• Ivan Hrstic2
  Ponedjeljak, 30. svibnja 2016. Razgovori Komentari

  Razgovor s Ivanom Hrstićem: Dogodi li se pad Vlade izgubit ćemo nekoliko milijardi kuna

  Dogodi li se pad Vlade, ovaj potez Mosta, osmišljen tek za spašavanje njihovog izbornog rejtinga, stajat će Hrvatsku ne onoliko koliko je cijena organizacije novih izbora, tih pišljivih 50-ak milijuna kuna, već nekoliko milijardi kuna. (D. Dijanović)
 • Ponedjeljak, 30. svibnja 2016. H. Hitrec Komentari

  H. Hitrec: SDP i HNS preko Mosta namjeravaju srušiti šefa stranke koja je bila relativni pobjednik izbora

  SDP i HNS samo trljaju ruke, preko Mosta namjeravaju srušiti šefa stranke koja je bila relativni pobjednik izbora, zazivaju se izvanredni izbori uz dodatnu poteškoću s Ustavnim sudom koji u slučaju neizbora sudaca vodi u ustavnu krizu. (H. Hitrec)
 • Ponedjeljak, 30. svibnja 2016. Hrvatski tjednik Komentari

  J. Jović: „Fašizacija Hrvatske“ ili racionalizacija mržnje

  U očima tih čudnih ljudi, tih tzv. antifašista, fašisti su svuda oko nas: to su gotovo svi svećenici, branitelji, članovi i glasači HDZ-a, svi koji priznaju da je na Bleiburgu i „križnom putu“ izvršen masovni zločin i koji se ne dive Titu, svi koji spominju Udbine egzekucije. (J. Jović, HT)
 • Ponedjeljak, 30. svibnja 2016. Mile Prpa Komentari

  M. Prpa: Anatomija poltičke gluposti

  Hrvatski politički Pinokio Božo Petrov, zaletio se i preskočio politički Rubikon, prešao je na drugu stranu rijeke i više mu nema povratka. Za sobom je povukao i šestoricu ministara... (M. Prpa)
 • Ponedjeljak, 30. svibnja 2016. Ostale reportaže Komentari

  Fotoreportaža: Krčelić se vratio u rodni Šenkovec

  Adam Baltazar Krčelić rođen je u Šenkovcu 5. veljače 1715., preminuo je u Zagrebu 29. ožujka 1778. Bio je povjesničar, pravnik, teolog, zagrebački kanonik, prisjednik Sudbenog stola, profesor retorike u kaptolskom sjemeništu, ispovjednik, predlagatelj reformi. (N. Piskač)
 • Ponedjeljak, 30. svibnja 2016. Komentari Komentari

  V. Starešina: Projekt Jokić na partijskom zadatku

  Još uvijek nema dovoljno dokaza koji bi upućivali da je hrvatska politička elita, koja u krajnjoj instanci donosi odluku, uistinu shvatila da nema europske Hrvatske bez hrvatske pameti u hrvatskoj glavi. Bez obrazovanja i bez kulture. (V. Starešina, SD)
 • Nedjelja, 29. svibnja 2016. Zlatko Miliša Komentari

  Z. Miliša: Kada nasilje za djecu i mlade postaje nagrada i zabava?

  Djeca i mladi zrcale sliku odraslih, a problem je u tome što odrasli u tome 'ogledalu' ne žele vidjeti sebe. Oni se ne osjećaju kao subjekt u društvu jer su godinama instrumentalizirani, pa svoj prostor traže na ulici, u drogama i nasilju kao zabavi ili stilu života. (Z. Miliša)
 • Nedjelja, 29. svibnja 2016. Igor Baldassi Komentari

  Kurikulum – to sam ja

  Reforma obrazovanja se ne može raditi navrat-nanos i nikako ne bez sporazuma svih stručnih čimbenika unutar obrazovne zajednice počevši od one akademske. (I. Baldassi)
 • Nedjelja, 29. svibnja 2016. Zoran Vukman Komentari

  Z. Vukman: Hrvatski je interes surađivati i sa Istokom i sa Zapadom

  Zašto Moskvu želimo pretvoriti u svog neprijatelja? Hrvatski interes je surađivati i sa Istokom i sa Zapadom, s kapitalom koji bi se natjecao pod jednakim uvjetima. (Z. Vukman)
 • Nedjelja, 29. svibnja 2016. Hrvatski tjednik Komentari

  I. Marijačić: Država u kaosu, spašavatelja nema ni na vidiku

  Nacija je frustrirana i ovakvo stanje definira riječima da se ne zna tko pije, a tko plaća. Nije problem samo u HDZ-u, nego i u ostalim političkim strankama. Ako je SDP, kojega simbolizira jedan notorni primitivac Stazić, alternativa ovakvoj vlasti, onda zaista Hrvatska nema nade. (I. Marijačić, HT)
 • Nedjelja, 29. svibnja 2016. Razgovori Komentari

  Nenad Piskač: Hrvati se iseljavaju, a EU nam nameće kvote

  Još za Milanovićeve vlade prema tzv. migranstkoj krizi u nas je uspostavljena lakrdijaška politika „protočnog bojlera“ usklađena s Beogradom i Berlinom, te zazivanja izbjegličkih kvota, umjesto odgovorne politike kakvu je promovirao mađarski premijer Orban. (GS)
 • Subota, 28. svibnja 2016. Hrvatski tjednik Komentari

  M. Curać: Ni donacijski koncert za obnovu vukovarskoga Vodotornja nije uspio okupiti posvađane političare

  To što akciju nije podupro Milorad Pupovac, nije nikakvo iznenađenje, ali to što akciju, bar na simboličnoj razini, svojom nazočnošću nisu poduprli predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, Mosta Božo Petrov, SDP-a Zoran Milanović, HNS-a Ivan Vrdoljak te IDS-a Boris Miletić više je nego zabrinjavajuće. (M. Curać, HT)
 • ZNG
  Petak, 27. svibnja 2016. Domovinski rat Komentari

  25. obljetnica stvaranja Hrvatske vojske: Blistava povijest i savršen putokaz za budućnost

  Činjenica je da smo u nepune četiri godine, iz ničega, vlastitom pameću, vlastitim radom i vlastitim sredstvima, u izrazito nepovoljnom okruženju, rata u Hrvatskoj i blago rečeno nenaklonjenog nam velikog dijela međunarodne zajednice, izgradili „tvrtku“ s više od 250.000 „zaposlenih“, vrhunski opremljenu, s vrhunski…
 • Petak, 27. svibnja 2016. Lucija Fosić Komentari

  L. Fosić: Tko od koga prepisuje

  Upali smo u začarani krug u kojem ne možemo razlučiti tko je onaj pravi, a tko je prepisivač. Scenariji su stalno isti, samo se mijenjaju glumci i uloge. Energija i strpljenje građana se čitavo vrijeme troši na to tko će koga pozvati na ostavke, tko će skupiti više poena, a ne na rješavanje gorućih problema bitnih za…
 • Petak, 27. svibnja 2016. Artur Bagdasarov Komentari

  A. Bagdasarov: Slikar Vardges Surenjanc

  Vardges Surenjanc je rođen 10. ožujka 1860. god. u Ahalciheu (Gruzija) u obitelji svećenika koji je bio učitelj povijesti religije. Godine 1868. zajedno s obitelji se je preselio u Simferopolj (Krym).
 • Otpad1
  Petak, 27. svibnja 2016. Đivo Bašić Komentari

  Đ. Bašić: Gospodarenje otpadom i otpa(dni)ci gosp(od)arstva

  Gospodarenje otpadom svodi se u biti na gospodarenje zdravim razumom, a oduvijek je nekolicina ljudi pokušavala gospodariti nad svim ostalim ljudima. Otpada i otpadnika gosp(od)arstva bilo je i bit će i prije i nakon pada svih „Republika“, pa do neizbježnog kraja svijeta. (Đ. Bašić)
 • Četvrtak, 26. svibnja 2016. Dnevnik Komentari

  Dnevnik – Ivan Poljaković: Srijeda, 10. 5. 2016. – utorak, 24. 5. 2016.

  Danas je međunarodni dan muzeja. I baš na taj dan muzej u Hrvatskoj dobio je eksponat koji je naše građane potpuno nepotrebno koštao gotovo 4 milijuna kuna, naime, Ured bivšeg predsjednika je danas većinom glasova u Saboru ukinut. (I. Poljaković)
 • Četvrtak, 26. svibnja 2016. Mira Ivanišević Komentari

  M. Ivanišević: Demokracija na hrvatski način

  Naša država nagrađuje agresora na Hrvatsku, valjda u demokratskom duhu, jer do sada nitko iz hrvatskih vlasti nije se usudio zatražiti plaćanje ratne štete od strane Srbije i Crne Gore, pa makar u ratama idućih sto godina. (M. Ivanišević)
 • Četvrtak, 26. svibnja 2016. Lucija Fosić Komentari

  L. Fosić: Živom zidu bilo bi bolje bez vođe

  Bi li Živi zid imao bolji prosperitet bez svojeg vođe? Tko je on i čemu služi njegova karikatura? Jedan kao nijedan kad se bode s rogovima u prazno. Ima li on valjane argumente i opravdanja za svoj stav ili je njegov stav ništa drugo doli vječito negiranje svih i svega. (L. Fosić)
 • Četvrtak, 26. svibnja 2016. Prilozi građana Komentari

  V. Buretić: Udbaška tranzicija

  U neku ruku, hrvatska i slovenska tranzicija iz društva komunističkog sustava u sustav slobodnog društva izvršena je po istom modelu. Slovenci su 1989. kao i danas korak ispred Hrvata. Zato je vrijedno pozabaviti se slovenskim iskustvima. (V. Buretić)
 • Vuk
  Četvrtak, 26. svibnja 2016. Prilozi građana Komentari

  I. Pletikos: Priča o zločestom vuku

  Albin je bio zločesti vuk. A kako će biti dobar vuk, kad niti nije bio rođen za vuka, već za psa ovčara; rođen da sluša pastira i da čuva povjerene mu ovce. (I. Pletikos)
 • Srijeda, 25. svibnja 2016. J. Novak Komentari

  J. Novak: Francuski kuriri

  Kako mediji u nas napuhuju, piše se da europski intelektualci traže smjenu našeg ministra. No, potpisani nisu ni većina, a niti reprezentativan uzorak europskih intelektualaca. Oni po broju nisu odlučujući niti u jednom velegradu tipa Pariza. (J. Novak)
 • Srijeda, 25. svibnja 2016. O. Barišić Komentari

  Umjesto da se Jokića pozvalo na odgovornost zbog loše pripremljene reforme...

  Boris Jokić dao je ostavku u trenutku kada je postalo jasno da se stručna rasprava ne će moći izigrati, odnosno da on sam ne će moći diskrecijski birati koje će prijedloge odbiti, a koje ne. Kako ojačavanje stručnog tima uz tisuće pristiglih prigovora reformi može biti problem njegovu voditelju?(O. Barišić)
 • Tijelovo5
  Srijeda, 25. svibnja 2016. Zoran Vukman Komentari

  Z. Vukman: Tijelovo je blagdan Božjega predanja čovječanstvu na neviđen način

  Tijelovo je blagdan Božjega predanja čovječanstvu na neviđen način, znak Božjega prijateljstva, i ujedno poziv na naše predanje. Znak otkupljenja, znak života, ali i poziv na mistični dijalog duše i Stvoritelja. (Z. Vukman)

Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća

Osnivač Portala HKV-a je Upravni odbor HKV-a, a član Upravnog odbora zadužen za Portal je dopredsjednik HKV-a akademik Slaven Barišić. Tekstovi na Portalu ne izražavaju nužno mišljenje i stavove Redakcije, nego su mišljenje i stavovi njihovih autora.

Autor Portala

dr. sc. O. Barišić

Urednici

dr. sc. Osor Barišić i Davor Dijanović

Redakcija

dr. sc. O. Barišić (mm)

D. Dijanović (dd)

dr. sc. D. Lovrić (djl)

Stalni suradnici

Zlatko Ifković, stalni dopisnik iz Vojvodine, Republika Srbija

dipl. iur. D. Rajčić (zdk)

Uredništvo portala:
Ova elektronička adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Administrator portala:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Hrvatsko kulturno vijeće - udruga  

Adresa:
HRVATSKO KULTURNO VIJEĆE
Gundulićeva 23/III
10000 Zagreb
Hrvatska

Kunski i devizni računi kod Hrvatske poštanske banke

kunski račun:
HR8023900011100330929

devizni račun:
Swift kod Hrvatske poštanske banke je: HPBZHR2X
IBAN glasi: HR8023900011100330929

Kako postati članom naše udruge?

Postati članom Hrvatskoga kulturnog vijeća nije uopće teško. Dovoljno je ispuniti pristupnicu i poslati je na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Godišnja članarina iznosi 100 HRK, dok je za umirovljenike i studente 50 HRK. Ako su sredstva namijenjena Portalu, onda to treba posebno naznačiti na uplatnici, primjerice riječima "Za Portal HKV-a".

 

Komentirajte

Zadnji komentari
Uto, 31-05-2016, 17:59:53

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Kolumne

Radio i TV

Visoka kvaliteta

Zagreb

manjine
svibnja 13, 2016 Komentari

Manjinska događanja u Gradu Zagrebu između 16. i 22. travnja 2016.

in Zagreb - Česi
U okviru manjinskih događanja u Gradu Zagrebu između 16. i 22. svibnja 2016. održat će se Okrugli stol Mladi kao nositelji identiteta manjine u suvremenom hrvatskom društvu, Predstavljanje knjige Alana Polettija – Drugi život - Put iz Aprice prema Švicarskoj…

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Bujica: Željko Sakić

Zadnje vijesti

Utorak, 31. 05. Komentari

Orešković: Presretan sam zbog rasta BDP-a, idemo naprijed

Ja sam presretan. Nadam se da se konačno pozitivne vijesti mogu proširiti. Dosta dugo govorim da sam optimist. Vidimo da izvoz raste, da se klima mijenja. Rast od 2,7 posto je pozitivan indikator i ako BDP raste 2,7 posto to onda znači da ćemo imati pozitivne učinke što se tiče duga i deficita", izjavio je hrvatski premijer Tihomir Orešković u Parizu, gdje boravi u dvodnevnom radnom posjetu. (hkv)
Utorak, 31. 05. Komentari

Hasanbegović: HDZ želi da vlada opstane, ali je spreman na izbore

Hrvatska demokratska zajednica želi da vlada u ovom sastavu nastavi s radom, no kao ozbiljna stranka spremna je na svako rješenje koje može uslijediti nakon odluke Mosta, rekao je u utorak ministar kulture Zlatko Hasanbegović koji u Bruxellesu prisustvuje sastanku Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport EU-a. (hkv)
Utorak, 31. 05. Komentari

Jokić uhvaćen u laži - Milanović potvrdio da je grupu za reformu osobno izabrao

"Ja sam osobno formirao tu skupinu. Imali smo strategiju znanosti i obrazovanja, na čelu te grupe je bio profesor Budak. Nakon toga je formirana grupa za praćenje provedbe na čelu koje je opet Budak kojeg pola godine nisu primili ni Orešković ni ministar obrazovanja. Gospodin Jokić je opet bio naš izbor, ako ga ne žele neka ga maknu”, rekao je Milanović govoreći o kurikularnoj reformi. (narod.hr)
Ograda
Ponedjeljak, 30. 05. Komentari

Mađarska pojačava ogradu protiv migranata na srbijanskoj granici

Mađarska je počela pojačavati protumigrantsku ogradu na svojoj granici sa Srbijom zbog povećanog broja izbjeglica pošto je Grčka zatvorila kamp u Idomeniju, rekao je u ponedjeljak visoki vladin dužnosnik. (hkv)
Ponedjeljak, 30. 05. Komentari

Petrov: Teško da će moji ministri ostati ako ja odem!

Kriza vlasti iz dana u dan sve je dublja. Čelnici Domoljubne koalicije i Mosta razgovore vode preko medija. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u jutrošnjem intervjuu Jutarnjem listu poručio je da će Vlada ići dalje, ali bez Bože Petrova. (hkv)
Ponedjeljak, 30. 05. Komentari

Otvoreno pismo Predsjednice Republike o školskoj reformi

Očekujem od Ministarstva obrazovanja, prosvjete i sporta da, uvažavajući glas javnosti, što prije osigura nastavak pripreme kurikularne reforme i njezinu provedbu. To zaslužuju naši odgojitelji i nastavnici, naša djeca i mladi, i naša domovina. (predsjednica.hr)
Kovac Zidovski svjetski kongres
Ponedjeljak, 30. 05. Komentari

Kovač: "Odbacujemo percepciju Hrvatske kao zemlje rastućeg fašizma"

Želimo ostvariti posebne odnose s Izraelom i čvrsto odbacujemo percepciju Hrvatske kao zemlje rastućeg fašizma, rekao je u Jeruzalemu ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač u predavanju članovima Izraelskog vijeća za vanjske odnose i Svjetskog židovskog kongresa. (hkv)
Antifašisti
Ponedjeljak, 30. 05. Komentari

Jokićeva reforma poprima sve aspekte 'jugurt' revolucije

Hrvatska je valjda jedina zemlja u kojoj će se prema najavama u hrvatskim medijima o sadržaju kurikularne reforme odlučivati na ulici. Naime, kako piše Jutarnji list, pismo predsjednice Kolinda Grabar Kitarović 'uklapa se u raspoloženje koje bi prvi put nakon 1996. moglo rezultirati masovnim prosvjedom poput onog za Radio 101'.(hkv)
Boris Jokić
Nedjelja, 29. 05. Komentari

Nevjerojatno – sad se i predsjednica dodvorava Borisu Jokiću

Moramo priznati da neke stvari u Hrvatskoj postaju odista neobjašnjive. Kako recimo protumačiti pisanje Kolinde Grabar Kitarović u Večernjem listu u kojem se i ona nakon resornog ministra spustila na razinu javnog moljakanja Borisa Jokića da nastavi tamo gdje je stao.(hkv)
Nedjelja, 29. 05. Komentari

Putin prijeti Rumunjskoj i Poljskoj

Ruski predsjednik Vladimir Putin zaprijetio je Rumunjskoj i Poljskoj da bi se mogle naći u dometu ruskih raketa zbog toga što su prihvatile dijelove američkog raketnog štita koji Moskva smatra prijetnjom vlastitoj sigurnosti. (hkv)
Knjiga Luc Hrvata
Nedjelja, 29. 05. Komentari

Predstavljanje zbirke pjesama „Luč Hrvata“ Ante Nadomira Tadića Šutre u Splitu

U sklopu proslave 25. obljetnice osnutka 114. brigade Hrvatske vojske u organizaciji Udruge veterana 114. brigade HV-a i Hrvatske udruge Benedikt u utorak, 31. svibnja 2016., s početkom u 20 sati u dvorani Dominikanskog samostana u Splitu, Hrvojeva 2, održat će se predstavljanje 10. jubilarne zbirke pjesama Ante Nadomira Tadića Šutre „Luč Hrvata“. (hkv)
HDZ
Subota, 28. 05. Komentari

Izbori u HDZ-u

Kao članovi Predsjedništva HDZ-a izabrani su Zlatko Ževrnja, Božidar Longin, Anton Kliman, Darko Milinović, Žarko Tušek, Zlatko Hasanbegović, Željko Turk, Ivan Anušić, Pero Ćosić i Josip Križanić. Zlatko Hasanbegović dobio je najviše, odnosno više od 1200 glasova.(hkv)
Subota, 28. 05. Komentari

Grabar - Kitarović: Hrvatskoj danas potrebna jedinstvena državna politika

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar – Kitarović u subotu je na svečanom obilježavanje 25. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatske poručila da je Hrvatskoj danas potrebna jedinstvena državna politika jasnih ciljeva i odlučnih mjera i da je zadaća oporbe u tome biti konstruktivni korektiv bez malodušnosti i ravnodušnosti te pozvala na prestanak “politikanskih nadigravanja, isključivosti i jalovih rasprava”. (hkv)

Pretraži hkv.hr

Izdvojeno

O. Barišić

Umjesto da se Jokića pozvalo na odgovornost zbog loše pripremljene reforme...

Svi 25, 2016
Boris Jokić dao je ostavku u trenutku kada je postalo jasno da se stručna rasprava ne će moći izigrati, odnosno da on sam ne će moći diskrecijski birati koje će prijedloge odbiti, a koje ne. Kako ojačavanje stručnog tima uz tisuće pristiglih prigovora reformi…
Hrvatski tjednik

Mr. sc. Blanka Matković: Hrvatska je zatrovana lažima o Jasenovcu i o Drugome svjetskom ratu

Svi 16, 2016
Nema u Hrvatskoj napretka sve dok genie in a bottle vlada umjesto razuma i osjećaja vlastite odgovornosti. Kad vlastodršci prizivaju duh u dehumanizaciji neprijatelja pa govore o ustaškome zloduhu, onda je to znak bolesti i znak totalitarizma. (I. Marijačić,…
Pitali smo

Optužbe o fašizaciji Hrvatske i kako im se oduprijeti

Svi 12, 2016
O tome kako spriječiti stalne optužbe o fašizaciji i ustašizaciji Hrvatske, koje Hrvatskoj nanose štetu u međunarodnim krugovima za Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća komentiraju: dr. sc. Damir Pešorda, Mate Knezović, fra Miljenko Stojić, Ante Čuvalo, Damir…
N. Piskač

Kratka priča: Čestitka najvećem sinu naših naroda i narodnosti

Svi 24, 2016
Sretan ti rođendan, dragi naš druže Tito, ma gdje bio, ma gdje rođen, ma tko bio, ma što o tebi govorili, kad god rođen ili nerođen bio ili ne bio. Mi starimo – ti si uvijek i uvek mlad. Mi smo tvoji, ti si naš. (N. Piskač)
D. Dijanović

Fašističke tendencije u Zapadnobalkanskoj Republici Hrvatskoj

Svi 20, 2016
S obzirom na to da je filoustaška vlast ukinula ured Stjepana Mesića, najvećeg živućeg „antifašista“ Europe, iz Antifašističke lige predložili su da pisanje Uvodnika na Halteru preuzme bivši doživotni predsjednik RH kao istaknuti i radikalni protiv fašizma i…
Razgovori

Marcel Holjevac – razgovor: "Ili mi ili oni" logika je temelj totalitarnog i diktatorskog uma

Svi 22, 2016
"Ili mi ili oni" logika je temelj totalitarnog i diktatorskog uma, u kojem nema mjesta za nas i njih, za koegzistenciju raznih ideja u društvu, za pluralizam. (D. Dijanović)
H. Hitrec

H. Hitrec: I dalje na snazi jugoslavenski zakon o pobačaju koji je imao političku funkciju

Svi 23, 2016
U Hrvatskoj je na snazi još i sada zakon koji „regulira“ pobačaj, a donesen je sedamdesetih godina prošloga stoljeća, u vrijeme jugoslavenskoga komunizma. Tada je imao svoju logiku, da, naime, smanji broj dolazaka na ovaj svijet malih Hrvatica i Hrvata. (H.…
Marko Juric23
Razgovori

Razgovor s M. Juričem: Povijesne teme određuju odnose snaga u Hrvatskoj

Svi 15, 2016
Te povijesne teme su od životne važnosti za Hrvatsku jer one određuju odnose snaga u Hrvatskoj. Svaka priča kako bi trebalo ostaviti te teme i okrenuti se budućnosti tjera vodu na mlin sadašnje dominantne političke nomenklature koja svoje korijene ima upravo…
H. Hitrec

H. Hitrec: Gorak okus ostavlja što na Bleiburgu nije bio sav vrh hrvatske države

Svi 16, 2016
Gorak okus ostavlja što na Bleiburgu nije bio sav vrh hrvatske države, što uz predsjednika Sabora nije bila predsjednica države i predsjednik Vlade. Svi oni trebaju biti ondje, a ne u izdvojenim dvostrukim i trostrukim „kolonama“ na drugim, bezbrojnim…
Hrvatski tjednik

I. Marijačić: Perkovićeva i Mustaćeva obrana panično pokušavaju produljiti suđenje

Svi 24, 2016
Hrvatskoj javnosti promaknuo je prigovor Perkovićeva njemačkoga odvjetnika Petera Wagnera protiv odluke predsjednika Sudskoga vijeća dr. Manfreda Daustera da, zbog skoroga kraja suđenja, ograniči podnošenje novih dokaza do 1. lipnja ove godine. Prigovor je…
Hrvatski tjednik

I. Marijačić: Gola mržnja prema Hrvatskoj

Svi 15, 2016
To što se glumac Rene Bitorajac koristio prizorima nacističkoga divljanja poljskih, ruskih, grčkih i srpskih huligana kao potkrjepu teze o fašističkoj Hrvatskoj, to je poraz njega kao čovjeka. No to je tipična metoda protuhrvatske ljevice. (I. Marijačić, HT)
J. Novak

J. Novak: Francuski kuriri

Svi 25, 2016
Kako mediji u nas napuhuju, piše se da europski intelektualci traže smjenu našeg ministra. No, potpisani nisu ni većina, a niti reprezentativan uzorak europskih intelektualaca. Oni po broju nisu odlučujući niti u jednom velegradu tipa Pariza. (J. Novak)
D. Dijanović

Nemoguća je pomirba između Hrvatske i Jugoslavije

Svi 13, 2016
U Hrvatskoj se ne vodi rat između partizana i ustaša, nego između zagovornika hrvatske nacionalne ideologije i jugoslavenske nacionalne ideologije. Između Hrvatske i Jugoslavije ne može doći do pomirbe, izbor je to između slobode i ropstva. (D. Dijanović)
D. Dijanović

D. Dijanović: O stogodišnjem teroru jugoslavenstva i komunizma u Hrvatskoj

Svi 19, 2016
Knjiga „Stogodišnji teror jugoslavenstva i komunizma u Hrvatskoj“ objavljena je prošle godine u nakladi Dokumentacijsko informacijskog središta – DIS Zagreb, ima 279. str., podijeljena je na pet poglavlja, a obuhvaća izbor autorovih znanstvenih, stručnih i…
Hrvatski tjednik

Istina se mora znati

Svi 18, 2016
Vidi se da 'najbolji poznavatelj' Jasenovca, kakvim Slavka Goldsteina predstavljaju pojedini mediji, pojma nema o članovima svoje obitelji, ali kao mjesto njihove smrti bez dokaza navodi Jasenovac. (M. Koić, HT)
Radman
Razgovori

Razgovor s D. Radmanom: Napredni Zapad izgubio je dušu onda kad je počeo prezirati Krista

Svi 13, 2016
Čovjek ili narod koji odbacuje ono što Bog kaže da je ispravno i dobro, biva prepušten samom sebi, stihijskim reakcijama i nižim strastima. Stoga, primjećujem da je, generalno govoreći, i taj napredni Zapad izgubio dušu onda kad je počeo prezirati Krista. (D.…
Hrvatski tjednik

Korištenje žrtava Auschwitza za jasenovački popis

Svi 11, 2016
Usporedbom 60 000 dostupnih smrtovnica iz Auschwitza s mrežnim jasenovačkim popisom otkriva se mnoštvo osoba čiji se podatci u cijelosti, većim dijelom ili djelomično podudaraju. Kako su onda završile na jasenovačkome popisu? Slučajno ili namjerno? (N. Banić,…
Dnevnik

N. Mogorović – Dnevnik: Srijeda, 4. svibnja – Utorak, 10. svibnja 2016.

Svi 12, 2016
Danas šaljem USKOK-u gotovo kilogram dokumenata u svezi davanja mita Ivi Sanaderu i drugovima koji su ga okruživali, u visini od dva milijuna eura, a koji mu (im) je velikodušno podario Danko Končar, mutan lik koji već godinama glumi „najbogatijeg Hrvata“...…
Copyright © 2016 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).