Je li žrtvovana cijela Hrvatska kako bi se uništio HDZ?

Hrvatska je opet jednopartijska država. Sve je u rukama reformiranih komunista pa i sam HDZ. Predsjednica najveće, ali ujedno izgubljene oporbene stranke, također je iz njihovih redova. Nekadašnja miljenica Milke Planinc vjerojatno se nije ni nadala da će jednom u životu sudjelovati u kreiranju stranačke politike koja je u potpunoj suprotnosti s njezinim uvjerenjima Tuđmanuz koje je odrastala te se kao omladinka možda i vidjela u nekom od lokalnih komiteta, a možda i u udruzi AFŽ-a?

Shvatili su komunisti još 90-ih da se samo treba primiriti do ponovnog vraćanja na vlast, jer su znali da dok je Tuđman živ ne će imati odgovor ni snagu za povratak. No, nakon Tuđmana, izdašni pokrovitelji izvan samog HDZ-a dovode Sanadera na vlast u stranku. Od tada HDZ kreće drugim putem.Drugi putShvatili su komunisti još 90-ih da se samo treba primiriti do ponovnog vraćanja na vlast, jer su znali da dok je Tuđman živ ne će imati odgovor ni snagu za povratak. No, nakon Tuđmana, izdašni pokrovitelji izvan samog HDZ-a dovode Sanadera na vlast u stranku. Od tada HDZ kreće drugim putem U stranci se razvija ideologija poltronstva koja guši demokraciju. Vrh stranke s velikim vođom ignorira većinu članstva, a poltronska manjina omogućuje provođenje politike i ostanak na vlasti. Tako se razvija stranačka politika koja nema uporište u izvornom HDZ-u.

Pragmatične koalicije

Podsjetimo, bila je to politika kojom se dogovaralo međusobno nenapadanje s Jakovčićem i IDS-om. Sve su koalicije bile dobre za ostanak na vlasti. Koaliralo se tako sa SDSS-om i njihovim čelnicima koji su u uniformama JNA ulazili u zgaženi i ubijeni Vukovar. Bilo je tu i paktova. Kao onaj s Mesićem i Bandićem koji je podrazumijevao suprostavljanje onih kandidata HDZ-a koje su oni mogli lako pobijediti. Politika kojom je veliki vođa koristio stranku kao štit te radio u osobnom interesu i interesu poltrona bila je presudna za budućnost stranke.

HDZ šutke pada. Sada doznajemo o crnim torbama. O sljepilu i gluhoći ljudi koji su sjedili do velikog vođe i ništa nisu znali?! Stranka na optuženičkoj klupi, a dojučerašnja zamjenica i po volji Sanadervelikog vođe postavljena predsjednica ništa ne zna?

Znamo tko zna. Znaju reformirani komunisti. Shvatili su da se približava njihovo vrijeme. DORH je godinama šutio. Tek odlaskom velikog vođe usudio se početi raditi svoj posao. Od kada je imao saznanja za korupciju u vrhu vlasti? Zašto je toliko vremena čekao da bi počeo raditi? Je li zaustavljao ono radi čega je i postavljen u ime države? Tko je i u čije ime žrtvovao ugled cijele zemlje? Je li žrtvovana cijela Hrvatska kako bi se uništio HDZ?

Ovo je bio pravi trenutak za reformirane komuniste koji ujedinjuju ljevicu i preuzimaju vlast. Njihovi spavači u HDZ-u mrcvare stranku nedemokratskim i beskonačnim unutarstranačkim izborima otvarajući tako prostor za ostvarenje cilja: ideološku i kulturnu revoluciju reformiranih komunista. Krenulo se s Bleiburgom, pitanjem vjeronauka u školama, revidiranjem hrvatskoga jezika... Što je sljedeće? Petokraka umjesto šahovnice? Dok HDZ ne preuzme odgovornost za budućnost Hrvatske, lijevoj se koaliciji ne će imati tko suprotstaviti.

Sanja Bilač
Hrvatski list

 

Hrvatski list

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.