EU projekt Udruge Obnova i HKV-a: „Međugeneracijskom suradnjom do obnove umjetnosti i kulture“

Dana 8. veljače 2021. Udruga Obnova potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom kulture i medija i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, kao Posredničkim tijelima prve i druge razine, čime je započela provedba projekta „Međugeneracijskom suradnjom do obnove umjetnosti i kulture“. U logorazdoblju od 12 mjeseci predviđeno je održavanje 100 dana online kulturno-umjetničkih aktivnosti u koje će biti uključeni mladi od 18 do 25g i osobe starije od 54 godine.

Tematska područja kulturno – umjetničkih aktivnosti predviđenih projektom su: povijest kulture; filozofija kulture; književnost i kultura; likovna umjetnost i kultura; politika i kultura, a iz svakog od navedenih područja održat će se 20 četverodnevnih aktivnosti.

Aktivnosti će se održati u formi online tribina, edukativno-participativnih radionica te praktične radionice.

Hrvatsko kulturno vijeće već više godina medijski je pokrovitelj projekata i aktivnosti Udruge Obnova, a uloga HKV-a kao partnera na projektu bit će osiguravanje vidljivosti radionica kako bi se sudionici mogli uključiti te općenito vidljivost projektnih aktivnosti preko portala hkv.hr.

Projekt je prijavljen u okviru ESF poziva: „Umjetnost i kultura online“, a ukupna vrijednost projekta i bespovratnih sredstava iznosi 447.048,00 HRK. Iznos EU potpore je 85%, odnosno 379.990,80 HRK dok je 15% sredstava osigurano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Prva serija aktivnosti iz tematskog područja „Likovna umjetnost i kultura“ počinje već idućeg četvrtka, 4. ožujka 2021. godine.

Za sve informacije o projektu, mogućnostima uključivanja i rasporedu aktivnosti, pozivamo Vas da pratite web i Facebook stranicu Udruge Obnova, portal Hrvatskog kulturnog vijeća i stranice Ministarstva kulture i medija.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj obavijesti isključiva je odgovornost Udruge Obnova.

Udruga Obnova 5

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.