Glazbena umjetnost violončelista Nareka Nakhnazarjana

Violončelist Narek Nakhnazarjan (Ahnazarjan) je rođen 23. listopada 1988. god. u Jerevanu. Rođen je u glazbenoj obitelji, otac - u Armeniji poznati violinist koji je tijekom mnogih godina, od 1984. do 2008., svirao u kvartetu Komitasa, majka - klaviristica, brat - dirigent. Od 1996. do 2000. god. studirao je na Dječoj glazbenoj školi Sajat-Nove pod vodstvom prof. Z. Sarkisjana. Godine 2000. pozvan je u Moskvu za nastavak glazbene naobrazbe. Završio je glazbeno učilište pri Moskovskom konzervatoriju i Moskovski državni konzervatorij Petra Iljiča Čajkovskoga u klasi doc. A. Seleznjova.

Narek 1

Narek Nakhnazarjan je stipendist zaklade svjetski poznatoga violončelista Mstislava Rostrpoviča (2005.) i ministarstva kulture Rusije (2001.). Nastupao je s koncertima u mnogim zemljama, uključujući Austriju, Englesku, Francusku, Njemačku, SAD i dr. Dobitnik je nagrade predsjednika Republike Armenije. Narek je također dobitnik nagrade na najvećim međunarodnim violončelističkim natjecajima poput Međunarodnoga natjecaja P. I. Čajkovskoga, gdje je osvojio 2011. god. prvo mjesto. Dobitnik je specijalne nagrade “Za najbolju izvedbu koncerta s komornim koncertom” i “Nagrade gledateljksih simpatija”.

 Narek 2

Narek Nakhnazarjan je laureat najprestižnijih međunarodnih natjecanja. Zaslužan je umjetnik Republike Armenije (2017.). Odlikovan je medaljom Movsesa Horenacija (2013.).

Narek 3

Videoprilog

Pripremio: Artur Bagdasarov

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.