Novi broj Hrvatskog slova

Iz tiska je izišao 1287. po redu broj Hrvatskoga slova, koji je tematski posvećen Bokeljskoj mornarici i predstavlja odgovor Zagrebačke Bokeljske mornarice Kotorskoj via UNESCO.

HS mornarica

Odgovor je to i na posljednju vijest iz UNESCO-a jer je odbijeno uvrštenje Bokeljske mornarice Kotor na popis kulturne baštine čovječanstva na zahtjev Kotorske mornarice. Kako je Bokeljska mornarica oduvijek primarno vezana uz Hrvate i hrvatsku baštinu pa i u Boki kotorskoj odnosno Crnoj Gori, ovo je odgovor Zagrebačke Bokeljske mornarice.

U novome brou se može pročitati argumentacija zašto je vjerojatno taj zahtjev za uvrštenje odbijen, a prije svega vjerojatno zato što prioriteti nisu dobro definirani i na taj način se ne pridonosi zbližavanju naroda i kultura i nije se zahtjev radio zajedno s hrvatskom zajednicom, o čijoj se baštini radi.

(hkv)

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.