Mnogi slučajevi opstrukcije referenduma

Načelnik općine Gradac zabranio prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o otkazivanju Istanbulske konvencije, Istanbulska konvencijaizvijestili su iz organizacijskog odbora inicijative "Istina o Istanbulskoj". Načelnik općine Gradac gospodin Mate Burić ovakvim zabranjivanjem referenduma kao legalnog sredstva demokratskog izjašnjavanja volje građana, bez obzira slagao li se on osobno sa sadržajem referenduma ili ne, ide protiv temeljne slobode građana i protiv demokracije.

Gospodin Burić je očito zanemario činjenicu da je i on izabran na demokratskim izborima voljom građana, ili smatra da demokraciju i pravo građana na izjašnjavanje može koristiti samo onda kada procijeni da to njemu odgovara. Inicijativa "Istina o Istanbulskoj" je suočena s mnogim slučajevima poput ovog kojima je jedina namjera opstrukcija referenduma. Međutim, bez obzira na podmetanja i onemogućavanja izjašnjavanja volje građana sigurni smo da će građani Republike Hrvatske pronaći način da svojim potpisom podrže referendum, kaže se u priopćenju kojega potpisuje Kristina Pavlović, koordinatorica inicijative "Istina o Istanbulskoj".

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.