Tehnološko gospodarstvo

Upozorio me prijatelj na oglase u uskršnjem Večernjem listu, broj 18061, na stranicama 20. i 57. : "...održat će se konferencija STARTUP! CROATIA, Start up 2Zagreb, 22. 05. 2014., koja će polaznicima ponuditi mogućnost da upoznaju lidere svijeta tehnologije, inovacija i investicija...".

I dalje: "... Cilj je također prezentirati polaznicima modele nacionalnih ekonomija koje su svojim inovativnim pristupom i "start up" mentalitetom osigurale dugoročni poslovni uspjeh i rast te su dobar uzor Hrvatskoj za razvoj nacionalne ekonomije ... ".

"Konferenciju će otvoriti Predsjednik Republike Ivo Josipović".

Za ne vjerovati! Pojavljuje li se to riječ tehnologija kao mogući izlaz iz skoro bezizlazne situacije u koju su startupcroatia2nas doveli baštinici socijalizma i HrastHRAST tri godine prije gore spomenute konferencije STARTUP! CROATIA ukazao na značaj tehnologije te nazvao svoj gospodarski program temeljen na tehnologiji tehnološkim gospodarstvom!"marksističke ekonomske misli", deklarativno lijevi kao i oni drugi, tobože desni!? Predlažu li to oni tehnološko gospodarstvo, "Technology based Economy", kao (jedino! primjedba autora) rješenje, odnosno "strategija" (Matematička Teorija Igara)!?

Pojam tehnološkog gospodarstva prvi puta se pojavljuje u mojim zapisima 30.4. 2011. pod imenom filea (foldera) Tehnolosko gospodarstvo-2011-04-29-00.doc

I odmah sljedeći dan u folderu Hrast-Gospodarska-Nacela-00 od 1/5/2011. u kojem je navedeno prvih 5 načela tehnološkog gospdarstva.

Pojam tehnološkog gospodarstva prvi puta se u javnosti pojavljuje kako je napisano na prvoj stranici dokumenta: U pripremi I. Konvencije pokreta HRAST koja će se održati 8. listopada 2011. godine priredili su u Odboru za gospodarstvo autori dr. sc. Zvonimir Radić i Tomislav Nürnberger ove programske osnove pokreta i stranke hrast sa stajališta tehnološkoga gospodarstva, a u VL-u je ocijenjen „boljim od SDP-ovog i HDZ-ovog".

Hrast

Dakle je HRAST tri godine prije gore spomenute konferencije STARTUP! CROATIA ukazao na značaj tehnologije te nazvao svoj gospodarski program temeljen na tehnologiji tehnološkim gospodarstvom!

Najveća je ironija sadržana u sijedećoj rečenici oglasa: "Saul Singer, autor bestsellera "Start up Nacija: Priča o izraelskom ekonomskom čudu", će na primjeru izrazito uspješne i dinamične izraelske ekonomije przentirati kako se Start-Up pristupom na razini kompanija, gradova i cijelih država, može graditi svjetska konkurentnost" kada znamo da je Izrael zemlja najbolje povezanosti domovinskog i izvan domovinskog dijela naroda, dok trenutni Predsjednik RH, kao i trenutna vlada zastupaju upravo suprotno stanovište potpune izolacije tehnološki superiornog dijela hrvatskoga naroda, hrvatskog iseljeništva!

Pa kako bi to Hrvatska, bez svog iseljeništva, postala uspješna tehnološki napredna zemlja!? Iseljeništva, kojem je postupno oduzeto pravo na predstavnike u Hrvatskom Državnom Saboru, pa pravo birati i biti biran, a nedavno donesen „Zakon o strateškim investicijama", kojim je moguće oduzeti generacijama čuvanu obiteljsku zemlju.

Ognjištar

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.