103% za pravnika Đapića

 

Anto ĐapićKao što je sam Pero Kovačević najavio o ožujku u razgovoru za Večernji list, Sud časti Hrvatske stranke prava isključio ga je stranke i time osigurao da predsjednik Đapić ostane jedini kandidat za predsjednika na predstojećim unutarstranačkim izborima. Tako je nakon Tončija Tadića i Miroslava Rožića, i još jedan istaknuti i marljivi HSP-ovac našao izvan te stranke. Kako Ruža Tomašić zbog zdravstvenih tegoba Đapiću ne predstavlja nikakvu konkurenciju, može se reći da je i unutar HSP-a, nešto slično kao i Sanader unutar HDZ-a, Đapić konačno riješio svih onih koji bi mogli ugroziti njegovu poziciju. Ne bi se stoga čudili da na sljedećim stranačkim izborima Đapić dobije i 103% glasova, i da na taj način pokaže svima kako je upravo on jedina osoba u Hrvatskoj koja je u stanju voditi HSP.

Nažalost, treba konstatirati kako način na koji svoju stranku vodi gospodin Đapić je sve prije nego poseban. Riješiti se kolega koji su obilježili najbolje u stranci i okružiti se poslušnicima skupljanima tko zna od kuda može svatko. Svatko može prepisati magisterij i praviti se da se to nije dogodilo, svatko može građanima Osijeka prodavati dvoranu po cijeni od koje "boli glava" i pričati istovremeno o velikoj brizi za boljitak grada, svatko može na parlamentarnim izborima pretrpjeti težak poraz i ustvrditi da je to nema veze s predsjednikom stranke.

Bilo kako bilo, nakon "sanaderizacije" HDZ-a i "đapizacije" HSP-a, na hrvatskoj političkoj sceni otvara se veliki politički prostor za državotvorne političke inicijative. Naravno, to ne znači ujedno da će ovaj politički prostor netko odista i popuniti. Naime, da se to ne dogodi brine se cijeli trenutni hrvatski politički establishment. No, ne bili to trebalo biti ujedno i motiv više onima koji mogu Hrvatskoj ponuditi nešto više?

M. M.

{mxc} 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.