Dan pobjede, a pobjednici u zatvoru!

Uz 'Dan pobjede, itd.' slušam i gledam na 'našoj' yu-telici kako je razlog 'deficitu' hrvatskih barjaka na našim kućama, stanovima, ustanovama u stvari veoma prozaične prirode: navodno previsoka cijena od 400 kuna za malo 'otmjeniju' zastavu. Pa opet, gledam praznični podnevni tv-dnevnik, zapažam svečani mimohod branitelja koji kreće glavnom ulicom naše lijepe Opatije od hotela 'Ambasador' sve do kupališta 'Slatina'. gotovina markacTa dugačka ulica, dakako, još uvijek nosi 'dično' ime maršala Tita, navodnog antifašističkog utemeljitelja neovisne hrvatske države.

Po Josipoviću kojem je komunizam 'genetski kod' usađen od njegovih predaka, drug Tito je duhovni otac Domovinskog rata pa su prema tomu i hrvatski branitelji Titovi ideološki potomci. Josipović i TitoPo Josipoviću kojem je komunizam 'genetski kod' usađen od njegovih predaka, drug Tito je duhovni otac Domovinskog rata Na kraju opatijskog mimohoda razvijen je hrvatski stijeg uz intoniranje trenutno važeće državne himne 'Lijepe naše' a sutra, tko zna, možda čujemo i poznate 'antifašističke' akorde …'Hej Slaveni'!?

Ni u mojem 'malom mistu' nije ništa bolje. Na mojoj 'mamutici' od 99 stanova vihore tek dva hrvatska barjaka 'zatucanih ognjištara oboljelih od PTSP-a'. Doduše nisu 'bogznakako' skupi ni raskošni nego primjereni statusu penzića; vrijede svejedno nemalih 100 kuna, a taj uvozni proizvod adekvatan je stanju hrvatske industrije: 'made in China'. Što se može, i nacionalni ponos ima svoju cijenu. Mislio sam kako bi barjak trebalo spustiti na 'pola koplja' ili barem na vrh štapa privezati traku crnog flora u znak emotivnog protesta zbog nepravedno zatočenih generala-pobjednika 'Oluje', ali mi se 'kućni savjet' tome usprotivio.

Kukuriku i najveći hrvatski blagdan

I tako sjednem ja pred ovu tv-kutiju kako bi na miru pratio promidžbeno postrojavanje simboličnih 16 odreda hrvatske vojske na stkukurikavciadionu 'Dinare' u Kninu i čuo koju pametnu riječ naših državnih poglavara prigodom 'Dana pobjede itd.', posebno onu o 'Oluji' čistoj poput suze, o danima ponosa i slave. Sve usput gledam gdje su naši 'kukuriku-oporbenjaci' i ne vidim nikoga od njihovih 'rukovodilaca'. Kažu neovisni mediji kako oni slave nekakvu svoju, neovisnu domovinsku zahvalnost ali malo podalje od Knina na slapovima rijeke Zrmanje… ali bez 'disidenta' Jakovčića?

Valjda su se odvojili iz dišpeta prema vladajućoj oligarhiji, braniteljima i invalidima Domovinskog rata. A možda imaju i sastanak u nedalekim Ceranjima Donjim s Miloradom Pupavcem kako bi popunili redove kukuriku-koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima. Kad je vlast u pitanju sve je dozvoljeno, nema nikakvih tegobnih skrupula, a nema ni morala kod promiskuitetne politike, sasvim jednako radilo se o 'lijevima' ili 'desnima'. Tijekom 'mitinga' mijenjaju se 'euforični oratori' za govornicom, riječi su to koje smo čuli još jučer, slušamo ih godinama, a slušat ćemo ih i sutra. Uvijek isto, otrcane fraze u promidžbene svrhe zahuktale predizborne kampanje, ista meta ista udaljenost.

I odjednom, gle čuda!

Uzurpiravši obvezu i 'dužnost' predsjednika Ive Josipovića kao vrhovnog zapovjednika oružanih snaga RH, olujapremijerka se drznula i to javno pred okupljenim mnoštvom posebno pozdraviti 'svoje generale' zatočene u Haagu, Antu Gotovinu i Mladena Markača. Jer da nije njih bilo, s ponosom kaže premijerka, ne bi bilo ni ove današnje proslave u Kninu. Istina!

Iznenađeni predsjednik Josipović zbog stresa nije se ni ustao u znak odobravanja 'svojoj' premijerki, prilijepio se za stolicu! Eto još jednog u nizu razloga za novi politički sukob na relaciji Pantovčak-Markov trg. Pitanje je hoće li premijerka dobiti 'pravosudne packe' iz Haaga ili Bruxellesa; možda i od (ne)vjernog koalicijskog partnera, 'tužnog viteza' Milorada!? Pitam se, koji smo mi to narod, kad nam politička 'elita' najprije savjesno odradi 'haaški posao' strpavši svoje generale-pobjednike u zatvor, a onda im se licemjerno klanja i zaklinje u njihovu nevinost, poštenje, pravednost i čast?

Agnostik Josipović na Svetoj misi

Ipak, za razliku od svog prethodnika - 'antikrista' Stipe Mesića, rigidni agnostik Ivo Josipović nije izbjegao Svetu misu-zahvalnicu premda i to imajosipovic u kninu1 svoje zašto. Naime, Ivo Josipović, u svom nedavnom pohodu Vatikanu posjećuje i Suvereni viteški malteški red kako bi od Meštar IvoDeklarirani agnostik odlikovan je za velika kršćanska djela. Očito je da su svi moćnici, naizgled različitih svjetonazora, povezani na nekoj višoj razimi, jer Malteški vitezovi slove kao ekstremno desna, autoritarna organizacija Velikog meštra primio najviše odličje 'Pro Merito Melitensi' (za velika kršćanska djela i donošenje velike časti redu). Deklarirani agnostik odlikovan je za velika kršćanska djela; koje li časti, kojeg li apsurda. Očito je da su svi moćnici, naizgled različitih svjetonazora, povezani na nekoj višoj razimi, jer Malteški vitezovi slove kao ekstremno desna, autoritarna organizacija povezana s najvišim razinama moćne 'elitine' mreže 'slobodnih zidara'.

Pitamo se, kako to da su (masoni!, nap. a.) odlučili odlikovati jednog političara socijal-demokratske, kvazi-lijeve provenijencije a uz to i yugo-nostalgičara? Jednostavno je izvući logičan zaključak kako su ideološke i ine razlike među pripadnicima 'Elite slobodnih zidara' samo prašina u oči običnom puku. Evidentno je da se oni, unatoč tim 'razlikama', sasvim lijepo slažu i međusobno podržavaju. I jedni druge odlikuju! Eto, možda je stoga i 'naš' predsjednik nazočio Svetoj misi kako bi potvrdio opravdanost dobivenog (masonskog) odličja 'za velika kršćanska djela'; ne vjerujem da se obratio Vjeri!?

Manjinci

Ma, gdje su naši privilegirani 'manjinci', da li je Dan pobjede i njihov praznik, priznaju li i oni Ustav ove države kojoj, pismeno izdanom pupovac radinDomovnicom, formalno i pripadaju? Gdje su dakle Pupavac, Uzelac, Stanimirović, gdje je Furio Radin koji zajedno neodoljivo podsjećaju na četničko-fašističku alijansu iz nedavne prošlosti? Ne, ne, ne, nema njih ni 'od korova', pripadaju oni jednom drugom svijetu ali 'miljama daleko' od hrvatskog Ustava kojeg jednako kao i Ustavni sud ne poštuju. Njihovi ustavni zakoni počivaju na nikad zaboravljenim četničkim Načertanjima, odnosno fašističkoj Iredenti, čiji se apetiti i danas vide u profašističkom posezanju za hrvatskom grudom zemlje, kao i samostana Dajla u Istri. Iako imaju Domovnicu, njima i ne samo njima, Hrvatska nikad u srcu nije bila 'Domovina' nego tek puka 'Imovina'!

A Čavoglave i moj Marko? Bilo je kažu razni izvori, 70, 80, čak i sto tisuća pro-ustaša a svega ih je trinaest od 'hrvatske milicije' digitalnim kamerama snimljeno s ustaškim obilježjima (ca. 0,02 posto!). Tko im je kriv kad nisu na glave natakli one lijepe partizanske kape, koje po hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću, nose poruke mira i ljubavi, sic!

Damir Kalafatić

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.