Oni koji iz svoje prošlosti ništa ne nauče osuđeni su je ponavljati

Samo dva dana nakon što je u Dubrovniku na summitu političkih i poslovnih lidera država nastalih raspadom bivše Jugoslavije pred utjecajnim stranim državnicima gorljivo lobirao da se bivše jugorepublike na svim razinama međusobno povežu i što prije ponovo integriraju u novu 'regionalnu zajednicu', trenutni hrvatski predsjednik Ivo Josipović krenuo je na mini turneju po Hrvatskom Zagorju.

 U Kumrovcu

Glavni cilj bio je Kumrovec, zapravo kuća u kojoj se navodno rodio famozni Tito, čime jeovaj njegov negdašnji gardist (vojni rok služio u Generalštabu JNA) i danas odaniTitotitoist na čelu hrvatske države želio javno demonstrirati kako je 'bivše' Titovo jugoslavenstvo u Hrvatskoj još uvijek ne samo živa nego i poželjna politička opcija s kojom se ubuduće mora i te kako ozbiljno računati. No, kako ga u Hrvatskoj uskoro očekuju vrlo neizvjesni predsjednički izbori, Josipović, koji bi i slijedeće četiri godine želio ostati u fotelji hrvatskog predsjednika (da završi ono što je Mesić započeo), posjetio je usput i rodnu kuću dr. Franje Tuđmana.

Tim, očito patetičnim predizbornim trikom, želio je malo impesionirati i 'desne' birače, poglavito one lakovijerne, koji začas promijene mišljenje, ne bi li ih uvjerio da se 'njegovo', vremenu prilagođeno'regionalno' jugoslavenstvo i Tuđmanovo 'uskogrudno' hrvatstvo mogu ponovo 'uspješno' integrirati u novu balkansku bajku.

Mit o Titu

Zar nije krajnje zabrinjavajuće i apsolutno neprihvatljivo da se u današnjoj, od pogubne jugotitoističke okupacije konačno slobodnoj Hrvatskoj, njen predsjednik ne prestaje diviti mitu o Titu, tkz. narodno oslobodilačkoj borbi i novoj jugoregiji?I tražiti od svih drugih Hrvata da čine to isto. Jer, ako to ne budu činili, Hrvatska će navodno 'izgubiti pravac', vratiti se u prošlost i 'skrenuti u fašizam'!? Ima li veće gluposti od ovoga? I boljeg primjera koliko je mozak hrvatskih jugotitoista temeljito zabetoniran'bivšim' zabludama?

Istina upravo suprotna

Istina je naime upravo suprotna. U Hrvatskoj danas, osim 'bivših' Jugoslavena, nitko se ne želi vraćati u prošlost. U 2. svjetski rat, dijeliti na ustaše i partizane i ponovo integrirati u bivšu – 'regiju'. Ono što Hrvati danas žele jest miran i dostojanstven život u svojoj konačno slobodnoj, europskoj državi. U suglasju s mogućnostima koje im njihova lijepa i prirodnim bogatstvom obdarena zemlja objektivno može pružiti. Stvarnu, a ne od velikosrba nametnutu'istinu' o svojoj tragičnoj jugobalkanskoj prošlosti, kako bi jednom zauvjek mogli raskrstiti s njome. I naravno,Predizborni trikTim, očito patetičnim predizbornim trikom, želio je malo impesionirati i 'desne' birače, poglavito one lakovijerne, koji začas promijene mišljenje, ne bi li ih uvjerio da se 'njegovo', vremenu prilagođeno'regionalno' jugoslavenstvo i Tuđmanovo 'uskogrudno' hrvatstvo mogu ponovo 'uspješno' integrirati u novu balkansku bajku kažnjavanje jugokomunističkih zločinaca koji su u bivšoj Josipovićevoj - 'regiji', ubijali i proganjali slobodoljubive Hrvate.
Nametanje krivnje

Hrvatski narod već je bolestan od stalnog nametanja krivnje, ocrnjivanja fašizmom i prisiljavanja da na svoju prošlost gleda kroz prizmu jugokomunističkih 'vrijednosti' i zlonamjerno fabriciranih mitova. Njemu je dosta partizana i ustaša i njihovih nepomirljivih ideoloških razlika. Vrijeme je da se jednom zauvijek unutar hrvatskog naroda dokrajče fatalne podjele i zablude iz prošlosti. U 2. svjetskom ratu, u krvavim međusobnim obračunima zajednički je poražena hrvatska desnica i ljevica. Zbog njihove međusobne borbe pobjednici i profiteri bili su oni koji su sekomunizamborili za druge, za tuđu državu i tuđu vlast - Jugoslaveni.

Pokojni predsjednik Tuđman to je jako dobro znao i nije dopustio da se isti scenarij podmetne i ponovi u Domovinskom ratu, što je rezultiralo pobjedom i postignućem slobode. A onda se naglo razbolio i umro. Nakon njegove smrti Hrvatskoj se 'spontano' desio Mesić i Josipović koji su 'svojim' proslavama i titovkama na glavi provocirali stare ideološke podjele, zazivali zloduh bivše regije i vratili Hrvatsku u 'dobra stara vremena'. Treba li danas hrvatskom narodu na čelu države predsjednik koji nastavlja takvu politiku i misli da je svaki onaj koji se danas u Hrvatskoj više ne klanja setu bivših jugokomunističkih 'vrijednosti' i mitova – fašist i ustaša?

Pijun tuđe politike

Ako Josipović nije samo pijun koji u Hrvatskoj provodi nečiju tuđu politiku nego doista tako misli onda on narodu koji ga je izabrao da ga predstavlja duguje najmanje dva objašnjenja. Prvo, kako njegove simpatije za jedno takvo, propaloAntidomoljubiNažalost, nije Josipović jedini vodeći političar koji se danas u Hrvatskoj još uvijek ponaša kao slijepi jugotitoistički zombi s ugrađenim refleksom otklona od hrvatskog domoljublja i domoljuba koji su svoj život, napor i znanje uložili u postizanje slobode i dobrobiti za hrvatski narod. I trenutni hrvatski premijer, Milanović, gostujući u TV emisiji 'Nedjeljom u 2' izjavio je kako je za njega Tito veća i pozitivnija ličnost u hrvatskoj povijesti od Tuđmana i u Europi osuđeno bivše zločinačko jednoumlje, priliči danas 'novom pravedniku', uljuđenom humanisti i modernom europskom demokratu, kakvim se inače voli predstavljati u javnosti. I drugo, je li njegovo neskriveno divljenje najvećem zločincu nad hrvatskim narodom u povijesti i forsiranje ponovnog balkanskog davljenja Hrvatske novom - 'regijom', predstavlja ispravan model ponašanja za današnjeg vodećeg hrvatskog političara?

Nažalost, nije Josipović jedini vodeći političar koji se danas u Hrvatskoj još uvijek ponaša kao slijepi jugotitoistički zombi s ugrađenim refleksom otklona od hrvatskog domoljublja i domoljuba koji su svoj život, napor i znanje uložili u postizanje slobode i dobrobiti za hrvatski narod. I trenutni hrvatski premijer, Milanović, gostujući u TV emisiji 'Nedjeljom u 2' izjavio je kako je za njega Tito veća i pozitivnija ličnost u hrvatskoj povijesti od Tuđmana?

A što tek reći o izjavi njihovog partijskog druga, SDP-ovog Krapinsko-zagorskog župana, Željka Kolara, koji je na nedavnom provokativnom orgijanju prigodom proslave 122-og 'rođendana druga Tita' u Kumrovcu (koja je uz Trg maršala Tita ostala najsramotnija mrlja na hrvatskoj slobodi i demokraciji) pred desetak tisuća uspaljenih jugonostalgičara, ne trepnuvši okom samouvjereno blebnuo: ''Neka mi danas netko pokaže osobu koja je u povijesti napravila više za Hrvatsku i hrvatski narod od Tita''!

Potpuna iracionalnost

Zar ova rečenica jasno i u cijelosti ne obuhvaća potpunu iracionalnost jugotitoistički ispranih mozgova koja je od 'bivših' drugova napravila današnje anacionalne političke redikule izgubljene u prostoru i vremenu. Može li naime osoba zdravog razuma doći do zaključka da je Tito osoba koja je u povijesti najviše napravila za Hrvatsku i Hrvate?

Nesporna je činjenica da jeTito počinio najveći i najstrašniji zločin nad Hrvatima u njihovoj povijesti. On je taj koji je naredio planski genocid nad preko dvijesto tisuća zarobljenih i razoružanihIvo Josipovićhrvatskih cilvila na kraju 2. svjetskog rata, vjerujući da će skupa s njma zauvijek ubiti i pokopati ideju o hrvatskoj državi. Nesporna je činjenica da je taj isti Tito, koji je hrvatski pričao s teškim stranim akcentom nakon toga profrfljao onu čuvenu rečenicu: '' Prije će Sava poteći uzvodno nego će Hrvati imati svoju državu''.

Nesporna je činjenica da je bio utemeljitelj i maršal JNA koja jes petokrakom na čelu , šireći bratstvo-jedinstvo, još nedavno razorila Vukovar i Dubrovnik, počinila genocid na Ovčari i u Škabrnji, okupirala i opljčkala 1/3 Hrvatske. Nesporna je činjenica da je bivša jugotitoistička okupacija Hrvatske oduzela hrvatskom narodu slobodu za dugih 50 godina, spriječavajući ga da živi, misli i razvija se slobodno. Odvojila ga od slobodnog i razvijenog dijela Europe te prouzročila neopisivu patnju i gubitak milijuna dragocjenih života. Da je u Hrvatskoj danas teško naći komadić zemlje pod kojom ne leže kosti pobijenih Hrvata, žrtava Titovih zločinaca...

Trezvenim dakle gledanjem na hrvatsku povijest i malo zdravog razuma lako se može doći do zaključka da Tito i njegova vojska nisu za hrvatski narod bili nikakva vojska spasa, kakvima ih još uvijek, na prilično tragikomičan način, nastoje prikazati zaslijepljeni jugonacionalisti tipa Mesić, Josipović, Milanović i još cijeli čopor bijesnih i iracionalnih jugoslijepaca u Hrvatskoj.Titove žrtveSamo u nekoliko mjeseci nakon završetka 2. svj. rata jugovojska, po Titovoj zapovijedi, smaknula je oko Bleiburga i na križnim puteva preko dvijesto tisuća Hrvata. Desetci tisuća su pogubljeni u masovnim poslijeratnim čistkama gradova i sela od 'suradnika okupatora' i 'narodnih neprijatelja Činjenice naime nedvojbeno govore da su oni prije svega bili krvoločni okupatori, mučitelji i progonitelji slobodoljubivih Hrvata.

Samo u nekoliko mjeseci nakon završetka 2. svj. rata jugovojska, po Titovoj zapovijedi, smaknula je oko Bleiburga i na križnim puteva preko dvijesto tisuća Hrvata. Desetci tisuća su pogubljeni u masovnim poslijeratnim čistkama gradova i sela od 'suradnika okupatora' i 'narodnih neprijatelja'. Tisuće su umrli iza ograda jugokomunističkih koncentracijskih logora i rešetaka zatvora. Stotine tisuća bilo je prisiljeno emigrirati u zemlje slobodnog Zapada, u kojima je njih stotine bilo likvidirano ili ranjeno od strane Titovog jugoudbaškog podzemlja jer su se borili za slobodu svog naroda.

Po šumama i gorama

I sve su to, za trenutnog hrvatskog predsjednika i vladajuće političare, nesporno pozitivna postignuća Tita i Jugoslavije za hrvatski narod. I razlog da se i dalje gazi šumama i gorama okuplja na mjestima hrvatske sramote i poraza i s petrokakom na glavi slavi 'svoje' mitove, zločine i 'pobjede'. Ono što je u srcu takvih 'antifašističkih' okupljanja i proslava bez sumnje je odbijanje 'bivših' jugotitoista da prihvate današnju hrvatsku slobodu i državu protiv čijeg postignuća su se cijeli život borili. .

Pogledajte samo što na tim provokativnim paradama bivše bahatosti i kiča govore, pjevaju i traže ti slavljenici. Bolje reći prosvjednici protiv svega što je hrvatsko. Oni za sebe kažu da su istinski predstavnici 'svih naših naroda i narodnosti' i traže da ih se zbog njihovih zasluga za Jugoslaviju priznaje i poštiva kao u vrijeme Tita i Jugoslavije. No, da bi oni uopće mogli nešto biti, nešto htijeti i nekog predstavljati u današnjoj hrvatskoj državi, moraju prije svega skinuti kapu s petokrakom s glave, jer su pod njom počinjeni monstruozni zločini nad hrvatskim narodom, od Bleiburga do Vukovara. Otrijezniti se od 'bivšeg' antihrvatstva i zatražiti oprost od hrvatskog naroda Zoran Milanovićza sve zlo i patnju koju su mu u prošlosti nanijeli. I još uvijek nanose. Recite im to i oni će vas uputiti doktoru, po mogućnosti u Vrapče. I nemojte im uopće zamjeriti.

Oni težinu i brutalnost jugokomunističkog režima nisu osjetili na svojim leđima jer su svoju slobodu i ugodne privilegije plaćali ulogom egzekutora i zatvorskog čuvara u bivšoj jugobalkanskoj tamnici. Naravno da zbog toga nikada neće govoriti o nezamislivoj žrtvi, patnji i šteti pričinjenoj hrvatskom narodu nasilnim tamničenjem u bivšoj – 'regiji'. Naravno da neće nikada priznati kako bivša 'regionalna zajednica' nije bila utemeljena na volji naroda već na izvana podmetnutoj prevari i Titovom genocidnom zločinu nad Hrvatima .

Naravno da nikada neće priznati da su ugledni svjetski povjesničari u svojim potpuno neovisnim studijama Tita stavili na 9. mjesto liste od deset najmasovnijih ubojica prošlog stoljeća. Da Tito i Jugoslavija, onakvi kakvim ih oni prikazuju komunizamnašim narodima i narodnostima', nikada zapravo nisu postojali. Da se radilo o mitovima, održavanim nasilno, lažima, strahom i terorom.

Hrvatski bi narod već jednom morao biti na čistu s time da su Tito, petokraka i Jugoslavija za pedeset godina okupacije Hrvatske fizički poslali u smrt stotine tisuća Hrvata, miljune ih raselili, utamničenu Hrvatsku teritorijalno sakatili, sustavno pljačkali i sotonizirali. Naravno da bi, u jednoj zreloj državi koja ima izgrađen sustav vlastitih vrijednosti to svakome bilo jasno kao dan.

Nažalost, u današnjoj slobodnoj ali političko-medijskim manipulacijama zagađenoj Hrvatskoj u anketama koje se provode Tito je navodno popularniji od Tuđmana a'bivši' jugotitoisti ne samo da još uvijek slave 'Titov lik i dijelo' nego i vladaju njome.

No, na slobodnim i demokratskim izborima narod im je dao mandat da vladaju njime i sada se mora pomiriti s posljedicama svog izbora i rezultatima njihova vladanja. Barem do slijedećih izbora. A ako se ni tada nešto ne promijeni, stara poslovica kaže - oni koji iz svoje prošlosti ništa ne nauče osuđeni su je ponavljati.

Željko Dogan

 

Sub, 13-08-2022, 11:00:20

Komentirajte

Zadnji komentari

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)91/728-7044

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2022 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.