• Marko Ljubić
  Nedjelja, 25. lipnja 2017. M. Ljubić Komentari

  Zašto SDP javno laže da je inicijator izgradnje Pelješkog mosta, a zašto o tome šuti HDZ?

  Prvi put se o Pelješkom mostu po svjedočenju Jure Radića službeno razgovaralo u uredu predsjednika Tuđmana još 1994. godine, ali tada nisu slijedile nikakve političke i službene državne inicijative i programi, što je i razumljivo s obzirom na predstojeće priorite oslobađanja okupiranih dijelova Republike Hrvatske. (M.…
 • Bozanić
  Nedjelja, 25. lipnja 2017. Prilozi građana Komentari

  Kardinal Josip Bozanić: Deset postulata za naš kršćanski život i očuvanje duše hrvatskog identiteta

  Treba ustrajno i strpljivo graditi hrvatsko zajedništvo koje je sposobno shvatiti, prihvatiti i uključiti drugoga i drugačijega. A naše uporište ostaje u Isusu Kristu, po kojemu se – kako nas poučava apostol Pavao – "na sve razlila milost Božja". (IKA)
 • Sabor
  Nedjelja, 25. lipnja 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  G. Borić: U Hrvatskoj postoje velike biračke zalihe na poštenoj desnici

  Ljude valja uvjeravati da je časno biti desničar i konzervativac. Treba iznova definirati te pojmove, a ne prepustiti da ih tumače zakleti ljevičari koji su većinom ostatci jugokomunističke prošlosti. (G. Borić, HT)
 • Hrvatska Slovenija
  Nedjelja, 25. lipnja 2017. DRAN - Only zunzarije&vuvuzele Komentari

  Tko tebe jednim, ti njega s dva… broda…

  Špekulira se medijski, a što će se dogoditi ako se kao prijateljski ulog ponudi i povratak Sv. Gere Hrvatskoj. Po dobrim običajima to bi trebalo gledati, dojma smo, kao pokušaj mijenjanja onog poznatog šibicarskog – naše – za naše. Jer, Sv. Gera je naša. (DRAN)
 • tonci skaric
  Nedjelja, 25. lipnja 2017. Nevenka Nekić Komentari

  N. Nekić: Tonči Škarić – In memoriam

  Rođen na obali našega hrvatskoga mora, na otoku ribara i težaka, upio je iz toga sredozemnoga sna golemu snagu naših nepresušnih humanizama kao i ranjivosti prema starim tugama i radostima naše hrvatske narodnosne baštine, osjetio je samoću, nagost boli i čekanja na dan povratka slobode. (N. Nekić)
 • hrvatska
  Petak, 23. lipnja 2017. Domovinski rat Komentari

  25. lipnja - Dan državnosti Republike Hrvatske

  Čestit Dan državnosti Republike Hrvatske želi Vam Vaš Portal hrvatskoga kulrutnog vijeća
 • HIC
  Subota, 24. lipnja 2017. Ostale reportaže Komentari

  Otvorena izložba FPB-a i Hrvatskoga informativnog centra

  U Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin u petak, 23. lipnja 2017. otvorena je izložba Foreign Press Bureaua (FPB-a) i Hrvatskoga informativnog centra (HIC-a). Izložba je priređena u sklopu trodnevnoga Međunarodnog simpozija FPB/HIC 1991. – 2017. koji je organiziralo Hrvatsko kulturno vijeće. (hkv)
 • Ivam Miklenić
  Subota, 24. lipnja 2017. Komentari Komentari

  I. Miklenić: Vodstva su ipak premalo učinila

  Dan državnosti je prilika za podsjećanje i izazov za osvrt na barem neke od najvažnijih problema koje više ne tako mlada država ne samo da nije uspjela riješiti, nego nije, čini se, ni dovoljno poduzela da bi ih stvarno počela rješavati. (I. Miklenić, GK)
 • Boljševici
  Petak, 23. lipnja 2017. Prilozi građana Komentari

  Z. Čapalija: Bolješevički zombi party

  Sva ta ikonografija, revolucionarne pjesme koje su pjevali te mržnjom nadahnuti govori u potpunosti opravdavaju upozorenje udruge „U ime obitelji“ europskim institucijama o porastu lijevog (komunističkog) ekstremizma. Hrvatskoj je očito potrebna lustracija a možda i jedna velika umobolnica. (Z. Čapalija)
 • Helmut Kohl
  Petak, 23. lipnja 2017. Inozemni tisak Komentari

  Nedovršen posao Helmuta Kohla

  Učinio je za svoju zemlju najbolje što je mogao, iako su ga kao i druge velike igrače toga vremena pretekli događaji. Svijet koji je pomogao oblikovati zbunjivao ga je i nije izgledao onako kako se on nadao. (L. Bershidsky, Bloomberg)
 • Hrvoic
  Četvrtak, 22. lipnja 2017. Prilozi građana Komentari

  Prof. dr. Jasne Šimunić Hrvoić više nema među nama, ali ona i dalje živi po svojim djelima i idejama

  Bračni par Hrvoić, oboje vrlo pametni i nevjerojatno marljivi ljudi, osnovali su svoju kompaniju "Gem Systems", danas poznatu po cijelom svijetu po geofizičkom istraživanju. Zajedno su proputovali svijetom sudjelujući na stručnim i znanstvenim konferencijama iz geofizike i magnetskih opservatorija. (V. Krčmar)
 • Sestorka22
  Četvrtak, 22. lipnja 2017. M. Međimorec Komentari

  U očekivanju presude: Podlistak o generalu Slobodanu Praljku i hrvatskoj šestorci u Haagu (IV.)

  U okviru podlistka o suđenju Slobodanu Praljku i hrvatskoj šestorci u Haagu donosimo dokumente o osnivanju tzv. Patriotske lige u BiH kao i o događanjima u Pologu. (hkv)
 • Damir Pešorda
  Četvrtak, 22. lipnja 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  D. Pešorda: Od anemije do blasfemije

  Ode i novoparadigmatičar Stier. Navodno zato da ostane vjeran svojoj ''novoj paradigmi'' i širi demokršćanstvo u HDZ-u. Sretno mu bilo u tom pothvatu, no čini mi se da ''radosna vijest'' nove paradigme nema previše šanse kod te ciljane skupine. (D. Pešorda, HT)
 • Marko Jelic
  Četvrtak, 22. lipnja 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  Dr. Marko Jelić: Moja misija je Knin – grad po mjeri čovjeka!

  Na lokalnoj razini nemam ideologije, tu je važno gospodarstvo, normalan život, funkcionalna gradska uprava... Na državnoj razini ja sam, pak, državotvorni Hrvat demokršćanske orijentacije. (A. Černivec, HT)
 • Jović Josip
  Četvrtak, 22. lipnja 2017. Komentari Komentari

  J. Jović: Idealna kandidatkinja - transrodna i transnacionalna

  Postoje dvije važne karakteristike koje idu u prilog gospođice Brnabić. Ona je, prvo, kako je sama obznanila, homoseksualka i drugo, o čemu ona ne priča, ali se zna, hrvatskog je podrijetla. Prva se osobina uklapa u opću, sve rašireniju zapadnjačku homo-filozofiju, a druga u specijalni projekt koji se zove „zapadni…
 • Miliša
  Srijeda, 21. lipnja 2017. Zlatko Miliša Komentari

  Zlatko Miliša: Važnost profesionalnog usmjeravanja i izbora

  Od najranije dobi roditelji i odgojno-obrazovne ustanove trebaju usmjeravati djecu i mlade za profesionalni izbor, jer je to važno za samostalan razvoj. Istraživanja u Hrvatskoj pokazuju iznimno nisku profesionalnu usmjerenost učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola. (Z. Miliša)
 • Agrokor
  Srijeda, 21. lipnja 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  M. Jović: Operacija spašavanja Agrokora

  Na kraju balade, Agrokor ne će biti spašen, vlasnici pojedinih kompanija postat će strane kompanije, a država će izgubiti kontrolu nad poljoprivrednom industrijom. (M. Jović, HT)
 • Javor Novak
  Srijeda, 21. lipnja 2017. Obavijesti Komentari

  Javor Novak: 'Moja prva samostalna' izložba portretnih fotografija

  Pozivamo Vas na "Moju prvu samostalnu" izložbu portretnih fotografija Javora Novaka u izboru i predgovoru akademika Tonka Maroevića s otvorenjem u ponedjeljak 26. lipnja u 20 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića Preradovićeva 5, Zagreb. (hkv)
 • Marko Ljubić
  Utorak, 20. lipnja 2017. M. Ljubić Komentari

  M. Ljubić: Košićeva radikalnost je izraz zbilje u kojoj se nameće izbor između Isusa i Soroša

  Imamo situaciju da nam u državnim institucijama marširaju zagovornici genocidnosti našega naroda, propagandisti svačijih, samo ne hrvatskih ili načelnih vrijednosti, promicatelji nakaradnih stavova i otvorenih krivotvorina, predstavljajući to ili znanstvenim ili ljudskim pravima i stečevinama, iako su ismijavanje i…
 • Sestorka
  Utorak, 20. lipnja 2017. M. Međimorec Komentari

  U očekivanju presude: Podlistak o generalu Slobodanu Praljku i hrvatskoj šestorci u Haagu (III.)

  Nesuglasice i razilaženja između hrvatske i bošnjačko-muslimanske strane otvaraju se na pitanjima oko unutarnjega ustrojstva BiH, što opet jedan dio političke oporbe u Hrvatskoj koristi za međustranačka nadmetanja, a te razlike muslimansko-bošnjačka politika rabi za afirmaciju vlastite novostvorene bošnjačke nacije.…
 • Tito
  Utorak, 20. lipnja 2017. Prilozi građana Komentari

  Z. Čapalija: Teško je napustiti svog idola

  Paradoksalno je što odluka o promjeni imena ovog trga ovisi o čovjeku koji je prije nekog vremena pred TV kamerama pozirao s Titovim likom na reveru svog sakoa. On očito ne može protiv svog idola. Naime, samo se lik svog idola ili neki drugi znak ideološke opredijeljenosti može zakačiti na svoj rever. (Z. Čapalija)
 • Plenkovic Stromar
  Utorak, 20. lipnja 2017. Hrvatski tjednik Komentari

  Sadašnjoj Vladinoj koaliciji trebalo bi dati šansu da dokaže je li u stanju ispuniti svoja predizborna obećanja

  Koalicija HDZ-HNS nije dobro rješenje. Možda bi izbori bili bolji. Zašto Plenković nije išao za tim nakon sjajnih rezultata na lokalnim izborima, ne znamo, možda zato što bi morao tražiti novoga partnera, ali gotovo nitko ne želi s HDZ-om. (G. Borić, HT)
 • Vanda Babic
  Utorak, 20. lipnja 2017. Razgovori Komentari

  V. Babić: Sve u mom životu ima veze s Bokom

  Drugo, Boka je prostor suzvučja kultura i umjetnosti u svim njezinim nijansama. Ona je čaroban Zaljev koji naprosto očara svojim začinima koji nisu samo ponikli u njemu već su donošeni s raznih drugih mora i kultura. (M. Martinović, vijesti.me)
 • Hitrec
  Ponedjeljak, 19. lipnja 2017. H. Hitrec Komentari

  H. Hitrec: Josipović je nanjušio krv na ljevici i besramno se nudi za velikoga vođu

  Josipović je nanjušio krv na ljevici i besramno se nudi za velikoga vođu, nudi iz vrećice slatkiše poput regionalne ljubavi, a užasno mu ide na živce Kolinda koja inzistira na srednjoeuropskoj okomici gdje su Hrvatskoj civilizacijski i kulturno bliskije države od onih koje ljubi Titov čuvar. (H. Hitrec)

Molimo unesite e-mail adresu povezanu s vašim korisničkim računom. Vaše korisničko ime biti će poslano na e-mail adresu koju imamo zabilježenu.

Pon, 26-06-2017, 09:00:28

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Zagreb

mexpo1
svibnja 19, 2017 Komentari

19. međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja MINERAL EXPO Zagreb

in Zagreb
19. međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja MINERAL EXPO Zagreb, održat će se u petak, subotu i nedjelju, 19. 20. i 21. svibnja 2017. godine, u Domu sportova u Zagrebu. (hkv)

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Predsjednica u Republici Srbiji

Zadnje vijesti

politicki zatvorenici
Nedjelja, 25. 06. Komentari

Izložba „Kultura sjećanja“ Hrvatskog društva političkih zatvorenika

Iako je već nekoliko godina postojala namjera postavljanja izložbe Hrvatsko društvo političkih zatvorenika svečano je 13. ovog mjeseca u galeriji „Zvonimir“ otvorilo izložbu „Kultura sjećanja“. Izuzetno topao dan i prilično visoka temperatura u galeriji nisu spriječili dolazak velikog broja posjetitelja. (Z. Čapalija)
Plenkvoić
Nedjelja, 25. 06. Komentari

Plenković: Hrvatska je zaokružila temeljne nacionalne ciljeve

Hrvatska je zaokružila sve temeljne nacionalne ciljeve postavljene krajem osamdesetih i početkom devedesetih, a sada treba ostvariti ciljeve koji će ići za boljom kvalitetom života te stabilnim i tolerantnim društvom, izjavio je premijer Andrej Plenković u povodu Dana državnosti. (hkv)
Tito
Nedjelja, 25. 06. Komentari

Premijerov savjetnik otkrio da HDZ namjerava podržati prijedlog Brune Esih

Do idućeg Dana antifašističke borbe zagrebački trg na kojemu je Hrvatsko narodno kazalište više se neće zvati Trg maršala Tita. Stav je to koji je iznio Mario Kapulica, savjetnik premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića te predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a.(I. Toma, JL)
Hrvatska
Subota, 24. 06. Komentari

Svjetski državnici čestitali Dan državnosti hrvatskoj predsjednici

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prigodom Dana državnosti primila je čestitke brojnih stranih državnika, među njima i čelnika SAD-a, Kine i Rusije, upućene svim hrvatskim građankama i građanima, priopćeno je u subotu iz Ureda predsjednice. (hkv)
Katyn
Petak, 23. 06. Komentari

U Poljskoj će se rušiti 500 spomenika koji veličaju komunizam

Gotovo 500 spomenika za koje se smatra da „glorificiraju komunizam“, predviđeno je za rušenje odlukom poljskog parlamenta, u skladu s zakonom o dekomunizaciji Poljske.(narod.hr)
Brexit
Petak, 23. 06. Komentari

Merkel smatra ponudu Therese May "dobrim početkom", no mnoga pitanja ostaju

Njemačka kancelarka Angela Merkel opisala je ponudu britanske premijerke Therese May vezane uz prava građana zemalja EU nakon Brexita "dobrim početkom", no istaknula je da brojna pitanja vezana uz britanski izlazak iz Unije trebaju još biti riješena. (hkv)
Djeca Klaiceva
Četvrtak, 22. 06. Komentari

Vlada će osigurati sredstva za liječenje djece koja boluju od neuroblastoma

Vlada je odlučila da će osigurati potrebna sredstva za liječenje sedmero djece koja boluju od neuroblastoma. (hkv)
tito
Četvrtak, 22. 06. Komentari

U ime obitelji informirala međunarodne institucije o porast lijevog (komunističkog) ekstremizma u Republici Hrvatskoj

Udruga U ime obitelji poziva čelnike međunarodnih institucija koje su prve pozvane osuditi svaki totalitarni režim i njegove posljedice da razmotre gore navedene informacije o sudjelovanju određenih organizacija u događajima kojima se veliča jugoslavenski komunistički režim te njegov zločinački vođa Josip Broz Tito, što u hrvatskom društvu potiče jačanje lijevog ekstremizam. (hkv)
Migranti
Srijeda, 21. 06. Komentari

Pripreme za novi izbjeglički val počele na vrijeme - države bivše monarhije izvode zajedničke pripreme

Češka, Slovačka, Austrija, Mađarska, Slovenija i Hrvatska do kraja ovog mjeseca završit će s izradom Akcijskog plana koji predviđa zajednički vojni angažman na granicama ako bi opet došlo do pojačanog pritiska imigranata na balkansku rutu ili neki drugi pravac koji vodi prema Europi. (J. Körbler, VL)
Plenkovic Vlada
Srijeda, 21. 06. Komentari

Plenković na Vladi o novoj ministrici, arbitražnoj odluci

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade osvrnuo se na nekoliko aktualnosti te je pozdravio novu ministricu vanjskih i europskih poslova Mariju Pejčinović Burić, a pozdravio je i dosadašnjeg ministra Davora Ivu Stiera. (hkv)
Pupovac
Srijeda, 21. 06. Komentari

UIO: Novoizabrani predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava, M. Pupovac, organizira rehabilitaciju kršitelja ljudskih prava - J. B. Tita

Udruga U ime obitelji smatra potpuno neprihvatljivim da osoba koja javno podržava rehabilitaciju vođe jugoslavenskog komunističkog režima, odgovornog za najteža kršenja ljudska prava, predsjeda saborskim odborom koja bi trebao štititi ljudska prava. (hkv)
Ivan Šreter
Srijeda, 21. 06. Komentari

Napokon film o pakračkom mučeniku dr. Ivanu Šreteru! Pogledajte trailer!

‘Časnik mirotvorac’ naslov je filma o pakračkom mučeniku dr. Ivanu Šreteru snimljenom u produkciji Zaklade dr. Ivan Šreter još 2009. a koji je ovih dana objavljen u remasteriranoj verziji. (st)
Bruxelles napad
Srijeda, 21. 06. Komentari

Belgijsko državno odvjetništvo: Eksplozija u Bruxellesu je teroristički čin

Eksplozija koja se sinoć dogodila na bruxelleskom glavnom željezničkom kolodvoru i u kojoj nema ozlijeđenih, teroristički je čin, ocijenilo je belgijsko savezno državno odvjetništvo. (hkv)

Pretraži hkv.hr

Izdvojeno

Hitrec
H. Hitrec

H. Hitrec: Već je jednom ili više puta HDZ bio ispražnjen od ideologije i nikada to nije dobro završilo

Lip 12, 2017
Već je jednom ili više puta HDZ bio ispražnjen od ideologije i nikada to nije dobro završilo, stranka bez ideologije je napuhnuta prazna papirnata vrećica koju djeca napušu poput balona, a onda ju udare dlanom i ona se ispuše uz neznatnu eksploziju.(H. Hitrec)
davor dijanovic 600x383
D. Dijanović

Je li vjerodostojno koalirati sa strankom čiji su najistaknutiji predstavnici od 90-ih do danas vodili protuhrvatsku politiku?

Lip 08, 2017
Možda Plenković uistinu ima grandiozan plan nedokučiv običnim smrtnicima, no osobno sam prije sklon vjerovati kako je riječ o goloj borbi za vlast i održavanje postojećega uhljebljeničkog sustava. Ne kažu upućeniji bez razloga kako smo jučer dobili PPD…
Tanki led
O. Barišić

Plenković na tankom ledu

Lip 13, 2017
Nakon višemjesečne krize koja je počela smjenom Mostovih ministara, a korijeni joj sežu puno dalje, došao je dan kada se napokon može podvući crta. A konačni račun pokazuje da se Andrej Plenković nalazi na tankom ledu. (mm)
Hitrec
H. Hitrec

H. Hitrec: Josipović je nanjušio krv na ljevici i besramno se nudi za velikoga vođu

Lip 19, 2017
Josipović je nanjušio krv na ljevici i besramno se nudi za velikoga vođu, nudi iz vrećice slatkiše poput regionalne ljubavi, a užasno mu ide na živce Kolinda koja inzistira na srednjoeuropskoj okomici gdje su Hrvatskoj civilizacijski i kulturno bliskije…
Krug za Trg
Razgovori

Razgovor s prof. dr. sc. Z. Tomcem: Hrvatska politika nalazi se na povijesnom raskrižju

Lip 07, 2017
Dokazujem da je peta kolona strašno naštetila hrvatskim nacionalnim interesima te da je osim verbalne kritike potrebno i u Hrvatskom saboru dati konkretne meritorne političke ocjene protuhrvatskog djelovanja određenih ljudi i stranaka. To je lustracija,…
Damir Pesorda
Razgovori

Razgovor s D. Pešordom: Plenkovićevo inzistiranje na centrizmu zapravo je inzistiranje na ideološkoj besadržajnosti

Lip 15, 2017
Čini mi se da se ovim najnovijim pomicanjem HDZ odmaknuo od svojih izvora te je na putu da postane samo još jedna stranka, a prestane biti simbol. Sličan je to proces onomu koji se dogodio velikim hrvatskim povijesnim strankama, Hrvatskoj seljačkoj stranci i…
Ivančić
Hrvatski tjednik

J. Čelan: Jugo-sotonizam plaćan zloglasnim kunama ustašicama

Lip 08, 2017
Oni nikad ništa ne moraju dokumentirati niti dokazivati - njihov argument je snaga i moć (sorosevskog, britanskog) imperija i domaće udbomasonerije koja ih već više od četvrt stoljeća bogato izdržava. Njihovo je samo da svojoj mržnji daju kakav zgodan…
Krug za trg
Hrvatski tjednik

Željko Glasnović: Ja sam uz Brunu Esih bio, jesam i bit ću

Lip 08, 2017
Bruna Esih je osoba čvrstih stavova, ona osjeća Hrvatsku na potpuno drukčiji način od ostalih grebatora, profitera, karijerista i moralnih nakaza. Kad ona govori o hrvatskoj povijesti, ima suze u očima, to oni ne osjećaju. (A. Černivec, HT)
Jugoslavija
Hrvatski tjednik

I. Marijačić: Ostrašćeni mrzitelji Hrvatske

Lip 18, 2017
Nobilo je bio, u biti, sluga zločinačkoga režima, a to bi i ostao da je taj režim preživio povijesne mijene. Režim se raspao u krvi, ali sluga nije završio negdje na marginama ili na smetlištu povijesti, što je zaslužio da je bilo lustracije, nego je…
Tijelovo5
Zoran Vukman

Iz naše arhive - Z. Vukman: Tijelovo je blagdan Božjega predanja čovječanstvu na neviđen način

Lip 14, 2017
Tijelovo je blagdan Božjega predanja čovječanstvu na neviđen način, znak Božjega prijateljstva, i ujedno poziv na naše predanje. Znak otkupljenja, znak života, ali i poziv na mistični dijalog duše i Stvoritelja. (Z. Vukman)
Sestorka Haag
M. Međimorec

U očekivanju presude: Podlistak o generalu Slobodanu Praljku i hrvatskoj šestorci u Haagu (I.)

Lip 13, 2017
Portal HKV-a će šutnju o suđenju hrvatskoj šestorci u Haagu pokušati nadglasati svojevrsnim podlistkom (feljtonom), nizom priloga o tom suđenju, prvenstveno pokrijepljenih manje poznatim činjenicama iz obrane i knjiga generala Slobodana Praljka. (hkv)
Sunić
Razgovori

Razgovor s dr. sc. T. Sunićem: Sve je moguće kada ima volje za promjene

Lip 18, 2017
U Vukovaru srećemo prvu perverziju postmoderne, grad koji se na TV ekranima na Zapadu 1991. bitno razlikuje od stvarnog fizički porušenog grada. Višak medijske realnosti, tj. hiperrealnost, požderala je nakon opsade Vukovara i Sarajeva našu objektivnu…
Piskač
N. Piskač

Pod batinom smo političke korektnosti

Lip 11, 2017
Politička korektnost suvremena je podobnost iz starih totalitarnih režima. Politički korektan nije kreten, već podobnik režima, režimlija. Pegla političke korektnosti zamijenila je u nas „vaspitnu palicu“. Riječ je o novogovoru, koji relativizira istinu i…
N. Piskač

Transformativni procesi od Stepinca do Košića

Lip 19, 2017
Pljuskanje Plenkovića i njegove inkluzivističke svite nastavljeno je i protekli tjedan. Tjedan ranije trisku mu je zalipija Stier. To je bio mali korak za Hrvatsku, ali veliki za izvorni a zatrti HDZ. Košić je Otvorenim pismom pogodio u sridu. Aperkat u bradu…
Crno
Hrvatski tjednik

D. Pešorda: Treći totalitarizam

Lip 09, 2017
Kako je došlo do toga da se ideja liberalizma preobrazi u svoju suprotnost? Prvo je forsiranje krivo poimane tolerancije proizvelo relativizam, a zatim je relativizam doveo do posvemašnje destrukcije jedinstvene koncepcije morala, vrijednosti, hijerarhije i…
Kocevje
Hrvatski tjednik

Kočevski Rog - stratište više od 40 000 Hrvata

Lip 06, 2017
U Kočevski Rog su krajem svibnja i početkom lipnja 1945. dovedene žrtve iz Bleiburga. Iste se godine ondje dogodio najveći genocid nad hrvatskim narodom. Likvidacije nisu bile nužno zlo, greška ili likvidacije suradnika okupatora. To je bio planirani genocid…
jaca
Hrvatski tjednik

Svjedok s montiranih političkih procesa Žarko Puhovski, glavni promotor 'knjige' Jadranke Kosor

Lip 07, 2017
Kako je i zbog čega Jadranka Kosor u međuvremenu 'promijenila' stavove i od partijske borkinje, koja je otvoreno zagovarala 'suzbijanje neprimjerenoga ponašanja Katoličke Crkve prema omladini', koja je ostrašćeno i s mržnjom govorila o 'neprijateljskoj…
Politika
Prilozi građana

Mišljenje: HDZ je dolaskom Plenkovića napravio pomak i postao uljuđena konzervativna pučka stranka

Lip 11, 2017
Ako je Hrvatska išta dobila s Plenkovićem, to je kultura javnog dijaloga, govor snošljivosti, uljuđena politička klima. I nakon što je on u politički i javni diskurs uveo te vrijednosti, u potpunosti su se razotkrili staljinisti tipa Milanovića, Bernardića,…
Copyright © 2017 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).