Hrvatska i Europska unija (1.dio)

 

Informacije

Informacije su jedan od veoma značajnih preduvjeta za razvoj društva kao cijeline. Da li hrvatski čovjek, sadašnji vodeći političari na čelu s premijerom Hrvatske vlade dr. Ivo Sanaderom, i pojedinci (Vladimir Drobnjak i mnogi drugi koji pregovaraju o ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju) imaju "prave" informacije o Europskoj uniji? Mi, Hrvati, imali smo u prošlosti, a imamo i danas, gledajući iz nebiblijske perspektive veliki broj "dobrih", izvaredno informiranih, kvalitetnih i iznimno inteligentnih pojedinaca na svim poljima djelatnosti, kako u domovinskoj, tako i u iseljenoj Hrvatskoj. Bez obzira na sve ove kvalitetne i intelektualne ljude, htjeli mi priznati ili ne, Hrvati su stoljećima tražili "prave" informacije, isključivo intelegentnošću, akademskom naobrazbom i ljudskim razumijevanjem. Mnogi i danas traže način na koji će utirati svoj vlastiti put u budućnost i koji će uglavnom ovisiti i njima samima, bez Boga. Jedni ne vjerujući istinski u Biblijskoga Boga, našega Spasitelja, Sina Božjeg, Gospodina Isusa Krista, drugi opet misleći da mu ako i postoji, nisu odgovorni i od njega ovisni, i zato svoje izbore i odluke donose i danas po svojoj želji i svome osobnom nahođenju i uvjerenju.

Hrvatska i Europska unija

Pristupiti ili ne u Europsku uniju, pitanje je sada svih Hrvata? A što je s današnjim općem, užasno lošem stanju u Hrvatskoj, o kojem se ne govori iskreno i istinito? Što je s neizmjernim užasnim posljedicama, koje su dio svakedašnjice velike večine građana naše prve domovine Hrvatske? Zar će se ovo današnje užasno loše stanje i neizmjerne nastale teške posljedice u Hrvatskoj riješiti ulaskom u Europsku uniju? Za Hrvate i Hrvatice u Hrvatskoj nepobitno je važnije ne ignorirati ove čijenice, (kada dođe njihovo vrijeme odluke (referendum) pristupiti ili ne Europskoj uniji?), prema odnosu na kako će nas Europa ocijeniti ili možda prihvatiti u svoju zajednicu, jer je riječ o nama samima i našoj jedinoj, od Boga nam datoj domovini Hrvatskoj! Činjenica je da "opet srljamo kao guske u maglu" u nepoznanicu, koja se zove Europska unija!

Današnja Hrvatska vlada na čelu s premijerom dr. Ivom Sanaderom i veliki broj vodećih hrvatskih političara danas pokazuju ogromnu drskost i neosjetljivost prema svojim hrvatskim građanima dobro poznatim politiškim manipuliranjima, motivima samo njima i Bogu poznatim, mirne savjesti neumorno izbjegavaju "istinu" o današnjem općem losem stanju u Hrvatskoj, koristeći Europsku uniju. U isto vrijeme traže način na koji će uvjeriti Hrvatske građane da Hrvatska pristupi Europskoj uniji, (Premijer Ivo Sanader!) bez Boga i njegovih savjeta i uputa, koji se nalaze u Svetom pismu, Bibliji. Zar su zaboravili da Europska unija ne će u ustavu spomenuti kršćanstvo! Zar su zaboravili riječi Pape Ivana Pavla Drugoga da se europski kršćanski korijeni ne smiju zaboraviti! Temelj kršćanske vjere i djelovanja jest Sveto pismo, Biblija. U njoj, naime, izravno doznajemo da: "Sveto je pismo od Boga nadahnuto i korisno za pouku, za karanje, za popravljanje i odgajanju u pravednosti, da čovjek bude savršen-opremljen za svako djelo ljubavi". (2 Timoteju 3, 16-17)

Mi, Hrvati, možemo ignorirati Bibliju ili ne vjerovati Božjoj riječi, koja nam nepokoljebljivom sigurnošću stavlja istinu pred oči. Sve tvrdnje nevjernih ljudi to ne mogu pobiti pa makar se netko od njih i čvrsto držao svojih stavova i stajališta. To ništa ne mijenja na činjenicama o kojima Sveto pismo, Biblija govori. "Informiranje" Hrvatske javnosti o Europskoj uniji Prije nekoliko godina premijer Hrvatske vlade dr. Ivo Sanader u Hrvatskom saboru "informirao" je Hrvatsku javnost o Europskoj uniji. Ovdje donosim jedan dio (izvađeno iz konteksta) govora, "informiranja" premijera dr.Ive Sanadera: "Koje su političke koristi ulaska Hrvatske EU? Povećena stabilnost i sigurnost što je za državu koja ima iza sebe recentno iskustvo rata, je od iznimne važnosti. Ukljušivanje u stabilno, politiško i gospodarsko okruženje značajno pridonosi gospodarskom i društvenom razvoju. Sudjelovanje o odlučivanju unutar EU-a omogučit će zastupljenost hrvatskih interesa prigodom donošenja tih odluka.Poboljšanje i jačanja ugleda i međunarodnog položaja Hrvatske, te povečanje pregovaračke mogućnosti naše zemlje u sklopu globalnih aražmana također spada u korist"

Zatim je premijer dr. Ivo Sanader govorio o gospodarskim prednostima, o mogućnosti podizanja kvaliteta hrvatskih proizvoda i konkurentnosti na na svijetskom tržištu, o pristupu znanju i novim tehnologijama, o mogućnosti korišćenja fondova za regionalni razvoj za poljoprivredu i ribarstvo. O mogućnosti korišćenja raznih fondova o bezpovratnim sredstavima iz fondova EU. Hrvatska će imati ogromne koristi ulaskom u Europsku uniju ili zajednicu i t.d i t.d! (dr. Ivo Sanader nije spomenuo ni jednu jedinu riječ koliko će novca stajati Hrvatsku državu taj ulazak u EU i što Hrvati mogu, ulaskom u EU, očekivati u negativnom smislu!) Bio je to pažljivo i veoma dobro pripremljen i održan govor, "informiranje" premijera Hrvatske vlade dr. Ive Sanadera koje Europska unija želi pod svaku cijenu da Hrvatski narod čuje redovito! Kolinda Grabar-Kitarović, ministrica europskih integracija i voditeljica hrvatskog pregovaračkog tima čitala je u Hrvatskom saboru odmah poslije premijera dr. Ive Sanadera "dugu listu" (kao da čita svakodnevnu shoping listu kučnih potrepština i namjernica), na tisuće EU-zakona, propisa i tehničkih standarda, (koje Republika Hrvatska mora preuzeti na svom putu u Europsku uniju) stručno napisanih odredba Europske unije o sve nacionalnom projektu kakav su pregovori o punopravnom članstvu Republike Hrvatske da bi bila zrela za punupravno članstvo u Europskoj uniji!

Vladimir Drobnjak, glavni pregovarač Republike Hrvatske osvrnuo se iste večeri, čitajući kao i ministrica Kolinda Grabar-Kitarović u Hrvatskom saboru veoma opširno o osvrtu pregovaračkog veoma složenog procesa, sastavljenog više od 80.000 stranica! "Pregovori o pristupanju u EU su veoma složeni postupak, koji ima svoja precizna pravila i mnoge dimenzije, od koje samo neke spadaju u zonu politike, a mnogo više njih u područja zakonskih, podzakonskih i upravnih akata, uredbih i odredbih normativizma i standardizacije!" Kazao je Vladimir Drobnjak. (izvađeno iz konteksta govora) Zakoni, podzakoni, upravni akti, uredbe i odredbe!!! Zašto napisane odredbe ne mogu se sprovesti u dijela, gledano iz biblijske perspektive. Život je buran, kompliciran i stalno se mijenja. Svaki dan donosi situacije koje ne očekujemo. Mi koji smo Isusovi učenici i slijedbenici iskreno želimo činiti dobro, ali uvijek nismo sigurni što je dobro! Ljudski je, da instiktivno izmislimo način koji će nam pomoći da donesemo odluku. Ako su odredbe napisane unaprijed i dobro naučene na pamet, mi očekujemo da ćemo točno znati kako riješiti svaki slučaj. Iako nam odredbe zaista olakšaju pri donašanju nekih odluka, mi jednostvano ne mozemo živjeti po odrebama cijeli život. Ni jedan popis odredba ne može nas pripremiti za životne izazove. Jednostavno nema ih dovoljno da obuhvate sve.


Hrvatska i Europska Unija 2. dio

Povratak Europe

Predgovor

Sumerianska civilizacija u blizini rijeka Euphrates i Tigris pokazuje nam koliko dug je put čovječanstva. Razvoj starodrevne civilizacije nije bez biblijske usporedbe. Priča o Adamu i Evi u vrtu, naglog potopa i rasipanja čovječanstva od Babilonske kule bile su usko povezane s istim rijekama. Otuda se civilizacija širila prema Aziji, Europi i Africi. Razvoj čovjeka razvio se od nomada do građana, plemena do kraljestva, barbara do mudro civiliziranog. U vrijeme carstva čovječanstvo je stvorilo poznati svjetski poredak Započelo je s uzdizanjem Asirije i njenom dominacijom, nastavljeno s Babilonijom i kasnije s dvostrukom kraljevinom Medo-Perzije stupajući željezno obučenom vojskom po svijetu. Osvajanje se nastavilo brzim širenjem Grčke države do uzdizanja močnog Rimskog carstva koje je zadnje dominiralo zapadnim svijetom usporedno s Mongolima na istoku. Nakon pada Rimskog carstva, Europa se počela pretvarati u male kraljevine, da bi zatim razvile se u države i Republike. San za uspostavom nove carske vladavine u novije doba nije nestao s pokušajem propalog Trećeg Reicha! Što nije uspjelo ambicioznim Nacistima uspostaviti, razvijanjem Europske ekonomske zajednice nastaje kamen temeljac za nadolazeću jaku Europsku uniju! Počevsi sa deset nacija, proširivši se vrlo brzo na petnaest, da bi trenutaćno brojila dvadeset i pet članova Europske unije! To su civilizacije, iz davnina do danas.

Biblijsko Proročanstvo

Gore navedena povijest carstva ustvari zapisana su u izvješću proroka Daniela u Svetom pismu, Bibliji. Ustvari,ova izvješća zapisana su iz snova koje je imao Bibilonski kralj Nabukodonozor, a poznata su i prevedena zahvaljujući božanskom otkriću Daniela, nazvanom Baltazar. O detaljima sna kralja Nabukodonozora možete pročitati u Svetom pismu: "Daniel tumaći Nabukodnozorov san" Daniel 2, 26:35. O snu Daniela nekoliko stvari moramo spomenuti:

1.Otkriće sna: San je bio na Božanski način otkriven samo Danielu, a ne najmudrijim ljudima Babilona.

2. Sadržaj sna: Radi se o ogromnom kipu izrađenom iz različitih materijala od glave do pete; zlata, srebra, bronce, željeza i kombinacije željeza i gline.

3. Kamen u snu: Podrijetlo kamena je božansko i učinak kamena u odnosu na kip bio je ogroman, a preobračenje kamena bilo je nadvladajuće. Ovi elementi sna bili su veoma važni u razumijevanju prošlosti, sadašnjosti i budućnosti čovječanstva od vremena Babilonskg kraljestva do danas i kraja svijeta u budućnosti. Zaista, stvari se događaju po Božjem nacrtu, a ne ljudskom namjerom. To se može jasno vidjeti po Danielovom svetom otkriću, kada je razjasnio san koji se dogodio prije nekoliko stotina godina! O detaljima razjašnjenja sna možete pročitati u Svetom pismu: Daniel 2,36:45.

Babilonsko kraljestvo

Po razjašnjenju proroka Daniela putem posebnog Božjeg otkrića, mi možemo navesti ovdje uspone i padove svijetskih kraljestva od vrijemena Babilona do kraja ljudske povijesti. Započinjemo s Babilonskim kraljestvom, kao sa početnom točkom, koje je prikazano kao zlatna glava kipa. Perzijsko carstvo Sljedeće kraljestvo u snu bilo je srebro, koje je predstavljalo Medo-perzijsko kraljestvo. Kao što je Daniel naznačio, ovo kraljestvo bilo je manje vrijedno od Babilona, kao što je srebro manje vrijedno od zlata.

Grčko carstvo

Treće kraljestvo predstavljeno kao bronza je Grčko kraljestvo. Slovljeno kao sila koja će vladati cijelom zemljom pokrivajući predjela koja nisu bila pod vladavinama Babilonskih i Perzijskih carstava. Grci su vladali starom Europom, od Aleksandrije na Jugu do granica Himalaja u centralnoj Aziji.

Rimsko carstvo

Sljedeće carstvo predstavljeno kao željezo je moćno Rimsko carstvo. Tvrdo i teško kao željezo carstvo se protezalo do Španjolske na zapadu i centralne Azije. Carstvo je bilo toliko jako da je tadašnji svijet osjetio "Pax Romana", sto godina Rimskog mira. Nakon pada Rimskog carstva, nitko više nije vladao svijetom. Ostale su samo razbacane države i Republike predstavljene kao noge, koje su djelomično bile od željeza i djelomično od gline. Ovakovo ujedinjenje značilo je da oni koji su bili djelomično željezo su jače nacije od onih koje su djelomično od gline. Ovo je savez koji predstavlja sadašnju Europsku uniju.

Povratak Europe!

Nije prošlo bez pokušaja , a da se ne pokuša oživiti Rimsko carstvo. Nacisti su pokušali stvaranjem Trečeg Richa i nisu uspjeli. Prevarljivi pokušaji trajali su sve do sadašnjeg utemeljenja Europske unije, do koje je došlo mirnim putem, bez upotrebe sile. Nije se to dogodilo zbog NATO-a, već prepređenom diplomacijom, nakon pada komunizma. Europa nije više podijelena između zapada i istočnog bloka. Europa je sada jaka unija. Jedan zajednički novac Euro, jedan ustav, zajednička obrana i diplomatsko predstavništvo. Sila u razvoju, koju današnji moderan svijet nije do sada vidio. Kada se unija učvrsti, biti će ekonomska, vojna i politička močna unija. Iako Amerika je danas još uvijek jedina vojna "superpower" na svijetu, Europska unija je u usponu. Euro je sada jači od američkog dolara! Amerika više ne treba vojno čuvati Europu od komunizma. Europa će uskoro imati svoju vlastitu močnu vojsku sastavljenu od više od trideset zemalja! Svijet će upoznati pravu snagu Europe na svijetskoj političkoj pozornosti kada dođe do glasanja u Ujedinjenim narodima, gdje će imati na svojoj strani trideset glasova, a močna Amerika samo jedan glas! Nacije koje će stati na stranu Europske unije imati će velike koristi zahvaljujući njenoj ekonomskoj i političkoj snazi. Dok Amerika nepotrebno i ne previše pametno troši po svim stranama svijeta svoje moderno uružje, Europska unija mudro čuva svoje vojne rezerve oružja. Bez daljnjega, povratak Europe je više nego očit! Ali, to je samo početak. Vrlo brzo ćemo vidjeti pravu moć Europske Unije, koja kontrolira već sada OPEC. The North Atlantic Sea Oil, ne računajući sada na Russian oil and the Black sea. Europskoj uniji su više simpatična načela Arapskih zemalja. Jednoga dana kada Europska unija bude cijelovita, svijet će biti zapanjen njenom snagom i veličinom. Nijedna svijetska sila neće se moći mjeriti s Europskom unijom, uključivši i Ameriku!

Ispunjenje viđenja kamena!

U otkriću kroz proroka Daniela, viđenje kamena predstavlja Božje kraljestvo. Čudesno posredovanje jedini je način da se suprostavi snazi koja se stvara u Europi i ostatku Arapskog svijeta. Kada se kamen sudari s nogom, načinjen od željeza i gline postaće razorna snaga od koje će sva svijetska carstva propasti, a Kraljestvo Božje će narasti kao ogromno drvo koje prekriva cijelu svijet. To je vrijeme dolaska kralja nad kraljevima i gospodara nad gospodarima! Zato je najveća želja biti članom Božjega kraljestva, a ne pripaditi samo ljudskom carstvu. Samo oni koji će priznati Isusa Krista za Gospodina i svoga Spasioca biti će dio Kraljestva Božjega koje će ostati za sva vremena.

Zvonko B. Ranogajec
Kršćanski TV producent SAD

{mxc}

Čet, 22-02-2024, 18:27:11

Potpora

Svoju članarinu ili potporu za Portal HKV-a
možete uplatiti i skeniranjem koda.

Otvorite svoje mobilno bankarstvo i skenirajte kod. Unesite željeni novčani iznos. U opisu plaćanja navedite je li riječ o članarini ili donaciji za Portal HKV-a.

barkod hkv

Komentirajte

Zadnji komentari

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)91/728-7044

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2024 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.