Javor NovakJavor Noval karikatura

Doba trpova

 „Demokracija“ u Hrvatskoj

Pitanje svih pitanja glasi: Tko se bunio od naših vječno ugroženih Srba, od tzv. Nevladinih a u stvari od vladinog ministarstva plaćenih Udruga, tko je bio zabrinut za ljudska prava, kada ste čuli predsjednika navodno Hrvatskog novinarskog društva da rogobori protiv dragovoljaca Domovinskog rata, najhrabrijih ljudi, junaka HOS-a, postrojbi koje su pretrpjele tolike gubitke u ljudstvu, u mladim životima a koji su branili i obranili Hrvatsku od srbijansko-crnogorskog fašističkog agresora sljepljenog s tzv. JNA (čije smo oružje i mi platili). Tko se od ovih moralno-etičkih vertikala bunio zbog pozdrava Za dom spremni dok je Ovlaštenje?I tko je to sad ovlašten, tko je toliko silan i nadpravedan u službenoj hrvatskoj, koji će dečkima koji su izgubili svoje najbolje prijatelje na bojištu u najsvjetlijim bitkama, zabraniti da koriste ono što im je davalo podstrek i snagu? Onu koja ih je vodila i dovela pobjedi?Hrvatska gorjela? Kukavički, nije tada bilo današnjih licemjera, neki će reći nisu se bunili jer su ionako dezertirali.

Vrativši se, brzo su zauzeli vodeće položaje i zahvaljujući nenarodnim medijima stali orkestrirano pljuvati po našim najboljim borcima, po najhrabrijim ljudima i jasno tražili i rabili sve one kanalizacijske cijevi iz kojih bi sinkrono pucali u Domovinski rat pa i dalje u hrvatsko pobjedničko vodstvo. Sada je dakle pitanje, odakle vam obraza drugovi, kada ste tako bijedno i kukavički podvili rep i šutjeli na HOS i na pozdrav Za dom spremni dok se pucalo, a čim je nastupio mir, čim su hrvatski branitelji oslobodili domovinu cijelim nizom blistavih operacija čija je kruna bila kristalno i vojno čista Operacija Oluja, graknuli ste na tobože bujajući fašizam u hrvatskoj i posebice na vama jedino i samo ustaški pozdrav Za dom spremni. Niste vi blesavi, savršeno ste svjesni kako to nije samo i jedino pozdrav iz NDH, jasno vam je da tu ima premnogo starohrvatskih elemenata a naročito da hrvatski branitelji nemaju baš ništa s NDH već su jednostavno koristili pozdrav ZDS kao ubojito oružje. Jer čeličnoga nisu imali. Pa su onda neprijatelju psihološki ulijevali strah u kosti onime za što su znali da će solidno djelovati.

Kako to, kad su pod tim pozdravom bili ranjavani i ginuli naši najbolji sinovi, HOS-ovi jurišnici i dragovoljci, braneći napadnutu a nenoružanu domovinu, da nikoga nije smetao taj pozdrav? I tko je to sad ovlašten, tko je toliko silan i nadpravedan u službenoj hrvatskoj, koji će dečkima koji su izgubili svoje najbolje prijatelje na bojištu u najsvjetlijim bitkama, zabraniti da koriste ono što im je davalo podstrek i snagu? Onu koja ih je vodila i dovela pobjedi?

Gdje ste bili drugovi antifašisti kada su se poslije rata legalno registrirale HOS udruge sa svojim junačkim grbom na kojem jest stajalo, stoji i stajat će za vazda pobjednički ZDS! Gdje ste bili da to spriječite? Ako smijete.

Ploči ZDS nije mjesto u Jasenovcu kao zgoljnoj provokaciji

Ploči ZDS nije mjesto u Jasenovcu, odnosno jest joj tamo mjesto kao zgoljnoj provokaciji. Počast se mogla materijalizirati, obilježiti i na nekom drugom mjestu. Iako nije prava usporedba: kao što je Vukovar mjesto Jasenovac plocaposebnog pijeteta i tamo samo divljak može kalemiti ćirilične ploče FrontaNe navode da je stostruko maligniji bio njihov Tito koji je hrvatskoj trajno otkinuo tolike krajeve da je izlišno uopće poimence ih i navoditi. Izgrizao je Hrvatsku sa svih strana, ne samo u Primorju. Dakle, dr Kapović i njegovi ultra radikalni ljevičari vrte staru beogradsku, velikosrbsku i četničku ploču. To su suvremeni ljotićevci, Prečani i orjunaši. Nisu samo polutani.namjerno provocirajući daljnje međunacionalne sukobe i rehabilitiranje silovatelja i milicajaca tzv. SAO Krajine zaposlene u navodno Hrvatskoj policiji, tako je i Jasenovac trebalo ostaviti do napokon provedenog znanstvenog istraživanja i trajnog prekida svih manipulacija brojem žrtava ma kako one malobrojne bile. Trebalo je to mjesto ne opterećivati novim obilježjima ma koliko njima tamo bilo mjesto. Teško da su oni, koji su se za to obilježje baš u Jasenovcu odlučili, zaboravili da je u tom NDH-a logoru bio zatiran ljudski život. I da je jedan, previše je.

No ako govorimo o provokacijama, ploča je ploča i mrtvo slovo u mramoru, a što ćemo sa stostruko bučnijom, ekstremno radikalnom a samozvanom Radničkom frontom? Što ćemo s idijotima sa j koji smatraju da je Bleiburško klanje bilo u redu, da su Križni putovi bili u redu, da je Jazovka, Macelj, Goli otok, Daksa, Stara Gradiška i Lepoglava da su toliki Titovi kazamati ujedinjeni u socijalistički gulag - u redu!? Što ćemo s pripadnicima Radničke fronte koji ne šute kao ploča nego se slobodno šeću kroz sve veće medije koji ih otvoreno i često afirmiraju i populariziraju te koji javno slave svjetske koljače tipa Fidela Castra i pripadajućeg mu interkontinetalnog tamanitelja ljudskih života Che Guevare?!Što ćemo s njima? Kakvu poruku ljubavi a ne nikako mržnje šalje poprilično divljačni dr. Kapović?

Što ćemo nadalje s porukama Radničke fronte pa tako i onom u Jasenovcu kojom oni žele parirati jedinicama HOS-a pa već poznatom beogradskom šprancom koju tako voli gladiti Pupovac i oni vide nekakvo „ustaševanje i fašizaciju Hrvatske“ (osim što su to nepismeni doktori) pa pišu o hrvatskoj slavi citiram:„i puzaju pred nacističkom Njemačkom i predaju Talijanima pola Hrvatske“. Osim dakle akademske nepismenosti oni kleveću i današnju Njemačku i Italiju nasilnoih uguravajući u povijesni kontekst u kojem one, naravno (nakon tolikih desetljeća) odavno više nisu. Ti diplomirani akademci i zeleni doktori frontaši osim toga obilato krivotvore povijest. Ne navode da je Istra vraćena domovini zahvaljujući istarskom svećenstvu. Ne navode da je i Pavelić neke dijelove obale nakon ustupka Italiji, vratio u sastav matice domovine. Ne navode da je stostruko maligniji bio njihov Tito koji je hrvatskoj trajno otkinuo tolike krajeve da je izlišno uopće poimence ih i navoditi. Izgrizao je Hrvatsku sa svih strana, ne samo u Primorju. Dakle, dr Kapović i njegovi ultra radikalni ljevičari vrte staru beogradsku, velikosrbsku i četničku ploču. To su suvremeni ljotićevci, Prečani i orjunaši. Nisu samo polutani.

No, toj manijakalnoj 'kobajagi' Radničkoj fronti obilato se pridaje medijski prostor. A kada zaista prva akademska imena hrvatske, kada su žrtve u pitanju i kada su izdajnici domovine u pitanju osnuju Hrvatsko etičko sudište, još prije Hrvatsko žrtvoslovno društvo i kada se hrvatska viktimologija izdiže na međunarodnu, svjetsku razinu, mediji šute. HNES-u je čak zabranjeno okupljanje (mada u tisućama) u dvorani Lisinski na punu sramotu čelništva dvorane, koje bi valjda prije svega trebalo slijediti duh, orijentaciju i djelo Vatroslava Lisinskog a ne Ignaca Fuksa.

Ako smo protiv radikalizma onda smo valjda protiv svakog radikalizma

Ako smo protiv radikalizma onda smo valjda protiv svakog radikalizma a ne samo protiv NDH. Pozdrav ZDS je kao mrtva priroda, nepokretan na ploči ali Radnička fronta napada, živo zagađuje, vrijeđa i truje demokratske osjećaje ali i same temelje Republike Hrvatske. Svakotjedno. Nekažnjeno. Optužujuće i nekritički o pozdravu ZDS i navodnoj ukupnoj fašizaciji hrvatske govore samo oni i onakvi: besramni glorifikatori nadaleko poznate Titove diktature. Republika Srbija, DemokracijaDanas više ne razbijaju lubanje, već provaljuju i pretresaju stan hrvatskoj književnici Nevenki Nekić, upadaju u stan obitelji Runje, mlate zakrabuljeni maskirnim kapama muža dok se žena bijegom jedva spašava da ju ne ubiju u vlastitome domu. Danas Titove aveti - goniči fatamorgana, s novovremenim klerofašistima u priviđenju, šalju odabrani udarni dvojac na vrata obitelji Novak – ženu da se nogom umetne među vrata i naglo uđe a zatim da ustupi mjesto - u divljaka luk i strijela – muškarcu koji bi premlatio akademika Novaka... jer je pisao što njima nije drago. Može demokracija, ali samo za njih.koja bi da bezuvjetno uđe u EU a zatim da je iznutra razara, ostaje trajno odan ruski satelit. Oni bi Hrvatima vječno željeli namaknuti staru omču: Jasenovac, svi Hrvati = ustaše, 700.000 pobijenih Srba i Židova. Hrvata nigdje. Zahvaljujući vječnoj šutnji Zagrebačke židovske općine, u medije jedva da prodire istina: Srbija je bila prva „Juden frei“ država u pokorenoj Europi i time se ona sama javno hvalila te čak tiskala i „prigodne“ poštanske marke (vidi Ljubica Štefan „SPC i fašizam“). Zahvaljujući vječnoj šutnji Zagrebačke židovske općine ali i drugih židovsklih općina diljem Titove satrapije, u medije i dan danas jedva da prodire istina. U Srbiji ne da je postojao Jasenovac, postojalo je nešto dvostruko gore: 1.) koncentracijski fašistički logor Banjica i 2.) koncentracijski fašistički logor Sajmište (vidi:Jewish Heritage Europe). Srbija je u samom središtu Beograda imala svoj Jasenovac! A gdje su tek fašistički koncentracijski logori koje je Srbija imala na svom teritoriju za Domovinskog rata?? S pravom se dakle govori o tracionalnom srbijanskom fašizmu, baš kao što je i Tito tradicionalno bio odan masovnome ubijanju, a njegovi odani sljedbenicirazbijali su glave državnim neprijateljima sve do 1990. Zato to treba nalijepiti Hrvatima (reci mi da ti ne rečen).

Danas više ne razbijaju lubanje, već provaljuju i pretresaju stan hrvatskoj književnici Nevenki Nekić, upadaju u stan obitelji Runje, mlate zakrabuljeni maskirnim kapama muža dok se žena bijegom jedva spašava da ju ne ubiju u vlastitome domu. Danas Titove aveti - goniči fatamorgana, s novovremenim klerofašistima u priviđenju, šalju odabrani udarni dvojac na vrata obitelji Novak – ženu da se nogom umetne među vrata i naglo uđe a zatim da ustupi mjesto - u divljaka luk i strijela – muškarcu koji bi premlatio akademika Novaka... jer je pisao što njima nije drago. Može demokracija, ali samo za njih. Demokracija u mlaćenju, kao na Cvijetnom trgu, kada je od ideološkog kretena premlaćena i bačena i slomljenihi natučenih kosti stradala starija žena. I tome nema kraja: mlate već i po Zaprešiću... hrvatskog književnika Nenada Piskača a kako i ne će kad policija slučaj još istražuje. Ma da nisu marsovci napali čovjeka koji mirno vozi svoj auto i zaustavlja se kad vozilo pred njima staje i žmiga sa sve četiri strane? A zatim mrzitelj navaljuje na otvoren prozor i pred žrtvinom ženompremlaćuje mrskog mu neistomišljenika. Ne iz govora mržnje. Pred svjedokinjom, briga njega... a na policiji se nemušto brani da su se supružnici sami potukli još tristo metara niže niz cestu, na semaforu. Pa se on onda zaustavio stotinama metara poslije i valjda vidio (ima on svoga divljaka, pardon svjedoka!) kako supruga sjedeći desno od Piskača udara istog u lijevo oko (!) nekim čudnim zahvatom, anatomiji još nepoznatim. Ima napadač svjedoka kažu u policiji a zatim će isti valjda do spasonosnog psihijatra jer prvobitna priča više ne drži vodu. Sada psihijatar (da li suborac po ideološkoj nakaznosti?)možda napiše kako je divljak, u stvari PTSP-ovac iziritiran čudnom vožnjom i stajanjem na semaforu (koje se nije ni dogodilo), sasvim slučajno izmlatio nekoga tko ne misli kao on i njegova žena i njegov zet. Jer Piskač ne piše i ne misli kao ovi komunistički polutani, kao mrzitelji hrvatske i kao ovi gore, navedeni, puki divljaci.

Perverzna aberacija

No, šutnja službenih organa gonjenja, čije bi se sankcije trebale čuti odmah i do neba, šutnja hrvatske politike koja bi jasno morala markirati zločince i tražiti reviziju abolicije, upravo ta izvitoperena demokratičnost dovela nas je već do toga da četnički koljač i vojvoda, otvoreni fašist Nikolić, kao predsjednik nekakve „moderne“ Srbije, Hrvatsku žrtvu glasno vrijeđa poručujući joj „da ima da ćuti“! To je moguće samo onda kad se izvede perverzna aberacija, zamjena teza, pa se Srbiju proglašava žrtvom Operacije Oluja a ne krvavim i kukavnim agresorom koji je haračio IzopačenjaSamo u Hrvatskoj postoji Srpska pravoslavna crkva sa sjedištem u Beogradu a autohtonoj Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi podmeću se nemogući birokratski uvijeti kako se nikada ne bi registrirala i zaživjela u istini. Hrvatska je prepuna malignih presedana, izopačenja demokracije i istine i pravde o kojima se smjerno šuti ali je strašan problem što negdje piše ZDS! Spomenik Draži Mihailoviću uopće nije europski problem.posvuda od Slovenije i Hrvatske do Bosne i Kosova a u Vojvodini je žario i palio politički nakaznom politikom baš kao i u Crnoj Gori i u Makedoniji. Ta i takva pljačkaška Srbija, koja još ne vraća niti hoće ukradeno kulturno blago (tko nema svoje kiti se tuđim!) nas želi uvjeriti kako je raskrstila i s fašizmom i s Miloševićem pa misli da nekome može narediti „da ćuti“. Ali mi šutjeti ne ćemo. Pa makar dobili i udarac u oko „kutija slova najjače je oružje koje je čovjek ikada izmislio“...

I kad govorimo o fašističkim simbolima pod kojima su stradale tolike stotine tisuća Hrvata i brojnih drugih nacija, možemo li reći, odgovoriti na pitanje: postoji li danas u Europi ikoja zemlja koja je trpjela agresiju neke druge države na svom ozemlju pod okupatorskom i zločinačkom zastavom a da danas u miru zemlja žrtva trpi na svom suverenom prostoru zastavu te iste zločinačke, okupatorske i fašističke države? Nema takve države u svijetu kakva je izvitopereno, nakazno nasađena isamo navodno demokratska - Hrvatska. Samo se u nas četnička zastava, pod kojom je ubijeno toliko ljudi, prognano toliko obitelji, razoreno toliko gradova, crkvi, kulturnih dobara... slobodno vije gdje god to Srbi hoće. I još Pupovac tvrdi kako četnička kokarda nije zabranjena u Hrvatskoj! A Srbi da su diskriminirani!

Samo u Hrvatskoj postoji Srpska pravoslavna crkva sa sjedištem u Beogradu a autohtonoj Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi podmeću se nemogući birokratski uvijeti kako se nikada ne bi registrirala i zaživjela u istini. Hrvatska je prepuna malignih presedana, izopačenja demokracije i istine i pravde o kojima se smjerno šuti ali je strašan problem što negdje piše ZDS! Spomenik Draži Mihailoviću uopće nije europski problem.

Pupovac, kao najveći generator izmišljenih političkih afera, dobro je došao Pilko koji redovito pokriva tajkunske pljačke, pogodovanja i podžitno financiranje tzv. Nevladinih udruga od strane vladina ministarstva!? Nikada za te milijune ne bismo ni saznali da nije bilo agilnog ministra Hasanbegovića, kojeg da su mogli - živog bi spalili, baš kao što su to drugovi radili dugo poslije svršetka Drugoga rata. Poslije rata nastavljajući rabotu karađorđevićevih žandara, raznih anđelinovića - ubojica Pilara, Šufflaya, Radića, ihtiologa dr. Šoljana... Pupovac je trajno in, uvijek pri vlasti, jer svako malo bilo svojim četničkim „Novostima“ (neš' ti velikosrbskih novosti) bilo osobnim neukusnim performansima u Saboru, kao na traci, stvara pitanja kojima se onda sinkrono pune medijski naslovi umjesto da nam mediji propitkuju kako je moguće da Bandić ulupa milijune kuna u sasvim nemaštovita polijevala nazvana fontanama ispred NSK a da odmah s druge strane ulice ljudi u 21-om stoljeću žive u domovima bez obične pitke vode!

Kako je moguće da mi pijemo Pupovčevu tvrdnju da četnička kokarda nije zabranjena? Kako je moguće da pijemo i srbijansko stajalište da koncentracijskih logora u Srbiji nije bilo? Kako je moguće da nam još prodaju prijesnu laž kako je četnički pokret bio antifašistički? Gdje je sada moćni i grlati SUBNOR, gdje su drugovi antifašisti kojima revolucija uvijek teče, da nam uvale prodiku što su četnici radili u NOB-u prije 1944/45, prije samoga kraja, dok ih krvnik Tito nije prepjevao u partizane i pripustio na vrata Zagreba da prvi uđu i oslobode glavni hrvatski grad. Da ga oslobode od vila i stanova, od zlata i novca, od escajga i donjega veša i da legnu na tuđe plahte i tepihe (kako tko) baš kao u Domovinskom ratu kada su organizirali autobusne linije Trebinje-Mokošica kako bi dubrovačko primorje oslobodili, opljačkali hrvatske stanove, oslobodili od čaša, rajngli i tanjura... može i neopranih.

Blagotvorno Plenkovićevo djelovanje

Premijer Plenković za sada djeluje blagotvorno i želi da posebna stručna komisija utvrdi i zauzme konačno Plenkovic NU2pravno stajalište o svim simbolima totalitarizma i zločinstava koje će onda postati i službeno državno. Kad ta komisija okonča svoj slojevit i bolan (po mnoge zadojene blesave glave) posao, jasno je da će u RH morati biti zabranjena i četnička kokarda i ušato U. I okupatorska srbijanska zastava i zločinačka petokraka zvijezda i krvava komunjarska prijetnja Smrt fašizmu sloboda narodu. Ta će komisija morati zabraniti veličanje masovnog ubojice Tita i sve pisanije o njemu kao liku koji je volio pudlice, razvijao fotografije, svirao klavir i volio brojne žene. Po Brijunima je vozio oldtimercadillac-e i krstario svijetom s tri razarača a šugoslavijom kroz „svojih“ dvadeset i sedam vila. Vrlo poznata njemačka tv-voditeljica, ne tako davno, u jednoj se emisiji usudila izreći istinu kako se Nijemci i dan danas dobrim dijelom voze po Hitlerovim cestama, prometnicama koje je on trasirao. Sutradan ujutro dobila je neopoziv otkaz, jer ako je netko masovni ubojica kao Staljin, Hitler, Mao Ce Tung, Che Guevara, Castro ili Tito iliPol Pottada se o njemu ne može govoriti ni u kakvom pozitivnom kontekstu jer to vodi puzajućoj relativizaciji i rahabilitaciji zločinca i negiranju milijuna žrtava. A komunizam je pobio stostruko više ljudskih života nego svi fašizmi zajedno pa je logično da on bude prvi osuđen a ne da o tome diskutiramo s onima koji ne samo da mrze nesumišljenike već ih evo mlate usred Zagreba i Zaprešića. Čak i bez obzira na spol i starosnu dob.

Zabrana veličanja Tita po tom logičnom i pravednom njemačkom obrascu, mora postati stvarnost i u nas. Tito i komunistički pokret mora biti izbrisan s naših trgova i ulica. Sve drugo bit će golo kompromiserstvo i licemjerje koje će tada, budimo toga svjesni, još žešće dijeliti hrvatske građane a Pupovcu, kojeg neki nepravedno zovu i etničkim biznismenom, takav će prologat stanja i dalje puniti džepove saborskim zastupništvima i vodstvima manjina te mu sa svakom novom vlasti u hrvatskoj iznova (do)davati na značaju. Neka Pupovac prvo nedvojbeno osudi agresiju na Hrvatsku, bez onog njegovog ali. Neka prizna fašizam Miloševića i svih njegovih sljednika daćića, vučića, nikolića i ostalih tića zečića koji tako lijepo „beže“ da ih je i njihov vlastiti vožd opjevao kukavnijima i bržima od skotnih malih kunića. Kad to napokon glasno prizna i postane lojalan građanin Hrvatske moći ćemo napokon vjerodostojnim uzimati neke njegove izjave, doduše više žalopojke. Poznato je da je znatan postotak srpskih ljudi koji hrvatsku drže svojom domovinom časno sudjelovao u obrani. Zašto im dakle ne omogućiti, ako to sami žele, da imaju svoju Hrvatsku pravoslavnu crkvu?

Na kraju i malo političke šale. Nažalost, još je uvijek premnogo crvenih petokraka zvijezda u našem medijskom prostoru pa ja dodajem još samo jednu. Ali onu i onakvu koju sam pronašao ušivenu na onom pravome mjestu: pogledajte to mjesto i fotografiju. Nije li joj to ono pravo i jedino mjesto?

Zvijezda1

Zvijezda2

I na kraju ovih pozadinskih a teških tema, kojih teško da ćemo se u dogledno vrijeme riješiti, mada je rješenje i poznato i pravedno, nešto o famoznom adventu. Umalo pa je sasvim nestala lijepa i znakovita riječ došašće. Umjesto što se već drugu godinu zaredom na sva usta trubi o „najljepšem adventskom gradu u Europi“, Božiću bi bilo i te kako primjerenije da se Zagreb ne natječe s Londonom, Berlinom, Bečom... već da zadrži skromnost i ljudsku razinu. Da barem 15 % novca ulupanog u lampice i šljokice i šare i mamutske vijence u došašću usmjeri u pučke kuhinje kako bi što više tisuća gladnih ipak imalo nekakav Božić i djelomično i zakratko - topao želudac. Bilo bi lijepo kada bi došašće iz sadašnjeg teško-komercijalnog biznisa vratili prvotnoj ideji obiteljski skromnog i odano iskrenog slavlja, umjesto što svi mediji svaki dan dreče o adventu a vijenci i svijeće mjere se u metrima. Ako ovako nastavimo, bit će Zagreb i Quinness- prijestolnica svijeta jer će neki novi skorojević na čelu grada obmotati njegovo šire središte jednim jedinim cjelovitim vijencem - sa svijećama na Glavnom kolodvoru - Autobusnom kolodvoru - Šalati i Pantovčaku.

To golo trženje Božića po štandovima u nizovima, to udivljenje skorojevićima koji milijune lampica po cijelom svom bahatom imanju pretvaraju u „Božićnu bajku“ jest banalno i isprazno razmetanje neviđenih moralno razarajućih razmjera. Svake godine sve neukusnije i šarenije. To rasipništvo, slabo se osuđuje i s propovjedaonica. Ne širi se dovoljno duh Božića i zajedništva, dobri duh djeljenja s onima koji nemaju. Čin lijepa djela... jer ona su sukus, ne milijuni lampica, ona su poticaj i glavni svečani spiritus narodnoga Božića.

Javor Novak

Pon, 15-07-2024, 00:41:59

Potpora

Svoju članarinu ili potporu za Portal HKV-a
možete uplatiti i skeniranjem koda.

Otvorite svoje mobilno bankarstvo i skenirajte kod. Unesite željeni novčani iznos. U opisu plaćanja navedite je li riječ o članarini ili donaciji za Portal HKV-a.

barkod hkv

Komentirajte

Zadnji komentari

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

AKT

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)91/728-7044

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2024 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.