• Hrvoje HItrec
  Ponedjeljak, 20. veljače 2017. H. Hitrec Komentari

  H. Hitrec: Protuhrvatske svinjarije u Pupovčevim Novostima

  U ovom trenutku dvije su - jedna od druge potpuno nezavisne - hrvatske udruge, i jedna srpska stranka podignule glas protiv protuhrvatskih svinjarija u Pupovčevim „Novostima“: HNIP (Hrvatski novinari i publicisti), U ime obitelji i Srpska pravedna stranka. Svi oni zahtijevaju da se Državno odvjetništvo razbudi i počne…
 • Kolinda
  Ponedjeljak, 20. veljače 2017. Pitali smo Komentari

  O dvije godine mandata Kolinde Grabar Kitarović

  Dvije godine mandata predsjednice Republike Koline Grabar Kitarović kao i njezine potencijale u budućnosti za Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća komentiraju: Smiljana Šunde, Stipe Kutleša, Matko Marušić, Josip Jović i Kazimir Mikašek. (D. Dijanović)
 • Kresimir Planinic
  Ponedjeljak, 20. veljače 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  K. Planinić: Revizijom smrtne presude Filipu Lukasu želimo ispraviti jednu nepravdu

  Udruga 'U ime obitelji' predala je Županijskome sudu u Zagrebu zahtjev za revizijom komunističke presude prof. Filipu Lukasu, predsjedniku Matice hrvatske od 1928. do 1945. Tim povodom razgovarali smo s odvjetnikom i članom Upravnog odbora te udruge Krešimirom Planinićem. (M. Curać, HT)
 • Zrin
  Ponedjeljak, 20. veljače 2017. Ostale reportaže Komentari

  I. Jaklin: ZRIN, zabranjeni toponim? Ili?

  U petak 17. veljače 2017. u Dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu, Sisačka biskupija i Zaklada za izgradnju župne Crkve Našašća sv. Križa u Zrinu, priredila je predstavljanje najnovije knjige uglednog publicista i promicatelja istine o stradanju Hrvata, Damira Borovčaka: ZRIN – svjedoci komunističkog…
 • Saucha1
  Ponedjeljak, 20. veljače 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  M. Pavić: Sauchešće

  Danas, kad god nešto antifama zašteka, moraš bit kulturan i dat in Sauchešće. I govorit i pisat. Posebice jerbo smo mi uglavnon disgrafični. Dotični gospon poradi kojega ćemo i rič sućut prominit, pofalija se u straju i nevolji kako je jema disgrafiju i disleksiju. (M. Pavić, HT)
 • SDP
  Nedjelja, 19. veljače 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  I. Marijačić: Nakon afere Saucha, ionako srozani SDP zapravo se raspada!

  Uhićenjem Tomislava Sauche i istupom prepadnutoga Zorana Milanovića raspršila se svetačka aureola i sav visoki moralni kredibilitet kojima je Milanović neutemeljeno kitio svoju stranku. (I. Marijačić, HT)
 • Ricov
  Nedjelja, 19. veljače 2017. Nevenka Nekić Komentari

  N. Nekić: Umro je naš prijatelj Joja

  Ne kanim ispisati bio-bibliografiju Joje Ricova (tko želi može čitati na stranicama Društva hrvatskih književnika), ne zato jer bi bila dosadna, nego zato jer je on bio daleko više od svega toga. Kao i svaki čestiti čovjek. A Joja bijaše čestiti čovjek. (N. Nekić)
 • Super klub
  Nedjelja, 19. veljače 2017. Damir Pešorda Komentari

  D. Pešorda: Zločin iz mržnje, samo koje?

  Kumrovčad i soroščad unaprijed znaju krivce i optužuje desnicu za napad „LGBT party“ i na slične incidente ne opterećujući se previše time tko je to uistinu napravio. (D. Pešorda, HT)
 • Vučić
  Nedjelja, 19. veljače 2017. Komentari Komentari

  V. Starešina: Srbija i novi sukobi

  Razloge priprosto-boljševičkih verbalnih napada šefa diplomacije (!!!) Dačića na Hrvatsku preko napada na kardinala Stepinca valja potražiti u prvim najavama Trumpove vanjske politike prema jugoistoku Europe i proaktivnosti hrvatske vanjske politike te njezinu približavanju novoj američkoj administraciji. (V.…
 • Rusija SAD
  Nedjelja, 19. veljače 2017. Inozemni tisak Komentari

  Deutsche Welle: Ruska euforija oko Trumpa polako nestaje

  Nakon posljednje izjave američkog predsjednika Donalda Trumpa, o vraćanju Krima Ukrajini, izgleda da je u Moskvi počelo nestajati euforije oko Trumpa. Nada u novi početak ipak ostaje. (G. Roman, DW)
 • Novosti
  Petak, 17. veljače 2017. J. Novak Komentari

  J. Novak: Bez komentara

  Je li ovo i Vaše novinarsko društvo? Podržavate li potporu ovakvim „Novostima“? Je li to na boljitak bilo kojoj nacionalnoj manjini u RH? Je li to promicanje dijaloga i tolerancije u društvu? Treba bi RH iz proračuna i dalje tako obilato financirati ovakve „Novosti“ i ovakvo novinarsko društvo?(J.Novak)
 • Piramida zla
  Petak, 17. veljače 2017. Prilozi građana Komentari

  Z. Čapalija: Specijalni rat protiv Hrvatske i Piramida zla

  Pojedince i skupine koje djeluju protiv hrvatskih nacionalnih interesa treba raskrinkati i onemogućiti u njihovom djelovanju. Upravo zato treba što prije otvoriti pristup svim arhivima i provesti lustraciju tih osoba. Zašto što prije? Pa radi toga što svakim danom imaju mogućnost uništenja kompromitirajuće…
 • Miklenić
  Subota, 18. veljače 2017. Komentari Komentari

  I. Miklenić: Što znači klevetanje Stepinca?

  Očito je da predstavnik srbijanske vlade, klevećući bi. Stepinca, cilja zapravo Hrvatsku i hrvatski narod jer u nezajažljivim apetitima velikosrpske politike nema mjesta ni za državu Hrvatsku ni za hrvatski narod. (I. Miklenić, GK)
 • Ivica Dačić
  Petak, 17. veljače 2017. Prilozi građana Komentari

  K. Mikašek: Srpske zločine treba sakriti kako bi etiketa o ustaškoj Hrvatskoj mogla živjeti

  Gdje su grobovi naših nestalih branitelja, gdje su srpski koncentracijski logori u kojima su hrvatski mučenici mučenički umrli, gdje su spomenici tim ljudskim tragedijama? Beogradski logori smrti za vrijeme Drugog svjetskog rata isti su kao i srpski logori za vrijeme Domovinskog rata! (K. Mikašek)
 • Zlatko Milisa
  Četvrtak, 16. veljače 2017. Zlatko Miliša Komentari

  Z. Miliša: Patološki primjeri ravnodušja

  Prisiljavajući nas da gledamo ubojstva i uništavanje stvari, učite nas da stvari nemaju nikakvu vrijednost, da život životinja nema nikakvu vrijednost, da život čovjeka nema nikakvu vrijednost, da je planet pakao u kojem svatko može uništiti sve i svakoga samo ako se nekome prohtije. (Z. Miliša)
 • Jugoslavija
  Četvrtak, 16. veljače 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  M. Curać: Jugoslavija jest mrtva, ali jugoslavenstvo nije

  Kada se malo dublje analiziraju neki tekstovi u Srbiji i u Hrvatskoj, onda se shvati da stajališta srbijanskoga akademika Vasilija Krestića i nekih hrvatskih autora korespondiraju. Velikosrpstvo se oduvijek nametalo pod krinkom jugoslavenstva. (M. Curać, HT)
 • Ivica Dacic 7 FF
  Četvrtak, 16. veljače 2017. Komentari Komentari

  I. Šola: Bizantinski prdac "maloga Slobe" Ivice Dačića

  Velikosrpska propaganda Stepincu, koji je spašavao i njihove sunarodnjake, ne može ništa, Stepinac će postati svet, činjenice su utvrđene u rigoroznom postupku, a srpski mitovi pred njima su tek puštanje vjetrova čiji je smrad, doduše, nekada teško podnijeti, ali on zapravo svjedoči o njihovoj "kulturi" i…
 • Armenija samostan
  Četvrtak, 16. veljače 2017. Artur Bagdasarov Komentari

  A. Bagdasarov: Samostani Armenije

  U Armeniji je očuvano mnoštvo samostana i crkava iz minulih stoljeća. U životu Armenske apostolske crkve samostani su uvijek imali znatnu ulogu duhovnovjerskih, prosvjetnih i gospodarskih središta. (A. Bagdasarov)
 • Iseljenički zbornik
  Četvrtak, 16. veljače 2017. Ostale reportaže Komentari

  Predstavljen Hrvatski iseljenički zbornik 2017.

  U žarištu interesa većine autora ovogodišnjega sveska su iseljenice, afirmirane u raznim područjima ljudske djelatnosti, od umjetnica i znanstvenica do poduzetnica. Potvrđuju to napisi etnologinje Marijete Rajković Ivete, diplomatkinje Tuge Tarle, znanstvenice Marine Perić Kaselj, publicistkinje Marije Peakić…
 • Piskač
  Srijeda, 15. veljače 2017. N. Piskač Komentari

  Beogradska uključivost: Dačić i Pupovac u istu frulu „duvaju“

  Dok se Srbija i njezine produžene ruke u Hrvatskoj ne nauče redu, Hrvatska mora Srbiji blokirati ulazak u EU „svim raspoloživim sredstvima“. Blokada nema alternative. U suprotnom, naime, uneređena Srbija u Europskoj uniji, sa svojim hrvatskim kracima, stvarat će Hrvatskoj iste probleme kakve je stvarala i u…
 • Gugo
  Srijeda, 15. veljače 2017. Razgovori Komentari

  Razgovor s A. Gugom: Svi dosadašnji potezi Plenkovića i njegovih ministara daju nam razloga za optimizam

  Vlada se pokazala učinkovitom i na području financija i gospodarstva. Uvodi se red u upravljanje državnom imovinom. Vraća se dostojanstvo Hrvatskoj vojsci. Pomaci ove Vlade su jako vidljivi i treba joj dati potporu. (D. Dijanović)
 • Stepinac spomenik
  Srijeda, 15. veljače 2017. Đ. Vidmarović Komentari

  Đ. Vidmarović: Apel za spas spomenika kardinalu Stepincu u Utrini

  Nakon što su restauratori blagoslovili svoju devastaciju, uslijedila je druga devastacija. Netko, a vjerujem kako je riječ o organiziranoj i teološko-politički potkovanoj legiji, spomenik kardinalu nagrdio je velikim sotonističkim znamenjem. Prilažem fotografiju na kojoj se to vidi. (Đ. Vidmarović)
 • Bojan Glavašević
  Srijeda, 15. veljače 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  G. Borić: Crveni junoša i njegov stockholmski sindrom

  Očito Glavaševiću smeta sve ono što smeta i onima koji su ubili njegova oca, tako da bi kod njega psiholozi mogli imati pune ruke posla odgonetavajući ovu posmrtnu borbu odmetnutoga sina od pravednoga oca. (G. Borić, HT)
 • Baničević
  Srijeda, 15. veljače 2017. Prilozi građana Komentari

  F. Baras: Korčulanin savjetnik najvećeg europskog vladara

  U plejadi starih hrvatskih uglednika naročito mjesto zauzima Jakov Baničević (Jacobus Banisius) ugledni diplomat i humanist koji je početkom XVI. stoljeća "bio poznat u čitavom kršćanskom svijetu". Moramo se upitati koje je umne i moralne vrijednosti imao taj naš davni sunarodnjak kad se je uspio popeti toliko visoko…

F. Tuđman: ostaje narod

Kako su protjecali posljednji mjeseci 1999. postajalo je sve jasnije da je predsjednik Tuđman teško bolestan. Iako sam na Pantovčaku bio jedna od samo nekoliko osoba u rangu savjetnika Predsjednika, onog za znanost i strategiju razvitka Hrvatske, rijetko sam ga viđao. Franjo TuđmanBilo je to dijelom zbog smanjenja njegovih djelatnosti, a dijelom i zato što su ograničavali naše susrete, možda zato što sam bio poznat kao oštar kritičar nekih vidova hrvatske unutarnje politike. Ipak, ostao mi je nepisani minimum što me po protokolu išao, jedan ručak tjedno za njegovim stolom.

Toga je dana za stolom sjedilo samo nekoliko njegovih bliskih suradnika, posluživala se uobičajeno jednostavna hrana, i pilo, gotovo simbolički, vino. Ozračje za stolom bilo je teško. Predsjednik je jedva nešto jeo, samo je on znao kuda mu blude misli, a pogled mu je bio okrenut prema gore, kao da već izravno komunicira s Bogom. Ostali su šutke prebirali po tanjurima, tek ponekad bi se začuo zvuk pribora za jelo ili neka tiha riječ upućena susjedu.

Možda zato što sam bio rijedak gost, a možda i zato što spadam među ljude koji vjeruju da nikada ne treba odustati, odlučio sam prekinuti tišinu, otjerati oblak, pobuditi nadu, pa sam, da pokrenem razgovor, izrekao rečenicu:

- Predsjedniče, čini mi se da Hrvatska sve ozbiljnije klizi prema južno-američkom gospodarskom modelu!

Bila je to naša šifra iz prethodnih rasprava, još od početka 1991., kojom sam označavao neke države čija intelektualna elita, umjesto da se brine za nacionalne interese naroda koji ju je izdigao, u svojoj stvaralačkoj nemoći i ispraznoj želji za položajima i probitcima, služi kao zastupnik i fasada tuđih interesa, da ne kažem kao njihov obični prevodilac na nacionalni jezik. Među suprotne primjere znao sam navoditi de Gaulleovu Francusku i Izrael, kojima sam se divio, ne toliko zbog svih političkih poteza njihovih vođa, koliko zbog upravo suprotnog ponašanja njihovih elita uma, srca i mača.

Nakon moje je rečenice oko stola zavladao potpuni tajac. Predsjednikov se pogled počeo polako odvajati od stropa, izgledalo je kao da se spušta zajedno s njegovim mislima. Konačno me pogledao, a iz njegovih je očiju na časak ponovo provirila ona neopisiva intenzivnost i oštrina, koja ga je svojedobno učinila vođom. Rekao je međutim tihim, ravnim glasom:

- Pa to je već gotova stvar.

Učinilo mi se da je to rekao kao da ga se to ne tiče, kao da nije baš on desetak godina vodio hrvatsku vlast, kao da je to nešto izvan i iznad njega. Rekao je to gotovo nevoljko u naš tajac, i zatim su mu se oči ponovo odvojile od nas i počele dizati prema njegovoj izravnoj komunikaciji s Bogom.

Bio sam potpuno zaprepašten. Ne samo da su mi stale riječi nego i misli, pa je prošla mala vječnost dok nisam uspio, još uvijek u tajcu, izustiti:

- Predsjedniče, pa što ostaje?

Prosvjedi u organizaciji braniteljaNe spuštajući više pogled iz svojih visina, već udaljen, samo je ovlaš odgovorio:

- Ostaje narod.

Na mah me njegov odgovor duboko razočarao. Prvo sam pomislio da se radi o konvencionalnoj pristojnosti kojom prekida naš neželjeni mu ili dosadni razgovor. Zatim sam se zabrinuo da to nije samo slabašna floskula koju je bolest izvukla iz njegove partizanske prošlosti. Konačno, dok smo još svi sjedili za stolom, sjetio sam se da je za njega sve politika, da je politici uvijek davao prednost pred svime i da je duboko vjerovao u njenu gotovo neograničenu moć, odnosno u neograničenu moć naroda. Ručak je završio u istom ozračju u kojem je i počeo, u prebiranju po svojim vlastitim mislima, te po tanjuru bez apetita. Na kraju je ustao i, iako izmučen bolešću, vojnički nam kimnuo i odsječnim korakom otišao iz blagovaonice, na svoj put. To je bio moj zadnji pozdrav s njim očima u oči.

Od onda je prošlo šest godina i često sam mislio na taj razgovor od četiri rečenice. Hrvatska je u međuvremenu otklizala prema mom južno-američkom modelu u mjeri koju si onda nisam mogao ni zamisliti. No vjerujem da sam konačno do kraja razumio cijelu neizrečenu i izrečenu poruku koju je F. Tuđman uputio na kraju života. S te svoje dvije rečenice zatvorio je puni krug i vratio se na svoj početak, pozvao na novi početak. Ta zar nije bio najjači na početku, kada između naroda i njega nije stajao nitko i ništa. Znao je da se narod ne će otklizati. Mali narod, ugroženi narod, narod koji će opstati jedino ako prepozna svoje ljude uma i srca. A ti ljudi mogu postojati samo ako ostanu uz svoj narod, ako zajedno s njime stvore nadu, a i iz nje i budućnost, u koju je on tvrdo vjerovao.

Zagreb, 21. siječanj 2006.
Akademik Slaven Barišić

Uto, 21-02-2017, 02:09:01

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Zagreb

Aljosa Jurinic 1441716797
veljače 14, 2017 Komentari

Promocija CD-a Aljoše Jurinića "chopinalive"

in Zagreb
U utorak, 14. veljače, u 11,00 sati, u oredvorju Velike dvorane Koncertnej dvorane Vatroslav Lisinski, Trg Stjepana Radića 4, održat će se svečana promocija CD-a hrvatskog pijanista Aljoše Jurinića "chopinalive". (D. Denkovski, Ured gradonačelnika)

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Protiv korumptivnog sustava

Zadnje vijesti

Petrov
Ponedjeljak, 20. 02. Komentari

Petrov: U Vladi neće doći do preslagivanja

Prilikom formiranja Vlade izašli smo za 7 jamstava koje smo tražili od budućih partnera. Među njima je i dobra reorganizacija HRT-a uz smanjivanje pretplate za 15 kuna. Kada smo dobili to jamstvo, prihvatili smo Kazimira Bačića za glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, objasnio je u emisiji Hrvatskog radija "S Markova trga" odluku o potpori Bačiću. (hkv)
Tihomir Jakovina
Ponedjeljak, 20. 02. Komentari

Da ti mozak stane - što se sve radilo pod Jakovinom...

Pogrebno poduzeće, veterinarske stanice, državni zatvori, servis za prodaju vatrogasnih aparata, obrt za izradu i prodaju ogrjevnog drveta... samo su neki od “slavodobitnika” drugog natječaja Programa ruralnog razvoja koji je “skrojio” i raspisao bivši ministar Tihomir Jakovina.(J. Rak Šajn, VL)
HDZ BiH
Ponedjeljak, 20. 02. Komentari

HDZ Stolac: Ponosni smo što su izbori protekli dostojanstveno i u najboljem redu

Kandidat Hrvatske demokratske zajednice BiH Stjepan Bošković osigurao je još jedan mandat na poziciji načelnika Općine Stolac. (hkv)
Spence Juncker
Ponedjeljak, 20. 02. Komentari

Pence u Bruxellesu - Tusk: SAD će poštovati 'ključne' zahtjeve

Američki potpredsjednik Mike Pence prvi put se susreo s čelnicima EU-a i NATO-a. Posljednji je dan njegova službenog posjeta Europi tijekom kojega želi uvjeriti povijesne partnere SAD-a u potporu predsjednika Donalda Trumpa. (hkv)
Stier kosovski pre mijer
Ponedjeljak, 20. 02. Komentari

Kosovski ministar vanjskih poslova u posjetu Zagrebu

Ministar vanjskih poslova Kosova Enver Hoxhaj u službenom je posjetu Zagrebu. S premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom vanjskih poslova Davorom Ivom Stierom razgovarao je o bilateralnim odnosima te mogućnostima jačanja gospodarske suradnje. (hkv)
Lavrov KOlinda
Nedjelja, 19. 02. Komentari

Grabar-Kitarović i Lavrov našli rješenje onečišćenja iz rafinerije u B.Brodu

Hrvatska i Rusija našle su rješenje za onečišćenje zraka iz ruske rafinerije u Bosanskom Brodu koje truje stanovnike Slavonskog Broda, objavila je u Münchenu predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović. (hkv)
HRT
Nedjelja, 19. 02. Komentari

Kako HDZ bira ravnatelja HRT-a: Direktiva pola sata prije glasovanja

Zlatko Hasanbegović je s kolegicom iz Kluba zastupnika HDZ-a Brunom Esih, odbio sudjelovati u glasovanju o glavnom ravnatelju HRT-a Kazimiru Bačiću, zbog nezadovoljstva načinom na koji je on izabran, izvijestio je Novi list.(hkv)
KGK Minhen
Nedjelja, 19. 02. Komentari

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Münchenu o Bliskom istoku

Posljednji je dan konferencije o sigurnosti u Münchenu. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jutros je govorila na temu Bliskog istoka. (hkv)
Srebrenica
Subota, 18. 02. Komentari

Izetbegović potvrdio da se pokreće revizija presude ICJ-a za genocid protiv Srbije

Bosna i Hercegovina podnijet će idućeg tjedna zahtjev za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u vezi s tužbom protiv Srbije za genocid. Sud je potvrdio kako je u Srebrenici 1995. počinjen genocid nad Bošnjacima, ali je utvrdio i da vlasti tadašnje SR Jugoslavije nisu izravno sudjelovale u planiranju i provedbi tog zločina. (hkv)
Pepermint Tedeschi Milanović
Subota, 18. 02. Komentari

Čelnik uprave Podravke odgovorio Tedeschome

Kako se bliži Glavna skupština Podravke na kojoj će biti imenovan novi Nadzorni odbor tako i rastu apetiti pojedinih interesnih grupacija za ovu našu stratešku tvrtku. Jedan od onih koji su bacili oko na Podravku je i tajkun Emil Tedeschi.(hkv)
Prosvjed ZG
Subota, 18. 02. Komentari

Prosvjed sa zahtjevom: Osuditi sve zločince i krvnike našeg naroda

Prosvjed udruga "Žene u Domovinskom ratu - Zadar" i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara održale su na glavnom zagrebačkom trgu prosvjedni skup pod nazivom "Hrvatski antifašizam kroz Čudnovate zgode šegrta fašizma - Vojislava i Milorada" prema predlošku hrvatskih Priča iz davnina. (hkv)
Kolinda Minhen
Subota, 18. 02. Komentari

Predsjednica se sastala s Penceom i Lavrovom

Na Minhenskoj konferenciji o sigurnosti susreli su se predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i američki potpredsjednik Mike Pence. Na twiteru je napisala kako joj je drago da dijeli entuzijazam oko rada za dobrobit naših zemalja i snažne veze između Hrvatske i SAD. (hkv)
Krk
Petak, 17. 02. Komentari

Hrvatskoj odobreno 102 milijuna eura za LNG terminal

Projekt LNG terminala za otoku Krku financira se iz Instrumenta za povezivanje Europe (CEF), a odluka o tome donesena je na današnjem sastanku Koordinacijskog odbora CEF-a. (VL)
Slike iz zivo ratnika
Petak, 17. 02. Komentari

Prepuna dvorana kina Metropolis

Jučer navečer 16.02.2017. u 19 sati u Kinu Metropolis u MSU održana je svečana premijera dokumentarnog filma "Slike iz života ratnika" Silvija Mirošničenka, za kojeg je vladao golem interes i gužva te je film zbog toga prikazan dva puta za redom, a mnogi su cijeli film odgledali na nogama ili na podu. (hkv)
tomislav ivancic 2
Petak, 17. 02. Komentari

U 79. godini umro je mons. dr. Tomislav Ivančić - otac hagioterapije

Svećenik Zagrebačke nadbiskupije, mons. dr. Tomislav Ivančić umro je u petak u 79. godini života i 51. godini svećeništva, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije. (hkv)

Pretraži hkv.hr

Izdvojeno

Nazor društvo
Razgovori

Razgovor s Matom Matarićem: Hrvati u Srbiji ako su zajedno su netko i nešto

Velj 07, 2017
Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Vladimir Nazor“ iz Sombora obilježilo je osamdesetu obljetnicu od osnutka. Tom prigodom smo razgovarali sa Matom Matarićom koji je član HKUD-a Vladimir Nazor od 1960. gdje je obnašao razne dužnosti. (Z. Ifković)
GO
Ostale reportaže

Osnovana nova politička stranka: Generacija obnove (GO!) - stranka koju čine mladi

Velj 05, 2017
U subotu, 4. veljače 2017., na Osnivačkoj skupštini u Delnicama osnovana je nova politička stranka, Generacija obnove (GO!). (hkv)
Plenković
D. Lovrić

U slučaju lažnih dnevnica na potezu je predsjednik Vlade Andrej Plenković

Velj 10, 2017
Čini se da ni najnoviji skandal u svezi nedjelovanja DORH-a ne će poljuljati Šprljinu podršku Cvitanu, iako i sam kaže kako je Cvitan „zadužen za organizaciju rada državnih odvjetništava“. (djl)
Piskač
N. Piskač

Stepinčevo 2017.: Svečevo spaljeno srce u perspektivi „light“ Jugoslavije

Velj 08, 2017
Predstavnicima Katoličke crkve u mješovitoj papinskoj komisiji o blagdanu Stepinčeva želim dobre živce. Trebat će im u sudaru s ideologijom koja je u stanju za račun ciljeva velikosrpske ideologije kanonizirati izmišljenoga čovjeka, a dokazanoga sveca…
Tomac
Prilozi građana

Prof. dr. sc. Zdravko Tomac: Protiv totalitarističkih režima ne smije se boriti totalitarnim metodama

Velj 07, 2017
Lažni antifašisti, koji negiraju i skrivaju komunistički genocid nad hrvatskim narodom, vrlo su organizirani i agresivni, imaju jake pozicije u političkim strankama, medijima, nevladinim udrugama, i podršku iz inozemstva te vrlo sustavno i organizirano…
Ivo Stivicic1
Prilozi građana

J. Čelan: Gotovo da nema te ljevičarske "ikone" koja nije krivotvorena

Velj 01, 2017
Nedavna proslava 80. rođendana autora tv-serije "Kuda idu divlje svinje", Ive Štivičića, u Hrvatskom (bolje reći: jugoslavenskom) društvu pisaca bila je još jednim povodom da se prešute sve protuhrvatske sastavnice njegova djela. (J. Čelan)
Huda jama
Prilozi građana

J. Novak: Razmislimo još jednom

Velj 03, 2017
Samo istina oslobađa. Dok sve kosti ne izvadimo i dostojno ne obilježimo i ne pokopamo - nema nama budućnosti. Jedino ako želimo živjeti u laži kao danas s Beogradom. Bilanca će biti sve bolja i bolja što budemo gluplji u toj suradnji. Oni nas jedva čekaju.…
Soros
Hrvatski tjednik

J. Čelan: Trump spašava svijet o Soroševa sotonizma

Velj 02, 2017
Samo Bog zna što će pobjeda Donalda Trumpa na izborima u SAD-u donijeti Americi, svijetu i, što je najvažnije, našoj lijepoj i napaćenoj domovini Hrvatskoj. Ali da ne donese ništa boljega od onoga što već imamo - vrijedilo je već i samo ono što smo vidjeli i…
Hitrec
H. Hitrec

H. Hitrec: Opet smo na neki način sami - a onda smo najjači

Velj 06, 2017
Uopće, ekstreman početak godine 2017. i potpuna dezorijentacija u svijetu koji ne zna što bi i kako bi, ni kako mu se moglo dogoditi što mu se dogodilo doista preko noći – ono što se činilo čvrstim i pouzdanim, najednom je popucalo kao led u proljeće, stameni…
Hitrec
H. Hitrec

H. Hitrec: Azimova Rusi nisu slučajno poslali u Hrvatsku

Velj 13, 2017
Takvog Azimova Rusi nisu slučajno poslali u Hrvatsku. On zna s Hrvatima, koji su – kaže – dužni Sovjetima jer su ih ovi oslobodili , to jest sjeverni dio Hrvatske 1945. Inače, Azimov veli da je bio komunist „skoro 35 godina“. (H. Hitrec)
Ivica Ursic2
Razgovori

Razgovor s I. Ursićem: Dosadašnji politički model je definitivno potrošen i Hrvatskoj treba nova paradigma

Velj 14, 2017
Medijska scena je morala proći proces lustracije u samom početku. Do toga nikada nije došlo, mediji su ostali bastioni jednoumlja i jugonostalgije, i mi danas kao posljedicu imamo "main stream" medije koji sustavno rade na destrukciji hrvatske države. (D.…
Dom specijalne policije Predstavljanje knjige Josipa Stjepandića i Josipa Pečarića
Damir Borovčak

'Opasni' znanstvenici u Domu specijalne policije

Velj 04, 2017
Predstavljanju knjige dvaju zanstvenika akademika Josipa Pečarića i doktora strojarskih znanosti Josipa Stjepandića iz Njemačke, pod naslovom „Ništa se još promijenilo nije“, u petak navečer u Domu specijalne policije u Zagrebu okupilo je sve one koji željno…
Kolinda
Željko Dogan

Ž. Dogan: Držite se gospođo predsjednice, hrvatski narod vas treba

Velj 09, 2017
Za gospođu Grabar-Kitarović, isto kao i za trezvenu većinu hrvatskog naroda, strah od novog regionalnog taočenja Hrvatske i sve očitije velikosrpske 'igre' oko novog prekrajanja granica u 'Našoj Regiji', kritična su pitanja nacionalne sigurnosti. Očito da…
Stepinac spomenik
Đ. Vidmarović

Đ. Vidmarović: Apel za spas spomenika kardinalu Stepincu u Utrini

Velj 15, 2017
Nakon što su restauratori blagoslovili svoju devastaciju, uslijedila je druga devastacija. Netko, a vjerujem kako je riječ o organiziranoj i teološko-politički potkovanoj legiji, spomenik kardinalu nagrdio je velikim sotonističkim znamenjem. Prilažem…
Tomac
Prilozi građana

Z. Tomac: Nije istina da sam bio visokopozicionirani političar u Savezu komunista Hrvatske

Velj 12, 2017
Moji politički stavovi ′70- tih godina i ′90- tih godina nisu se promijenili te je velika podvala podmetati da sam doživio moralni preobražaj u ozbiljnim godinama, a najveća je uvreda uspoređivati me sa Stjepanom Mesićem, koji je pet-šest puta od 1987. do…
Gugo
Razgovori

Razgovor s A. Gugom: Svi dosadašnji potezi Plenkovića i njegovih ministara daju nam razloga za optimizam

Velj 15, 2017
Vlada se pokazala učinkovitom i na području financija i gospodarstva. Uvodi se red u upravljanje državnom imovinom. Vraća se dostojanstvo Hrvatskoj vojsci. Pomaci ove Vlade su jako vidljivi i treba joj dati potporu. (D. Dijanović)
Nenad Piskač
N. Piskač

Opasnost ne dolazi od Trumpa i Putina već od judeka i yudeka

Velj 01, 2017
Ne će dakle Trump izdati Hrvatsku. Nju će, u onom dijelu u kojem još nisu stigli, izdati judeki i yudeki, društvenopolitički temelj judosfere. Nije Trump ključan čimbenik uspostave jugosfere, već je to hrvatska judosfera uvijek spremna za jačanje…
Piskač
N. Piskač

Beogradska uključivost: Dačić i Pupovac u istu frulu „duvaju“

Velj 15, 2017
Dok se Srbija i njezine produžene ruke u Hrvatskoj ne nauče redu, Hrvatska mora Srbiji blokirati ulazak u EU „svim raspoloživim sredstvima“. Blokada nema alternative. U suprotnom, naime, uneređena Srbija u Europskoj uniji, sa svojim hrvatskim kracima, stvarat…
Copyright © 2017 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).