Sustav komentiranja Disqus

Zbog sve većih zahtjeva koje naš Portal postavlja svojim rastom, odlučili smo isprobati mogućnost zamjene dosadašnjega sustava komentiranja novim i modernijim, s više mogućnosti. Ovaj novi sustav uključili smo ispod ovoga poziva, i rado ćemo čuti sve primjedbe, sugestije i mišljenja.

DisqusNovi sustav komentiranja Disqus, osim novih mogućnosti koje donosi, trebao bi ujedno odteretiti naš hardverski dio portala, kao i ubrzati i općenito povećati sigurnost pristupa Portalu.

U nastavku izdvajamo prednosti novog sustava kao i neke nedostatke s obzirom na dosadašnji sustav komentiranja koje se tiču vas, naših forumaša. Krenimo od mogućih problema.

Nedostatci

1) Iako trenutno sudjelujemo u prijevodu sustava Disqus na hrvatski jezik, ne možemo potvrditi kad će elementi sučelja biti zamijenjeni onima na hrvatskom jeziku.

2) Ako se na koncu odlučimo za sustav Disqus svaki forumaš morat će se na njega registrirati s valjanom elektroničkom adresom, naravno ako već ne posjeduje Disqus korisnički račun, odnosno Facebook, Twitter ili g+ (Google) korisnički račun. Ova adresa može biti ista kao i sad na Portalu, jednako kao i lozinka. Štoviše, čak bi Vas željeli zamoliti da se već sad registrirate na novom sustavu. Registracijom korisnika pod kontrolom bi imali tzv. trolanje komentara s kojima smo imali već puno loših iskustava.

3) Novo grafičko sučelje, kao i niz novih mogućnosti, mogu u prvom trenutku zbunjivati.

Prednosti

1) Trenutni ispis komentara za sve, a ne samo registrirane korisnike. Naime, objave komentara za neregistrirane korisnike trenutno na Portalu kasne desetak minuta zbog optimizacija opterećenja Portala koje smo nedavno uveli.

2) Novi sustav Disqus omogućuje izravno komentiranje preko prijave na vrlo popularne i raširene socijalne mreže Facebook, Twitter i g+ (Google), čime se olakšava ovaj oblik pristupa Portalu dosadašnjim i novim forumašima.

3) Niz mogućnosti izbora pregleda komentiranja po autorima i temama, uz dobivanje i filtriranje obavijesti o raspravama, sve u stvarnom vremenu. Također, na izabrane teme moguće je odgovarati i objavljivati komentare elektroničkom poštom.

4) Značajno bolje mrežno povezivanje preko najpopularnijih društvenih mreža, kao i znatno bolja međusobna povezanost između forumaša na samom Portalu.

5) Uz osnovno znanje html-a komentare je moguće vrlo lako i skladno dodatno formatirati.

embed-attach-image6) U komentare je moguće dodati slike koje se otvaraju klikom u posebnom prozoru. Pri otvaranju novog komentara treba samo kliknuti na ikonu koja se pojavljuje u polju za unos i tako dodati sliku (vidjeti sliku lijevo). Videozapisi s Youtubea sustav Disqus automatski prepoznaje kada se u tekst ubaci odgovarajuća poveznica.

Admin

Pet, 22-11-2019, 00:35:44

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

1 klik na Facebooku za hkv.hr

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)1/481-0047

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2019 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.