Koliko još gorkih pilula?

 

Hrvati su ovih dana popili (slijedeću) gorku pilulu, ovaj put proizvedenu u “Krki”, čiji su sastojci pristigli iz nekih tvornica zapadno od njezine granice. Kažu mora biti, jer pacjent koji je ostao bez gaća ne može tek tako u Klub, koji svuda po svijetu piše recepte i djeli svoje “lijekove”. A gaće su Hrvati prodali, poskidali sami ili pristaju da im se skidaju. Oni koji su u Saboru glasovali “za” tretman, s svim mogućim nusefektima, s vremenom će tvrditi da je to “uobičajna” pojava kod svih lijekova i da se ista morala uzeti, jer bi u suprotnom značilo čekanje na (isprobane) nove injekcije koje (samo privremeno) ojačavaju zdravlje. A Hrvatska zato nema vremena, jer gdje je god dirneš - boli.

piluleA godinama je to tako, higijena zapostavljena, nedostatak “vitamina”, kronična depresija, raznorazni poremećaji, a organi malo-pomalo zatajivaju, žickaju i slično. 80 je saborskih “pametnjakovića” koji su glasovali za pilulu, 9 protiv, a čak 45 suzdržanih. Ovi “suzdržani” su slično kao kad pacjent treba da odluči dali treba ići “običnom” doktoru ili specijalisti, a oni kažu: “neznamo ni sami”. A što očigledno jedino znaju to je prdekati u javnosti da žele upravljati državom. Tako je Hrvatska izabrala, nakon što su joj podbacili tu pilulu sumljivog sadržaja da ide doktoru, koji, istine radi, ipak nešto zna.

Isti je znalački odmah i naglasio, da ako tretman “slučano” ne uspije, žalbu si možemo objesiti mačku od rep. U suprotnom, ako budemo “dobitnik”, onda se lako može desiti da vlasnik tvornice izvadi rezervnu kartu i pozove svoje zaposlenike da popune protestne liste koje će im Klub, podrazumjeva se, priznati kao valjane i ujeo vuk magarca. Domaći pacjent će tada uzalud blejati. Htjeli ga zagaditi i nasamariti, dobio spor, a ne uvažava mu se ni 1%.

Onaj tko u javnosti nastupa spuštenih gaća predmet je ismijavanja, čudnih pogleda i sumljivih misli. Kao takav pred njima nimalo nije ravnopravan, pa prema tome i njegovi zahtjevi postaju beznačajni. Jedino od značaja je kako ga odrpati kao takvog glede njegove imovine koju on, moglo bi se reći, ne cijeni kako bi to trebalo. A dokaz za to su 93% ovih kojima je zapravo sve jedno kakve su im sada karte. Njihove stranke su godinama od zemlje stvorili bolesnog pacjenta koji sada kojekuda moljaka u nadi da će mu bar malo bolje biti. Tražiti lijek kako se njemu prohtje ne prolazi. Prolazi samo smjesa koju gutamo, i to tako da nam pri tome čvrsto drže bradu i čelo. A tako slično viđamo kod pokusnih kunića. Sve je već poznato. Ako, ili bolje rečeno kad nam loše prođe onda će nam poručiti da je sve bilo u skladu s medicinskim dostignućima, a ako ne, onda će u međuvremenu smisliti nešto drugo, još žešće. Uspjeh im je zagarantiran. Nebi da imamo gaće!

www.pismaiznjemacke.com

{mxc}

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.