• Marko Ljubic
  Nedjelja, 24. rujna 2017. M. Ljubić Komentari

  M. Ljubić: Referendum o izbornom zakonodavstvu antisrpski? Pa i treba biti!

  Poučak je jednostavan - prati što radi, govori i zagovara Milorad Pupovac i prilično je sigurno dobar izbor raditi suprotno. Grješke nema. Po esencijalnom političkom poslanju Milorada Pupovca, sve dobro i snažno hrvatsko je – antisrpsko. (M. Ljubić)
 • Vidmarović
  Nedjelja, 24. rujna 2017. Razgovori Komentari

  Razgovor s Đ. Vidmarovićem: Mnogo književnih djela tek treba ubaštiniti

  Činimo i činit ćemo sve za čuvanje digniteta hrvatske književne riječi – svojim postojanjem, književnim djelima, izdanjima, časopisima, tribinama, javnim nastupima. Svakomu mora biti jasno da bez DHK-a i književnosti koju ono ostvaruje – nema suvremene hrvatske kulture, nema ni povijesti hrvatske književnosti. (T.…
 • Pisanje
  Nedjelja, 24. rujna 2017. Zoran Vukman Komentari

  Z. Vukman: O pisanju i prolaznosti

  Veliki je paradoks današnje tehnološke kulture, da ona sredstva u kojima čovjek bježi od vlastite prolaznosti, zapravo samo ubrzavaju njegovu prolaznost! Stoga možemo reći i ovako: pisanje i čitanje je usporava i daje nam vremena da mislimo i o vječnosti! (Z. Vukman)
 • Dujmovic
  Nedjelja, 24. rujna 2017. Komentari Komentari

  T. Dujmović: Pupovac želi biti gospodar Hrvatske, sporan mu je i Zakon o braniteljima!

  Hrvatski Srbi trebali bi imati sva ona prava koja manjine imaju u najrazvijenijim europskim zemljama, ali niti milimetra više. To je smisao i ovog referenduma i on će se prije ili kasnije ostvariti upravo zato jer je Pupovac potrošio sve kredite u ovoj zemlji. (T. Dujmović, direktno)
 • Julius Evola2
  Nedjelja, 24. rujna 2017. Obnova Komentari

  Revolucija ničega: Julius Evola i kritika manifestacije društvenih promjena u 1960-im godinama

  Danas smo dramatično svjesni da je dominantna ideja suvremenog društva u gospodarskom simulakrumu bez kulturalnoga identiteta i stvarnoga shvaćanja vlastite tradicije. Posljedice takvoga naslijeđa ogledaju se u korupciji kulture i politike te rasprostranjenosti konformizma. (M. Tomas, Obnova)
 • Kutah
  Petak, 22. rujna 2017. Artur Bagdasarov Komentari

  A. Bagdasarov: Armenska kutinska srednjovjekovna keramika

  Kütahya (arm. Kutina) je grad koji su utemeljili antički Grci, Jonci ili Frigijci. Grad se nalazi u području današnje zapadne Turske. Godine 334. pr. Kr. grad je osvojio Aleksandar Veliki (Makedonski) koji mu je dao ime Kotiaeon (Kotyaion). (A. Bagdasarov)
 • Juncker
  Petak, 22. rujna 2017. Inozemni tisak Komentari

  Veći dio Junckerova plana problematičan

  Bruxelles je izložio kako bi se Europska unija mogla reformirati nakon odlaska Britanije i to je dovoljno da se zapitate je li cilj gurnuti i sve ostale prema izlazu. Umjesto da udvostruči ono što će povećati prosperitet, čini se da šef Europske komisije Jean-Claude Juncker želi suprotno. (TWSJ)
 • Pero Kovačević
  Četvrtak, 21. rujna 2017. Razgovori Komentari

  Razgovor s P. Kovačevićem: Referendum je jedini način da se promijeni nakaradno i nepravedno izborno zakonodavstvo

  Mislim da je u ovome trenutku rano govoriti o samom referendumskom pitanju. Očekujem da inicijatori sjednu sa stručnjacima koji se bave ovom problematikom, te jasno odrede što žele mijenjati i na koji način. Jasno objasne hrvatskim građanima ciljeve i dosege svoje inicijative. Organizacija mora biti besprijekorno…
 • Miklenić
  Subota, 23. rujna 2017. Komentari Komentari

  I. Miklenić Traži li nova vizija EU-a nedopustive žrtve?

  Očito put do »ujedinjenije, snažnije i demokratskije Europe« vodi preko velikih žrtava, posebno malih naroda i malih država, te je veliko pitanje smije li taj naoko dobar cilj zahtijevati etički nedopustive žrtve, odnosno ne bi li trebalo puno odgovornije i zauzetije tražiti i uvoditi mehanizme koji bi trajno štitili…
 • Izbori
  Četvrtak, 21. rujna 2017. Prilozi građana Komentari

  Dr. sc. D. Ljubić: Nacionalne manjine, politička prava i izborno zakonodavstvo (II.)

  U ovom trenutku dobro su došle sve građanske inicijative koje će permanentno i opetovano našim vrlim zastupnicima nabijati na nos izvršavanje njihovih ustavnih i zakonskih obveza, jer je iluzorno očekivati od nadležnih institucija sustava, ovakve kakve jesu, bilo kakvu reakciju. (D. Ljubić)
 • Piskač
  Četvrtak, 21. rujna 2017. N. Piskač Komentari

  N. Piskač: Auguste za dom spremni Harambašiću

  Spustila se noć nad sirotu kraj obilja svoga/Izdajom i zlobom svezali joj ruke/Baš ko u doba poniženja pređa/Hrvati! Glavu dolje - ruke na leđa. (N. Piskač)
 • Islamisti
  Četvrtak, 21. rujna 2017. Komentari Komentari

  V. Starešina: Zašto nas islamisti mrze i smatraju glupima

  Dok Zapad, a osobito stara Europa, nastoji izmisliti sve novije i politički još korektnije nazive i objašnjenja džihadističkog terora, koji je obilježio ovo ljeto diljem stare Europe, jeste li se ikada pitali koliko mi svojim odbijanjem da ih čujemo iritiramo njih? Oni već odavno ne skrivaju svoje ciljeve: rat do…
 • Ivo Vojnović
  Četvrtak, 21. rujna 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  T. Vuković: Ivo Vojnović "Majci hrvatskoj"

  Vojnović svjedoči o duboko emotivnome, gotovo metafizičkom i stalno življenome odnosu prema domovini Hrvatskoj, pretočenome u najljepše pomno birane slike i riječi. (T. Vuković, HT)
 • Ustav
  Srijeda, 20. rujna 2017. Prilozi građana Komentari

  Dr. sc. D. Ljubić: Nacionalne manjine, politička prava i izborno zakonodavstvo (I.)

  U posljednje vrijeme se u sredstvima javnog priopćavanja vodi podosta polemika o raznorodnim temama, pri čemu nisu rijetke ni one koje se tiču ustavnopravnih sadržaja. Nažalost, ovdje se prečesto čini razvidnim nepoznavanje gradiva i nedostatak stvarne argumentacije, dok se šupljikavost spoznaje prikriva…
 • Miliša
  Srijeda, 20. rujna 2017. Zlatko Miliša Komentari

  Z. Miliša: Kako se oduzima moć kritičkog mišljenja?

  Kada nas netko uvjeri da se prilagodimo nekome ili nečemu, a (š)to se kosi s našim životnim načelima, onda to nije kompromis nego vlastito kompromitiranje. Neidonktrinirani sumnjaju, propituju i nikada ne kažu "nemam(o) izbor(a)"! (Z. Miliša)
 • Tuđman
  Srijeda, 20. rujna 2017. Hrvatska Komentari

  Josip Polanović – In memoriam

  Pred nekoliko dana pred grobom prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana život si je oduzeo gosp. Josip Polanović, koji je bio Tuđmanov službeni fotograf dok je ovaj bio predsjednik države. U motive samoubojstva ne ćemo ulaziti, no vjerojatno ih svi duboko u sebi jasno naslućujemo. (hkv)
 • Šestorka
  Srijeda, 20. rujna 2017. M. Međimorec Komentari

  U očekivanju presude: Podlistak o generalu Slobodanu Praljku i hrvatskoj šestorci u Haagu (XVII.)

  Kao sedamnaesti prilog u podlistku o Slobodanu Praljku i hrvatskoj šestorci u Haagu donosimo odlomak iz knjige Slobodana Praljka “Razvoj političkih i vojnih priprema napada ABiH na HVO u središnjoj Bosni i Dolini Neretve 1992.-1994.; Mostar; Ofanziva ABiH na HVO "Neretva 93"; Dragovoljci iz Hrvatske (HV) u ABiH i…
 • Navara
  Srijeda, 20. rujna 2017. Prilozi građana Komentari

  Hrvatski mornari s Novarom oplovili kuglu zemaljsku

  U travnju 1857. zaplovila je austrijska ratna fregata na jedra Novara na dvogodišnju plovidbu oko svijeta. Taj je pothvat trebao bečkim znanstvenim i trgovačkim krugovima donijeti dragocjena saznanja o dalekim i u ono vrijeme malo poznatim ljudima i krajevima. (F. Baras)
 • Petokraka
  Srijeda, 20. rujna 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  T. Vuković: Povijesni dokumenti protiv „Documente“

  Ovo su bili članovi najgore poratne zločinačke organizacije u novijoj hrvatskoj povijesti, koja je krojila sudbine stotine tisuća ljudi, inicirala zločine, opravdavala ubojstva, skrivala ubojice, eliminirala «nepoćudne» iz javnoga života. Treba im izbrisati svaki trag. (T. Vuković, HT)
 • Javor Novak3
  Utorak, 19. rujna 2017. J. Novak Komentari

  J. Novak: Sve sami plejboji

  Netko tko se kune u svoj rad na gospodarskom oporavku taj nema vozni park od devet i po tisuća vozila. On se ne šepiri i ne natječe s vlastitim ogledalom u audijima, mercedesima i bmwima posebno opremljenima, hlađenima i grijanima, vlaženima i utišanima, kožnatima. Njemu su dovoljni serijski Opeli. (J. Novak)
 • Duh i tehnologija
  Utorak, 19. rujna 2017. Zoran Vukman Komentari

  Z. Vukman: Jedini izlaz za tehnološkog čovjeka je postati transcedentalni čovjek

  Rađaju se naraštaji koji neće biti u stanju razlikovati virtualno i stvarno. Kakva će biti njihova svijest i odnos prema čovjeku i svijetu? Kakva će biti njihova etika i duhovnost? Kakav će odnos imati prema Bogu? Možda prije konačne katarze idemo ravno u noćnu moru. Jedini izlaz za tehnološkog čovjeka je postati,…
 • Dalic
  Utorak, 19. rujna 2017. Hrvatska Komentari

  Otvoreno pismo Martini Dalić: 'Vaša neinformiranost i TE Peruća koče razvoj Cetinskoga kraja!'

  Profesori Stanko Uršić i Ivo Šimunović te doktorand fizike Mislav Cvitković poslali su otvoreno pismo potpredsjednici Vlade i ministrici Martini Dalić zbog termoelektrane Peruća. Pismo donosimo u cijelosti. (hkv)
 • Meri Cetinić
  Utorak, 19. rujna 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  Meri Cetinić: Nije normalna država koja uklanja spomenik braniteljima

  Dom je ono što nas drži, gdje pripadamo i gradimo svoj život i mir. Ta je ljubav prema svome domu i domovini i odlučila da Hrvatska pobijedi u ratu i dobije svoju samostalnost. To smeta onima kojima smeta pozdrav Za dom spremni. (B. Kraljičak, HT)
 • Iseljavanje mladih
  Utorak, 19. rujna 2017. Inozemni tisak Komentari

  Švicarski list o zastrašujućim razmjerima iseljavanja iz Slavonije: “To je potpuni egzodus”

  Tema masovnog iseljavanja iz Hrvatske probila se i u švicarske medije, pa je nedavno Berner Zeitung objavio reportažu pod naslovom “Hrvatski gubi svoju mladež”, u kojoj se potresno opisuje kako cijele obitelji odlaze iz Slavonije u Njemačku i druge članice Europske unije. (dalicom.eu)

Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća

Osnivač Portala HKV-a je Upravni odbor HKV-a, a član Upravnog odbora zadužen za Portal je dopredsjednik HKV-a dr. sc. O. Barišić. Tekstovi na Portalu ne izražavaju nužno mišljenje i stavove Redakcije, nego su mišljenje i stavovi njihovih autora.

Hrvatsko kulturno vijeće kao izdavač Portala HKV-a upisano je pod brojem 68/14 u Knjigu pružatelja elektroničkih publikacija koja se vodi pri Agenciji za elektroničke medije Republike Hrvatske.

ISSN ured za Hrvatsku uvrstio je Portal HKV-a u međunarodni upisnik serijskih publikacija: ISSN 2584-4172.

Autor Portala

dr. sc. O. Barišić

Urednici

dr. sc. Osor Barišić i Davor Dijanović

Redakcija

dr. sc. O. Barišić (mm)

D. Dijanović (dd)

dr. sc. D. Lovrić (djl)

Stalni suradnici

Zlatko Ifković, stalni dopisnik iz Vojvodine, Republika Srbija

dipl. iur. D. Rajčić (zdk)

Uredništvo portala:
Ova elektronička adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Administrator portala:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Hrvatsko kulturno vijeće - udruga  

Adresa:
HRVATSKO KULTURNO VIJEĆE
Gundulićeva 23/III
10000 Zagreb
Hrvatska

Kunski i devizni računi kod Hrvatske poštanske banke

kunski račun:
HR8023900011100330929

devizni račun:
Swift kod Hrvatske poštanske banke je: HPBZHR2X
IBAN glasi: HR8023900011100330929

Kako postati članom naše udruge?

Postati članom Hrvatskoga kulturnog vijeća nije uopće teško. Dovoljno je ispuniti pristupnicu i poslati je na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Godišnja članarina iznosi 100 HRK, dok je za umirovljenike i studente 50 HRK. Ako su sredstva namijenjena Portalu, onda to treba posebno naznačiti na uplatnici, primjerice riječima "Za Portal HKV-a".

 

Pon, 25-09-2017, 11:52:55

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Zagreb

lakatos 005
srpnja 03, 2017 Komentari

"Kralj violine" Roby Lakatos i Zagrebačka filharmonija na festivalu Zagreb Classic

in Zagreb
U utorak 4. srpnja u 21 sati u sklopu festivala Zagreb Classic na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu koncert će održati "kralj violine" Roby Lakatos i Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića. Ulaz na koncert je slobodan (D. Denkovski, Ured…

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Merkelici ni trećina glasova

Zadnje vijesti

Njemacka izbori
Nedjelja, 24. 09. Komentari

Alternativa za Njemačku - treća politička snaga u Njemačkoj

U 18 sati diljem Njemačke zatvorena su birališta na kojima 61,5 milijuna glasača imalo pravo birati 19. saziv Bundestaga. Prvi nepotpuni službeni rezultati najavljeni su tijekom večeri. (hkv)
Slovenija - Hrvatska - odnosi
Nedjelja, 24. 09. Komentari

Zašto bismo zaboravili da Slovenija laže, a da je Srbija bila agresor

I Slovenija i Srbija traže da se prepustimo zaboravu. Slovenija bi željela da zaboravimo da je izravno sudjelovala u kompromitaciji, kriminalizaciji, pravosudnoj korupciji članova međunarodnog suda u Haagu, a Vučića bi zadovoljilo kada bi Hrvatska pristala na teoriju da se zbivao građanski rat.(D.Ivanković, VL)
Internet brzina
Nedjelja, 24. 09. Komentari

S njemačkim vlasnikom T-coma Hrvatska ima najsporiji internet

Britanski servis Cable mjerio je brzinu pristupa internetu i propusnost internetskih veza. Na njegovoj ljestvici od 40 zemalja Hrvatska je na posljednjem mjestu. (hkv)
Dodik Vučić
Nedjelja, 24. 09. Komentari

Vučić i Dodik donose Deklaraciju o zaštiti Srba

U petak 1. prosinca 2017. godine, povezano s godišnjicom osnivanja prve Jugoslavije Kraljevine u Beogradu bi se trebala, od strane predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Republike Srpske Milorada Dodika, svečano predstaviti “Deklaracija o zaštiti i opstanku srpske nacije”, još jednog srpskog nacionalnog programa, četvrtog u zadnjih 150 godina. (hkv)
Kolinda Grabar Kitarović i Boris Jokić
Subota, 23. 09. Komentari

Predsjednica bi sprintala s kurikularnom reformom

Iz podužeg razgovora za Jutarnji list izdvojili smo odgovor predsjednice na pitanje o kurikularnoj reformi.(mm)
Plenković
Subota, 23. 09. Komentari

Plenković: 'Otvoreni smo da se sve istraži; Lex Agrokor je donesen u skladu s Ustavom'

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je jučerašnji istup Ivice Todorića na njegovu blogu. (hkv)
Pozar Znanjn
Subota, 23. 09. Komentari

Hrvatska udruge Benedikt: Upozoravali smo mi i na mogućnost požara, ali nitko nas nije slušao

Potaknuti požarom na zapuštenom dijelu Žnjanskog platoa podsjećamo kako je Hrvatska udruga Benedikt višekratno, ali bezuspješno, upozoravala na realnost takve opasnosti. (V. Popović)
Wage union
Subota, 23. 09. Komentari

Milijun potpisa za izjednačavanje plaća u EU: U Zagrebu predstavljena Europska građanska inicijativa "Unija plaća"

U petak je u Hotelu Palace u Zagrebu održano predstavljanje Europske građanske inicijative „Unija plaća“ (eng. „Wage Union“). Time je ova inicijativa i službeno krenula s kampanjom u Hrvatskoj za uklanjanje ekonomskih nejednakosti između zapadnoeuropskih i zemalja srednjo-istočne Europe pod sloganom „Jednake plaće za jednaki rad“. (hkv)
Milan Kujundžić
Subota, 23. 09. Komentari

Ministar Kujundžić: Porez na luksuz - rješenje za stabilizaciju zdravstva

Porez na luksuz jedno je od mogućih rješenja za stabilizaciju zdravstva, izjavio je u radijskoj emisiji Intervju tjedna ministar zdravstva Milan Kujundžić. Istaknuo je da su to tek prijedlozi, a ne gotova stvar. (hkv)
Hrvatska Slovenija
Petak, 22. 09. Komentari

Plenković: Nećemo pristajati na ucjene

Nećemo pristajati na ucjene, štitit ćemo nacionalne interese, a teritorijalni integritet je najvažniji interes. Nadam se da će ova generacija imati snage riješiti pitanje razgraničenja između dviju zemalja, istaknuo je Plenković. (hkv)
IGK
Petak, 22. 09. Komentari

Najpoznatiji hrvatski zbor prima članove i slavi 70. rođendan uz impresivno djelo

Akademski zbor Ivan Goran Kovačić prima nove članove. Velika godišnja audicija za najpoznatiji hrvatski amaterski zbor održat će se u dva termina; u subotu, 7. listopada i u ponedjeljak, 9. listopada 2017., u 19 sati u prostorijama FER-a, dvorana B5, Unska 3, Zagreb. (AZ IGK)
Kim Jong un
Petak, 22. 09. Komentari

Kim Jong-un prijeti bombom

Sjeverna Koreja razmotrit će mogućnost da protiv Sjedinjenih Država poduzme "najoštrije protumjere u povijesti" kao odgovor na prijetnju američkog predsjednika Donalda Trumpa "totalnim uništenjem", poručio je sjevernokorejski lider Kim Jong-un. (hkv)
tm lovrencic
Četvrtak, 21. 09. Komentari

Društvo hrvatskih književnika nastavlja suradnju s književnicima Albanije

Hrvatski književnici dr. sc. Željka Lovrenčić i Tomislav Marijan Bilosnić, članovi Društva hrvatskih književnika, na poziv svojih albanskih kolega, službeno će boraviti u Albaniji od 26. do 30. rujna 2017. godine. Riječ je o suradnji hrvatskih i albanskih književnika koje je prije više od deset godina uspostavio Tomislav Marijan Bilosnić. (ll)
Plenković i Štromar
Četvrtak, 21. 09. Komentari

Plenkovićev koalicijski partner: „Mi smo trenutno spasitelji ove države“

Bio je dobar potez što smo ušli u Vladu i vidimo se kao spasitelji, rekao je u intervjuu za Media servis potpredsjednik Vlade HNS-ov Predrag Štromar.(hkv)

Pretraži hkv.hr

Izdvojeno

Domazet
Hrvatski tjednik

D. D. Lošo: Spremimo se na još žešći udar jugoslavenštine ove jeseni

Ruj 11, 2017
Hrvatska će vrlo brzo ući u razdoblje slijednih prosvjeda pripremljenih indoktriniranih skupina, po obrascu kako su oblikovane one terorističke, i koje su financirane ne samo izvana nego i iz hrvatskog proračuna. (D. D. Lošo, HT)
Ploča Jasenovac
Hrvatski tjednik

Mišljenje: Ivica Marijačić o uklanjanju ploče poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu

Ruj 08, 2017
Iako o ustaškome logoru u Jasenovcu ništa ne zna niti je itko istinu utvrdio, Plenković taj velikosrpski mit postavlja kao prvu lažnu premisu iz koje izvodi zaključak o lokacijskoj nespojivosti spomen-ploče i logora Jasenovac. Takav silogizam ne može,…
Piskač
N. Piskač

Nove ofenzive, a hrvatske protuofenzive nema

Ruj 05, 2017
Ofenzive ne prestaju. Kad se umore četnici, juriš nastavljaju staljinisti, kad se i oni oznoje nastavljaju titoisti, poslije njih udbašija – i tako ukrug. Hrvatska ne smije odahnuti. Zašto? Mogla bi doći sebi. Jer kad dođe sebi, onda jao čedekima,…
Javor Novak
J. Novak

J. Novak: Neznanje ili pokvarenost?

Ruj 15, 2017
Upravo je nevjerojatno koliko se jedna potpuna glupost i temeljno neznanje može danima provlačiti kroz hrvatske medije ili točnije: medije u Hrvatskoj. Treba odmah reći da su njezini glavni nositelji dvoje bivših: bivša ministrica vanjskih poslova i europskih…
Hitrec
H. Hitrec

H. Hitrec: Hrvatska izložena trostrukoj agresiji, odnosno četverostrukoj

Ruj 11, 2017
Bog je imao nevjerojatno nadahnuće kada je stvarao ovaj dio Zemlje na kojemu živimo, ali je bio malo rastresen kada ju je dao Hrvatima koji ne znaju ni što bi sa sobom, a kamoli s njom. (H. Hitrec)
Javor Novak
J. Novak

J. Novak: Gramzivi auto-promotori

Ruj 05, 2017
Zaključke Komisije donijet će nam većinski intelektualni slijednici partizanskih zločinaca, oni, koji govore kako je to bio rat (a poslije rata!), kako je to bila borba (s razoružanima: i djecom i ženama!). I to će biti nova Orwelova ili Plenkovićeva istina,…
Hebrang
Hrvatski tjednik

A. Hebrang: Kakvo mi to društvo gradimo ako mičemo simbole otpora srpskome fašizmu?

Ruj 13, 2017
Na ključne položaje prošlih dvadeset godina, u sve vrhove vlasti, mogu doći samo pripadnici ili simpatizeri bivše komunističke partije. Statistika pokazuje da je u to vrijeme antikomunista na čelu državnih institucija bilo manje od pet postotaka! Mi…
Foca
Hrvatski tjednik

A. Beljo: Uz 22 godišnjicu srpskoga genocida u Srebrenici, 'bežaniju' iz Srpske Krajine i 22. godišnjicu 'Oluje' (2)

Ruj 05, 2017
U drugome nastavku donosimo cjelovito izvješće Adila Zulfikarpašića – jednoga od najpouzdanijih svjedoka događanja u Foči s kraja 1941. i početka 1942. godine - pod naslovom Put u Foču ('Godišnjak', broj 4, Muslimanska biblioteka, Beč, 1957.). (A. Beljo, HT)
Arbitraža
Hrvatski tjednik

E. S. Jambrušić: Nitko ne dobiva pravo preko svojih prijevara i prekršaja

Ruj 14, 2017
Budući da je Arbitražni sud nezakonito, što je protusudski presedan, donio odluku na načelima pravičnosti, ta je odluka NIŠTAVNA, tj. null and void i nije obvezujuća za Hrvatsku da ju prihvati i poštuje. (E. S. Jambrušić, HT)
Pupovac
Hrvatski tjednik

G. Borić: Tužno je gledati kako se Plenković savija pod ultimatumom srpskoga harambaše Pupovca

Ruj 14, 2017
Ako je Jasenovac mjesto posebnoga pijeteta, kao što predlaže Plenković, zašto onda nije Vukovar dobio istu povlasticu u slučaju postavljana natpisa na ćirilici? „Skidanje HOS-ove ploče u Jasenovcu jednako je samoubojstvu moralnih vrjednota temelja hrvatske…
Piskač
N. Piskač

Što je sve u Hrvatskoj kompromitirano?

Ruj 12, 2017
Predstavnici i sluge rehabilitiranoga velikosrpskoga i jugokomunističkoga totalitarizma ovih se dana natječu u traženju prihvatljivoga argumenta, ili barem fraze, kojom bi dodatno obezmužili (kastrirali) Hrvatsku, ponizili Hrvate i njihovu ideju o…
Piskač
N. Piskač

Službena Hrvatska ne priznaje velikosrpski totalitarizam?

Ruj 15, 2017
Vijeće za Domovinsku sigurnost, pa i SOA, morale bi argumentirano upozoriti Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima o tome koliko je važno velikosrpski totalitarizam tretirati i valorizirati jednako kao i druga dva „nedemokratska…
Seks knjiga
H. Hitrec

Vladimir Šeks: Puzajući državni udar

Ruj 14, 2017
Početkom ljeta 2017. objavljena je knjiga Vladimira Šeksa „Državni udar“. U tom, znači, prvom dijelu riječ je tek o puzajućem državnom udaru, začetom u još neprovidnom, benignom obliku svršetkom 1992., te u tvrđem, ali i nadalje ne posve otvorenom sukobu…
Sanja Bilac
Hrvatski tjednik

S. Bilač: Od kurikula do manifesta

Ruj 12, 2017
Ministrica Blaženka Divjak „oživjela“ je Jokićev dokument i najavljuje njegovo uvođenje u škole. U pismu, kojim se obraća učiteljima, više ne govori samo o uvođenju informatike sljedeće školske godine, već govori o „osobnom cilju i cilju njezina tima“ te…
Crveno
Hrvatski tjednik

Ljetna ofenziva: Crvena pomrčina

Ruj 06, 2017
Komunistički projekt Dotršćina, koji je nastao kasnije od glavnoga dijela jasenovačkoga popisa, za mnoga imena navedena na jasenovačkome popisu tvrdi suprotno, dakle da nisu stradala u Jasenovcu. (N. Banić, M. Koić, HT)
Piskač
N. Piskač

Uskladba velikosrpskoga i jugokomunističkoga totalitarizma

Ruj 08, 2017
U nas su najdublje korijene pustili velikosrpski četnički totalitarizam i jugoslavenski komunistički totalitarni režim, što se moglo i ovaj tjedan zorno vidjeti u kontekstu usklađenoga premještanja spomen ploče poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskoga…
Hitrec
H. Hitrec

H. Hitrec: Pupovac je nedodirljv jer je navodno zalog stabilnosti Vlade, što je amoralno i nepodnošljivo

Ruj 18, 2017
Pupovac je nedodirljv jer je navodno zalog stabilnosti Vlade, što je amoralno i nepodnošljivo. S tim u svezi, referendum koji se priprema treba biti doista hrvatski narodni referendum kojim će se spriječiti idiotske posebne liste za manjine, koje po sadašnjim…
Miliša
Zlatko Miliša

Z. Miliša: Krojači strahova i beznađa

Ruj 06, 2017
Da bi čovjek dostojanstveno živio mora pobijediti strah, jer on paralizira racionalno prosuđivanje i vodi (društveno i osobno) kraju. Od malodušja i strahova postoji nešto gore - ravnodušnost i beznađe. (Z. Miliša)
Copyright © 2017 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).