• Dujmović
  Utorak, 27. lipnja 2017. Razgovori Komentari

  T. Dujmović: Plenković će na jesen ići na unutarstranačke izbore i pomesti sve uključujući i Stiera

  Iz razgovora s Tihomirom Dujmovićem izdvajamo: "Plenković sada ima namireno vodstvo stranke na terenu jer su izbori bili senzacionalni, on ima potporu kompletnog Predsjedništva, vjerojatno i drugih tijela u vrhu stranke i ovo je u tom smislu idealan trenutak za micanje: Stiera, Brkićevih ljudi". (dd. mm)
 • Haag
  Utorak, 27. lipnja 2017. M. Međimorec Komentari

  U očekivanju presude: Podlistak o generalu Slobodanu Praljku i hrvatskoj šestorci u Haagu (V.)

  Nije li točno da je više od pet stotina zapovjednika A BiH (i to najviših) bilo u JNA sve do ožujka-travnja-svibnja 1992. godine i na taj način sudjelovali u agresiji i na Sloveniju i Hrvatsku? (S. Praljak)
 • Dan drzavnosti Toronto
  Utorak, 27. lipnja 2017. Prilozi građana Komentari

  V. Krčmar: Kad slavimo Dan državnosti u Torontu i okolici?

  Mislim da je vrijeme da se netko u hrvatskoj Vladi ozbiljno pozabavi sa pomutnjama oko važnih datuma, koje slavimo u Hrvatskoj. (V. Krčmar)
 • Mile Prpa
  Utorak, 27. lipnja 2017. Mile Prpa Komentari

  M. Prpa: Djelo troroge kape u šumi Brezovica

  Kao najveći velemajstori laži pokazala se velikosrpska i jugokomunistička politika, oni su taj zanat doveli do savršenstva, i laž su dignuli na najviši nivo nacionalne ideologije, i dan danas nas zasipavaju granatama iz VBR-a laži. (M. Prpa)
 • Hitrec
  Ponedjeljak, 26. lipnja 2017. H. Hitrec Komentari

  H. Hitrec: Izljevi ljubavi masovnom ubojici Titu od strane patoloških tipova

  Kada se radi o opravdavanju, o obrani i izljevima ljubavi masovnom ubojici kakav je Tito izvan svake sumnje bio, onda „neutralni“ mediji donose izjave patoloških tipova, teze jugoslavenskih komunističkih povjesnika i sve se retušira u korist Burtona i poživinčevih likvidatora od Bleiburga do Niša. (H. Hitrec)
 • KOhl33
  Utorak, 27. lipnja 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  G. Borić: Odlazak velikana u 87. godini života

  U Hrvatskoj se pretežito slavi Genschera, ali glavni motor prohrvatske politike bio je u rukama Helmuta Kohla, velikoga njemačkoga državnika, velikoga Europljanina i velikoga prijatelja Hrvatske koja ga je, na žalost, prekasno odlikovala, a od ostalih priznanja dobio je samo naslov „počasnoga građanina Splita“, što je…
 • Eduard Petranovic2
  Ponedjeljak, 26. lipnja 2017. Razgovori Komentari

  Razgovor s E. Petranovićem: Prevelika je sprega između novinarstva i politike

  Prevelika je sprega između novinarstva i politike, a kad se tome pridoda stanje svijesti prosječnoga hrvatskog čitatelja kojeg zanima žutilo i površnost, imamo jedan hibrid koji smanjuje kvalitetu i objektivnost novinarskog izvještavanja, a publici pruža sve manje relevantnih informacija. (D. Dijanović)
 • Konferecnija
  Ponedjeljak, 26. lipnja 2017. Ostale reportaže Komentari

  Konferencija i misa zahvalnica u sklopu Međunarodnog simpozija FPB/HIC 1991. – 2017.

  Trodnevni simpozij završio je 25. lipnja svečanom misom zahvalnicom u crkvi Svete Mati Slobode (simbolično) te zajedničkom proslavom Dana državnosti Republike Hrvatske i druženjem volontera, podržavatelja, stranih novinara i njihovih obitelji u Boćarskom centru Špansko. (hkv)
 • Hrvatska
  Ponedjeljak, 26. lipnja 2017. Prilozi građana Komentari

  M. Bratinić: Vrijeme je da o Hrvatskoj počnu govoriti ljudi koji Hrvatsku vole

  Podjele su postale bizarne i tragične, pa se na lijeve i desne dijele čak i znanstvenici i umjetnici, što je neizdrživo. A ne postoji zapravo ništa lijevo i desno. Postoji samo istina i laž. (M. Bratinić)
 • Aparan
  Ponedjeljak, 26. lipnja 2017. Artur Bagdasarov Komentari

  Kasaghska bazilika 4. st. u Armeniji

  Kasaghska ili Aparanska bazilika crkve sv. Križa se nalazi u Aparanu (stari Kasagh) u Armeniji. Aparan je grad u Armeniji koji je smješten u Aragacotnskom marzu (županiji) u Aparanskoj kotlini. Nalazi se 59 km sjevernozapadno od Jerevana, glavnoga grada Armenije. (A. Bagdasarov)
 • Marko Ljubić
  Nedjelja, 25. lipnja 2017. M. Ljubić Komentari

  Zašto SDP javno laže da je inicijator izgradnje Pelješkog mosta, a zašto o tome šuti HDZ?

  Prvi put se o Pelješkom mostu po svjedočenju Jure Radića službeno razgovaralo u uredu predsjednika Tuđmana još 1994. godine, ali tada nisu slijedile nikakve političke i službene državne inicijative i programi, što je i razumljivo s obzirom na predstojeće priorite oslobađanja okupiranih dijelova Republike Hrvatske. (M.…
 • Bozanić
  Nedjelja, 25. lipnja 2017. Prilozi građana Komentari

  Kardinal Josip Bozanić: Deset postulata za naš kršćanski život i očuvanje duše hrvatskog identiteta

  Treba ustrajno i strpljivo graditi hrvatsko zajedništvo koje je sposobno shvatiti, prihvatiti i uključiti drugoga i drugačijega. A naše uporište ostaje u Isusu Kristu, po kojemu se – kako nas poučava apostol Pavao – "na sve razlila milost Božja". (IKA)
 • Sabor
  Nedjelja, 25. lipnja 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  G. Borić: U Hrvatskoj postoje velike biračke zalihe na poštenoj desnici

  Ljude valja uvjeravati da je časno biti desničar i konzervativac. Treba iznova definirati te pojmove, a ne prepustiti da ih tumače zakleti ljevičari koji su većinom ostatci jugokomunističke prošlosti. (G. Borić, HT)
 • Hrvatska Slovenija
  Nedjelja, 25. lipnja 2017. DRAN - Only zunzarije&vuvuzele Komentari

  Tko tebe jednim, ti njega s dva… broda…

  Špekulira se medijski, a što će se dogoditi ako se kao prijateljski ulog ponudi i povratak Sv. Gere Hrvatskoj. Po dobrim običajima to bi trebalo gledati, dojma smo, kao pokušaj mijenjanja onog poznatog šibicarskog – naše – za naše. Jer, Sv. Gera je naša. (DRAN)
 • tonci skaric
  Nedjelja, 25. lipnja 2017. Nevenka Nekić Komentari

  N. Nekić: Tonči Škarić – In memoriam

  Rođen na obali našega hrvatskoga mora, na otoku ribara i težaka, upio je iz toga sredozemnoga sna golemu snagu naših nepresušnih humanizama kao i ranjivosti prema starim tugama i radostima naše hrvatske narodnosne baštine, osjetio je samoću, nagost boli i čekanja na dan povratka slobode. (N. Nekić)
 • hrvatska
  Petak, 23. lipnja 2017. Domovinski rat Komentari

  25. lipnja - Dan državnosti Republike Hrvatske

  Čestit Dan državnosti Republike Hrvatske želi Vam Vaš Portal hrvatskoga kulrutnog vijeća
 • HIC
  Subota, 24. lipnja 2017. Ostale reportaže Komentari

  Otvorena izložba FPB-a i Hrvatskoga informativnog centra

  U Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin u petak, 23. lipnja 2017. otvorena je izložba Foreign Press Bureaua (FPB-a) i Hrvatskoga informativnog centra (HIC-a). Izložba je priređena u sklopu trodnevnoga Međunarodnog simpozija FPB/HIC 1991. – 2017. koji je organiziralo Hrvatsko kulturno vijeće. (hkv)
 • Ivam Miklenić
  Subota, 24. lipnja 2017. Komentari Komentari

  I. Miklenić: Vodstva su ipak premalo učinila

  Dan državnosti je prilika za podsjećanje i izazov za osvrt na barem neke od najvažnijih problema koje više ne tako mlada država ne samo da nije uspjela riješiti, nego nije, čini se, ni dovoljno poduzela da bi ih stvarno počela rješavati. (I. Miklenić, GK)
 • Boljševici
  Petak, 23. lipnja 2017. Prilozi građana Komentari

  Z. Čapalija: Bolješevički zombi party

  Sva ta ikonografija, revolucionarne pjesme koje su pjevali te mržnjom nadahnuti govori u potpunosti opravdavaju upozorenje udruge „U ime obitelji“ europskim institucijama o porastu lijevog (komunističkog) ekstremizma. Hrvatskoj je očito potrebna lustracija a možda i jedna velika umobolnica. (Z. Čapalija)
 • Helmut Kohl
  Petak, 23. lipnja 2017. Inozemni tisak Komentari

  Nedovršen posao Helmuta Kohla

  Učinio je za svoju zemlju najbolje što je mogao, iako su ga kao i druge velike igrače toga vremena pretekli događaji. Svijet koji je pomogao oblikovati zbunjivao ga je i nije izgledao onako kako se on nadao. (L. Bershidsky, Bloomberg)
 • Hrvoic
  Četvrtak, 22. lipnja 2017. Prilozi građana Komentari

  Prof. dr. Jasne Šimunić Hrvoić više nema među nama, ali ona i dalje živi po svojim djelima i idejama

  Bračni par Hrvoić, oboje vrlo pametni i nevjerojatno marljivi ljudi, osnovali su svoju kompaniju "Gem Systems", danas poznatu po cijelom svijetu po geofizičkom istraživanju. Zajedno su proputovali svijetom sudjelujući na stručnim i znanstvenim konferencijama iz geofizike i magnetskih opservatorija. (V. Krčmar)
 • Damir Pešorda
  Četvrtak, 22. lipnja 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  D. Pešorda: Od anemije do blasfemije

  Ode i novoparadigmatičar Stier. Navodno zato da ostane vjeran svojoj ''novoj paradigmi'' i širi demokršćanstvo u HDZ-u. Sretno mu bilo u tom pothvatu, no čini mi se da ''radosna vijest'' nove paradigme nema previše šanse kod te ciljane skupine. (D. Pešorda, HT)
 • Sestorka22
  Četvrtak, 22. lipnja 2017. M. Međimorec Komentari

  U očekivanju presude: Podlistak o generalu Slobodanu Praljku i hrvatskoj šestorci u Haagu (IV.)

  U okviru podlistka o suđenju Slobodanu Praljku i hrvatskoj šestorci u Haagu donosimo dokumente o osnivanju tzv. Patriotske lige u BiH kao i o događanjima u Pologu. (hkv)
 • Marko Jelic
  Četvrtak, 22. lipnja 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  Dr. Marko Jelić: Moja misija je Knin – grad po mjeri čovjeka!

  Na lokalnoj razini nemam ideologije, tu je važno gospodarstvo, normalan život, funkcionalna gradska uprava... Na državnoj razini ja sam, pak, državotvorni Hrvat demokršćanske orijentacije. (A. Černivec, HT)

Molimo unesite e-mail adresu vašeg korisničkog računa. Biti će vam poslan verifikacijski kôd. Nakon što primite verifikacijski kôd, moći ćete odabrati novu lozinku za svoj korisnički račun.

Sri, 28-06-2017, 15:58:39

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Zagreb

mexpo1
svibnja 19, 2017 Komentari

19. međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja MINERAL EXPO Zagreb

in Zagreb
19. međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja MINERAL EXPO Zagreb, održat će se u petak, subotu i nedjelju, 19. 20. i 21. svibnja 2017. godine, u Domu sportova u Zagrebu. (hkv)

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Studio 4: Markić i Pusić

Zadnje vijesti

Knjiga Trpinja
Srijeda, 28. 06. Komentari

Poziv na predstavljanje knjige "Trpinjska cesta - priče vojnika Blage Zadre"

Udruga pravnika Vukovar 1991. poziva Vas na predstavljanje knjige Ivice Radoša i Zorana Šanguta TRPINJSKA CESTA – PRIČE VOJNIKA BLAGE ZADRE. (hkv)
Kolinda1
Srijeda, 28. 06. Komentari

Predsjednica zatražila rješavanje problema 330.000 blokiranih bez odgode

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović uputila je premijeru Andreju Plenkoviću zaključke s nedavno održanog okruglog stola "Živjeti u Hrvatskoj i biti blokiran". (hkv)
hasanbegovic
Srijeda, 28. 06. Komentari

Hasanbegović: Postavljanje ploče Francetiću politički je ekshibicionizam

Riječ je o političkom ekshibicionizmu koji ima ulogu korisne budale neojugoslavenskih i neokomunističkih krugova čija je glavna teza da svaki pokušaj prekida s jugoslavenskim komunističkim nasljeđem predstavlja obnovu takozvanog fašizma i ustaštva – poručio je Hasanbegović. (P. Maretić Žonja VL)
Sabor
Srijeda, 28. 06. Komentari

U Saboru predstavljena Strategija nacionalne sigurnosti

U Hrvatskom saboru traje rasprava o Strategiji nacionalne sigurnosti i Zakonu o sustavu domovinske sigurnosti. Ključne dokumente koji uzimaju u obzir promijenjene okolnosti u svijetu i nove vidove sigurnosnih prijetnji - predstavili su predsjednik Vlade Andrej Plenković i potpredsjednik te ministar obrane Damir Krstičević. Za ove ključne dokumente očekuju i punu podršku oporbe. (hkv)
Krug za Trg
Utorak, 27. 06. Komentari

Inicijativa Krug za Trg pozdravlja preimenovanje Trga Maršala Tita u Trg Republike Hrvatske

"Naš početni prijedlog novo-starog imena bio je Kazališni trg, ali ne bezuvjetno, pa nemamo ništa protiv novopredloženog imena Trg Republike Hrvatske" - stoji u izjavi Kruga za Trg povodom Bandićeva prijedloga i prmjeni imena Trga Maršala Tita u Trg Republike Hrvatske. (hkv)
Srebrenica
Utorak, 27. 06. Komentari

Sud: Nizozemska djelomično odgovorna za oko 300 žrtava u Srebrenici

Nizozemski žalbeni sud potvrdio da Nizozemska snosi djelomičnu odgovornost za oko 300 muslimanskih žrtava pokolja u Srebrenici koji su bili izbačeni iz baze UN-a koju je osiguravao nizozemski kontingent, a nakon što su okolno područje pregazile postrojbe bosanskih Srba. (hkv)
Stazić
Utorak, 27. 06. Komentari

"Antifašistički" udarnik Stazić: Pavelićevi sljedbenici ucjenjuju gradonačelnika Bandića

Sabor je sjednicu uobičajeno započeo stankom. U ime Kluba zastupnika SDP-a zbog promjene imena zagrebačkog Trga maršala Tita javio se Nenad Stazić. (hkv)
Iran
Ponedjeljak, 26. 06. Komentari

Iran pozvao Europu da pomogne dijalogu u Perzijskom zaljevu

Iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif u ponedjeljak je pozvao Europu da iskoristi svoj utjecaj za promicanje dijaloga u Perzijskom zaljevu nakon što su Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Bahrein ranije ovog mjeseca prekinuli odnose s Katarom. (hkv)
Pupovac
Ponedjeljak, 26. 06. Komentari

Drsko samouvjereni Pupovac: Ploča u Jasenovcu bit će maknuta

Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je da će HOS-ova ploča u Jasenovcu s ustaškim pozdravom "Za dom spremni" biti maknuta. Ustvrdio je da je Josip Broz Tito bio jedan od najvećih državnika 20. stoljeća i jedan od vodećih antifašističkih boraca i zapovjednika. Smatra stoga nedopustivim da ga neki žele proglasiti najvećim zločincem i abolirati Pavelića, dok razloge za promjena imena Trga maršala Tita drži neprihvatljivima. (hkv)
Markić
Ponedjeljak, 26. 06. Komentari

Markić u studiju 4: Zoran Pusić pokušava rehabilitirati zločinca

Hoće li gradonačelnik Milan Bandić konstituirati većinu u Skupštini Grada Zagreba ovisi o potpori zastupnika liste Brune Esih, čiji je preduvjet "bezuvjetna" promjena imena zagrebačkog Trga maršala Tita. (hkv)
Javor Novak
Ponedjeljak, 26. 06. Komentari

Javor Novak: 'Moja prva samostalna' izložba portretnih fotografija

Pozivamo Vas na "Moju prvu samostalnu" izložbu portretnih fotografija Javora Novaka u izboru i predgovoru akademika Tonka Maroevića s otvorenjem u ponedjeljak 26. lipnja u 20 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića Preradovićeva 5, Zagreb. (hkv)
politicki zatvorenici
Nedjelja, 25. 06. Komentari

Izložba „Kultura sjećanja“ Hrvatskog društva političkih zatvorenika

Iako je već nekoliko godina postojala namjera postavljanja izložbe Hrvatsko društvo političkih zatvorenika svečano je 13. ovog mjeseca u galeriji „Zvonimir“ otvorilo izložbu „Kultura sjećanja“. Izuzetno topao dan i prilično visoka temperatura u galeriji nisu spriječili dolazak velikog broja posjetitelja. (Z. Čapalija)
Plenkvoić
Nedjelja, 25. 06. Komentari

Plenković: Hrvatska je zaokružila temeljne nacionalne ciljeve

Hrvatska je zaokružila sve temeljne nacionalne ciljeve postavljene krajem osamdesetih i početkom devedesetih, a sada treba ostvariti ciljeve koji će ići za boljom kvalitetom života te stabilnim i tolerantnim društvom, izjavio je premijer Andrej Plenković u povodu Dana državnosti. (hkv)

Pretraži hkv.hr

Izdvojeno

Hitrec
H. Hitrec

H. Hitrec: Već je jednom ili više puta HDZ bio ispražnjen od ideologije i nikada to nije dobro završilo

Lip 12, 2017
Već je jednom ili više puta HDZ bio ispražnjen od ideologije i nikada to nije dobro završilo, stranka bez ideologije je napuhnuta prazna papirnata vrećica koju djeca napušu poput balona, a onda ju udare dlanom i ona se ispuše uz neznatnu eksploziju.(H. Hitrec)
davor dijanovic 600x383
D. Dijanović

Je li vjerodostojno koalirati sa strankom čiji su najistaknutiji predstavnici od 90-ih do danas vodili protuhrvatsku politiku?

Lip 08, 2017
Možda Plenković uistinu ima grandiozan plan nedokučiv običnim smrtnicima, no osobno sam prije sklon vjerovati kako je riječ o goloj borbi za vlast i održavanje postojećega uhljebljeničkog sustava. Ne kažu upućeniji bez razloga kako smo jučer dobili PPD…
Tanki led
O. Barišić

Plenković na tankom ledu

Lip 13, 2017
Nakon višemjesečne krize koja je počela smjenom Mostovih ministara, a korijeni joj sežu puno dalje, došao je dan kada se napokon može podvući crta. A konačni račun pokazuje da se Andrej Plenković nalazi na tankom ledu. (mm)
Hitrec
H. Hitrec

H. Hitrec: Josipović je nanjušio krv na ljevici i besramno se nudi za velikoga vođu

Lip 19, 2017
Josipović je nanjušio krv na ljevici i besramno se nudi za velikoga vođu, nudi iz vrećice slatkiše poput regionalne ljubavi, a užasno mu ide na živce Kolinda koja inzistira na srednjoeuropskoj okomici gdje su Hrvatskoj civilizacijski i kulturno bliskije…
Damir Pesorda
Razgovori

Razgovor s D. Pešordom: Plenkovićevo inzistiranje na centrizmu zapravo je inzistiranje na ideološkoj besadržajnosti

Lip 15, 2017
Čini mi se da se ovim najnovijim pomicanjem HDZ odmaknuo od svojih izvora te je na putu da postane samo još jedna stranka, a prestane biti simbol. Sličan je to proces onomu koji se dogodio velikim hrvatskim povijesnim strankama, Hrvatskoj seljačkoj stranci i…
Ivančić
Hrvatski tjednik

J. Čelan: Jugo-sotonizam plaćan zloglasnim kunama ustašicama

Lip 08, 2017
Oni nikad ništa ne moraju dokumentirati niti dokazivati - njihov argument je snaga i moć (sorosevskog, britanskog) imperija i domaće udbomasonerije koja ih već više od četvrt stoljeća bogato izdržava. Njihovo je samo da svojoj mržnji daju kakav zgodan…
Krug za trg
Hrvatski tjednik

Željko Glasnović: Ja sam uz Brunu Esih bio, jesam i bit ću

Lip 08, 2017
Bruna Esih je osoba čvrstih stavova, ona osjeća Hrvatsku na potpuno drukčiji način od ostalih grebatora, profitera, karijerista i moralnih nakaza. Kad ona govori o hrvatskoj povijesti, ima suze u očima, to oni ne osjećaju. (A. Černivec, HT)
Jugoslavija
Hrvatski tjednik

I. Marijačić: Ostrašćeni mrzitelji Hrvatske

Lip 18, 2017
Nobilo je bio, u biti, sluga zločinačkoga režima, a to bi i ostao da je taj režim preživio povijesne mijene. Režim se raspao u krvi, ali sluga nije završio negdje na marginama ili na smetlištu povijesti, što je zaslužio da je bilo lustracije, nego je…
Agrokor
Hrvatski tjednik

M. Jović: Operacija spašavanja Agrokora

Lip 21, 2017
Na kraju balade, Agrokor ne će biti spašen, vlasnici pojedinih kompanija postat će strane kompanije, a država će izgubiti kontrolu nad poljoprivrednom industrijom. (M. Jović, HT)
Tijelovo5
Zoran Vukman

Iz naše arhive - Z. Vukman: Tijelovo je blagdan Božjega predanja čovječanstvu na neviđen način

Lip 14, 2017
Tijelovo je blagdan Božjega predanja čovječanstvu na neviđen način, znak Božjega prijateljstva, i ujedno poziv na naše predanje. Znak otkupljenja, znak života, ali i poziv na mistični dijalog duše i Stvoritelja. (Z. Vukman)
Sestorka Haag
M. Međimorec

U očekivanju presude: Podlistak o generalu Slobodanu Praljku i hrvatskoj šestorci u Haagu (I.)

Lip 13, 2017
Portal HKV-a će šutnju o suđenju hrvatskoj šestorci u Haagu pokušati nadglasati svojevrsnim podlistkom (feljtonom), nizom priloga o tom suđenju, prvenstveno pokrijepljenih manje poznatim činjenicama iz obrane i knjiga generala Slobodana Praljka. (hkv)
N. Piskač

Transformativni procesi od Stepinca do Košića

Lip 19, 2017
Pljuskanje Plenkovića i njegove inkluzivističke svite nastavljeno je i protekli tjedan. Tjedan ranije trisku mu je zalipija Stier. To je bio mali korak za Hrvatsku, ali veliki za izvorni a zatrti HDZ. Košić je Otvorenim pismom pogodio u sridu. Aperkat u bradu…
Sunić
Razgovori

Razgovor s dr. sc. T. Sunićem: Sve je moguće kada ima volje za promjene

Lip 18, 2017
U Vukovaru srećemo prvu perverziju postmoderne, grad koji se na TV ekranima na Zapadu 1991. bitno razlikuje od stvarnog fizički porušenog grada. Višak medijske realnosti, tj. hiperrealnost, požderala je nakon opsade Vukovara i Sarajeva našu objektivnu…
Piskač
N. Piskač

Pod batinom smo političke korektnosti

Lip 11, 2017
Politička korektnost suvremena je podobnost iz starih totalitarnih režima. Politički korektan nije kreten, već podobnik režima, režimlija. Pegla političke korektnosti zamijenila je u nas „vaspitnu palicu“. Riječ je o novogovoru, koji relativizira istinu i…
Crno
Hrvatski tjednik

D. Pešorda: Treći totalitarizam

Lip 09, 2017
Kako je došlo do toga da se ideja liberalizma preobrazi u svoju suprotnost? Prvo je forsiranje krivo poimane tolerancije proizvelo relativizam, a zatim je relativizam doveo do posvemašnje destrukcije jedinstvene koncepcije morala, vrijednosti, hijerarhije i…
Politika
Prilozi građana

Mišljenje: HDZ je dolaskom Plenkovića napravio pomak i postao uljuđena konzervativna pučka stranka

Lip 11, 2017
Ako je Hrvatska išta dobila s Plenkovićem, to je kultura javnog dijaloga, govor snošljivosti, uljuđena politička klima. I nakon što je on u politički i javni diskurs uveo te vrijednosti, u potpunosti su se razotkrili staljinisti tipa Milanovića, Bernardića,…
Damir Pešorda
Hrvatski tjednik

D. Pešorda: Od anemije do blasfemije

Lip 22, 2017
Ode i novoparadigmatičar Stier. Navodno zato da ostane vjeran svojoj ''novoj paradigmi'' i širi demokršćanstvo u HDZ-u. Sretno mu bilo u tom pothvatu, no čini mi se da ''radosna vijest'' nove paradigme nema previše šanse kod te ciljane skupine. (D. Pešorda,…
SDP
Hrvatski tjednik

I. Marijačić: Što se događa sa SDP-om?

Lip 12, 2017
Tri situacije iz prošlih nekoliko dana pokazuju da je SDP zakopan u prošlosti: Ranko Ostojić u Kumrovcu, uz strane zastave i odore okupacijske JNA , Peđa Grbin i drugovi mu solidariziraju se sa Slovenijom po pitanju Arbitraže koju je Hrvatska napustila, a vrh…
Copyright © 2017 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).