Crkve u njima vide opasnost za svoje vjernike, Crkvu i društvo. (Z. Miliša)
 • Piskač
  Srijeda, 24. svibnja 2017. N. Piskač Komentari

  Podlistak: SVETAC I ZLOČINAC (2)

  Ni po čemu se ne može znati da je u Zagrebu na križanju današnje Klaićeve ulice s Ulicom Andrije Kačića Miošića odigran ključan sudar komunističke ideologije i prakse s hrvatskom rimokatoličkom većinom. (N. Piskač)
 • Ivica Šola
  Srijeda, 24. svibnja 2017. Komentari Komentari

  I. Šola: Zašto Hrvatska radio-televizija uništava hrvatsko društvo

  Mediji, a posebno HRT koji plaćaju i tisuće žrtava kocke, imaju osim profitne, i društvenu odgovornost. Jer sudjelovati u propagiranju ove "igre" znači biti suučesnikom u masovnoj patologiji koja izjeda hrvatsko društvo i obitelji. (I. Šola, SD)
 • Njemačka vlada
  Srijeda, 24. svibnja 2017. DRAN - Only zunzarije&vuvuzele Komentari

  Što su temelji Njemačke i koje bi vrijednosti trebali poštovati svi koji dolaze u najmoćniju državu EU

  Thomas de Maiziere, njemački ministar unutarnjih poslova, nedavno je predstavio deset teza o tomu što su temelji Njemačke i koje bi vrijednosti trebali poštovati svi koji dolaze u najmoćniju državu Europske unije, ako se žele integrirati u njemačko društvo. (DRAN)
 • Macelj
  Srijeda, 24. svibnja 2017. Obavijesti Komentari

  Premijera dokumentarnog filma Macelj – Titovo stratište

  Pozivamo Vas na premijeru filma Macelj – Titovo stratište u Zagrebu, Krapini i Varaždinu. Macelj je po točno utvrđenom broju od 1.163 ekshumirane žrtve do sada najveće stratište Titovih partizana i jugokomunističkog režima u Republici Hrvatskoj. (hkv)
 • Piskač
  Utorak, 23. svibnja 2017. N. Piskač Komentari

  Podlistak: SVETAC I ZLOČINAC (1)

  Prvi dio 20. stoljeća Hrvatska je stenjala pod srpskom čizmom monarhističke Jugoslavije. Nadbiskup Alojzije Stepinac o tom je razdoblju kazao: „Manje je krvi bilo proliveno za stotinu godina austrougarske vladavine, nego za pet godina jugoslavenstva od srpskih žandara“. (N. Piskač)
 • Izbori
  Utorak, 23. svibnja 2017. Pitali smo Komentari

  O rezutatima lokalnih izbora: Šunde, Pešorda, Kutleša i Poljaković

  Rezultate lokalnih izbora za Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća komentiraju Smiljana Šunde, dr. sc. Damir Pešorda, Stipe Kutleša i prof. dr. sc. Ivan Poljaković. (D. Dijanović)
 • HDZ SDP
  Utorak, 23. svibnja 2017. D. Lovrić Komentari

  Jasno je tko je, HDZ, dobitnik, a tko, SDP, gubitnik nedjeljnih izbora

  Mediji su puni naslova i tekstova o debaklu HDZ-a u Zagrebu. Stvarnost, međutim, baš i nije takva. U izboru za skupštinu Grada Zagreba HDZ je dobio 2% manje nego 2013., što se baš i ne može nazvati debaklom. (djl)
 • HDZ MOST
  Utorak, 23. svibnja 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  D. Pešorda: Most i HDZ - brak iz interesa i brak iz ljubavi

  Nakon sloma drugog braka između HDZ-a i Mosta, potvrdila se, držim, ona da brakovi iz interesa funkcioniraju bolje od onih iz ljubavi. (D. Pešorda, HT)
 • Kosov
  Utorak, 23. svibnja 2017. Inozemni tisak Komentari

  Napeto uoči izbora na Kosovu

  Sasvim je izvjesno da će Kosovo dobiti novog premijera, ali izazovi i problemi ostaju oni stari: teška gospodarska situacija, demarkacija granice sa Crnom Gorom, stvaranje Zajednice srpskih općina, dijalog s Beogradom, izručenje optuženih za ratne zločine, borba protiv korupcije i kriminala, stvaranje uvjeta za…
 • Vidmarovic Prlender
  Ponedjeljak, 22. svibnja 2017. Đ. Vidmarović Komentari

  Đ. Vidmarović: Kistanje između fenomena zlovremena i ljudskih sudbina

  Iz Kistanja nosim snažne utiske. Gradić je još uvijek pomalo siv i ostario, ali me raduje puno mladih lica na njegovim ulicama. Svi koji mogu pomoći Kistanjama da se ekonomski stabiliziraju dužni su to učiniti. (Đ. Vidmarović)
 • Hitrec
  Ponedjeljak, 22. svibnja 2017. H. Hitrec Komentari

  H. Hitrec: Na lokalnim izborima nekima podijeljena posljednja pomast, primjerice SDP-u

  Iste su nedjelje kad i prve pričesti bili i lokalni izbori na kojima je nekima podijeljena posljednja pomast, primjerice SDP-u, koji se pomalo odriče istočnoga grijeha, ali ne hvata priključak, luta pustinjom i tako će idućih četrdeset godina. (H. Hitrec)
 • Izbori
  Ponedjeljak, 22. svibnja 2017. Pitali smo Komentari

  Prve reakcije naših suradnika na rezultate lokalnih izbora

  Rezultate lokalnih izbora za Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća komentirali su prof. dr. sc. Matko Marušić, Ninoslav Mogorović i Kazimir Mikašek. (D. Dijanović)
 • Sabor
  Ponedjeljak, 22. svibnja 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  M. Curać: Političar u Hrvatskoj živi kao bubreg u loju

  Smisao bavljenja politikom u Hrvatskoj već je dugo sve osim služenja građanima. Više manje svi političari koji su protutnjali hrvatskom političkom scenom riješili su u relativno kratko vrijeme sve materijalne probleme. Među političarima nema podstanara ni nezaposlenih članova obitelji. (M. Curać, HT)
 • Marko Ljubić
  Nedjelja, 21. svibnja 2017. M. Ljubić Komentari

  M. Ljubić: Narodni kandidati protiv naroda

  Izbori su uvijek kao izlog. U golemom izlogu poreda se tisuće i tisuće kanadidata, svi misle da su narodni kandidati, pri čemu je za zvanje i predstavljanje narodnim nekada dovoljno imati ekipu iz gostionice, nekada neku navijačku skupinu, nekada nekoliko kompanjona iz kvarta koje je naljutio lokalni župnik ako je…
 • Izbori
  Nedjelja, 21. svibnja 2017. Politika Komentari

  HDZ-u 13, SDP-u 3 županije - nastavlja se bitka za Zagreb, Split, Osijek i Rijeku

  Neslužbeni rezultati prvog kruga lokalnih izbora nakon obrađenih više od 99 posto listića pokazuju da je osam župana već u prvom krugu ponovno uspjelo osvojiti tu dužnost, u četiri županije izabrana su nova imena, a u ostalima će se održati drugi krug izbora.(hkv, razni mediji)
 • EU
  Nedjelja, 21. svibnja 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  G. Borić: Hrvatska odskače od svog susjedstva unatoč sadašnjim poteškoćama

  Nije potrebno biti veliki analitičar pa uvidjeti da su danas Rusija i Turska najaktivnije u pokušajima odvajanja „Zapadnoga Balkana“ od europskih integracija, dok Amerika kao da „spava“, a EU se bavi sama sa sobom. Prema pisanju FAZ-a, Hrvatska više ne spada u Balkan. (G. Borić, HT)
 • Saakjan1
  Nedjelja, 21. svibnja 2017. Artur Bagdasarov Komentari

  A. Bagdasarov: Armenski slikar Abraham Saakjan

  Abraham Saakjan je rođen 1964. god. U Jerevanu, Armenija. Završio je Umjetničku školu i Državno veleučilište likovne umjetnosti u Jerevanu. Njegovi su sjajni radovi poznati mnogim ljubiteljima slikarstva ne samo u domovini nego i izvan nje. (A. Bagdasarov)
 • Zmija
  Petak, 19. svibnja 2017. Željko Dogan Komentari

  New York Times o fašizmu u Europi: Na žalost jugofila - Hrvatska se uopće ne spominje

  Puno je onih koji u Hrvatskoj i izvan nje kampanjom straha od 'ponovnog buđenja ustaštva' svađaju i dijele hrvatski narod kako bi ga zadržali u, (ponovo probuđenim velikosrpstvom) razjarenom 'Regionu'. (Ž. Dogan)
 • Miklenić
  Subota, 20. svibnja 2017. Komentari Komentari

  I. Miklenić: Zašto su važni lokalni izbori?

  Sudjelovanje na lokalnim izborima očitovanje je osobne zauzetosti i skrbi za stvarni boljitak svoga mjesta, svoje lokalne jedinice, a katolički vjernici trebali bi biti svjesni da neodazivanjem na birališta čine veliki grijeh propusta glede Božje zapovijedi prema bližnjemu. (I. Miklenić, GK)
 • Expo
  Petak, 19. svibnja 2017. Prilozi građana Komentari

  K. Baras: "Hrvatski dan" na lisabonskoj Expo-98*

  Nakon što je stigao naš Predsjednik, dr. Tuđman sa pratnjom, te svi ostali uzvanici, svečanost je mogla početi. Za vrijeme podizanja zastava, limena glazba portugalske Republikanske garde odsvirala je Lijepu našu, a zatim portugalsku himnu Herois do mar. (K. Baras)
 • Kurdska vojska
  Petak, 19. svibnja 2017. Inozemni tisak Komentari

  Oružje za sirijske Kurde

  Donald Trump naslijedio je loše i gore mogućnosti postupanja u Siriji. Ovaj tjedan predsjednik je odabrao jednu od manje loših odobrivši plan naoružavanja sirijskih Kurda koji se bore protiv Islamske države. (WSJ)
 • Piskač
  Četvrtak, 18. svibnja 2017. N. Piskač Komentari

  Duh Vladimira Čerine zabranio je Thompsonu koncert

  Zašto se u Hrvatskoj povijest ponavlja i misli li itko na nacionalnoj razini prekinuti jugoslavensku nit prije negoli se i formalno obnovi neki jugoslavenski sifilis i prije negoli Hrvati, umjesto Čerina naših dana, kolektivno završe u umobolnici? (N. Piskač)
P R I O P Ć E N J E
Hrvatskoga kulturnog vijeća u povodu uhićenja
generala Ante Gotovine


1. Hrvatsko kulturno vijeće podsjeća da je vojno-redarstvena operacija "Oluja" vođena u skladu s međunarodnim pravom, uz znanje međunarodne zajednice, te uz minimalne ljudske gubitke na obje strane. Vojnički blistavo izveden poduhvat zaustavio je genocid nad hrvatskim stanovništvom u okupiranim dijelovima Republike Hrvatske i ujedno spasio bihaćku enklavu u BiH od sudbine Vukovara i Srebrenice.
 
2. Hrvatski general Ante Gotovina vojnički je besprijekorno zapovijedao operacijom "Oluja". Zbog osobne hrabrosti, ratne vještine i istaknute uloge u oslobađanju hrvatskih područja, Gotovina je u hrvatskom narodu stekao glas heroja Domovinskoga rata. Objektivni međunarodni vojni promatrači izražavali su mu priznanje i poštovanje.

3. Izjednačavajući generala Gotovinu s nositeljima genocidne politike, Karadžićem i Mladićem, te ne podižući optužnice protiv protagonista agresije na Hrvatsku i BiH, generala Kadijevića i Adžića, tužiteljstvo Haaškoga suda pokazuje politički motivirano i pristrano ponašanje. Zamućujući zločin genocida, umjesto da ga progoni, tužiteljstvo odstupa od svoje temeljne zadaće, traženja istine i pravde.

4. Proglašavanjem završne operacije Domovinskoga rata zločinačkim pothvatom, tužiteljstvo Haaškoga suda zastupa prepoznatljive političke stavove i ocjene, što je nespojivo s njegovom ulogom i ovlastima. Cilj je dalekosežan udar na temelje samostalne hrvatske države i njezinu budućnost. Moguća presuda koja bi počivala na krivotvorenju povijesti, značila bi nametanje teške hipoteke, koja bi dugoročno oslabila poziciju Republike Hrvatske u međunarodnim odnosima.

5. Hrvatsko kulturno vijeće snažno podupire zahtjeve da se generalu Gotovini omogući obrana sa slobode, da hrvatska Vlada jamči za nepravedno optuženoga ratnog junaka, i da generalov slučaj razmotri nepristrani hrvatski sud.

6. HKV nadalje zahtijeva da hrvatske vlasti zatraže od Ujedinjenih naroda, kao osnivača Haaškoga suda, smjenu glavne tužiteljice Carle del Ponte, koja se kompromitirala stavljanjem političkih ciljeva ispred ljudskih sudbina. Podsjećamo da su upravo Ujedinjeni narodi rezolucijom o teritorijalnoj cjelovitosti Republike Hrvatske, dali legitimitet osloboditeljskoj akciji "Oluja".

7. Smatramo da je hrvatska vlast već u vrijeme podizanja optužnica protiv generala Markača, Čermaka i Gotovine, trebala podići cijeli slučaj na razinu Vijeća sigurnosti. Tadašnja šutnja zbunila je svjetsku javnost, dala krila protivnicima Republike Hrvatske i izravno utjecala na sudbinu hrvatskih generala.

8. Hrvatsko kulturno vijeće obraća se svim ljudima uma i srca, svim domaćim i stranim udrugama za zaštitu ljudskih prava, udruženjima pravnika i pravnim institucijama, moralnim i vjerskim autoritetima, očekujući od njih potporu u zaustavljanju političko-sudskoga nasilja koje se danas obrušilo na generala Gotovinu i hrvatsku državu, a sutra bi se u istoj situaciji mogla naći bilo koja članica Ujedinjenih naroda.


HRVATSKO KULTURNO VIJEĆE

{mxc}

Čet, 25-05-2017, 03:03:00

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Zagreb

mexpo1
svibnja 19, 2017 Komentari

19. međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja MINERAL EXPO Zagreb

in Zagreb
19. međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja MINERAL EXPO Zagreb, održat će se u petak, subotu i nedjelju, 19. 20. i 21. svibnja 2017. godine, u Domu sportova u Zagrebu. (hkv)

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Trump kod pape Franje

Zadnje vijesti

Vidakovic Ramljak
Srijeda, 24. 05. Komentari

Vidaković nakon sastanka s Ramljakom: Obustave isporuke robe neće biti

Prokuristica Kraša Marica Vidaković izjavila je nakon sastanka kako su razgovarali o svim zahtjevima dobavljača te da je ovo prvi u nizu sastanaka s ciljem rješavanja problema. (hkv)
Trump Franjo
Srijeda, 24. 05. Komentari

Trump se u Rimu sastao s papom Franjom

Donald Trump se u Rimu, prvoj postaji na putovanju Europom u sklopu svoje prve inozemne turneje nakon preuzimanja predsjedničke dužnosti, sastao s papom Franjom. (hkv)
Pupovac
Srijeda, 24. 05. Komentari

Glasači iz Srbije odbili napustiti Hrvatsku dok im Pupovac ne plati za glasovanje

Novinarska ekipa RTL-a jedina je snimila ono o čemu se godinama priča – Srbe organizirano dovoze u Hrvatsku kako bi glasovali na izborima, za što su i plaćeni. (maxportal)
Markić
Utorak, 23. 05. Komentari

Ako g. Vrdoljak napada dr. Buljan Culej - to znači da je ona sposoba i nepotkupljiva

Napade g. Vrdoljaka na udrugu U ime obitelji tumačkim kao politički napad na neovisnost civilnog društva i diskriminiranje udruge s čijim se djelovanjem ili stavovima g. Vrdoljak i HNS ne slažu - stoji u izjavi Željke Markić. (hkv)
Obljen
Utorak, 23. 05. Komentari

Imenovani novi članovi kulturnih vijeća pri ministarstvu kulture

Nakon što je prethodno smijenila vijeća svoga prethodnika dr. sc. Zlatka Hasanbegovića ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek donijela je Odluku o imenovanju novih članova kulturnih vijeća. (hkv)
Teroristi Manchester
Utorak, 23. 05. Komentari

Teroristički napad u Manchesteru - u eksploziji na koncertu poginule najmanje 22 osobe

U eksploziji na sinoćnjem koncertu američke pjevačice Ariane Grande u engleskom gradu Manchesteru smrtno su stradale najmanje 22 osobe, a najmanje 59 je ranjeno. Među stradalima ima djece. (hkv)
UN
Ponedjeljak, 22. 05. Komentari

Državni vrh obilježio 25. godišnjicu hrvatskog članstva u UN-u

Hrvatska obilježava 25. godišnjicu članstva u Ujedinjenim narodima. Hrvatska je svečanim činom postavljanja svoje zastave ispred sjedišta Ujedinjenih naroda 22. svibnja 1992. godine, u prisutnosti tadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana i glavnog tajnika te organizacije Boutrosa Boutrosa-Ghalija, uz Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu primljena u tu organizaciju. (hkv)
Plenković
Ponedjeljak, 22. 05. Komentari

Plenković: Ne opirem se ideji izvanrednih izbora, ali u interesu mi je politička stabilnost

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je izjavio kako se ne opire ideji izvanrednih izbora, ali mu je u interesu politička stabilnost Hrvatske kako bi se omogućio gospodarski rast i razvoj. (hkv)
jculej
Ponedjeljak, 22. 05. Komentari

Kurikularnu reformu vodit će Jasminka Buljan Culej

Jasminka Buljan Culej nova je voditeljica ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme. Dolazi s mjesta savjetnice ministra Pave Barišića. Posebno se ističe time što je nacionalni ekspert u četiri tijela Europske komisije. U svojim ranijim izjavama kao nedostatak cjelovite kurikularne reforme Culej je isticala nedovoljnu zastupljenost STEM područja. (hrt.hr)
palacgore
Ponedjeljak, 22. 05. Komentari

Europska komisija predložila izlazak Hrvatske iz Postupka prekomjernog deficita

Hrvatska je u Postupku prekomjernog deficita od siječnja 2014., kada je Vijeće EU-a dalo rok da se proračunski deficit do kraja 2016. svede na 2,7 posto. Hrvatska je prošle godine znatno premašila taj cilj i smanjila proračunski deficit na 0,8 posto BDP-a s 3,4 posto iz 2015. Uz to, hrvatski javni dug pao je lani po prvi put nakon osam godina, i to za 2,5 postotnih bodova, na 84,2 posto BDP-a. (Hina)
Stier
Ponedjeljak, 22. 05. Komentari

Stier u utorak u radnom posjetu Moskvi

Potpredsjednik vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier boravit će u utorak u radnom posjetu Moskvi i sa šefom ruske diplomacije Sergejem Lavrovom pokušati otvoriti novo poglavlje bilateralnih odnosa nakon dugogodišnje stagnacije. (hkv)
Armada - Rijeka
Nedjelja, 21. 05. Komentari

Rijeka zasluženo osvojila prvenstvo Hrvatske

Rijeka je u pretposljednjem kolu HNL-a na užarenoj Rujevici svladala Cibaliju 4:0 te tako i bodovno osigurala svoj prvi naslov prvaka Hrvatske bez obzira na rezultat u posljednjem kolu u kojem gostuje kod Dinama.(hkv)
Srbija EU
Nedjelja, 21. 05. Komentari

Beograd u panici: Njemačka ne razmišlja o članstvu Srbije u EU!

Članstvo Srbije u EU na sve je dužem štapu i na dnu prioriteta u Berlinu, piše u nedjelju beogradski tisak. (hkv/direktno)
Hod za život
Subota, 20. 05. Komentari

Oko 15.000 ljudi u 'Hodu za život' - privedeni protuprosvjednici

U Zagrebu i Splitu održan je hod građana u znak potpore nerođenoj djeci, njihovim majkama, očevima i obiteljima, pod nazivom 'Hod za život'. 'Hod za život' ove se godine održao pod geslom "Za život, obitelj i Hrvatsku". Organizirale su ga udruge civilnog društva i vjerski pokreti, a HBK je pozvao na molitvu za taj događaj. (hkv)

Pretraži hkv.hr

Izdvojeno

Ljudi s Portala HKV-a
H. Hitrec

H. Hitrec: Sve o čemu Duboki mediji ne javljaju

Svi 15, 2017
Komemoracija na bleiburškom polju imala je predigru - lažni antifašisti iz Hrvatske alarmirali su lažne zelene antifašiste u Austriji, Hitlerovoj domovini, ovi su tražili od austrijskih vlasti da zabrani komemoraciju, onda se umiješala Crkva u Koruškoj pa je…
Hitrec
H. Hitrec

H. Hitrec: Stvari li se pred našim očima savez desnice i tzv. umjerene desnice?

Svi 08, 2017
Desna snaga teško će bilo kada činiti pretežitu većinu, ali može biti velik i snažan partner tzv. umjerenoj desnici, pod uvjetom da ne bude neumjerena i sirova, nego politički zrela i moderna. Stvara li se takva upravo pred našim očima? Mislim da je to već…
Bruna Esih
Hrvatski tjednik

Marušić, Letica i Hebrang o tome što mogu napraviti Esih, Hasanbegović i Glasnović

Svi 14, 2017
Donosimo odgovore za Hrvatski tjednik koje su dali dr. Matko Marušić, dr. Slaven Letica i prof. dr. emeritus Andrija Hebrang na pitanje "Što u političkome smislu mogu napraviti Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i Željko Glasnović?".(HT)
Petrov i Plenković
J. Novak

J. Novak: Mogu li se glasovi Hasanbegovića i Esih ignorirati i po drugi put?

Svi 06, 2017
Kada je Most na početku priče koketirao i s SDP-om i s HDZ-om vrlo brzo pokazala se njihova manipulativna opsesivnost i puka glad za vlašću, nikakva želja da se politički blok A ili blok B privede nekakvom pravednijem vladanju, tobožnjem stvaranju…
Bruna Esih Krug za trg
Ljubomir Škrinjar

Esih i Hasanbegović se na poziv organizatora obratili skupu

Svi 06, 2017
Krug za Trg održao je danas jedanaesti po redu veliki javni prosvjed i time obilježio 10. godinu djelovanja. Kratkim uvodnim govorima prvo su se skupu obratili Maja Runje i Ante Beljo. Na poziv upravo Maje Runje, na pozornicu su se iz mase okupljenih popeli…
Zmija
Željko Dogan

New York Times o fašizmu u Europi: Na žalost jugofila - Hrvatska se uopće ne spominje

Svi 19, 2017
Puno je onih koji u Hrvatskoj i izvan nje kampanjom straha od 'ponovnog buđenja ustaštva' svađaju i dijele hrvatski narod kako bi ga zadržali u, (ponovo probuđenim velikosrpstvom) razjarenom 'Regionu'. (Ž. Dogan)
Tito
Prilozi građana

K. Mikašek: „Krug za Trg“ – posljednji tango za zločinca Tita

Svi 05, 2017
Desetu godinu zaredom na jednom od najljepših zagrebačkih trgova koji odiše živim simbolima hrvatske kulturne baštine, domovinskim katedralama duha, svetištima kulture i umjetnosti, održat će se prosvjed protiv aveti prošlosti čije ime još uvijek nakaradno…
Crkva
Zdravko Mršić

Z. Mršić: Vrijeme Crkve

Svi 07, 2017
Hrvatsku treba politički rasvijetliti, luminirati ili „lustrirati“. Treba stvarno stanje iznijeti na svijetlo ili na vidjelo. Na vidjelo treba iznijeti stanje Hrvatske, a držanje lakomislenih uzročnika sadašnjeg hrvatskog propadanja treba izvrgnuti uvidu…
Piskač
N. Piskač

Duh Vladimira Čerine zabranio je Thompsonu koncert

Svi 18, 2017
Zašto se u Hrvatskoj povijest ponavlja i misli li itko na nacionalnoj razini prekinuti jugoslavensku nit prije negoli se i formalno obnovi neki jugoslavenski sifilis i prije negoli Hrvati, umjesto Čerina naših dana, kolektivno završe u umobolnici? (N. Piskač)
Hrvatski tjednik

I. Marijačić: Zasluženi kraj lažnih mesija iz Metkovića

Svi 11, 2017
Čista je demagogija Mosta da su oni borci protiv kriminala, korupcije i pljačke. Dvije godine u svojim rukama imali su sve alate za tu borbu, ali njihov groteskni ministar Orepić više je vodio ideološke ratove, nego provodio zakon. (I. Marijačić, HT)
Piskač
N. Piskač

Kratki komentar oslobođenoga Tuženika HRT-ova režima

Svi 05, 2017
Tko bi rekao da je najmoćniji čovjek u državi, time i u vladi, osoba koja je uspjela svoju tvrtku opteretiti dugom navodno od pola godišnjega hrvatskoga proračuna? Pokazao se kao nadkancelar predsjedniku vlade Plenkoviću. Ja sam dosad mislio da je iznad…
Upitnik
Prilozi građana

I. Pletikos: Plenkovićev „poklon“ desnici?

Svi 09, 2017
Desnica koja je dosad krala dane u međusobnim besplodnim optužbama onog drugog, i dosađivala cendranjem da joj politički prostor na desnici krade HDZ kao „lažna“ desnica, sada se nalazi pred novom šansom i praznim prostorom koji ne će dugo trajati. (I.…
Jurica Pavičić
Hrvatski tjednik

G. Borić: Kad neznalica misli da zna!

Svi 08, 2017
Uoči sumraka SFRJ došlo je do prirodnoga spajanja političke emigracije i nepolitičkoga iseljeništva. Zajedno su mnogo pridonijeli oslobođenju Hrvatske od jugokomunističkoga jarma i to je ono što do danas boli jugonostalgičare i anacionalne tipove. (G. Borić,…
Hrvatska
Hrvatski tjednik

I. Marijačić: O krizi vlasti, Račanu, Šušku, odlascima u Irsku....

Svi 07, 2017
Irski poslodavci nagrađuju organizatore po 300 eura za svakoga dovedenoga radnika i oni „isporučuju“ pune autobuse Hrvata. To je istinski poraz svih hrvatskih politika u zadnjih 17 godina. Počinimo napokon mijenjati sumornu zbilju u Hrvatskoj. (I. Marijačić,…
Zdravko Mršić
Zdravko Mršić

Z. Mršić: Hrvatsko političko buđenje

Svi 09, 2017
Djelovanje hrvatskih političkih stranaka iscrpljuje se u služenju kapitalu, a ne narodu te u međusobnoj borbi za vlast. Pritom stranke ne stvaraju i ne vode nikakvu, a najmanje narodnu politiku. To se vidi po tomu, što sve stranke kad dođu do vlasti jednako…
krug za trg
Prilozi građana

R. Leljak: Najveći neprijatelj djece komunizma je arhivska građa

Svi 11, 2017
Donosimo govor slovenskog publicista i istraživača komunističkih zločina Romana Leljaka na javnom prosvjedu građanske inicijative "Krug za Trg" za promjenu imena Trga maršala Tita, Zagreb, 6. svibnja 2017. (hkv)
Arhivi
D. Dijanović

Primjedbe prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana o Zakonu o arhivskom gradivu i arhivima

Svi 10, 2017
Donosimo najvažnije primjedbe prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana iznesene prigodom rasprave o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o arhivskom gradivu i arhivima koji je predložio MOST nezavisnih lista. (hkv, dd)
Tudjman1
Obavijesti

Veliko Trgovišće: 10. Dani dr. Franje Tuđmana – Hrvati kroz stoljeća

Svi 10, 2017
U petak 12. svibnja u Velikom Trgovišću održat će se deseti znanstveni skup Dani dr. Franje Tuđmana – Hrvati kroz stoljeća. Skup organiziraju Općina Veliko Trgovišće i Hrvatska udruga Muži zagorskog srca. Organizacijski odbor ovih je dana objavio Program…
Copyright © 2017 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).