Hrvatski tjednik
 

Izjave povodom petstotog broja Hrvatskog tjednika

Prošloga četvrtka izišao je petstoti broj Hrvatskog tjednika, na čemu i mi čestitamo uredništvu toga lista. U ovom jubilarnom petstotom broju objavljen je niz reakcija uglednih osoba iz našega kulturnog, političkog i javnog života o važnosti Hrvatskog tjednika za medijsku scenu, a koje ćemo prenijeti u nekoliko nastavaka. Krenimo od akademika Slobodana Novaka...

Akademik Slobodan Novak: Listajući Hrvatski tjednik, vraća mi se vjera u Preradovićevu devizu iz pisma Emi

Kad otvaram Hrvatski tjednik, sjetim se često Preradovićeve poruke iz zadarske Zore dalmatinske: 'Bit će dȃna!'. Jer , na žalost, osim časnih iznimaka,Slobodan Novak(portala HKV-a, Vijenca, Hrvatskoga slova, i neovisne televizije) vodeća glasila u nas i takozvana 'Hrvatska' televizija, dovikuju samo 'Bit će para!', ma i pod cijenu sluganskoga podrepašenja, ksenomanije i defetizma.

Pa listajući Hrvatski tjednik, vraća mi se vjera u Preradovićevu devizu iz pisma Emi: 'Dòbro ne bi bilo nikakva zasluga, kad se ne bi moralo boriti sa zaprekama'.

Tu borbu od prvoga dana beskompromisno angažirano, dosljedno i danas vodi Hrvatski tjednik. Želim mu da ubuduće čini to sve vještije, kao što već godinama čini istinski domoljubno i časno.

Ivica Šola, publicist i kolumnist: Sviđalo se to nekomu ili ne, Hrvatski tjednik odudara od dirigiranoga jednoumlja

Ne mogu reći da sam redoviti čitatelj bilo kojega lista, pa tako ni vašega cijenjenog lista. Ali ono što mogu načelno reći jest da kad u Hrvatskoj pročitate jedne novine ili jedan portal, kao da ste pročitali sve. To upućuje na samo jednu stvar, da se informiranje hrvatskih ljudi, Hrvata događa dirigirano, rekao bih čak jednoumno. Mislim da Hrvatski tjednik, slagao se netko s njim ili ne, odudara od toga pravila.

Antun Vrdoljak, redatelj: Autori su sjajni, ali dajte malo optimizma jer proći će ovo vrijeme kojega se pristojan čovjek može samo sramiti!

Naravno da čitam Hrvatski tjednik (još od sedamdesetih!). Veseli me toliki broj sjajnih autora koje je gospodin Ivica Marijačić okupio oko 'hrvatske sudbine' (čitaj Hrvatskoga tjednika), koja nas sve zabrinjava.Hrvatski tjednikMene tješi da su daleko iza nas Sodoma i Gomora, pa će tako proći i svi nostalgičari s vremenom kojega se pristojan čovjek može samo sramiti. Autori? Pa Gojko Borić, Slaven Letica, Joško Čelan, pa Andrea i Mirela, Curać, Pešorda, povremeno Vas 'poveća' sjajni bard Slobodan Novak, pa Slobodan Lang.

Što se tiče zamjerki, mogu reći da sve razumijem. Vrlo je olovno vrijeme u kojem izlazite, ali mislim da svejedno možete naći malo prostora i za malo optimizma. Znate kako kaže Orsat u 'Trilogiji': Dubrovnik plovi! Naše lađe nisu potopljene. Portal HKV-aVrijeme je neusporedivo bolje od onoga s početka Domovinskog rata. Budućnost je sasvim sigurno u skladu s Tuđmanovim snovima.

 Josip Pavičić, pisac i nakladnik: Želim da Hrvatski tjednik ostane konzervativan, nacionalan i domoljuban!

Biti konzervativan, znači biti za provjerene vrijednosti. Biti tradicionalist, znači držati ne samo do sebe, nego i do roditelja, djedova, pradjedova i svih onih prethodnika koji nam pokušavaju doviknuti kamo i kuda da idemo. Biti nacionalist, znači imati razumijevanja za ukućane, susjede, prijatelje, znance, sugrađane, koje nitko nigdje ne može razumjeti kao mi ovdje. Biti patriot, znači biti privržen svojoj kući, graditi ju, voljeti i biti odgovoran prema njoj, da bi u njoj mogao naći zaštitu i onaj tko je ostao bez svoje kuće. Hrvatski tjednik Ivice Marijačića i njegove vrijedne ekipe jest konzervativan, tradicionalan, nacionalan i domoljuban hrvatski list i želim mu da takav i ostane. I sretan mu jubilej!

Ivana Haberle, udruga Žene u Domovinskome ratu: To je glas istine uz koji sam od samoga početka

Osobno sam shvatila da je Hrvatski list, odnosno Hrvatski tjednik prava stvar onoga trenutka kad ste ostali sami na putu istine, a to je bilo vrijeme hajke na hrvatske generale, u vrijeme kada ste i sami kao glasilo postali predmet progona, ucjena i zatvaranja radi objavljivanja transkripata koji su nama malim ljudima bili nedostupni. U tome je trenutku počeo proces osvještavanja i izgledali ste kao David protiv Golijata jer ste bili sami, dok su na drugoj strani bile velike korporacije i mediji. Hrvatski list/tjednik čitam od prvoga dana, sazrijevala sam zajednoJakov Sedlars njim jer je to glas istine. Ne bih ništa mijenjala jer se tu mogu čuti i komentari koji se ne slažu s uredništvom, onaj drugi glas. Hrvatski je tjednik neophodan jer informira, izvješćuje, osvježava i drži nas budnima. Čestitam na 500 broju!

Jakov Sedlar, redatelj: Nemojte se umoriti!

Hrvatski tjednik pratim od prvoga broja. Zbog duhovne higijene u Hrvatskoj važno je da postojite, da vas ima. Iz broja u broj otvarate prostore slobode mišljenja koje u neusporedivo manjim količinama ima kod konkurencije. Čini mi se da su mnogi vaši prilozi inicirali teme koje drugi mediji u Hrvatskoj nikada ne bi započeli iz vlastite inicijative, no nakon vas i oni su ih znali prihvatiti. Ivici Marijačiću i cijeloj ekipi moje iskrene čestitke uz želju da se, iako su nerijetko sami, ne umore. Hrvatska je jedna i jedina i svako izražavanje slobodnoga mišljenja koje služi njezinu boljitku važno je.

Željko Bebek, glazbenik: Dajete nam toliko potrebnu nadu!

Dragi prijatelji, moja obitelj i ja od srca čestitamo 500. broj našega omiljenog tjednika. U ovim važnim trenutcima hrvatske zbilje, kada nam informacije dnevno donose 'bilteni' osmišljeni na jednome mjestu, kada su svi mediji na jednoj strani, naš tjednik – Hrvatski tjednik – daje nam toliko potrebnu iskru nade. Svojom ulogom, a i imenom, Akademik Josip Pečarićneodoljivo podsjećajući na jedno davno proljeće... Vaš Bebek

Akademik Josip Pečerić: Nevjerojatan je doprinos Hrvatskoga tjednika u sprječavanju obrtanja istine

Nakon Tuđmanove smrti u hrvatskoj politici dominiraju oni koji jedino znaju slušati svjetske moćnike. Zadaća im je bila napraviti Hrvatsku od pobjednika u gubitnika u ratu. Mediji su u tomu morali odigrali ključnu ulogu jer je takvu zadaću moguće ostvariti samo uz potpuno poslušne medije. Zato je morala biti ugušena Jovićeva doista slobodna, tj. neposlušna Slobodna Dalmacija. Srećom njezinu je ulogu preuzeo Hrvatski list, danas Hrvatski tjednik, čiji jubilarni 500. broj danas imamo u svojim rukama. Nevjerojatna mi je činjenica da je Hrvatski tjednik uspijevao u takvim uvjetima sačuvati od zaborava mnoge povijesne činjenice koje su itekako bile značajne drugim piscima i istraživačima. Osobno sam se u svojim tekstovima jako mnogo koristio onim o čemu su pisali u Hrvatskome tjedniku, ili sam u tim tekstovima nalazio potvrdu vlastitih promišljanja. Nevjerojatno mi je kako su u Hrvatskom tjedniku mogli objaviti toliko spoznaja u svezi sa Sudom u Haagu, tzv. zabranjenih činjenica, pa ih je taj 'sud' i proganjao zbog toga. Zapravo, Hrvatski ih tjednik je mnogo puta onemogućio u nečasnoj raboti obrtanja istine, tj. u pokušaju da od agresora naprave žrtvu i obratno (što je i danas očito iz zadnjih dviju prvostupanjskih presuda toga 'suda'). Nevjerojatan je doprinos Hrvatskoga tjednika, a posebno njegova glavnoga urednika Ivice Marijačića u oslobađanju hrvatskih generala Gotovine i Markača. Svojevremeno sam sugeriraoLjubo JurčićMarijačiću da od tih tekstova napravi knjigu. Tada bi svima bilo očito to o čemu govorim. Na žalost, Hrvatski će tjednik morati nastaviti s borbom za istinu jer smo svjedoci kako i u vlastima i u glavnim medijima dominiraju oni koji mrze i hrvatsku državu i hrvatski narod i koji otvoreno podržavaju i velikosrpsku i britansku protuhrvatsku politiku. Uvjeren sam da će biti uspješni i u toj borbi, kao što su bili uspješni u borbi za slobodu naših generala. Doček koji su generalima priredili naši ljudi diljem Hrvatske pokazuje im kako je sjajno sve što su ostvarili i da trebaju ustrajati na putu istine i borbe za ponos i dostojanstvo hrvatskoga naroda.

Dr. Ljubo Jurčić, ekonomist: Dobro je obilježje Hrvatskoga tjednika što je tolerantan

Dobro je što Hrvatski tjednik postoji. To je jedan od listova koji pokriva nacionalne teme koje imaju svoju podlogu u desnoj orijentaciji i komentiraju politiku, poteze, situacije s potpitanjem 'gdje je tu hrvatsko'. Tako ja to gledam. Moram reći i da ima dobre suradnike, širega dijapazona, nisu isključivi. Dobra je karakteristika Hrvatskoga tjednika što su tolerantni prema autorima pojedinih priloga ili ljudima koje intervjuiraju, a koji imaju drugačiji pogled na zbivanja. Tjednik spada među konzervativne listove i kao takav treba čuvati te vrijednosti, da se ne zaborave nacionalna obilježja suvremene države, što učestalo naglašavate i u svome listu. Kao takvoga prihvaćam ga i čitam.

Hrvatski tjednik

Kad otvaram Hrvatski tjednik, sjetim se često Preradovićeve poruke iz zadarske Zore dalmatinske: 'Bit će dȃna!'. Jer , na žalost, osim časnih iznimaka, (portala HKV-a, Vijenca, Hrvatskoga slova, i neovisne televizije) vodeća glasila u nas i takozvana 'Hrvatska' televizija, dovikuju samo 'Bit će para!', ma i pod cijenu sluganskoga podrepašenja, ksenomanije i defetizma.

Hrvatski tjednik

Sub, 6-03-2021, 02:58:54

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Pretraži hkv.hr

PRETPLATA

Svakoga četvrtka
Hrvatski tjednik,
a sve drugo je manipulacija!

Posebna ponuda

Hrvatski tjednik dolazi s vrlo niskom cijenom pretplate!

Godišnja pretplata iznosi samo 678 kuna,

170 eura za zemlje EU i 200 eura za prekooceanske zemlje.

Hrvatski tjednik 210 41

Želimo da Hrvatski tjednik dođe u svaki hrvatski dom!

Podatci u računima

Žiro-račun: 2500009-1101384007

Banka: Hypo Alpe-Adria-Bank
Korisnik: Tempus d.o.o. Zadar
IBAN: HR61 2500 0091 1013 84007
BIC:HAABHR22

KONTAKTI

Hrvatski tjednik

KONTAKTI

TelefonTelefon
Hrvatskog tjednika:
+385 (0)23/305-277

Fax
Fax:
+385 (0)23/309-180

Elektronička pošta
Elektronička pošta:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Preporučite članke

Podržite članke na jednoj od socijalnih mreža jednim klikom!

Facebook, Tweet, Google+, LinkedIn, Pinterest

Facebook like

Preporučite Hrvatski tjednik, portal i naš forum svojim prijateljima i poznanicima kako bi i oni znali za komentare, reportaže, razgovore i vijesti koje ovdje objavljujemo.

Copyright © 2021 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.