Treći broj „Obnove" – tema broja: geopolitičke alternative

Iz tiska ovih je dana izišao treći broj interdisciplinarnog časopisa za kulturu, društvo i politiku „Obnova". Nakon prvog broja koji je tematizirao problematiku „kulturne hegemonije" i drugoga broja koji je obradio temu „identiteta" treći broj „Obnove" približava čitateljima složenu problematiku geopolitike. Novi broj tako donosi zanimljive razgovore s Jurom Vujićem, dr. sc. Branimirom Vidmarovićem, doc. dr. sc. Jelenom Jurišić, dr. sc. Tomaszom Sczepanskim i prof. dr. sc. Nenadom Pokosom.

U tematskom dijelu časopisa čitatelji se mogu upoznati s danas prevladavajućim geopoličkim mišljenjima, ali i s alternativama koje se nude na „tržištu" (geo)političkih ideja. Atlantizam, eurokontinentalizam, euroazijanizam – kao tri dominantne geopolitičke vizije svijeta – u trećem su broju „Obnove" rasvjetljene iz različitih aspekata, a kao i u prva dva broja netematski dio „Obnove" i rubrika „umjetnost" nimalo po kvaliteti ne zaostaju za tematskim dijelom časopisa.

Za nabavu časopisa potrebno je uplatiti punu cijenu časopisa (40 kn) na račun udruge „Obnova" (IBAN: HR1423600001102326839 - Zagrebačka banka), Udruga Obnova Piškorov breg 8 i obavijestiti o istom na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem poruke na službenoj facebook stranici, nakon toga će časopis biti poslan naručitelju, s tim da udruga snosi poštanske troškove.

Do 1.1.2015. traje akcija u kojoj drugi i treći broj možete dobiti za jedinstvenu cijenu od 60 kuna.

hkv

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.