Vukovarski HSP-AS: Posjet prihvatljiv samo uz ispriku

 

VodotoranjVukovarska podružnica HSP Ante Starčević u posebnom priopćenju osvrnula se na mogućnost posjeta predsjednika Republike Srbije Borisa Tadića Vukovaru. U ovoj stranci smatraju kako je ovakav posjet prihvatljiv samo u slučaju isprike srbijanskog predsjednika „za počinjene zločine od strane pobunjenih lokalnih Srba i paravojnih postrojbi iz Srbije nad nedužnim hrvatskim stanovništvom i hrvatskim braniteljima tijekom jeseni 1991. godine".

Također, u ovoj stranci smatraju da gospodin Tadić prije samog dolaska treba najaviti ispriku te osobno pozvati sve one koji znaju gdje su pokopani hrvatski branitelji i civili da se obrate nadležnim institucijama te razriješe time dugogodišnje patnje roditelja i djece koji još uvijek tragaju za svojim najmilijima.

Na kraju priopćenja, HSP-ovci poručuju kako je krajnje vrijeme za pregovore o ratnoj odšteti koju bi Republika Srbija trebala isplatiti zbog razaranja Grada Vukovara ali i ratne odštete zarobljenicima u srpskim koncentracijskim logorima, koji su bili raspoređeni diljem Srbije.

Priopćenje su potpisali predsjednik vukovarske podružnice Marijan Pavliček i organizacijska tajnica Kristina Čuljak.(mm)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.