Priopćenje za javnost Hrvatskoga kulturnog vijeća

 

Hrvatsko kulturno vijeće predlaže da se u najskorije vrijeme održi nacionalna konferencija o međunarodnom položaju Republike Hrvatske, na kojoj bi uz predstavnike državne vlasti sudjelovali i kompetentni, nezavisni intelektualci.

Držimo, naime, da sadašnja politička elita nije sposobna razriješiti nagomilane probleme u međunarodnim odnosima - probleme koje je dobrim dijelom i sama stvorila postavljajući ciljeve bez alternative i stavljajući Hrvatsku pod patronat nadnacionalnih saveza prije nego što je uopće postala njihovom članicom. Takva vanjska politika dovela je Hrvatsku u položaj tragično ponižene i ucijenjene države i otvorila bokove različitim presezanjima, te omogućila nastavak projekta balkanskih integracija.

Konferencija koju predlažemo trebala bi odgovoriti na pitanja u kojemu se smjeru treba kretati Hrvatska, zauzeti stajališta o svrsi i smislu ulaska Hrvatske u Europsku uniju, razjasniti sadržaj i karakter Lisabonskog ugovora koji je javnosti nepoznat i napokon staviti hrvatske interese ispred sumnjivih prednosti nadnacionalnih integracija.

Za Hrvatsko kulturno vijeće
predsjednik Hrvoje Hitrec

{mxc}

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.