Zašto je hrvatski general Đuro Brodarac morao umrijeti u zatvoru?

Povodom mučeničke smrti progonjenog hrvatskog generala Đure Brodarca u zatvoru, stranka 'Jedino Hrvatska' izražava duboku sućut generalovoj obitelji, njegovim suborcima i cijelom hrvatskom narodu.

Jedino HrvatskaGeneral Brodarac istinski je heroj Domovinskog rata, koji je u krajnje nepovoljnim okolnostima hrabro ustao u obranu Hrvatske od velikosrpske agresije.

Zapovjedna odgovornost

Ostat će u sjećanju hrvatskog naroda kao jedan od pobjedničkih hrvatskih generala. Iako teško bolestan, general Brodarac nedavno je javno i demonstrativno lišen slobode i strpan u zatvor po već isprobanom haaškom receptu 'zapovijedne odgovornosti' po kojemu se kriminalizira hrvatske generale koji su u gotovo nemogućim uvjetima uspjeli obraniti Hrvatsku. Zaustaviti progonStranka 'Jedino Hrvatska' zahtijeva od Vlade da danas, dvadeset godina poslije uspostave samostalne Hrvatske, prekine sa sudskim progonima branitelja, pomiluje već osuđene, i omogući im zasluženi mir, nakon svih nevolja koje im je nanijelaZa pritvor bolesnog generala Brodarca nije bilo nikakvog opravdanja, pogotovo jer je punih 15 godina nakon završetka rata u Hrvatskoj živio kao slobodan i ugledan čovjek.

Njegovo suđenje i pritvaranje nije imalo nikakvu drugu svrhu osim javnog ponižavanja još jednog pobjedničkog hrvatskog generala i nastavka kriminalizacije hrvatskih branitelja i Domovinskog rata.

Domaći poslušnici

Generala Brodarca nije izravno ponizio Haag nego je to učinjeno preko domaćih poslušnika u Hrvatskoj koji su javno priznali da nema te cijene koju nisu spremni platiti za ulazak u EU, i koji progonom hrvatskih branitelja ispunjavaju zahtjeve stranih centara moći.

Sa zgražanjem osuđujemo krutu i nemilosrdnu protuhrvatsku politiku progona i ponižavanja hrvatskih branitelja koja zatvara čak i bolesne. Stranka 'Jedino Hrvatska' zahtijeva od Vlade da danas, dvadeset godina poslije uspostave samostalne Hrvatske, prekine sa sudskim progonima branitelja, pomiluje već osuđene, i omogući im zasluženi mir, nakon svih nevolja koje im je nanijela.

Marjan Bošnjak
glavni tajnike stranke Jedino Hrvatska

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.