Izjava Odbora za normu hrvatskoga standardnoga jezika HAZU o zaključcima i preporukama Vijeća za normu hrvatskoga standardnoga jezika

Odbor za normu hrvatskoga standardnog jezika HAZU donio je Izjavu o zaključcima i Jwzikpreporukama Vijeća za normu hrvatskoga standardnoga jezika.

Podsjećamo, Portal HKV je tijekom mnogih godina objavljivao različite članke o potrebi uspostave ukinutoga Vijeća.

Upravni je odbor Hrvatskoga kulturnoga vijeća objavio 18. veljače 2016. god. na svojim mrežnim stranicama priopćenje HKV-a s pozivom novoj Vladi O potrebi ponovne uspostave Vijeća za normu hrvatskoga standardnoga jezika (Priopćenje HKV-a: O potrebi ponovne uspostave Vijeća za normu hrvatskoga standardnog jezika).

Izjavu prenosimo u cijelosti:

Odbor za normu hrvatskoga standardnoga jezika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti nasljeduje zaključke i preporuke Vijeća za normu hrvatskoga standardnoga jezika koje je pod vodstv om akademika Radoslava Katičića djelovalo od 2005. do 2012. godine.

Polazeći od njih u svojem daljnjem radu. i gradeći na njima. Odbor za normu preporuča Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti i njezinim razredima primjenu zaključaka i preporuka Vijeća za normu u svim Akademijinim izdanjima i u onim izdanjima kojima je Akademija suizdavač.

Priopćenja i zapisnici Vijeća za normu hrvatskoga standardnoga jezika mogu se pronaći na sljedećoj poveznici.

(hkv)

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.