• Piskac
  Četvrtak, 18. siječnja 2018. N. Piskač Komentari

  Režim ozakonjuje hrvatsku šutnju?

  Predrag je Lucić, budimo realni, punih sedamnaest godina bio režimski čovjek trećejanuarskoga prevratničkoga režima i, ruku na srce, zavrijedio je režimsku minutu šutnje. Još više zaslužio je minutu šutnje za rad u predtrećejanuarskom Sorosevu pararežimu. I njemu je vjerno, koliko mi je poznato i unosno, služio. Dakle, u pitanju su dvije minute. Za svaki režim po minutu. (N. Piskač)
 • Javor Novak
  Četvrtak, 18. siječnja 2018. J. Novak Komentari

  J. Novak: Govor mržnje (2)

  Nikada se nije toliko govorilo o govoru mržnje kao sada. Bilo da je riječ o onoj mržnji u međumrežju, bilo u elektronskim i pisanim medijima, bilo na javnim okupljanjima ili pri tzv. umjetničkoj slobodi u kazalištu ili na filmu. Da o performerima i ne govorim. Pri tome se zaboravlja da najizdašniji izvor govora mržnje, ali i primitivizma jest nažalost Hrvatski sabor.(J. Novak)
 • Jović
  Četvrtak, 18. siječnja 2018. Komentari Komentari

  J. Jović: Kako je Nada Murganić digla zemlju na noge

  Nasilje u obitelji, nasilje nad ženama samo zato što su žene, bojni je poklič različitih feminističkih, transeksualnih i raznih drugih udruga kojima svaki slučaj nasilja ove vrste, između ostalog, dobro dođe kao argument za ratifikaciju konvencije oko koje se lome ideološka koplja. (J. Jović, SD)
 • Francuska
  Četvrtak, 18. siječnja 2018. Obnova Komentari

  N. Boljfetić: Crkva i Francuska revolucija – od pokretanja revolucije do sukoba s Napoleonom

  Potkraj revolucije primijetilo se opadanje utjecaja i prestiža katoličke crkve. Svećenstvo je bilo podijeljeno i neorganizirano, a ispovijedanje vjere sve rjeđe. Crkva i revolucija bile su nepomirljive u doktrinama, a samim tim i neprijateljice. No, veći dio naroda bio je povezan s tradicionalnom religijom što dokazuje činjenica brze obnove religije pod konzulatom. (N. Boljfetić, Obnova)
 • Ilsam
  Četvrtak, 18. siječnja 2018. Inozemni tisak Komentari

  Deutsche Welle: Strah od ostavštine "Islamske države"

  Teroristička organizacija "Islamska država" vojno je poražena, ali u ideološkom smislu ona još uvijek živi. Primjer su mnoga djeca terorista koja su odrasla pod režimom IS-a. A tu su i drugi izazovi. (K. Knipp, DW)
 • Vjera i znanosti
  Srijeda, 17. siječnja 2018. Obavijesti Komentari

  Znanost i religija - sukob ili dijalog: Može li znanstvenik biti vjernik?

  U četvrtak 18. siječnja u 20 sati, u Zagrebu, u Palmotićevoj 31 (dvorišna zgrada), održati će se redovita mjesečna tribina Hrvatskoga katoličkoga društva prosvjetnih djelatnika (HKDPD) pod naslovom: Znanost i religija - sukob ili dijalog: Može li znanstvenik biti vjernik? O toj temi govorit će: prof. dr. sc. Marijan Šunjić, fizičar, negdanji rektor Sveučilišta u Zagrebu i diplomat pri Svetoj Stolici. (hkv)
 • Tomac
  Srijeda, 17. siječnja 2018. Prilozi građana Komentari

  Z. Tomac: Uloga i djelo Franje Tuđmana je tako veliko da ne treba stvarati mit o Franji Tuđmanu

  Političke borbe vezana za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i dalje se nastavljaju. Franjo Tuđman ponovno je na udaru od istih onih snaga u zemlji i izvan zemlje koje su sustavno pokušavale godinama pa sve do danas provoditi detuđmanizaciju odnosno rashrvaćenje hrvatske države, koje su vrlo sustavno destruirale Hrvatsku kao nacionalnu državu hrvatskog naroda i koje su stalno pokušavale i pokušavaju…
 • Turska SAD
  Srijeda, 17. siječnja 2018. D. Dijanović Komentari

  Može li u Siriji doći do sukoba turske i američke vojske?

  Nereagiranjem na stvaranje jake kurdske vojske na svojim granicama Erdoğan risikira da mu sutra Kurdi uzmu dio teritorija Turske, a ulaskom u rat protiv Kurda protiv sebe bi dobio moćne Sjedinjene Države koje na Kurde gledaju kao na važne saveznike u borbi protiv ISIL-a i kao na sutrašnje partnere u kontroli strateški važnih područja Sirije. (D. Dijanović)
 • Miletic
  Srijeda, 17. siječnja 2018. Hrvatski tjednik Komentari

  Koncert četničkoga narodnjaka otkazan, ali time sramota gradonačelnik Pule nije umanjena!

  Taj lik Drljača, kako ga Miletić sada naziva, već je bančio po Istri, nikada mu nije smetao jer se u medijima nije toliko pisalo pa je njegova sadašnja reakcija više nego mizerna, odnosno samo je pokušaj da se opravda u očima Istrana, ali i ostalih hrvatskih građana koji su zgroženi nad činjenicom kako se čovjeku koji veliča četničke zločine, pjeva o Radovanu Karadžiću, Kapetanu Draganu i ostalim zločincima... (A.…
 • Kolinda BiH
  Srijeda, 17. siječnja 2018. Bosna i Hercegovina Komentari

  Kolinda Grabar Kitarović: Hrvati u Bosni i Hercegovini nisu bili i neće biti nacionalna manjina

  Službeni posjet Bosni i Hercegovini predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović započela je sastankom s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine nakon kojeg su se hrvatska Predsjednica i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. sc. Dragan Čović obratili javnosti. (hkv)
 • JNA
  Srijeda, 17. siječnja 2018. Hrvatski tjednik Komentari

  Hrvatski tjednik: Dokumenti JNA koji demantiraju višedesetljetne laži

  Hrvatska i danas isplaćuje 13.722 partizanskih mirovina iako je od toga rata prošlo čak 74 godine. Njihove mirovine nasljeđuju naraštaji za razliku od mirovina poginulih hrvatskih branitelja. (A. Černivec, HT
 • Marko Ljubić
  Utorak, 16. siječnja 2018. M. Ljubić Komentari

  M. Ljubić: Ministarstvo istine ili kako su ispratili Predraga Lucića

  Ako je netko savršeno eksplicitno od prvoga dana osamostaljivanja Republike Hrvatske i afirmacije pokreta za hrvatsku nacionalnu slobodu doprinosio stvaranju paradržavne infrastrukture i pripremi platforme za nastanak „Ministarstva ljubavi“, bio je to Predrag Lucić. (M. Ljubić)
 • Politika
  Utorak, 16. siječnja 2018. Pero Kovačević Komentari

  P. Kovačević: Kriza identiteta političkih stranaka

  Političke stranke učestalo koriste laž kao tehniku političkog komuniciranja, te ona postaje bit političkog jezika kojim stranke kreiraju lažnu političku stvarnost. Političke stranke imaju nizak ugled u javnosti i zbog činjenice da nisu iskazale dovoljno odlučnosti i političke volje da razriješe navažnije temeljne probleme hrvatskog društva zbog kojih se ono razvija daleko sporije nego bi trebalo i moglo.(P.…
 • RH SLOV
  Utorak, 16. siječnja 2018. Hrvatski tjednik Komentari

  G. Borić: Savudrijska vala – ispit hrvatske vanjske politike

  Slovensko ucjenjivanje traje od osamostaljenja dviju država. U mogućem sporazumu Zagreba i Ljubljane Hrvatska morala bi inzistirati na načelu da ne bude ni pobjednika, a niti pobijeđenih, a to bi značilo da bi Hrvatska dobila nešto u Savudrijskoj vali, a Slovenija nešto na kopnenoj granici. (G. Borić, HT)
 • Upitnik
  Utorak, 16. siječnja 2018. Mira Ivanišević Komentari

  M. Ivanišević: Tko vlada hrvatskim narodom – cijelom Hrvatskom?

  Nitko od političara ne navodi da je između ostalog još jedan razlog za iseljavanje. Hrvati uz gospodarsku krizu osjećaju i političku nezaštićenost u vlastitoj zemlji. Kao da nikoga stvarno nije briga što se iseljavaju cijele mlade obitelji,ako bude potrebno lako će ih se zamijeniti uvozom radne snage. Od 2000.godine sistematski se urušava pobjednički ponos i nacionalna svijest kod većine naroda. (M. Ivanišević)
 • Zohrap
  Utorak, 16. siječnja 2018. Artur Bagdasarov Komentari

  A. Bagdasarov: Grigor Zohrap - književnik, pravnik, član osmanskoga parlamenta

  Grigor Zohrap je armenski književnik, pravnik i političar koji se je rodio u carigradskoj četvrti Beşiktaş 26. lipnja 1861. god. Osnovnu naobrazbu stekao je u mjesnom makrujanskom liceju. Nastavio je naobrazbu u liceju Targmančac, a zatim u galatasarayskoj visokoj školi te u školi "Hugog". Godine 1884. u Edirneu je diplomirao pravo. Bavio se je odvjetništvom i istodobno predavao kazneno pravo na Sveučilištu u…
 • Hrvoje Hitrec
  Ponedjeljak, 15. siječnja 2018. H. Hitrec Komentari

  H. Hitrec: Jedino za što su crveni doista iz svega srca zainteresirani, to su kultura i obrazovanje

  Nije ništa novo, ali treba ponavljati: jedino za što su crveni doista iz svega srca zainteresirani, to su kultura i obrazovanje. Njih ne daju iz ruku, bili njihovi na vlasti ili ne bili, ne daju i basta. O gospodarstvu nemaju pojma, financije su ima špansko (baš tako) selo, s upravom ne znaju što bi, jedino im donekle ide pravosuđe napučeno njihovim kadrovima, ali samo u tom, kadrovskom smislu. (H. Hitrec)
 • Vlada
  Ponedjeljak, 15. siječnja 2018. Ostale reportaže Komentari

  Veliko Trgovišće: 26. obljetnica međunarodnoga priznanja Republike Hrvatske

  U Velikom Trgovišću 14. siječnja 2018. obilježena je 26. obljetnica međunarodnoga priznanja Republike Hrvatske u organizaciji Općine Veliko Trgovišće, Hrvatske udruge Muži zagorskoga srca i Zaklade hrvatskoga državnoga zavjeta. (hkv)
 • Jović
  Ponedjeljak, 15. siječnja 2018. Hrvatski tjednik Komentari

  J. Jović: Zašto u Hrvatskoj nema desnih stranaka?

  Zašto u Hrvatskoj nema ni na vidiku snažne desnice kao u Češkoj, Austriji, Mađarskoj, Poljskoj, Njemačkoj..., iako je stanje u Hrvatskoj porazno, a HDZ, posve otuđen od hrvatskoga naroda, vodi bruxellesku politiku ograničenoga suvereniteta i moralnoga relativizma. (J. Jović, HT)
 • Tihomir Dujmovic3
  Ponedjeljak, 15. siječnja 2018. Komentari Komentari

  T. Dujmović: Zašto ponosni Titov gardist ni na koji način nije obradio ulogu KOS-a u tužbi protiv Srbije?

  Nema knjige, brošure ili ne znam kojeg analitičkog teksta na temu Haškog suda i pravih organizatora ratnih zvjerstava, koja je do te mjere razgolitila s jedne strane ulogu kontraobavještajne službe JNA i njihovih međunarodnih mentora, u prvom redu britanske krune, kao što je to napravila nedavno objavljena knjiga Višnje Starešine "Hrvati pod KOS-ovim krilom". (T. Dujmović, direktno)
 • Proračun
  Ponedjeljak, 15. siječnja 2018. Hrvatski tjednik Komentari

  M. Jović: Konačno nekoliko ohrabrujućih pokazatelja

  Proračun za prošlu godinu nije završio deficitom, a vanjski je dug smanjen, što je uglavnom rezultat vanjskoga ekonomskog okruženja No naznake istinskih promjena koje su nam nužne još uvijek ne postoje. (M. Jović, HT)
 • Javor Novak
  Nedjelja, 14. siječnja 2018. J. Novak Komentari

  J. Novak: Nepoznavanje, harač, poticanje recesije i samohvala

  Grad Zagreb zavređuje daleko više i bolje za taj ogroman novac, za tu ogromnu vreću koju svi mi punimo. Najtragičnije u svemu je što brojne ove ideje zahtijevaju minimalna ulaganja (poput proširenja kolnika) i baš zato gradonačelniku nisu zanimljive. Traže se tobože kapitalni, zapravo samo što skuplji objekti. (J. Novak)
 • Ljubić
  Nedjelja, 14. siječnja 2018. M. Ljubić Komentari

  M. Ljubić: „Ministarstvo ljubavi“ ili kako paradržava postaje - država?

  Film „Ministarstvo ljubavi“je produkt paradržave u Hrvatskoj, strukture koju je smišljajući način kako izvlastiti legitimno političko pravo odlučivanja o ključnim identitetskim nacionalnim politikama, interesima i ciljevima, zakonski proizvela i uspostavila službena država u Hrvatskoj. (M. Ljubić)
 • DB
  Nedjelja, 14. siječnja 2018. Damir Borovčak Komentari

  Povodom 440. obljetnice velejunačke obrane

  U petak 12. siječnja navečer, u Zagrebačkoj je katedrali povodom 440. obljetnice velejunačke obrane utvrde Gvozdansko održan svečani koncert. Taj je koncert postao tradicionalan, a organizira se u zagrebačkoj prvostolnici zbog podsjećanja i pieteta na one naše pretke koji su se u 16. stoljeću grčevito opirali hudoj sudbini bjesomučne invazije, štiteći ostatke ostataka Hrvatskog kraljevstva prozvanog Predziđe…

Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća

Osnivač Portala HKV-a je Upravni odbor HKV-a, a član Upravnog odbora zadužen za Portal je dopredsjednik HKV-a dr. sc. O. Barišić. Tekstovi na Portalu ne izražavaju nužno mišljenje i stavove Redakcije, nego su mišljenje i stavovi njihovih autora.

Hrvatsko kulturno vijeće kao izdavač Portala HKV-a upisano je pod brojem 68/14 u Knjigu pružatelja elektroničkih publikacija koja se vodi pri Agenciji za elektroničke medije Republike Hrvatske.

ISSN ured za Hrvatsku uvrstio je Portal HKV-a u međunarodni upisnik serijskih publikacija: ISSN 2584-4172.

Autor Portala

dr. sc. O. Barišić

Urednici

dr. sc. Osor Barišić i Davor Dijanović

Redakcija

dr. sc. O. Barišić (mm)

D. Dijanović (dd)

dr. sc. D. Lovrić (djl)

Stalni suradnici

Zlatko Ifković, stalni dopisnik iz Vojvodine, Republika Srbija

dipl. iur. D. Rajčić (zdk)

Uredništvo portala:
Ova elektronička adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Administrator portala:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Hrvatsko kulturno vijeće - udruga  

Adresa:
HRVATSKO KULTURNO VIJEĆE
Gundulićeva 23/III
10000 Zagreb
Hrvatska

Kunski i devizni računi kod Hrvatske poštanske banke

kunski račun:
HR8023900011100330929

devizni račun:
Swift kod Hrvatske poštanske banke je: HPBZHR2X
IBAN glasi: HR8023900011100330929

Kako postati članom naše udruge?

Postati članom Hrvatskoga kulturnog vijeća nije uopće teško. Dovoljno je ispuniti pristupnicu i poslati je na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Godišnja članarina iznosi 100 HRK, dok je za umirovljenike i studente 50 HRK. Ako su sredstva namijenjena Portalu, onda to treba posebno naznačiti na uplatnici, primjerice riječima "Za Portal HKV-a".

 

Pet, 19-01-2018, 18:04:41

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Zagreb

dan mimoza 1 large
siječnja 18, 2018 Komentari

U subotu 18. siječnja na Cvjetnom trgu obilježavanje 11. „ Dana mimoza“ i „Nacionalnog dana borbe protiv raka vrata maternice“

in Zagreb
U subotu, 20. siječnja 2018. godine, od 10-14 sati, na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) održat će se javnozdravstvena akcija kojom Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo, u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, već jedanaesti puta zaredom obilježava…

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Satira ili govor mržnje

Zadnje vijesti

dd
Petak, 19. 01. Komentari

Socijalizam na djelu: Glad zavladala Venezuelom, jednom od naftom najbogatijih zemalja

Ono što ćemo mi primijetiti, a što ne piše u gore navedenoj vijesti HRT-a, je činjenica da je Venezuela zemlja u kojoj već neko vrijeme traje socijalistički eksperiment. Taj je eksperiment do pred koju godinu izazivao divljenje europskih ljevičara koji su isticali Chavezov model kao uzor za Europu. Sad, kad je došla žetva plodova socijalističkog "raja" - od ljevičara glasa čuti nije. (hkv)
Božinović
Petak, 19. 01. Komentari

Božinović i Wray dogovorili jačanje suradnje MUP-a i FBI-a

Drugog dana službenog posjeta SAD-u ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Washingtonu se sastao s direktorom FBI-a, Christopherom Wrayem. Na sastanku je dogovoreno jačanje suradnje MUP-a i američkog Federalnog istražnog ureda (FBI). (hkv)
Godina kulture
Petak, 19. 01. Komentari

Otvorenjem izložbe „Vlaho Bukovac 1/3 – pariško razdoblje 1877. ‒ 1893.“ svečano će se obilježiti početak Europske godine kulturne baštine u Hrvatskoj

Europska godina kulturne baštine u Republici Hrvatskoj svoj početak svečano će obilježiti izložbom „Vlaho Bukovac 1/3 – pariško razdoblje 1877. ‒ 1893.“ u četvrtak, 18. siječnja 2018. godine, u 19 sati u Galeriji Klovićevi dvori.(mk)
rh italija
Četvrtak, 18. 01. Komentari

Italija poduprla hrvatsko članstvo u Schengenu i OECD-u

U Rimu je održan treći sastanak Koordinacijskog odbora ministara vlada Republike Hrvatske i Talijanske Republike, prvi takav nakon sedam godina. Šefovi diplomacija ministrica Marija Pejčinović Burić te ministar Angelino Alfano potpisali su zajedničku deklaraciju kojom je obuhvaćena suradnja po sedam ministarstava obiju zemalja na konkretnim područjima. (hkv)
Davor Božinović
Četvrtak, 18. 01. Komentari

SAD spreman uključiti se u rješavanje problema Hrvatske sa Slovenijom

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović boravi u trodnevnom službenom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama gdje će održati niz sastanaka s ciljem unapređenja i jačanja bilateralne suradnje. (hkv)
dd
Četvrtak, 18. 01. Komentari

Predsjednica nenajavljeno posjetila Ahmiće i Križančevo Selo

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nenajavljeno je posjetila Ahmiće i Križančevo Selo u srednjoj Bosni kako bi odala počast bošnjačkim i hrvatskim žrtvama sukoba tijekom proteklog rata u BiH. (hkv)
Juncker Tusk
Srijeda, 17. 01. Komentari

Juncker nudi Britancima mogućnost promjene odluke o Brexitu

Predsjednik EK Jean-Claude Juncker poručio je Velikoj Britaniji da će joj EU pružiti ruku ako odluči promijeniti svoju odluku o izlasku iz tog saveza. "Britanci su istupili po članku 50., no postoji i članak 49. koji dozvoljava ponovni pristup, pa zbog toga možemo razumno razgovarati, a ne gurati drugu stranu u ponor", istaknuo je Juncker u Europskom parlamentu tijekom govora o bugarskom predsjedanju EU-om. (hkv)
Plenković
Srijeda, 17. 01. Komentari

Plenković: Da, smanjit ćemo PDV

Premijer Andrej Plenković izjavio je u srijedu u Aktualnom prijepodnevu da će Vlada smanjiti PDV. (hkv)
Oliver Ivanovic
Srijeda, 17. 01. Komentari

Srbija napustila pregovore, Priština ne želi Beograd u istrazi

U preliminarnom izvještaju o obdukciji tijela jednog od političkih vođa kosovskih Srba Olivera Ivanovića stoji da je ubijen sa šest metaka iz pištolja Zastava srbijanske proizvodnje. Srbijanska premijerka Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbije pružiti svu pomoć u istrazi o ubojstvu Olivera Ivanovića, a da će Srbija, ako joj ne bude dopušteno da sudjeluje u istrazi, pokrenuti svoju. (hkv)
Istanbulska konvencija
Utorak, 16. 01. Komentari

U što kraćem roku: HNS od partnera očekuje glasovanje o Istanbulskoj konvenciji

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je nakon sjednice Kluba HNS-a kako ta stranka od svojih koalicijskih partnera očekuje da na idućoj sjednici Sabora, u što kraćem vremenu, na dnevni red stave glasovanje o Istanbulskoj konvenciji. Upitan je li HNS postavio kakav rok za raspravu o Konvenciji, Vrdoljak je odgovorio da njegova stranka ne funkcionira na takav način. (hkv)
Gospoda od utocista
Utorak, 16. 01. Komentari

Zagrebačka premijera filma „Gospa od Utočišta“

U organizaciji Vukovarsko-srijemske županije i udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika u srijedu, 24. siječnja 2018. u Nadbiskupijskom pastoralnom istitutu u Zagrebu, u dvorani Vijenac, Kaptol 29a s početkom u 19 sati premijerno će biti upriličena projekcija dokumentarnog filma „Gospa od Utočišta“ redatelja Srđana Segarića. (hkv)
Pelješki most
Utorak, 16. 01. Komentari

Radovi nisu ni počeli, a Pelješki most već uzburkava strasti

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je da nema nikakvih uvjeta Europske komisije za gradnju Pelješkog mosta i da nema nikakvih zapreka da se on gradi. Potvrdili su to i iz Europske komisije nakon tvrdnji saborskog zastupnika Ivana Lovrinovića da EK uvjetuje financiranje toga projetka rješavanjem graničnih pitanja s BiH. (hkv)
Rh Ukrajina
Utorak, 16. 01. Komentari

Ukrajinskog ministra obrane primio ministar Krstičević

Ukrajinski ministar obrane Stepan Poltorak u dvodnevnom je posjetu Hrvatskoj. Uz vojne počasti u Ministarstvu obrane dočekao ga je hrvatski kolega Damir Krstičević. (hkv)
predsjednica
Ponedjeljak, 15. 01. Komentari

Predsjednica Grabar-Kitarović: Republika Hrvatska bila je i bit će čimbenik mira i suradnje sa svima koji to žele

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović istaknula je na svečanom primanju u iločkome Gradskom muzeju u povodu 26. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske i 20. godišnjice mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja da hrvatski narod nije želio rat ni žrtve te da danas, 27 godina nakon rata, Hrvatska Srbiji pruža ruku mira i suradnje. (hkv)

Pretraži hkv.hr

Izdvojeno

Leljak
Hrvatski tjednik

Roman Leljak za Hrvatski tjednik o zastrašujućim brojkama komunističkih žrtava

Sij 02, 2018
Zanimljiv je i podatak je da su I., II., III. i IV. Armija u završnim operacijama u Sloveniji od 9. do 15. svibnja 1945. godine, nakon završetka Drugoga svjetskog rata, u borbama likvidirale 92 507 vojnika i civila…
Slovenija Hrvatska
J. Novak

J. Novak: Lažan i protupravni granični spor

Pro 30, 2017
Zbog našeg trajno nesposobnog držanja u europskoj politici i diplomaciji od početka do danas, zbog straha od pritiska na sud i kukavičluka pod drugim europskim pritiscima, Hrvatska se brani samo simfonijama nota. I bome…
Juratović
Hrvatski tjednik

G. Borić: Juratović je neskriveni mrzitelj hrvatskoga naroda i zato ga Hrvati trebaju izbjegavati

Sij 03, 2018
Josip Juratović, pošvabljeni bivši Jugoslaven, osim što veliča J. B. Tita, jednoga od deset najvećih ratnih zločinaca, miješa se u unutarnje poslove Hrvatske. Sada likuje nad osuđujućom presudom Praljku i ostalima iz…
Sanda Ham2
Hrvatski tjednik

S. Ham: Recikliranje Jovanović-Golsteinovih projekata

Sij 02, 2018
Ako Ministarstvo znanosti smatra da Institutovi pravopisi baštine hrvatsku tradiciju, onda ili ne poznaju hrvatsku pravopisu tradiciju i otvorena pitanja suvremenoga pravopisa ili prihvaća smjer kojim je hrvatsku…
Dragan Čović
Hrvatski tjednik

Dragan Čović: Obnova Herceg-Bosne ostaje naša opcija

Sij 04, 2018
Da smo znali što će nam se događati, ne bismo pristali na ukidanje Herceg-Bosne. Bošnjački političari nisu svjesni da se ponašaju poput Srba u Jugoslaviji. Na žalost, bošnjačke strukture u miru žele ostvariti ono što…
Hitrec
H. Hitrec

H. Hitrec: Demografska tragedija i grickanje hrvatskoga teritorija, koloplet diverzija i travestija

Sij 02, 2018
U svemu (demografska tragedija i grickanje hrvatskoga teritorija, koloplet diverzija i travestija) postoji konstanta: Hrvatskoj koja se na tako trijumfalan način osovila u povijesti ne dopustiti da se ikada tim svojim…
Sutjeska i Neretva
Hrvatski tjednik

D. Marijan: Što su modernoj Hrvatskoj jugoslavenski mitovi o bitkama na Sutjesci i Neretvi?

Sij 11, 2018
Sutjeska je bila više klaonica no bitka. Gubitci partizana bili su zastrašujući i poraz je kompenziran mitskim mjestom u poratnoj državi. Najveću krivnju ima osobno Josip Broz Tito. (D. Marijan, HT)
Šterc
Hrvatski tjednik

S. Šterc: Bijeg od stvarnosti

Sij 01, 2018
Nije točno da nema novca za demografsku revitalizaciju. Ima ga, samo nema političara koji će odlučiti da Hrvatska prestane s 30 puta većim novcem financirati im udruge, portale, novine, programe, projekte, knjige,…
Krčmar
Prilozi građana

V. Krčmar: Hitno treba rasplamsati rad hrvatskog iseljeništva ne samo po Kanadi, već po cijelom svijetu

Sij 04, 2018
Hitno treba rasplamsati rad hrvatskog iseljeništva ne samo po Kanadi, već po cijelom svijetu. Naša Hrvatska trgovinska komora radi na političkom polju, to nam je svima poznato, ali to nije dovoljno. Pojedinci i druge…
Mica Pupovac
Prilozi građana

A. Periša: Pupovčev politički igrokaz na pravoslavni Božić

Sij 03, 2018
Ne smijemo zaboraviti ni politički igrokaz u Novinarskom domu, 7. siječnja, na pravoslavni Božić, na koji Plenković s cijelom Vladom mora doći i podanički saslušati što će mu Pupovac očitati. Možda bude i zahtjev da se…
Slaviček
Mario Maks Slaviček

M. M. Slaviček - mišljenje: Tuđe sluge, tuđih gospodara

Sij 12, 2018
Prokockali su i prodali i znanje i imanje, prošlost, sadašnjost i budućnost. I sve to pred očima naroda kojeg lažu, varaju, obmanjuju, pljačkaju i zadužuju....U čije ime i za čiju korist, pitajte ih sami. Meni je svakim…
Pupovac
Hrvatski tjednik

M. Vlahović: Sav kipteći od bijesa, Pupovac inscenirao prekid Skupštine 'Prosvjete'

Sij 08, 2018
Bijesni Milorad Pupovac uz viku i galamu tjerao je van izaslanike iz prostora gdje je skupština 'Prosvjete' sazvana i započela s radom. Nije htio prihvatiti tajno glasovanje u strahu da njegov prijedlog za razrješenje…
Ministarstvo ljubavi2
J. Novak

Javor Novak o filmu „Ministarstvo ljubavi“ koji vrijeđa udovice poginulih branitelja

Sij 12, 2018
U cijelom filmu ne postoji nadalje redak suvisla dijaloga, nižu se klišeji i banalnosti od jedne do druge. Film nema ni tempa ni kadra. Kadar vožnje, deseti put. Kadar zvonjenja na kućna vrata. Kadar s glavnim glumcima…
Crno
Hrvatski tjednik

I. Marijačić: Godina u kojoj su nas ponižavali

Sij 07, 2018
Sve što nam se događa dio je mnogo opasnije priče no što su pojedinačni slučajevi sami po sebi suspektni. Cilj je da se Hrvatima zgadi vlastita država, a u jednome trenutku, kada stupanj ravnodušnosti ili gađenja prema…
Ante tomić
J. Novak

J. Novak: Tomić sanja da se HDZ-ovci međusobno poubijaju

Sij 08, 2018
Tomić zaziva svoje omiljene komunističke koljačke odrede, on sanja strjeljačke vodove i Titova gubilišta. Još mu ih nije dosta? Nisu dosta tri cijele države prekrivene kostima Titovih žrtava? Tomiću je to lijepo kao…
Nenad Piskac
N. Piskač

Hrvati pod KOS-ovim krilom nacionalne nesigurnosti

Sij 02, 2018
Hrvatski državljani, uglavnom povezani s represivnim mrežama jugoslavenskoga totalitarnoga aparata, pa i najviše ustanove premrežene KOS-ovim mrežama, aktivno su sudjelovali u provedbi haaške formule Londona i Beograda.…
Hitrec
H. Hitrec

H. Hitrec: Stvorena je nova transverzala Berlin-Moskva, s južnim ogrankom Ljubljana-Beograd

Sij 08, 2018
Stvorena je nova transverzala Berlin-Moskva, s južnim ogrankom Ljubljana- Beograd, što dosadašnje kratke i kratkovidne vlade u Hrvatskoj nisu na vrijeme opazile ili su puštale da se događa gledajući iza spuštenijeh…
Vedran Obućina
Razgovori

Razgovor s Vedranom Obućinom: Već se čitavo desetljeće spremamo za neminovni dolazak multipolarnosti i ona je tu

Sij 02, 2018
Iz tiska je nedavno izišla knjiga Vedrana Obućine „Politički sustav Islamske Republike Iran“. Vedran Obućina je politolog iz Rijeke, specijaliziran za Bliski istok i islamski svijet, koji trenutno radi i na doktorskom…
Copyright © 2018 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).