Utvrđeni ekstremizmi kolo nam vode

Izvrsno se nadopunjuje sastav vladina Povjerenstva za suočavanje s prošlošću i srbijanski CrnoBilten o montiranoj slici Hrvatske. Riječ je o sinergiji neojugokomunizma i velikosrpskoga četništva. Jugokomunizmu i četništvu zajedničko je stajalište – nikakva samostalna hrvatska država. Ako se i ostvari, onda je ona u nekoj mjeri fašistička i cijeli hrvatski narod mora zbog toga trajno snositi posljedice, sve dok ne nestane s povijesne scene. Fašizam će iz Hrvatske nestati kad nestane hrvatske države i Hrvata. Sva načela unutarnje blokade održivoga razvitka Hrvatske sublimirala su se ovih dana kadrovskim popunjavanjem Plenkovićeva povjerenstva i objavljivanjem Pupovčeve optužnice s presudom. Ne tako davno mjerodavne službe objavile su kako je u nas u porastu lijevi ekstremizam i četništvo. Međutim, stvarni ekstremisti stvaraju obrnutu sliku. Kao da je u porastu desni ekstremizam i ustaštvo, a oni, jadni - nevini. I, dakako, još i ugroženi! Premda do trećega koljena, sad već nasljednim pravom, sišu državni proračun radeći u korist naše štete.

Starčević ili Pupovac pitanje je sad

Demokratska hrvatska Hrvatska morala bi se suočiti najprije sa svojom suvremenošću, a tek onda bi se mogla Pupovacefikasno suočiti sa svim totalitarizmima koji su je rastakali tijekom 20. stoljeća: Velikosrpstvom, fašizmom, jugokomunizmom, pa opet velikosrpstvom i na kraju s najnovijim čudnovatim oblicima europeizma s jugofigom u džepu. S obzirom na to da mi u Hrvatskoj tek kad počnemo nazivati stvari svojim pravim imenom možemo napraviti ozbiljan korak naprijed, kao u razdoblju 1990. – 2000. kad smo izišli iz hrvatske šutnje i komunisti rekli da je komunist a četniku da je četnik, logično je i povijesno dokazano tvrditi da se nećemo maknuti iz vozanja u leru dok opet stvari ne počnemo nazivati svojim imenom, kako je to odavno napisao dr. Ante Starčević. Od impotentne politkorektnosti nikakve koristi!

Umjesto s dr. Starčevićem Hrvati su suočeni s dr. Pupovcem. Umjesto s dr. Tuđmanom Hrvati su suočeni s njegovim lošim surogatima, provoditeljima light inačice politika SKH-SDP-a. Da, dok se stvari ne počnu nazivati svojim pravim imenom, mi se ne možemo suočiti ni sa suvremenošću, čak niti s nakaradnim izbornim zakonodavstvom, ili komunističkim zakonom o abortusu, kamoli s prošlošću.

Pokušajmo pronaći pravo ime za Plenkovićevo Povjerenstvo i Pupovčev Bilten. To su dva kraka istih kliješta kojima se PlenkovišUmjestomjesto s dr. Starčevićem Hrvati su suočeni s dr. Pupovcem. Umjesto s dr. Tuđmanom Hrvati su suočeni s njegovim lošim surogatima, provoditeljima light inačice politika SKH-SDP-a. Da, dok se stvari ne počnu nazivati svojim pravim imenom, mi se ne možemo suočiti ni sa suvremenošću, čak niti s nakaradnim izbornim zakonodavstvom, ili komunističkim zakonom o abortusu, kamoli s prošlošću.vrši lobotomija nacije i države. Oba se kraka pozivaju na europske vrijednosti (uključivost i antifašizam), a zapravo provode starojugoslavensko i jugokomunističko nasilno nametanje kreativne laži o kojoj je Dobrica Ćosić u Deobama napisao antologijske rečenice. Otpor politikama kreativnih laži proglašavaju populizmom i fašizmom.

Svojim kadrovskim sastavom Povjerenstvo nas je vratilo na tekovine Socijalističkoga saveza radnoga naroda Hrvatske. Sadržaj pak Biltena jednonacionalne udruge građana, SNV-a koja je preslika jugoslavenskih samoupravnih interesnih zajednica, po svojemu je karakteru već viđena i tijekom prošloga stoljeća stotinama puta isprobana podloga za montiranje procesa Hrvatima i njihovoj državi – institucionalno Beckovici izvaninstitucionalno. Sve prema receptu „do istrage naše ili vaše“ iz 1902., koja je posadašnjena poemom „Ćeraćemo se još“, akademika SANU Matije Bećkovića, objavljene, ne slučajno, godine 1996., poslije hrvatske Oluje.

Kao što SSRN nikad ništa nije riješio, već je samo služio Partiji da po dubini prostora lakše provodi svoju totalitarnu politiku, tako ni Plenkovićevo povjerenstvo, sudeći po sastavu, ništa ne će riješiti, osim što će učvrstiti bedeme društvene podjele na nekad i sad privilegiranu projugoslavensku komunističku elitu („crvenu buržoaziju“ s potomstvom) i hrvatsku većinu. Ni Pupovčev Bilten ne rješava ništa, iako već deset godina zaredom optužuje Hrvate i Hrvatsku po istom obrascu kako ih je u 20. stoljeću optuživala Kraljevina Jugoslavija, Srpska pravoslavna crkva, SANU, KPH-SKJ-u sve do aktualnih srbijanskih četnika Nikolića, Vulina, Dačića, Vučića, Šešelja i njihovih hrvatskih eksponenata.

Hrvatski rondo: Protuhrvatska akcije, hrvatska reakcija, sječa Hrvata

Učinci politike osnivanja povjerenstava i publiciranja agitpropovskih biltena ipak postoje. Politika SSRNH i politika TitoPodjeleKao što SSRN nikad ništa nije riješio, već je samo služio Partiji da po dubini prostora lakše provodi svoju totalitarnu politiku, tako ni Plenkovićevo povjerenstvo, sudeći po sastavu, ništa ne će riješiti, osim što će učvrstiti bedeme društvene podjele na nekad i sad privilegiranu projugoslavensku komunističku elitu („crvenu buržoaziju“ s potomstvom) i hrvatsku većinu. Ni Pupovčev Bilten ne rješava ništa, iako već deset godina zaredom optužuje Hrvate i Hrvatsku po istom obrascu kako ih je u 20. stoljeću optuživala Kraljevina Jugoslavija, Srpska pravoslavna crkva, SANU, KPH-SKJ-u sve do aktualnih srbijanskih četnika Nikolića, Vulina, Dačića, Vučića, Šešelja i njihovih hrvatskih eksponenata.montaže po uzoru na Titov i OZN-in agitprop stvaraju kritičnu masu za novi masovni pokret. Partijaši bi rekli maspok. On će biti reakcija, kao i svi dosadašnji pokušaji nacije da se otrgne najvećoj zabludi hrvatske nacionalne povijesti. Da se, naime, od Hrvata mogu napraviti Srbi, da se Zagrebu može silom nametnuti duša i mozak Beograda. Akcije provođene u duhu SSRNH i akcije provođene u duhu velikosrpske politike, ne mogu proći bez reakcije. Osobito ako nastupaju u sinergiji, uz napadno provođenje politike hrvatske šutnje. Hrvati na protuhrvatske akcije, istina, reagiraju u pravilu kasno.

Ne zaboravimo: I Pavelić je prvenstveno reakcija na teror velikosrpske politike monarhističke Jugoslavije. Reagirao je 1929. na kontinuitet velikosrpske politike započet 1918., tek kad su u beogradskoj skupštini 1928. velikosrbi ubili hrvatske zastupnike. Pavelić je posljedica, velikosrpska politika uzrok. Reagiralo se i Deklaracijom o nazivu i položaju hrvatskoga jezika tek nakon akcije novosadskoga dogovora, pa je Krleža zbog toga maknut. Reagiralo se i 1971...

Uslijedila je sjeća Hrvata i instaliranje hrvatske šutnje. Sječa Hrvata je to veća, što im je reakcija bila burnija i plodonosnija. To je pravilo koje nosimo iz iskustva jugoslavenske zajednice. No, sječa Hrvata 1972. predstavlja mačji kašalj u odnosu na razmjere sječe Hrvata kakva je provedena po 3. siječnju 2000.!

Jedina prava reakcija na velikosrpsku i jugokomunističku akciju koja je urodila trajnim plodom dogodila se 1991. pod Tuđmanvodstvom dr. Franje Tuđmana. Zato je i završila u sveopćoj dekroatizaciji i detuđmanizaciji. Nije rehabilitirano ni 1 posto lustriranih, otpuštenih, pregaženih, šikaniranih, procesuiranih i etiketiranih Hrvata koji su stvarali državu i bili pokošeni po 3. siječnju 2000. u diplomaciji, vojsci, policiji, kulturi, medijima, državnoj upravi, državnim tvrtkama, lokalnoj samoupravi... Najgore je prošla hrvatska vojska, o čemu svjedoči, među ostalim pokazateljima, broj samoubojstava branitelja, koji je više negoli zastrašujući – teško je dobiti obrambeni rat, a još teže izgubiti pobjedu u miru. Hrvatska vojska je najgore prošla i kad smo potpali pod komunističko oslobođenje 1945.

Reagirat će se, kažem, opet, jer državu su zajahale snage koje su izgubile Hrvatima nametnuti rat. Nemoguće je ne vidjeti da su upravo te snage glavna kočnica države i nacije. Reakcija će se dogoditi kad počnemo stvari, događaje, arbitre i pojave imenovati njihovim pravim imenom i stavljati ih SnageDržavu su zajahale snage koje su izgubile Hrvatima nametnuti rat. Nemoguće je ne vidjeti da su upravo te snage glavna kočnica države i nacije. Reakcija će se dogoditi kad počnemo stvari, događaje, arbitre i pojave imenovati njihovim pravim imenom i stavljati ih u provjereni povijesni kontekst, a ne u beskvasne rasprave politpovjerenstava i jednonacionalnih biltena.u provjereni povijesni kontekst, a ne u beskvasne rasprave politpovjerenstava i jednonacionalnih biltena. Kako bi se taj proces odgodio što dalje u budućnost, Hrvatima su oduzeti mediji, banke, stranke i egzistencijalna sigurnost. U zamjenu dobili su dužničko ropstvo u tuzemstvu i slobodno iseljavanje u inozemstvu, ali i povjerenstva za beskorisno trošenje vremena u kombinaciji s velikosrpskom agitacijom i propagandom kreativne laži. Jedno i drugo na hrvatskom je proračunu. Već se iz zrakoplova može vidjeti kako takvo neodrživo stanje bez represije, nasilja i kombinacije mekih i tvrdih oblika i metoda totalitarizma, nije moguće održavati u nedogled.

Hrvatska kao hranidbeni lanac lijevoga ekstremizma i četništva

Suočimo se sa suvremenošću kako bismo se mogli suočiti s prošlošću. Nisam provjeravao, ali sam siguran kad su se Tito PavelićNijemci suočavali s prošlošću u „povjerenstvo“ nisu uzeli nijednoga hitlerovca. Kad su se Rumunji 1989. suočavali s prošlošću nisu u povjerenstva imenovali Ceausescuove ljubitelje njegova lika i djela. Kad se pak Hrvati navodno suočavaju s prošlošću, dvadeset i osam godina poslije Rumunja, u povjerenstvo imenuju komunističke ideologe, čak i onkologe, pa i ljude koji i danas promoviraju Tita čija je vojska s crvenom petokrakom poduprtom četničkom kokardom izvršila agresiju na Hrvatsku. Dva puta! Prvi put s doslovnim desetkovanjem cijeloga naroda.

Blokada suočavanja je, dakle, totalna – dolazi s lijeva, desna i iz velikosrpskih krugova. Ono što u svemu tome daje kiselu nadu odnosi se na zakon fizike – svaka akcija izaziva reakciju, ili kako je to narod davno prije Newtonova trećega zakona kretanja slikovito opisao – „svaka rit dođe na šekret“. Nadu potkrjepljuje i nepisano pravilo hrvatske nacionalne povijesti proživljene u jugoslavenskoj zajednici – Hrvat reagira tek SinergijaSinergija poruka Povjerenstva i Biltena potvrđuje nalaz SOA-e. Oboje su, naime, hrana lijevom i četničkom ekstremizmu u modernoj hrvatskoj državi, koja je nastala voljom hrvatskoga naroda za vlastitom državom, ali i kao reakcija na lijevi jugokomunistički i velikosrpski četnički ekstremizam, koji se u pogodnim trenutcima pretvara u otvoreni protuhrvatski teror.kad mu neprijatelj doslovno prijeđe kućni prag. Zato suvremeni neprijatelji, znajući povijest hrvatskih reakcija na Kokardaneprijateljske akcije, svoje operacije doziraju stvarajući kontinuiranu atmosferu niskoga protuhrvatskoga intenziteta, da se Hrvati ne dosjete o čemu se radi. Nastoje hrvatstvo svesti na „prihvatnu stvar“ uz roštilj i gemište. Vjeru im zgurati u skučenu sakristiju, identitet preodgojiti, a živo, poduzetno i kreativno hrvatstvo sprešati u četiri zida ili poslati u emigraciju. To je Titov recept, koji je preuzeo iz totalitarne Kraljevine Jugoslavije, a ova pak iz načela velikosrpskih ideologa.

Priča o porastu desnog ekstremizma i ustaštva plod je utjelovljene i dobro plaćene kreativne laži među nama, taktike mi ili oni i želje „ćeraćemo se još“. Vrijeme je da Hrvatska prestane prešutno pristajati biti hranidbenim lancem protuhrvatskih ekstremista i njihovih ideologa. Vrijeme je da ozbiljno shvatimo upozorenje SOA-e. Sinergija poruka Povjerenstva i Biltena potvrđuje nalaz SOA-e. Oboje su, naime, hrana lijevom i četničkom ekstremizmu u modernoj hrvatskoj državi, koja je nastala voljom hrvatskoga naroda za vlastitom državom, ali i kao reakcija na lijevi jugokomunistički i velikosrpski četnički ekstremizam, koji se u pogodnim trenutcima pretvara u otvoreni protuhrvatski teror.

Nenad Piskač

 

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.