J. Ivan Prcela: Moj odgovor biskupu Uziniću

Devedestih godina prošloga stoljeća predsjednik je Tuđman na svojim posjetima clevelandskoj zajednici uspoređivao Bleiburg s Jasenovcem jer je svakoj od tih Hrv. holokaustPogrješkaUnatoč mnogim dokumentarnim djelima, uključujući pet izdanja mojih knjiga o pothvati klaonica i hrvatskom holokaustu, dubrovački bisukup Bozanić ponavlja kobnu pogrješku predsjednika Tuđmana pa prigodom obljetnice Bleiburške tragedije uspoređuje Bleiburg i Jasenovac.tragedija pripisivao brojku od 32 000 žrtava. Međutim, na licu mjesta Tuđmanu je dokazano da se je Bleiburška tragedija protezala dugim lancem mirnodobskih "marševa smrti" i ubilačkih logora diljem Titove Jugoslavije.

Broj kao 32 000 jasenovačkih ratnih žrtava može se primijeniti samo na poratni Kočevski rog i još više na Titov ubilački logor Jasenovac, a da i ne spominjemo više od 1300 drugih dokazanih ubijališta.

Unatoč mnogim dokumentarnim djelima, uključujući pet izdanja mojih knjiga o pothvati klaonica i hrvatskom holokaustu, dubrovački bisukup Bozanić ponavlja kobnu pogrješku predsjednika Tuđmana pa prigodom obljetnice Bleiburške tragedije uspoređuje Bleiburg i Jasenovac.

Kao preživjeli iz hrvatskog holokausta, koji je cijeli svoj dugi život posvetio istraživanju povijesne istine o Bleiburškoj tragediji, usporedbu Bleiburga i Jasenovca kategorički osuđujem i protiv nje javnim putem prosvjedujem i biskupu Uziniću savjetujem da pokuša usporediti poratno ubijalište Lovrinac blizu Splita s ratnim logorom Jasenovac pa će se i tu uvjeriti da se njegova usporedba protivi povijesnim činjenicama.

J. Ivan Prcela

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.