Mladen Markač i Ante Gotovina slobodni su ljudi, a s njima zajedno i svi mi!

Teško je sada, pod dojmom oslobađajuće presude hrvatskim generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini bilo što napisati. Srce pjeva i suze se vide Posvetit ćemo se stoga samoj vijesti: General Ante GotovinaMladen Markač i Ante Gotovina nisu krivi! Zajedničkog zločinačkog pothvata nije bilo! Tuđmanova, Gotovinina i Markačeva Hrvatska naša je Hrvatska. genaral Mladen MarkačJedna jedina, druge nema! Možemo slobodno, bez ikakvih hipoteka, svi opet biti ponosni na njene temelje, sazidane vlastitom krvlju kroz teške ratne godine.

Sedamnaest godina nakon kraja rata on je doista sad i politički završio. Hrvatski narod dobio je drugu priliku svoju državu izgraditi na vrijednostima koje proizlaze iz naroda, onim vrijednostima kojima je Domovinski rat dobiven. Radi se o prilici koja se ne smije propustiti, prilici koja se ne smije više prepustiti onima kojima je svaka hrvatska država, svaka hrvatska vrijednost i svetinja mrska, neprijateljska.

Hrvatska država je današnjom presudom ujedno isto dobila drugu priliku postati ravnopravnim Vukovar - hrvatski narodmeđunarodnim čimbenikom, a hrvatski narod i svi državljani dobili su drugu priliku konačno biti svoj na svome.Braniteljski prosvjedDobivena je tako nova prilika za izgraditi Hrvatsku u interesu njenog naroda, a ne u interesu onih koji nas godinama beskrupulozno manipuliraju, lažu i pljačkaju na vlastitom tlu, tumačeći nam da smo uvijek mi nešto krivi.

No, isto tako treba reći, za iskoristiti ovu drugu priliku i za ostvariti pravo koje hrvatskom narodu pripada trebat će mnogo toga mijenjati. Trebat će puno više ozbiljnosti, i u prvom redu, puno više odgovornosti prema onome što imamo, prema našoj hrvatskoj državi. No, to je već druga tema, kojoj se treba vratiti već prvi sljedeći radni dan. A sada idemo proslaviti, a u nedjelju se s dodatnim ponosom okupiti u Vukovaru i Škabrnji.

"Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!"

(komentar članova redakcije)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.