Ne će ni oni još predugo

Jutarnji list s vidnim zadovoljstvom prenosi članak Slobodne Dalmacije o razlogu uspjeha predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović u prvom krugu izbora. EPHNaslov toga članka glasi:

Milijan Brkić "dovlačenjem na birališta svega što se kreće" pretvorio Kolindu u favoritkinju drugog kruga

a to portal Jutarnjeg lista, udarnog EPH-ovoga medija, prenosi tako da uklanja navodne znakove:

DOVLAČENJE NA BIRALIŠTA SVEGA ŠTO SE KREĆE Kako je uspio Vasin plan za Kolindin trijumf

Dakle, oni koji su glasovali za Kolindu Grabar Kitarović su „sve što se kreće", odnosno „ono".leftAsocirati glasače koji drugačije misle sa stokom, tj. „svim onim što se kreće" mogu samo oni koji tako prema tim ljudima tako osjećaju i misle. Upravo u duhu drugova komunista koji su vladali nad Hrvatima 45 godina. Radi se o najgoroj vrsti političkog rasizma Tako se, naravno, ne govori o ljudima. Dovlači se stoka, no ovdje se ne radi tek o nepristojnosti. Navijači Ive Josipovića onakvi su kakvim se predstavlja njihov idol, dosadašnji predsjednik, dakle, fini, uglađeni i obrazovani. Naravno da takvi ljudi, koji nisu nepristojni, neotesani i neobrazovani, ne će tako nešto napisati slučajno.

Asocirati glasače koji drugačije misle sa stokom, tj. „svim onim što se kreće" mogu samo oni koji tako prema tim ljudima tako osjećaju i misle. Upravo u duhu drugova komunista koji su vladali nad Hrvatima 45 godina. Radi se o najgoroj vrsti političkog rasizma. Za njih su svi koji nisu bili „njihovi" bili potrošna roba, niža vrsta koja, beskrajnom milošću i dobrotom pod vodstvom najvećeg i najhumanijeg Vođe eto smije živjeti ako je pokorna i ne govori na glas ništa što se imalo ne sviđa „avangardi radničke klase".

Mijenjaju se vremena, pa se mijenja i njihov nastup. Do stvaranja samostalne Hrvatske nisu nas trebali riječima vrijeđati, budući da su nas Hrvate zatvarali i ubijali. Sada nas, zahvaljujući prvenstveno našem prvom Predsjedniku i hrvatskim braniteljima, baš i ne mogu zatvarati i ubijati, pa im je ostalo tek vrijeđanje. No, kako se čini, ne će ni to još predugo.

D. J. L.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.