Ponedjeljak, 18. rujna 2017.
Hitrec

H. Hitrec: Pupovac je nedodirljv jer je navodno zalog stabilnosti Vlade, što je amoralno i nepodnošljivo Komentari

Pupovac je nedodirljv jer je navodno zalog stabilnosti Vlade, što je amoralno i nepodnošljivo. S tim u svezi, referendum koji se priprema treba biti doista hrvatski narodni referendum kojim će se spriječiti idiotske posebne liste za manjine, koje po sadašnjim „regulama“ mogu s neznatnim brojem glasova ući u Sabor i zlostavljati Hrvate. (H. Hitrec)
Ponedjeljak, 18. rujna 2017.
Pero Kovačević

P. Kovačević: Većina država nema predstavnike nacionalnih manjina u parlamentima Komentari

Ova analiza će vam dokazati da zastupnici nacionalnih manjina nemaju niti ostvaruju opći politički mandat da mogu odlučivati u pitanju sastavljanja vlade, glasovanja o vladi i nekim drugim pitanjima koja traže da zastupnik ima opći politički mandat. (P. Kovačević)
Ponedjeljak, 18. rujna 2017.
Cetnici

M. Primorac: 75. obljetnica četničkoga pokolja u zapadnim selima Vrgoračke krajine – odana počast žrtvama Komentari

Na kraju krvoločnoga četničkog pokolja nevinih stanovnika vrgoračke krajine, Manda Begović je na konja stavila tijela svoga ubijenog sina i supruga te ih osam kilometara nosila do kozičkoga groblja kako bi ih pokopala... (M. Primorac, HT)
Ponedjeljak, 18. rujna 2017.
Ilija Protudjer3

Dr. sc. I. Protuđer: U Hrvatskom saboru zastupnici se obraćaju na srpskom jeziku! Komentari

Većina saborskih zastupnika obraća se jedan drugomu na srpskom jeziku, primjerice Uvaženi zastupniče Bačić!, umjesto hrvatskim standardiziranim izrazom Poštovani zastupniče Bačiću! ili Cijenjeni zastupniče Bačiću! (I. Protuđer)
Nedjelja, 17. rujna 2017.
Marko Ljubic

M. Ljubić: Uzroci problema na HRT-u i hitne obveze Sabora Komentari

Kovačević, Bačić i rukovodstvo HRT niti imaju neovisnu ekspertnu analizu, niti im je pala na pamet, niti bi na temelju nje mnogi među njima uopće radili na HRT, a na žalost niti su ju u ozakonjenom sustavu upravljanja dužni imati, niti se trude ispraviti te nedostatke, niti tko to od njih traži. (M. Ljubić)
Nedjelja, 17. rujna 2017.
Gender

O tzv. Istanbulskoj konvenciji i nametanju rodne ideologije Komentari

Ratifikaciju Istanbulske konvencije, koja na mala vrata uvodi tzv. rodnu (gender) ideologiju, potencijalne implikacije njezina izglasavanja i glasovanje hrvatskih zastupnika za Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća komentiraju: Zoran Vukman, Miljenko Stojić, dr. sc. Ivan Poljaković i Stipe Kutleša. (D. Dijanović)
Nedjelja, 17. rujna 2017.
Pelješki most

J. Jović: Misterij gradnje pelješkog mosta Komentari

U igri je gradnja trgovačke i ratne luke na području Neuma, gdje se već dulje vrijeme namjerava graditi i džamija, iako tu uopće ne žive muslimani. Bošnjački političari u svemu tome ništa ne pitaju Hercegovačko-neretvansku županiju niti Grad Neum, kojih se to izravno tiče, što svjedoči o svojevrsnu nasilju. (J. Jović, SD)
Nedjelja, 17. rujna 2017.
Arhitekti

Osmanski arhitekti armenskoga podrijetla Komentari

Armenci su dali golem doprinos razvoju kulture, umjetnosti i gospodarstva Osmanskoga Carstva. Primjerice, armenski tiskar Jeremija Kjomurčjan 1677. god. je utemeljio prvu carigradsku tiskaru koja je tiskala ne samo armenske nego i arapske i židovske knjige. Autor himne suvremene Turske bio je Armenac Edgar Manas (1875. - 1964.) koji je stekao glazbeno obrazovanje u Italiji. (A. Bagdasarov)
Nedjelja, 17. rujna 2017.
Plenković

A. Babić - mišljenje: Pod vodstvom diktatora Plenkovića HDZ je za Hrvatsku postao stranka opasnih namjera Komentari

Ako Plenković i današnji HDZ, koji se nimalo ne razlikuje od komunističkog i projugoslavenskog SDP-a, ostanu duže vremena na vlasti, Hrvatska će, vjerujte mi, postati europska provincija u koju će Bruxelles naseljavati imigrante iz afričkih i azijskih zemalja. (A. Babić)

Najnovije vijesti

Izbor iz domaćega i stranoga tiska

Kultura - znanost - HKVpedija

Uto, 19-09-2017, 13:45:02
Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Video kutak

Najave

Zagreb

Izdvojeno: komentari - reportaže - razgovori - naše teme

davor dijanovic
D. Dijanović

D. Dijanović: Kurikularna reforma kao ljevičarska poluga za „dubinske promjene“

Ruj 15, 2017
Nakon svega, vrijedi se još jednom zapitati želi li HDZ uopće ikakve promjene na planu kulture, znanosti i obrazovanja, koji su ključni za ekonomsku, tehnološku i svaku drugu modernizaciju Hrvatske, ili u Hrvatskoj postoji prešutni konsenzus kako je ljevica…
Seks knjiga
H. Hitrec

Vladimir Šeks: Puzajući državni udar

Ruj 14, 2017
Početkom ljeta 2017. objavljena je knjiga Vladimira Šeksa „Državni udar“. U tom, znači, prvom dijelu riječ je tek o puzajućem državnom udaru, začetom u još neprovidnom, benignom obliku svršetkom 1992., te u tvrđem, ali i nadalje ne posve otvorenom sukobu…
Pupovac
Hrvatski tjednik

G. Borić: Tužno je gledati kako se Plenković savija pod ultimatumom srpskoga harambaše Pupovca

Ruj 14, 2017
Ako je Jasenovac mjesto posebnoga pijeteta, kao što predlaže Plenković, zašto onda nije Vukovar dobio istu povlasticu u slučaju postavljana natpisa na ćirilici? „Skidanje HOS-ove ploče u Jasenovcu jednako je samoubojstvu moralnih vrjednota temelja hrvatske…
Arbitraža
Hrvatski tjednik

E. S. Jambrušić: Nitko ne dobiva pravo preko svojih prijevara i prekršaja

Ruj 14, 2017
Budući da je Arbitražni sud nezakonito, što je protusudski presedan, donio odluku na načelima pravičnosti, ta je odluka NIŠTAVNA, tj. null and void i nije obvezujuća za Hrvatsku da ju prihvati i poštuje. (E. S. Jambrušić, HT)
Piskač
N. Piskač

Hrvatska uživo: Javni servis u službi tzv. ljevice

Ruj 13, 2017
Pojava, Hrvatska, naime, uživo je na HRT-u osuđena, no, drugarice urednice će ostati uhljebljenima. Pretplatnik će i dalje plaćati pretplatu. Sve u svemu, ništa se bitnoga dogodilo nije, jer urednika i voditelja tipa Maje Sever i emisija tipa Hrvatska uživo,…
Miliša
Zlatko Miliša

Z. Miliša: Što znače podatci o ostanku mladih u školskim i akademskim klupama?

Ruj 13, 2017
Litva, Slovenija, Poljska i Hrvatska su vodeće na listi ostanka u obrazovnom ciklusu, jer upravo one proizode jeftinu radnu snagu za bogati Zapad. (Z. Miliša)
Šestorka
M. Međimorec

U očekivanju presude: Podlistak o generalu Slobodanu Praljku i hrvatskoj šestorci u Haagu (XVI.)

Ruj 13, 2017
Kao petnaesti prilog u podlistku o Slobodanu Praljku i hrvatskoj šestorci u Haagu donosimo predgovor knjizi Slobodana Praljka “Urbicid koji su počinile postrojbe JA pod vodstvom Momčila Perišića nad Mostarom u ljeto ’92.”. (hkv)
Hebrang
Hrvatski tjednik

A. Hebrang: Kakvo mi to društvo gradimo ako mičemo simbole otpora srpskome fašizmu?

Ruj 13, 2017
Na ključne položaje prošlih dvadeset godina, u sve vrhove vlasti, mogu doći samo pripadnici ili simpatizeri bivše komunističke partije. Statistika pokazuje da je u to vrijeme antikomunista na čelu državnih institucija bilo manje od pet postotaka! Mi…
Piskač
N. Piskač

Što je sve u Hrvatskoj kompromitirano?

Ruj 12, 2017
Predstavnici i sluge rehabilitiranoga velikosrpskoga i jugokomunističkoga totalitarizma ovih se dana natječu u traženju prihvatljivoga argumenta, ili barem fraze, kojom bi dodatno obezmužili (kastrirali) Hrvatsku, ponizili Hrvate i njihovu ideju o…
Sanja Bilac
Hrvatski tjednik

S. Bilač: Od kurikula do manifesta

Ruj 12, 2017
Ministrica Blaženka Divjak „oživjela“ je Jokićev dokument i najavljuje njegovo uvođenje u škole. U pismu, kojim se obraća učiteljima, više ne govori samo o uvođenju informatike sljedeće školske godine, već govori o „osobnom cilju i cilju njezina tima“ te…
Hrvatska geopolitika
Hrvatski tjednik

G. Borić: Mnogo nepodopština zbiva se u Hrvatskoj i oko nje, ali na njih treba razumno reagirati

Ruj 12, 2017
Hrvatska nije podnijela svoje podneske u svezi primjene Dublina III premda su to učinile Mađarska, Italija, Austrija, Slovenija, Švicarska,Velika Britanija i Grčka. Za to je krivo Ministarstvo unutarnjih poslova bivše Vlade čiji se sad oporbeni predstavnici…
Slaviček
Mario Maks Slaviček

M. M. Slaviček: Tri hrvatske priče, a zapravo jedna

Ruj 12, 2017
U današnje vrijeme Hrvatska robuje vrijednostima sebi samoj nesvojstvenim i nametnutim, nametnutim od novih gospodara kojima se sama dala podjarmiti, baš kao što je to već bivalo u povijesti. Povijesti o kojoj i iz koje se ne uči kako se pogrješke ne bi…
Ibler z
Prilozi građana

U Danskoj preminuo istaknuti diplomat, anesteziolog i publicist Mladen Ibler

Ruj 12, 2017
U prvim redovima uz povjesničara i državnika dr. sc. Franju Tuđmana, među graditeljima je suvremene Republike Hrvatske još od osamdesetih i sloma komunizma na europskome tlu. (V. Kukavica)
Hitrec
H. Hitrec

H. Hitrec: Hrvatska izložena trostrukoj agresiji, odnosno četverostrukoj

Ruj 11, 2017
Bog je imao nevjerojatno nadahnuće kada je stvarao ovaj dio Zemlje na kojemu živimo, ali je bio malo rastresen kada ju je dao Hrvatima koji ne znaju ni što bi sa sobom, a kamoli s njom. (H. Hitrec)
Domazet
Hrvatski tjednik

D. D. Lošo: Spremimo se na još žešći udar jugoslavenštine ove jeseni

Ruj 11, 2017
Hrvatska će vrlo brzo ući u razdoblje slijednih prosvjeda pripremljenih indoktriniranih skupina, po obrascu kako su oblikovane one terorističke, i koje su financirane ne samo izvana nego i iz hrvatskog proračuna. (D. D. Lošo, HT)
Dubrovnik
Prilozi građana

F. Baras: Sjećanje na gospara Acu i "Republiku Dubrovnik"

Ruj 11, 2017
Dubrovački dnevnik, (portal RTL) objavio je potkraj prošloga mjeseca članak "Povratak Republike – treba li se Dubrovnik odcijepiti od Hrvatske i biti samostalna država". Potaknut tom djetinjastom, ali i neumjesnom provokacijom, naš suradnik F. Baras poslao…
Dobrica Ćosić
Prilozi građana

I. Bekavac: Misionari Dobrice Ćosića u novom ruhu

Ruj 10, 2017
Nedavno je objavljeno kako je Tuđmanov 'biograf' doživio vjersko prosvjetljenje. Večernji list je donio vrlo opširan prikaz, na četiri stranice, o navodnoj, duhovnoj preobrazbi toga čovjeka. Nakon objave knjige o Tuđmanu, o raspadu Jugoslavije raspitivao se…
Ekonomija
Hrvatski tjednik

M. Jović: Rast BDP-a utemeljen je isključivo na rastu turizma pa je svaki daljnji komentar suvišan

Ruj 10, 2017
U odnosu na prošlogodišnje tromjesečje poljoprivreda je rasla 0,30 posto, a prošle godine jedan posto. Prerađivačka industrija i građevinarstvo ispod jedan posto, dok su prošle godine ostvarivali značajan rast. (M. Jović, HT)
Dijana Vican
Razgovori

Vican: Vrhunac napada na mene koincidira s imenovanjem ministrice Divjak

Ruj 10, 2017
Posebno stručno povjerenstvo za provedbu strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije (PSP) predalo je premijeru Andreju Plenkoviću Akcijski plan za provedbu strategije (AP). U povodu toga razgovarali smo s predsjednicom PSP-a Dijanom Vican, inače…
Tuđman Miroslav
Ostale reportaže

Predstavljena knjiga M. Tuđmana o političkoj strategiji Alije Izetbegovića

Ruj 08, 2017
Knjiga saborskoga zastupnika Miroslava Tuđmana (HDZ) "Druga strana Rubikona – Politička strategija Alije Izetbegovića" predstavljena je u četvrtak u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu. O knjizi su govorili akademici Davorin Rudolf i Ivan Aralica,…
Piskač
N. Piskač

Uskladba velikosrpskoga i jugokomunističkoga totalitarizma

Ruj 08, 2017
U nas su najdublje korijene pustili velikosrpski četnički totalitarizam i jugoslavenski komunistički totalitarni režim, što se moglo i ovaj tjedan zorno vidjeti u kontekstu usklađenoga premještanja spomen ploče poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskoga…
Ploča Jasenovac
Hrvatski tjednik

Mišljenje: Ivica Marijačić o uklanjanju ploče poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu

Ruj 08, 2017
Iako o ustaškome logoru u Jasenovcu ništa ne zna niti je itko istinu utvrdio, Plenković taj velikosrpski mit postavlja kao prvu lažnu premisu iz koje izvodi zaključak o lokacijskoj nespojivosti spomen-ploče i logora Jasenovac. Takav silogizam ne može,…
Šestorka Haag
M. Međimorec

U očekivanju presude: Podlistak o generalu Slobodanu Praljku i hrvatskoj šestorci u Haagu (XV.)

Ruj 07, 2017
Kao petnaesti prilog u podlistku o Slobodanu Praljku i hrvatskoj šestorci u Haagu donosimo dokumente o događanjima u Stupnom Dolu. (hkv)
Upitnik
Mira Ivanišević

M. Ivanišević: Tko i na koji način upravlja državom i njezinim građanima?

Ruj 08, 2017
SNV dobiva godišnje za tjednik Novosti iz proračuna 3 240 000. kuna, pa nas njihovi novinari mogu vrijeđati, omalovažavati i ismijavati, jer radi se samo o „bezazlenoj“ satiri. Oni su elita srpske manjine i može im biti. (M. Ivanišević)
Copyright © 2017 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).