• Četvrtak, 08. prosinca 2016. M. Ljubić Komentari

  M. Ljubić: Kako je Kolinda Grabar Kitarović od „kraljice“ postala „fatalna plavuša“?

  Kolinda Grabar Kitarović do sada, usprkos grčevima u želucu traumatiziranoga naroda u nekim prigodama, nije napravila ni jedan sadržajni ustupak koji bi bilo tko mogao iskoristiti protiv hrvatskih interesa. Ni jedan. A to je umijeće i bit državne politike.(M. Ljubić)
 • Četvrtak, 08. prosinca 2016. N. Piskač Komentari

  Kako judosfera „destvuje“: Četiri prvorazredne judosferne diverzije

  Mina pod Ustavni sud zaziva bezvlašće. Kad se makne sudbena vlast, onda pendrek caruje. Šef svih pendreka je tko? Izgleda kako su sazrjele starojugoslavenske okolnosti za otvoreno i nekažnjeno pendrečenje. Hrvata, dakako, nego koga?! (N. Piskač)
 • Blagdan Bezgrjesnog zaceca.jpg
  Četvrtak, 08. prosinca 2016. Zoran Vukman Komentari

  Z. Vukman: Uz blagdan Bezgrješnog začeća

  Prije 162 godine, 8. prosinca 1854., papa Pio IX. proglasio je bulu „Ineffabilis Deus“, dogmu o Bezgrješnom Začeću bl. Djevice Marije kojom se definira da je Marija začeta bez ljage istočnoga grijeha. Više od šest stoljeća trajale su burne rasprave, polemike pa i žestoki sukobi oko tog pitanja. (Z. Vukman)
 • Četvrtak, 08. prosinca 2016. Đ. Vidmarović Komentari

  „Križ mi je odvratan“ – knjiga u kojoj je ovo početna rečenica dobila potporu Min. kulture i Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba

  Javnost ima pravo saznati tko je preporučio ovu knjigu za financijsku podršku i distribuiranje u knjižnice dijelom Republike Hrvatske. Ako se to ne učini, tada je očito kako navedenim hrvatskim državnim ustanovama bliska prva rečenica: „Križ mi je odvratan“! (Đ. Vidmarović)
 • Četvrtak, 08. prosinca 2016. Zlatko Ifković Komentari

  Z. Ifković: Tu smo za vas!

  U mjesecu koji je iza nas udruge Hrvata u Srbiji su svakog tjedna priređvale kulturne manifestacije, ali su ostale u sjeni naspram tema koji su vezani za političko djelovanje njihovih predstavnika. (Z. Ifković)
 • Srijeda, 07. prosinca 2016. Đ. Vidmarović Komentari

  Đ. Vidmarović: Posjet Hrvatima u Somboru

  Na poziv g. Mate Matarića, predsjednika Hrvatskoga kulturnoga društva „Vladimir Nazor“ iz Sombora, putovao sam kao član Upravnog odbora Hrvatske matice iseljenika 3. prosinca 2016. u ovaj lijepi bački grad gdje se obilježavala 80. obljetnica navedenog Društva. (Đ. Vidmarović)
 • Srijeda, 07. prosinca 2016. Đ. Vidmarović Komentari

  D. Tučkar: Napadnuta i cyber Hrvatska

  Ako već ne možemo samostalno i efikasno bez strane pomoći, štititi međumrežje i cyber prostor, možemo i moramo štititi javnost od uznemiravanja zlonamjernim lažima iz kuhinje s „nepoznatim chefom“. (D. Tučkar)
 • Srijeda, 07. prosinca 2016. Hrvatski tjednik Komentari

  Dr. Jakša Raguž: Selo Kostrići najtužnije je u Hrvatskoj

  U svojoj bazi u partizanskome Spomen-domu 'Kaline', koji se nalazi u krugu manastira Srpske pravoslavne crkve u kostajničkome selu Komogovina održano je slavlje, na kojem su se hvalili tko je što napravio u Kostrićima. (M. Curać, HT)
 • Srijeda, 07. prosinca 2016. Komentari Komentari

  I. Šola: Predsjednica je bila blaga prema islamu u BiH

  Naša predsjednica rekla je samo uznemirujuću istinu vidljivu iz aviona, onu o radikalizaciji islama u BiH. Bila je još i blaga. A agresivnost prema predsjednici RH, taj seksistički, medijski džihadizam Hadžifejzovića upravo je dokaz onoga što on negira: radikalizacije islama u BiH! (I. Šola, GS)
 • Srijeda, 07. prosinca 2016. Artur Bagdasarov Komentari

  A. Bagdasarov: Armensko selo Ošakan

  Ošakan je selo u Aragacotnskom marzu (županiji) Armenije i smješteno je 4 km južno od grada Aštaraka. Stari Ošakan je jedno od najstarijih naselja Armenije. Blizu sela na brežuljku Didi Kond smješteno je staro groblje iz brončanoga doba. (A. Bagdasarov)
 • Utorak, 06. prosinca 2016. N. Piskač Komentari

  Desnooki komentar: Jugocentričari su zajahali Tuđmanovu ostavštinu

  Iako smo članica NATO i EU Hrvatska i hrvatski narod u istoj su gabuli kao i u Jugi. U tomu se ogleda pobjeda jugocentrične struje i njezinih brigada judeka. Unatoč tomu judeki nam se prikazuju kao izbavitelji, a njihove gazde kao savjetnici za ovo i ono. (N. Piskač)
 • Utorak, 06. prosinca 2016. HKV - priopćenja Komentari

  Đ. Vidmarović: Tražimo od policijskih službi da istraže napad na Nenada Piskača

  U ime Predsjedništva HKV-a najoštrije osuđujem fizički napad na suradnika Portala HKV-a, hrvatskog novinara i književnika Nenada Piskača. Osuđujemo pokušaje nekih sredstava javnog priopćavanja da ovaj napad prikažu kao beznačajni incident. (Đ. Vidmarović)
 • Utorak, 06. prosinca 2016. J. Novak Komentari

  J. Novak: Vehementan, istinoljubiv kritik (da bi se krenulo recepciji)

  Davor Velnić (1953.) živio je i radio u Italiji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Kini i Dalekom Istoku. Trenutno živi u Zagrebu. Od 1995. objavljuje eseje, osvrte i književne prikaze. Šest godina bio je glavnim urednikom „Književne Rijeke“. (J. Novak)
 • Utorak, 06. prosinca 2016. Antun Babić Komentari

  A. Babić: Hoće li nas Srbija ponovno nadmudriti u geopolitičkoj šahovskoj igri?

  Na našu žalost, i veliku opasnost, Srbijanci na međunarodnom planu ponovno igraju lukaviju igru od nas Hrvata. Mi smo daleko bolji ratnici, ali još uvijek i mnogo slabiji političari. (A. Babić)
 • Utorak, 06. prosinca 2016. Hrvatski tjednik Komentari

  HNES kao zov hrvatske savjesti

  Iako kandidata za izdajnike u zemlji Hrvatskoj ne manjka, iz izvora bliskih HNES-u saznajemo da se na njihovom ciljniku već neko vrijeme nalazi bivši glavni državni odvjetnik Mladen Bajić. (V. Magaš, HT)
 • Nenad Piskač
  Ponedjeljak, 05. prosinca 2016. HKV - obavijesti uredništva Komentari

  Gruba pogrješka u vijesti Hine

  Hina je danas objavila vijest o napadu na našega kolumnistu i hrvatskoga književnika Nenada Piskača uz jednu grubu grješku. Naime, u vijesti stoji kako su u zagrebačkoj policiji kazali da istražuju slučaj te da je Piskač nakon prijavljenog napada odbio zatražiti liječničku pomoć. Međutim, Nenad Piskač je zatražio…
 • Ponedjeljak, 05. prosinca 2016. H. Hitrec Komentari

  H. Hitrec: Povijest se opet zgusnula

  Nestabilna, neuređena, siromašna, maloljudna i slabo naoružana Hrvatska san je svih stratega i strategija kojima sada smeta u ostvarenju planova. Posebno im je draga činjenica da Hrvatska ima dvadeset posto, najmanje, onih koji ju ne mogu smisliti, pa će takvi u nekom novom strašnom času dati ruku neprijatelju, a on…
 • Edo Pivcevic
  Ponedjeljak, 05. prosinca 2016. Razgovori Komentari

  Prof. dr. sc. Edo Pivčević: Hrvatska je čini se izgubila kompas i smeteno se okreće na raskršću

  Šovinizam i rasizam su pogubne doktrine i za njih nema nikakvog moralnog opravdanja. Nacionalizam, međutim, ako se pravo protumači, je oblik rodoljublja i izraz je želje za očuvanjem nekih temeljnih jezičnih, kulturnih i povijesno-političkih tekovina i osebujnosti neke zajednice, iz kojih njeni pripadnici crpe svoj…
 • Ponedjeljak, 05. prosinca 2016. DRAN - Only zunzarije&vuvuzele Komentari

  Kiparski portreti akademske kiparice Dijane Ivane Sestartić

  U Maloj dvorani samoborske galerije Prica u utorak 29. studenoga 2016. otvorena je izložba akademske kiparice Dijane Ive Sesartić pod naslovom PORTRETI. (DRAN)
 • Ponedjeljak, 05. prosinca 2016. Afere Komentari

  Što se sa sigurnošću moglo očekivati, to se i dogodilo

  Nije trebalo dugo čekati a da spomenploča u Jasenovcu poginulim pripadnicima HOS-a 1991. postane nova poluga za sustavnu kampanju ocrnjivanja Hrvatske. Naime, na ploči je otisnut grb postrojbi HOS-a na kojem piše „Za dom spremni“, zbog čega se Hrvatsku sada proziva, zbog konotacija s Jasenovačkim logorom, za…
 • Ponedjeljak, 05. prosinca 2016. Hrvatski tjednik Komentari

  Dežela se širi na račun Hrvatske koja još nema odgovor

  Diplomatskim notama problem širenja slovenske granice na hrvatskome prostoru ne će se riješiti! U najnovijemu slučaju, samo na jednome mjestu, u području rijeke Čabranke, Slovenija je uzurpirala 6,3 hektara, odnosno 63.000 metara četvornih hrvatskoga katastarskog zemljišta. (M. Curać, HT)
 • Tomac
  Nedjelja, 04. prosinca 2016. Prilozi građana Komentari

  Prof. dr. sc. Zdravko Tomac: Raskrižja hrvatske politike

  120 tisuća ljudi u Vukovaru pokazali su da hrvatski narod pamti, da ne zaboravlja, i da je izvukao povijesne pouke, jer narod koji zaboravlja svoju povijest koji dozvoljava da mu se povijest krivotvori, da mu se nametne krivotvorena povijest narod je bez budućnosti. (Z. Tomac)
 • Nedjelja, 04. prosinca 2016. Damir Pešorda Komentari

  D. Pešorda: Partija imdž mijenja, ali ćud nikada

  Uzvici Tito, Partija, omladina, akcija! - to je pravo lice SDP-a i u 21. stoljeću, to je njihov istinski program, jedini koji imaju. I zato ih se treba pribojavati. Jer tko ne priznaje zločin u Hudoj jami, kako mu vjerovati da će mu moralni kompas u budućnosti ispravno funkcionirati? (D. Pešorda, HT)
 • Nedjelja, 04. prosinca 2016. Hrvatski tjednik Komentari

  Hoće li nam salmonela otvoriti oči

  Nije moguće donijeti državni antidumpinški zakon, ali nitko nam ne može zabraniti promjenu propisa da, npr., svježi proizvod mora biti na policama trgovina u roku 24 sata od branja, ili da smrznuto meso može biti u takvu stanju najviše tri mjeseca. (M. Jović, HT)

Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća

Osnivač Portala HKV-a je Upravni odbor HKV-a, a član Upravnog odbora zadužen za Portal je dopredsjednik HKV-a akademik Slaven Barišić. Tekstovi na Portalu ne izražavaju nužno mišljenje i stavove Redakcije, nego su mišljenje i stavovi njihovih autora.

Autor Portala

dr. sc. O. Barišić

Urednici

dr. sc. Osor Barišić i Davor Dijanović

Redakcija

dr. sc. O. Barišić (mm)

D. Dijanović (dd)

dr. sc. D. Lovrić (djl)

Stalni suradnici

Zlatko Ifković, stalni dopisnik iz Vojvodine, Republika Srbija

dipl. iur. D. Rajčić (zdk)

Uredništvo portala:
Ova elektronička adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Administrator portala:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Hrvatsko kulturno vijeće - udruga  

Adresa:
HRVATSKO KULTURNO VIJEĆE
Gundulićeva 23/III
10000 Zagreb
Hrvatska

Kunski i devizni računi kod Hrvatske poštanske banke

kunski račun:
HR8023900011100330929

devizni račun:
Swift kod Hrvatske poštanske banke je: HPBZHR2X
IBAN glasi: HR8023900011100330929

Kako postati članom naše udruge?

Postati članom Hrvatskoga kulturnog vijeća nije uopće teško. Dovoljno je ispuniti pristupnicu i poslati je na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Godišnja članarina iznosi 100 HRK, dok je za umirovljenike i studente 50 HRK. Ako su sredstva namijenjena Portalu, onda to treba posebno naznačiti na uplatnici, primjerice riječima "Za Portal HKV-a".

 

Pet, 9-12-2016, 06:43:26

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Zagreb

ozana
studenoga 30, 2016 Komentari

Otvorenje izložbe „Ozanin Božić od srebra“

in Zagreb
Ovim putem željeli bi Vas obavijestiti i pozvati na otvorenje izložbe „Ozanin Božić od srebra“ 5. prosinca 2016. u 18 sari u prostorijama Arheološkog muzeja u Zagrebu, Trg Nikole Šubića Zrinskog 19. „Ozana“ je udruga sa socijalno – humanitarnim ciljevima…

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Otvoreno: Vlada i sindikati

Zadnje vijesti

Četvrtak, 08. 12. Komentari

Bruxelles traži izmjenu Zakona o privatizaciji Ine

Europska komisija je zatražila od Hrvatske da izmijeni zakon o privatizaciji Ine-Industrije nafte, jer se njime krši sloboda kretanja kapitala i sloboda poslovnog nastana. Tu je obvezu Hrvatska preuzela još 2010. tijekom pristupnih pregovora u poglavlju Sloboda kretanja kapitala. (hrt, hkv)
Četvrtak, 08. 12. Komentari

Premijer osudio Orepića zbog napada na Ustavni sud

Slučaj ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića koji je u razgovoru za Globus napao suce Ustavnog suda na početku sjednice Vlade komentirao je premijer Andrej Plenković. Orepić je izjavio da je Ustavni sud najveća prijetnja nacionalnoj sigurnosti te kako je vrijeme da preda kolektivnu ostavku. Za optužbe o korupciji nije iznio dokaze. (hkv)
Bakir Izetbegović
Četvrtak, 08. 12. Komentari

Histerija u 'regionu' nakon prve naznake predsjedničine suverenističke politike

Bakir Izetbegović pridružio se u srijedu kritikama iz te zemlje na račun hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović zbog njenih izjava o prijetnji koju u BiH predstavlja radikalni islam i njegove pristalice, dodavši da "u Hrvatskoj buja ustaški ekstremizam".(hkv)
Četvrtak, 08. 12. Komentari

Vlada osniva Povjerenstvo - odrediti se prema simbolima totalitarizma

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković osvrnuo se na podizanje spomenika poginulim braniteljima HOS-a kod Jasenovca. (hkv)
Ruze za studente
Srijeda, 07. 12. Komentari

Ruže za studente ubijene i progonjene u jugoslavenskom komunističkom režimu

Krug za Trg, građanska inicijativa za Hrvatsku bez totalitarističke simbolike u javnim prostorima poziva Vas da i ove godine, u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava, skupa položimo ruže za studente ubijene i progonjene u jugoslavenskom komunističkom režimu, u subotu, 10. prosinca 2016. U 10 sati, uz ogradu Sveučilišta, na Kazališnom trgu u Zagrebu. (hkv)
Vlaho Orepić
Srijeda, 07. 12. Komentari

Kupite novi Globus: Ministar unutarnjih poslova javno traži ostavku Ustavnog suda RH

I dok se još uvijek očekuje ispunjenje davno danoga obećanja da će policija otkriti crtače kukastog križa na Poljudu, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u najavi novoga broja Globusa traži kolektivnu ostavku Ustavnoga suda RH.(hkv)
Projekt domovina
Srijeda, 07. 12. Komentari

Projekt Domovina – ogranak Zaprešić najoštrije osuđuje napad na Nenada Piskača

Projekt Domovina - ogranak Zaprešić najoštrije osuđuje napad na sugrađanina Nenada Piskača, hrvatskoga književnika, novinara i ratnoga vojnoga veterana. (hkv)
Srijeda, 07. 12. Komentari

Stari dio Alepa pod kontrolom vladinih snaga, pobunjenici traže primirje

Sirijske vladine snage preuzele su kontrolu nad cijelim starim dijelom Alepa nakon povlačenja pobunjenika pred njihovim nadiranjem tijekom noći, objavio je u srijedu Sirijski opservatorij za ljudska prava. (hkv)
Kolinda Grabar Kitarović na Srđu polaže vijenac
Utorak, 06. 12. Komentari

Predsjednica sa Srđa: Dubrovnik razotkrio svu laž zločinačke politike

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je na svečanoj akademiji povodom Dana dubrovačkih branitelja i 25. obljetnice uspješne obrane grada na kojoj je kazala kako je napad na Dubrovnik razotkrio sve laži zločinačke politike Miloševićevog režima.(predsjednica.hr)
Utorak, 06. 12. Komentari

Poziv na prikaz dokumentarnog filma Huda jama - strogo čuvana tajna

U četvrtak, 8. prosinca 2016., s početkom u 19:30 sati u dvorani Pastoralnog centra župe BDM Kraljice apostola u Zaprešiću, Trg F. Tuđmana 10, prikazat će se dokumentarni film „Huda jama – strogo čuvana tajna“ scenarista Romana Leljaka koji će napraviti uvod kratkim izlaganjem.
Washington DC - SAD
Utorak, 06. 12. Komentari

Važna izjava: SAD ne vidi fašizaciju Hrvatske

Visoki američki dužnosnik izjavio je u ponedjeljak da u Hrvatskoj ne vidi prisutnost fašizacije, kako to tvrdi Srbija koja je pozvala međunarodnu zajednicu da reagira na "bujanje fašizma" u Hrvatskoj.(Hina)
Ponedjeljak, 05. 12. Komentari

Hrvatska bi u 4 godine mogla ostati bez 800 liječnika obiteljske medicine

Spriječiti odlazak liječnika, omogućiti koncesiju svima koji zadovoljavaju uvjete, raspisati specijalizacije iz obiteljske medicine, osigurati minimalne tehničke uvjete za dežurstva vikendom, uključiti lokalnu samoupravu u financiranje primarne zdravstvene zaštite i uvesti strukturirani način plaćanja - zahtjevi su udruga liječnika primarne zdravstvene zaštite čiji je cilj zaustavljanje urušavanja sustava. (hkv)
Ponedjeljak, 05. 12. Komentari

Suđenje Mladiću: Tužitelji tvrde da su zločini dokazani

Suđenje bivšem zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću, optuženom za najgore zločine u Europi od Drugoga svjetskog rata, nastavljeno je danas pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Den Haagu iznošenjem završnih riječi tužiteljstva. (hkv)

Pretraži hkv.hr

Izdvojeno

Razgovori

Razgovor s dr. sc. Stjepanom Štercom: Hrvatska nestaje jer ONI opstaju

Stu 24, 2016
Demografskom problematikom će se ozbiljno početi baviti kad shvate kako je stanovništvo, ljudski potencijal, žiteljstvo... temelj svih djelatnosti i svakog razvoja, temelj opstanka Hrvatske i njezino bogatstvo i kad shvate da je domicilna i iseljena Hrvatska…
Hrvatski tjednik

Kako smo kušali kiselo grožđe i to zaslužili

Stu 23, 2016
Prije točno 25 godina urušavao se Vukovar, 'netko' je klao po Škabrnji. A sad se pojavljuju mudraci koji se pitaju zašto se nismo mogli miroljubivo razići kao, recimo, Slovaci i Česi. Kao da su prespavali sat povijesti. (I. Šojat, HT)
Hrvatski tjednik

Zorica Gregurić: Mojih 87 dana pakla i ponosa u Vukovaru

Stu 24, 2016
Nikada ne ću shvatiti što je bila kriva beba, stara samo pet mjeseci, koju sam držala na rukama i kojoj je srpska granata raznijela pola glave. Dječačić se zvao Ivan Kljajić i nismo ga uspjeli spasiti. To me obilježilo za cijeli život. (I. Marijačić, HT)
Nenad Piskač
HKV - obavijesti uredništva

Zaprešić: Fizički napad na našeg kolumnista – slučaj prijavljen policiji

Pro 02, 2016
Sinoć, 1. prosinca 2016. u devetnaest sati i dvadeset minuta u Zaprešiću je na cesti izvršen verbalni i fizički napad na Nenada Piskača, hrvatskoga književnika i našega kolumnistu. Slučaj je prijavljen policiji.(Uredništvo)
Prilozi građana

J. Čelan: Nova jugo-provokacija

Pro 01, 2016
Svima onima stotinama i tisućama vrijednih, ali politički neukih Hrvata predlažem slijedeće: samo djelić svoga vremena, snage i živaca koje ovih dana trošite na "divnog Jugoslavena" Radu Šerbedžiju usmjerite na one "vladare iz sjene" – ili, po Šeksovu, iz…
H. Hitrec

H. Hitrec: Dani tuge i dani gnjeva

Stu 21, 2016
Hrvatska nagrađuje teroriste mirovinama, kuće im je obnovila, zločince ne traži jer politika i DORH naravno idu ruku pod ruku, što je Hrvatima neshvatljivo pa se dani tuge pretvaraju u dane gnjeva. (H. Hitrec)
H. Hitrec

H. Hitrec: Bero će SDP pretvoriti u dosadnu melodramu sa zadanim tužnim svršetkom

Stu 28, 2016
Zoki je pretvorio Partiju i državnu politiku u urnebesnu burlesku, a Bero će SDP pretvoriti u dosadnu melodramu sa zadanim tužnim svršetkom. (H. Hitrec)
O. Barišić

Plenkovićeva vanjskopolitička misija nema veze s hrvatskim interesima

Stu 23, 2016
Na prvi vanjskopolitički debakl A. Plenkovića nije trebalo dugo čekati. Došao je u BiH pun parola o europskom putu te zemlje, za koji se zalaže i jamči službeni Zagreb. No, ako BiH ili Srbija žele u EU, što će im posredovanje bivših briselskih drugorazrednih…
Hrvatski tjednik

I. Marijačić: Pilsel, Stazić, Kapović, slika i prilika hrvatske ljevice

Stu 20, 2016
Kod Pilsela, Stazića i Kapovića nesvjesna dimenzija njihove psihe, koju je Jung nazvao sjenom, preuzela je vlast i oni su izgubili nadzor nad svojim demonima mržnje. (I. Marijačić, HT)
Razgovori

Razgovor s T. Sunićem: Trump je prvenstveno simbol dubokih socioloških podjela

Stu 20, 2016
Na neki način dolazak Trumpa puno je ozbiljniji fenomen nego pad Zida u Berlinu 1988. ili raspada Jugoslavije 1991. Njegov dolazak urušava cijeli međunarodni poredak stvoren u Jalti 1945. i Ujedinjenim narodima. (D. Dijanović)
Hrvatski tjednik

I. Marijačić: Ništa od SDP-a!

Stu 27, 2016
S Bernardićevim SDP-om, koji još ima problem s identitetom, HDZ nema straha. Pobjeđivat će još dugo. Ali za Hrvatsku ostaje porazna spoznaja da je plitkih makijavelista sve više, a državnika nema na vidiku. (I. Marijačić, HT)
N. Piskač

N. Piskač: Ispraznice i druge zgode aktualnoga trenutka

Stu 29, 2016
9 ujutro – HTV-ov termin smišljen iza partijske zavjese za tv emisiju bez partijskoga nadzora, v. Iza zavjese; Bernardić, Davor - Najnoviji sekretar Partije drugarica i drugova... (N. Piskač)
Prilozi građana

Prof. dr. sc. Zdravko Tomac: Demonizam zločinačkoga titoističkog sustava

Stu 20, 2016
Uvjeren sam da nakon Hude jame i otkrića istine o strašnom zločinačkom titoističkom sustavu ali i istine o lažima o stotinama tisuća ubijenih u Jasenovcu otvara novu stranicu hrvatske povijesti i da će dovesti relativno brzo do utvrđivanja povijesne istine o…
Hrvatski tjednik

G. Borić: Brisanje Titova imena iz hrvatskoga javnog prostora civilizacijski je imperativ

Stu 29, 2016
Sve dok se ne izbrišu krvave mrlje zločinačkoga Titova imena iz hrvatskoga javnog prostora, naša Republika ne će biti posve demokratska i slobodna država. (G. Borić, HT)
Prilozi građana

Povratak na kobno raskrižje

Stu 24, 2016
Povodom neostvarene i neponovljene odluke Tužiteljstva Haškoga suda iz 2015. da Šešelja Srbija ima odmah treba vratiti u Haag, povodom dizanja optužnica protiv hrvatskih branitelja i srbske samoproglašene univerzalne jurisdikcije te povodom Plenkovićeva…
Zoran Vukman

Z. Vukman: Trebamo li pozvati Mela Gibsona da snimi jednu hrvatsku priču, jedno hrvatsko „hrabro srce“

Stu 24, 2016
Zar se ne može povući analogija između nesebičnosti i herojstva jednog Desmonda Dossa i Jean-Michela Nicoliera? Nije li taj francuski heroj koji je došao u Vukovar kao hrvatski branitelj i mučenički poginuo zaslužio jedan veliki igrani film kao i svi heroji i…
Donald Trump7
Hrvatski tjednik

G. Borić: Što znači pobjeda Donalda Trumpa za svijet, Europu i Hrvatsku?

Stu 22, 2016
Može se lako dogoditi da će se razočarati oni koji se danas dive Trumpu jer on je u prvome redu američki nacionalist, a onda politički prijatelj sebi sličnima u Europi i svijetu. (G. Borić, HT)
D. Dijanović

Bernardić će voditi jednaku politiku kao i „slavni“ prethodnici Račan i Milanović

Stu 27, 2016
Zamjena Milanovića Bernardića ne će dovesti ni do kakvih bitnih promjena u SDP-ovoj politici. Hrvatska i dalje ne će imati hrvatsku, nego jugoslavensku ljevicu. Utoliko unutarpartijske izbore u SDP-u možemo okarakterizirati kao šminkanje mrtvaca, tj. kao…
Copyright © 2016 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).