Hrvatsko kulturno vijeće u utorak je, 16. listopada, u dvorani Matice hrvatske 2, Zagreb, održalo promociju zbornika s izlaganjima na trećem stručno-znanstvenom skupu "Haaški sud - 'Zajednički zločinački pothvat' - Što je to?". Na samoj promociji, koja je bila veoma dobro primljena od strane publike, govorili su Hrvoje Hitrec,  akademik Josip Pečarić i Milan Vuković, dr. iur.. Od novinara nazočili su dopisnici Hine, Jutarnjeg lista i Glasa Koncila.
  Hrvoje Hitrec
Hrvoje je  Hitrec u svom uvodnom govoru podsjetio nazočne, između ostalog, na sve autore koji su sudjelovali u stvaranju sva tri  zbornika o Haaškome sudu zaključivši kako se svi ti hrvatski intelektualci slažu oko činjenice da Haaški sud "sramota za civilizirani svijet". 
slika02_ds
slika01_dg
Josip Pečarić
Akademik Josip Pečarić osvrčući se na nedavno donesenu presudu 'vukovarskoj trojci', kazao je kako je "Sud u Haagu danas daleko od toga da je sramotan. To je zločinački sud! slika04_ljk
Milan Vuković
Dr. Milan Vuković je u svom govoru s pravnog aspekta analizirao rad Tužiteljstva, potkrijepvši svoje tvrdnje odredbama pravno relevantnih dokumenata donesenih od strane najviših hrvatskih državnih institucija - Hrvatskoga sabora i Ustavnog suda . 
slika04_ljp
slika04_ljs
Cjelokupni govori s promocije zbornika bit će uskoro objavljeni na našem portalu. Nakon službenog dijela u ugodnoj je atmosferi održan i prigodni domjenak.
 
Z. D. K.
{mxc} 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.