10 000 kuna za novinske članke

 

novinePrema anketi Europske komisije Eurobarometer, objavljenoj u listopadu 2009. godine, samo 24 posto Hrvata podržava ulazak Hrvatske u Europsku uniju, 37 posto Hrvata su izravno protiv ulaska, dok je ostatak ispitanika još neodlučan.

U Hrvatskoj nažalost nema demokratske rasprave po pitanju ulaska Hrvatske u Europsku uniju. U medijima se pojavljuju samo mišljenja onih koji su za ulazak dok se istovremeno totalno ignorira mišljenje relativne većine Hrvata koji su izravno protiv ulaska.

Da bih potkrijepio tu tvrdnju, nudim nagrade u ukupnom iznosu od 10 000 kuna za novinske članke objavljene u razdodblju od 1.12.2008. do 31.1.2010. u tiskanim domovinskim izdanjima hrvatskih dnevnih novina Vjesnik, Jutarnji list, Večernji list, Slobodna Dalmacija, Glas Slavonije i Novi list.

Novinski članci moraju u tekstu sadržavati ime i prezime hrvatskog građanina koji jasno kaže da se protivi ulasku Hrvatske u Europsku uniju, te razlog zašto se protivi. Pritom nije dovoljno samo kritično mišljenje o funkcioniranju ili ponašanju Europske unije, već jasno izrečeni i nedvojbeni stav da se dotična osoba protivi ulasku Hrvatske u Europsku uniju.

Preslik članaka, s datumom objave, treba poslati poštom ili dostaviti u odvjetnički ured g. Željka Olujića, Trg Marka Marulića 2, 10 000 Zagreb, do 26. ožujka 2010 godine. Uz novinske članke treba dostaviti ime i adresu osobe koja ih šalje.

Pristigli novinski članci bit će 29. ožujka 2010. izvučeni ždrijebom u pristunosti odvjetnika Željka Olujića.

Od pristiglih novinskih članaka, prvih dvadeset koji budu izvučeni ždrijebom i koji ispunjavaju gore navedene uvjete bit će svaki nagrađeni s 500 kuna. Ako pristignu dvije ili više kopija istog članka, samo prvi koji bude izvučen na ždrijebu prima nagradu.

Ukupni nagradni fond od deset tisuća kuna već je uplaćen, i nalazi se u odvjetničkom uredu Željka Olujića u Zagrebu.

 

 

Marjan Bošnjak
Glavni tajnik stranke Jedino Hrvatska
Dalmatinska 7
10 000 Zagreb
www.jedinohrvatska.hr
(tel 01 4846 330, Mob 098 1911 508)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.