• Tolić
  Utorak, 20. veljače 2018. Razgovori Komentari

  Razgovor s Benjaminom Tolićem: Inicijativa „Tri mora“ izluđuje hrvatske jugane

  Filozof, kolumnist „Hrvatskog slova“, prevoditelj i bivši diplomat Benjamin Tolić objavio je novu knjigu izabranih kolumni pod naslovom „Kolonijalno koprcanje“. Tim povodom razgovarali smo s gospodinom Tolićem. (D. Dijanović)
 • Nenad Piskac33
  Utorak, 20. veljače 2018. N. Piskač Komentari

  Kako obnoviti jugomrtvaca, a da Hrvati ne skuže vampira?

  Važno je tijekom obnove ne narušiti „mir i stabilnost“. Srbiju može mirnom i stabilnom održavati samo četnički element. Zato su dva posljednja srbijanska predsjednika izraziti četnici, sudionici agresije na Hrvatsku, a i onaj treći, koji nije bio formalnim četnikom prema Hrvatskoj odnosio se kao četnik. Hrvatsku u pogledu obnove mirnom i stabilnom može održavati samo više ili manje izdajnički element. (N. Piskač)
 • Materinski
  Utorak, 20. veljače 2018. Artur Bagdasarov Komentari

  Prigodom Međunarodnoga dana materinskoga jezika

  Nema općega pojma “materinski jezik” jer svatko oblikuje svoje mišljenje, ali ipak “materinski jezik” nikako se ne može potpuno podudarati sa standardnim jezikom. (A. Bagdasarov, Jezik)
 • Gojko Boric
  Utorak, 20. veljače 2018. Hrvatski tjednik Komentari

  G. Borić: Kako povratiti volju za životom i radom u Lijepoj Depresivnoj Našoj?

  Govor mržnje protiv Hrvata i Hrvatske u srbijanskim medijima nije ništa manji nego što je bio za vrijeme Domovinskoga rata. U emisiji 'Upitnik' Srpske televizije o srpsko-hrvatskim odnosima razglabala su četiri Srbina, dva iz Srbije i dva iz Hrvatske. Čak je jedan srbijanski predstavnik bio objektivan za razliku od predstavnika Srba iz Hrvatske čija je stranka u Vladinoj koaliciji. (G. Borić, HT)
 • Šola
  Utorak, 20. veljače 2018. Komentari Komentari

  I. Šola: Ikone ljevice tvrde - Antifašizam je novi opijum za narod

  Ikonama globalne ljevice, ne desnice, već je pukao film na tu globalnu antifašističku demagogiju koja skriva prave probleme suvremenog svijeta. Tako je prvo Slavoj Žižek u The Independentu nedavno napisao: “Antifašizam, a ne religija, novi je opijum za narod.” (I. Šola, Globus)
 • Hitrec
  Ponedjeljak, 19. veljače 2018. H. Hitrec Komentari

  H. Hitrec: Bezočno četnikovo švrljanje po Hrvatskoj

  Četnik koji se bahatio u Zagrebu 2018. u svemu je rečenom sudjelovao, zazivao veliku Srbiju, a u Zagrebu prošastih dana lagao da nije, jer je lažov i ništa od „obećanja“ ne će ispuniti budući da patološki lažljivac uživa u svojim lažima i njima se hrani. (H. Hitrec)
 • Javor Novak
  Ponedjeljak, 19. veljače 2018. Osvrti Komentari

  Izložba portreta velikih formata

  Prošloga ljeta, u središtu Zagreba, održao sam svoju prvu izložbu velikih kolora, foto-portreta meni dragih ljudi uz svesrdnu pomoć akademika Tonka Maroevića i direktorice knjižnice Bogdan Ogrizović gđe dr. sc. Jasne Kovačević. Nazvao sam ju „Moja prva samostalna“ očekujući da na njoj ne ću stati... (J. Novak)
 • Geopolitika
  Ponedjeljak, 19. veljače 2018. Zdravko Mršić Komentari

  Zdravko Mršić: Balkan: Prostor osvajanja ili mjesto suradnje?

  Odziv u Hrvatskoj na objavu iznenadnog i iznenađujućeg posjeta Zagrebu svadljivog srbijanskog predsjednika temeljem neopravdanog, nerazumljivog i za Hrvate ponižujućeg poziva pokazao je, da u hrvatskoj politici tinja ozbiljan unutarnji prijepor između nacional-nih i eurounitarističkih snaga. (Z. Mršić)
 • Ćosović
  Ponedjeljak, 19. veljače 2018. Hrvatski tjednik Komentari

  Intervju s crnogorskim publicistom M. Ćosovićem: SPC proglasio je svetcima okorjele zločince, ubojice i fašističke kvislinge

  U trenutku dok srbijanski političari i diplomacija šire propagandu i mržnju protiv bl. Alojzija Stepinca, osvjedočenoga neprijatelja fašističke i nacističke ideologije, Ćosović će nas upoznati s mračnima stranicama povijesti Srpske pravoslavne crkve (SPC), koja je za svetce proglasila nekoliko neprijepornih fašističko-nacističkih suradnika. (D. Dijanović, HT)
 • Upitnik
  Ponedjeljak, 19. veljače 2018. Damir Pešorda Komentari

  D. Pešorda: Hrvatski apsurdi

  Kažu mi dobri poznavatelji njemačkog jezika da prezime Richembergh ne postoji na njemačkom govornom području. Richemberga, naravno, ima, Richembergha ne. S njima se slaže i najveći autoritet suvremenog svijeta – Google. Ipak, ima jedan Richembergh na svijetu, i taj je izvanredni raritet zapao upravo nas Hrvate... (D. Pešorda, HT)
 • Marko Ljubić
  Nedjelja, 18. veljače 2018. M. Ljubić Komentari

  M. Ljubić: Polazna slabost hrvatske državne politike - Tko je napao Hrvatsku?

  Stalni sud u Haagu je u sporu između država presudio da je Srbija bila agresor na Hrvatsku i da se služila radnjama genocidnoga karaktera, a Hrvatsku je, odbacujući srbijansku tužbu, u potpunosti oslobodio bilo kakve odgovornosti ne samo za događaje devedesetih, nego i za događaje iz Drugoga svjetskoga rata. Dakle, agresor na Republiku Hrvatsku je bila – Srbija. (M. Ljubić)
 • MArinko Čavara
  Nedjelja, 18. veljače 2018. Razgovori Komentari

  Razgovor s Marinkom Čavarom, predsjednikom FBiH: Bošnjački plan je na izborima 2018. ponovno preglasati Hrvate u BiH

  O pitanju promjene Izbornog zakona u BiH, o Izetbegovićim prijetnjama ratom u slučaju formiranja trećeg entiteta i općenito o situaciji i položaju Hrvata u BiH razgovarali smo s Marinkom Čavarom, predsjednikom Federacije BiH. (D. Dijanović)
 • Starešina
  Nedjelja, 18. veljače 2018. Komentari Komentari

  Europejac Vučić treba otvoriti KOS-ove arhive

  Kada se posjet srpskog predsjednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj očisti od dnevne banalizacije i medijskih spinova i svede na svoju sadržajnu bit: otvaranja hrvatsko-srpskog dijaloga u procesu novog restrukturiranja država na postjugoslavenskom prostoru, otvaraju se bitna pitanja. Treba li Hrvatska sudjelovati u tom procesu? Što kroz njega može postići? I kako to može učiniti? (V. Starešina, SD)
 • Jugoslavija
  Nedjelja, 18. veljače 2018. Hrvatski tjednik Komentari

  M. Vlahović: Hrvatska ostaje zarobljenicom komunističke mitologije

  Onaj tko ima koncesiju nad prošlošću, određuje i budućnost. Izdaja nacionalnih interesa i Domovine nije pacifizam, već poziv budućoj oružanoj agresiji. Mirnodopska politika koja počiva na povijesnim falsifikatima vodi nas u nemirnu budućnost u kojoj ćemo se opet morati boriti za goli život. (M. Vlahović, HT)
 • Dijanović
  Nedjelja, 18. veljače 2018. Komentari Komentari

  D. Dijanović: Udarni ešalon antipoduzetništva

  Novinar Portala Hrvatskoga kulturnog vijeća Davor Dijanović za novi broj Magazina Glasa Slavonije komentirao je najnoviju temu tjedna „Psihotična stanja koja koče napredak Hrvatske“. Komentar prenosimo u nastavku. (hkv)
 • Piskac Nenad3
  Subota, 17. veljače 2018. N. Piskač Komentari

  Otperti listek na Pantofčak vupučen

  Nije šala, poštovana gđo. Predsjednice. Vidim da Vam je stalo do ugroženih građana jedne nacionalne manjine, stoga ću pokušati i ja utjecati na Vas da mi s najviše razine demokratskoga legitimiteta pomognete izvući se iz velike, dugotrajne ugroze. U mom selu, naime, nema kanalizacije. (N. Piskač)
 • Ivan Miklenić
  Subota, 17. veljače 2018. Komentari Komentari

  I. Miklenić: Okretanje Crkve zagrebačke budućnosti

  Druga sinoda, kao najvažnije crkveno okupljanje na razini mjesne Crkve i kao jedinstven povijesni događaj u životu Zagrebačke nadbiskupije, zapravo je velik nezavršen proces koji zahtijeva suočavanje sa svim izazovima suvremenosti i okretanje Crkve zagrebačke budućnosti, da bi za nju pripremljena još bolje živjela svoju kršćansku autentičnost i bila sposobna još bolje služiti ljudima i hrvatskomu društvu. (I.…
 • Marko Ljubić
  Petak, 16. veljače 2018. M. Ljubić Komentari

  M. Ljubić: Ljiljana Alvir i hrvatske žrtve ne smiju poslužiti kao miris neopranoj Srbiji

  Poticati gospođu Alvir ili bilo koju udrugu da izravno sa srbijanskom državom koja u potpunosti baštini zlo koje su napravili hrvatskom narodu i uzdiže ga u svoje legitimno i legalno pravo u međunarodnim odnosima, te u odnosima s Hrvatskom, znači kao Poncije Pilat prati ruke od odgovornosti, znači ne raditi svoj posao i sudjelovati u nastavku zločinačke prijevare. (M. Ljubić)
 • Anja Sovagovic Despot
  Petak, 16. veljače 2018. Razgovori Komentari

  Ministrica iza kulisa smjenjuje po partijskoj liniji - samo ne znam koje partije

  U povodu glazbene komedije 'Famozna' Petera Quiltera, izvedenoj potkraj siječnja u Histrionskom domu u režiji Krešimira Dolenčića, razgovarali smo s Anjom Šovagović Despot, koja u predstavi utjelovljuje zahtjevnu ulogu Florence Foster Jenkins, 'najgore sopranistice svih vremena'. Osim o ulozi, razgovarali smo o njezinom dosadašnjem političkom angažmanu, kazališnim vijećima, matičnom kazalištu Gavella i radu…
 • Rh Slvo
  Petak, 16. veljače 2018. Prilozi građana Komentari

  Z. Čapalija: Fantje – dosta je bilo!

  Odlazak na Arbitražni sud za Hrvatsku bio je potpuno nepotreban jer mi s tom graničnom crtom nemamo nikakvih problema. U dobrosusjedskoj maniri Hrvatska je pristala na ovaj postupak vjerujući kako će se Arbitražni sud svoj pravorijek donijeti nepristrano u skladu s pravnim uzusima. Nažalost dogodio se nevjerojatan skandal kojim je cjelokupni arbitražni postupak potpuno kompromitiran. (Z. Čapalija)
 • Kolinda RH
  Četvrtak, 15. veljače 2018. Pitali smo Komentari

  Veliki prilog o posjetu Aleksandra Vučića Hrvatskoj

  Posjet Vučića Hrvatskoj za Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća komentiraju: Marija Slišković, Maja Runje, Matko Marušić, Kazimir Mikašek Kazo, Pero Kovačević, Miljenko Stojić, Josip Jović, Mile Prpa, Stipe Kutleša i Ivan Jaklin. (D. Dijanović)
 • Matica iseljenika
  Četvrtak, 15. veljače 2018. Đ. Vidmarović Komentari

  Đ. Vidmarović: Vrijedno izdanje Hrvatske matice iseljenika

  U srijedu 7. veljače 2018. godine svečano je predstavljen javnosti „Hrvatski iseljenički zbornik 2018.“, almanah što ga svake godine izdaje Hrvatska matica iseljenika. Riječ je o vrlo vrijednom izdanju čiji se tekstovi u sažetcima objavljuju na nekoliko jezika kako bi bili dostupni pripadnicima naše dijaspore kojima hrvatski više nije materinski jezik. (Đ. Vidmarović)
 • Ivan Vrdoljak
  Četvrtak, 15. veljače 2018. D. Lovrić Komentari

  Blažekovića sa srednjom školom progurao HNS koji istovremeno vedri i oblači Kurikularnom reformom

  Nova zvijezda hrvatske diplomacije, Boris Blažeković, potvrdila je jučer javno da mu završen fakultet nije potreban za mjesto hrvatskog konzula u New Yorku, no pozvao je mlade da ne zanemaruju obrazovanje. Krajnje cinično, reklo bi se, pogotovo što su ga predložili isti oni koji danas vedre i oblače s reformom hrvatskog školstva.(D. Lovrić)
 • Tolić
  Četvrtak, 15. veljače 2018. Damir Pešorda Komentari

  D. Pešorda: Kronika postupnog razdržavljenja

  Tolić precizno secira podanički, kukavički obrazac ponašanja i djelovanja hrvatskih političkih elita u njihovom odnosu prema Bruxellesu (kojega autor naziva Bruseljom), prema susjednim državama, kao i prema nacionalnim manjinama u samoj Hrvatskoj. (D. Pešorda)

Molimo unesite e-mail adresu povezanu s vašim korisničkim računom. Vaše korisničko ime biti će poslano na e-mail adresu koju imamo zabilježenu.

Sri, 21-02-2018, 14:10:09

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Zagreb

hsib
veljače 19, 2018 Komentari

Otvorena izložba Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu

in Zagreb
U organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti “Laudato” i samostana bl. Augustina Kažotića, prve korizmene nedjelje i na spomendan zaštitnika umjetnika Beata Angelica u nedjelju, 18. veljače 2018., u multimedijalnoj dvorani "Dominik Barač"…

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Bujica: Miro Bulj

Zadnje vijesti

Zetić
Srijeda, 21. 02. Komentari

Kulturološki obrisi Boke kotorske

Hrvatsko katoličko sveučilište i Hrvatska bratovština Bokeljska mornarice 809 Zagreb organiziraju kulturni događaj „Kulturološki obrisi Boke kotorske“, koji biti održan u petak, 23. 2., u 18 sati na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. (hkv)
Pejčinović
Srijeda, 21. 02. Komentari

Pejčinović: S Rusijom suradnja u gospodarstvu i turizmu

U HRT-ovoj emisiji "A sada Vlada" gostovala je potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić. (hkv)
Pad
Utorak, 20. 02. Komentari

Rekordan negativni prirodni prirast; Državni tajnik za demografiju podnio ostavku: "Ovo je veliki folklor"

Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je privremene podatke o prirodnom kretanju stanovništva u Hrvatskoj u 2017., po kojima je lani bilo 17.614 više umrlih nego rođenih, što je rekordni negativni prirodni prirast u posljednjih sedam godina. (hkv)
Blažeković
Utorak, 20. 02. Komentari

Predsjednica neće potpisati imenovanje Blažekovića, a premijer je navodno isto odlučio još prošli tjedan!

Nakon što smo jučer objavili da predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović razmatra da ne potpiše imenovanje HNS-ovca Borisa Blažekovića za generalnog konzula u New Yorku, danas nam je stigla potvrda da ga neće potpisati. (hkv/direktno)
RH Srbija
Utorak, 20. 02. Komentari

Izaslanstvo udruga s Vučićem o nestalima i zatočenima

Izaslanstvo Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja sastalo se u podne u Beogradu sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Najavilo je da će tražiti podatke o hrvatskim braniteljima i civilima nestalima tijekom Domovinskog rata. Od Vučića će zatražiti i da utječe na institucije u Srbiji da se aktivno uključe u rješavanje tog problema. (hkv)
Pupovac
Utorak, 20. 02. Komentari

Vazda ugroženi Pupovac: Položaj Srba pogoršao se oslobađanjem Gotovine i Markača'

Saborski zastupnik i predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac ustvrdio je u ponedjeljak u Sarajevu kako je položaj Srba u Hrvatskoj pogoršan proteklih godina, najdrastičnije kada se HDZ pod Tomislavom Karamarkom pretvorio u stranku ekstremne desnice i nacionalizma, a sve je povezao s oslobađajućom presudom hrvatskim generalima u Den Haagu. (hkv)
Orban
Ponedjeljak, 19. 02. Komentari

Orbanovo proročanstvo: Imigracija će biti kraj Europe, neće ni shvatiti da je okupirana

Mađarski premijer Viktor Orban kritizirao je politiku azila Europske unije i pozvao paneuropski blok da bolje kontrolira svoje granice, umjesto da se koncentrira na to gdje razmjestiti izbjeglice koje su već stigle u Europu. (hkv)
Rusija SAd
Ponedjeljak, 19. 02. Komentari

Sergej Lavrov: "EU tjera zemlje Balkana da biraju između Zapada i Rusije, a to je u Ukrajini dovelo do razdora države i društva"

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u razgovoru za srpsku novinsku agenciju Beta kako su zahtjevi EU-a da zemlje Balkana moraju birati između Rusije i Zapada kontraproduktivni te samo dodatno povećavaju napetosti na kontinentu. (hkv/advance)
Edi Rama
Ponedjeljak, 19. 02. Komentari

Edi Rama želi da Albanija i Kosovo imaju zajedničkog predsjednika

Albanski premijer Edi Rama spomenuo je u nedjelju u Prištini mogućnost da njegova zemlja i Kosovo jednog dana imaju "jednog predsjednika kao simbol nacionalnog jedinstva". (hkv)
Burić
Ponedjeljak, 19. 02. Komentari

Pejčinović Burić za HRT: Sigurnosna situacija gora nego ikad

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić rekla je u sinoćnjem Dnevniku HRT-a da je zaključak sigurnosne konferencije u Münchenu da je sigurnosna situacija gora nego ikad. (hkv)
Pupovac
Nedjelja, 18. 02. Komentari

Srbi žele osnivanje vijeća općina čime bi Hrvatska dobila novu teritorijalnu jedinicu

U točki 12. Srpsko narodno vijeće zahtijeva “Institucije srpske zajednice, posebno SNV i Zajedničko vijeće općina (ZVO), moraju dobiti status manjinskih samouprava, u skladu s njihovim posebnim osnivačkim izvorištima - dokumentima s međunarodnim karakterom, Erdutskim sporazumom i Pismom namjera”. Naglasak je na terminu “moraju”, koji je ultimativan. (R. Bajruši, JL)
Goran Frančić
Nedjelja, 18. 02. Komentari

Frančić: Realizacija plutajućeg LNG terminala teče po planu

Sve aktivnosti oko plutajućeg LNG terminala na otoku Krku odvijaju se prema terminskom planu, sukladno rokovima koje je zadala Europska unija, a koja sudjeluje u sufinanciranju tog projekta, ističe direktor tvrtke LNG Hrvatska Goran Frančić u razgovoru za Hinu. (hkv)
Kosovo
Subota, 17. 02. Komentari

Kosovo obilježava 10. godišnjicu neovisnosti

Kosovo obilježava 10 godina svoje neovisnosti, dan ponosa za etničku albansku većinu, iako Srbija i dalje odbija priznati njihovu suverenost, prenosi agencija AFP. (hkv)
HRT
Subota, 17. 02. Komentari

Trump o američkim izborima: Nije bilo dosluha s Rusima

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da optužnice podignute protiv 13 Rusa i tri tvrtke jasno pokazuju kako njegova izborna kampanja nije učinila ništa loše i da nije bilo dosluha s Moskvom. (hkv)

Pretraži hkv.hr

Izdvojeno

Mikuljan
Prilozi građana

Marija Peakić Mikuljan: Izlazim iz članstva HDZ-a zbog sramotne kulturne politike

Velj 01, 2018
Ne vidim kraja ovom besmislu, ružnoći i najnižim lažima i strastima s kojima se zagađuje tzv. hrvatska javnost, i stoga s današnjim danom izlazim iz članstva HDZ i bezuvjetno tražim brisanje svog imena s popisa onih…
Piskac
N. Piskač

Ususret susretu Kolinde Grabar-Kitarović i Aleksandra Vučića

Velj 02, 2018
Pretpostavimo da su gazde Zapadnoga Balkana odlučile kako je upravo sada pravi trenutak za Vučićev dolazak u Hrvatsku. Bilo naroda kaže sasvim suprotno i Predsjednica je sigurno s time upoznata. Ipak je odlučila pozvati…
Hrvoje Hitrec
H. Hitrec

H. Hitrec: Hrvatska predsjednica učinila neoprostiv korak i izazvala gnjev naroda

Velj 05, 2018
U ovom slučaju, slučaju Vučić, prvi put kažem da je hrvatska predsjednica učinila neoprostiv korak i izazvala gnjev naroda. I moj, što je isto. Više je no očito da to nije učinila u dosluhu s Vladom, kojoj inače…
Inzko
Hrvatski tjednik

D. Tolić: Inzko lagao Kolindi Grabar-Kitarović, OHR ruši odluku Ustavnoga suda

Velj 04, 2018
Inzko je rekao hrvatskome izaslanstvu kako na prijedlogu rješenja za izmjene Izbornoga zakona radi jedan 'belgijski' stručnjak unutar njegova tima. U pozadini se, međutim, događa pravi ustavnopravni horor. Belgijac nije…
Bogović
Hrvatski tjednik

Msgr. dr. Mile Bogović: Frljić nije svinja, nego čovjek, prije ili poslije javit će se savjest u njemu i shvatiti zlo koje sada čini

Velj 08, 2018
Ovakvu umjetnost imamo zato što su državu nisu dobili oni koji su se za nju borili, nego oni koji su bili protiv nje. No ne trebamo biti malodušni. Vrijeme radi za istinske čovjekoljube i rodoljube. I narod će jednom…
Miroslav Skoro2
Razgovori

Veliki razgovor s Miroslavom Škorom: Jedino nas rad, emocija i obrazovanje mogu očuvati i zadržati na našoj zemlji

Velj 07, 2018
Miroslav Škoro krajem prošle godine obranio je doktorsku disertaciju „Modeli upravljanja i raspodjele prihoda glazbene industrije u uvjetima digitalizacije“. S dr. sc. Miroslavom Škorom razgovarali smo o njegovu…
Perković
Razgovori

Razgovor s Branimirom Perkovićem: Država prevelikom poreznom presijom pili granu na kojoj sjedi

Velj 05, 2018
O pitanju slobodnog tržišta i temama matičnog okruglog stola „Slobodno tržište i nacionalni interesi“ razgovarali smo s Branimirom Perkovićem, ekonomistom, kolumnistom portala „Liberal.hr“ i pristašom ideje slobodnog…
Nina Obuljen Koržinek
O. Barišić

Ministrica Obuljen se nije ispričala javnosti nego drži lekcije o prošlim vremenima

Velj 04, 2018
Ako se netko ponadao da će sramotna predstava u kazalištu Kerempuh nagnati najodgovornije zamisliti se kakvu kulturnu politiku vode – zadržavajući na mnogim ključnim mjestima politički postavljene kadrove – prevario se.…
Istanbuslka konvencija
Hrvatski tjednik

J. Buljan: Istanbulska konvencija - opasnost za pravni poredak i demokraciju

Velj 06, 2018
U zabludi je onaj dio hrvatske javnosti koji misli da bi se Konvencija mogla prihvatiti kada bi se iz nje maknuli "rodni" elementi. (J. Buljan, HT)
Šovagović
Razgovori

Razgovor s Tomislavom Šovagovićem: Treba izići iz torova, rovova i krovova

Velj 01, 2018
Tomislav Šovagović (Šibenik, 16. prosinca 1976). je novinar „Glasa Koncila“ i izvršni urednik mjesečnoga magazina „Prilika.“ Diplomirani je novinar, teolog i književnik. Sa Šovagovićem smo razgovarali o posljednjoj…
Predrag Misic
Nevenka Nekić

Mišić nakon posjeta MUP-ovaca: Kad sam ja tebe domovino zanijekao? Plakat ćemo noćas ja i ti!

Velj 02, 2018
Vukovarski branitelj Predrag Mišić na Facebooku oglasio se objavom iz koje se može iščitati da je imao susret s MUP-ovim istražiteljima koji su ga ispitivali o onome što je radio u Vukovaru tijekom Domovinskog rata.…
Ivan Brodić
Razgovori

Razgovor s Ivanom Brodićem: Energetska neovisnost i suverenost demagogija je ignoranata i populista

Velj 06, 2018
O posjetu potpredsjednika Europske komisije za energetska pitanja, Maroša Šefčovića, Hrvatskoj i općenito o energetskim i s time povezanim geopolitičkim pitanjima razgovarali smo s Ivanom Brodićem, urednikom portala…
Gojko Boric
Hrvatski tjednik

G. Borić: Dok lijevi autori žare i pale po hrvatskome medijskom prostoru, konzervativni bivaju ograničavani ili prešućivani

Velj 05, 2018
Hrvatska je još uvijek na razini „socijalističkih navika“ pa se ne treba čuditi zašto nas vani ne poštuju i cijene. To će biti sve dotle dok se zakonima ne omogući svrgavanje starih kadrova i mlađima dade mogućnost da…
Ranković
Hrvatski tjednik

D. Pešorda: Ulicom Aleksandra Rankovića drito u...

Velj 11, 2018
Izbor čovjeku u Hrvatskoj, podrijetlom iz Bosne ili Hercegovine, je biti Frljić ili Praljak. Dok Frljiću grad i država plaćaju da režira tuđe smrti i smaknuća, Praljku je hrvatska i međunarodna javnost velikodušno…
Hitrec
H. Hitrec

H. Hitrec: Pupovac je središnja osoba Vučićeva posjeta

Velj 12, 2018
Pupovac je središnja osoba Vučićeva posjeta, a ne Vučić kojega dovlači na opći sabor SNS-a i ondje ga potrošiti. Hrvati šute, osim udovica hrvatskih branitelja i generala Sačića, ostali su valjda na vrijeme pacificirani…
Bilač
Hrvatski tjednik

S. Bilač: Zašto tonemo

Velj 13, 2018
Dok Donald Trump, Viktor Orban i Mateusz Morawiecki govore o vrijednostima, ponosu svoje nacije i domovine, dok američki Kongres 12 minuta plješće udovici poginuloga vojnika, o čemu govori hrvatski premijer? Ali…
Kolinda RH
Pitali smo

Veliki prilog o posjetu Aleksandra Vučića Hrvatskoj

Velj 15, 2018
Posjet Vučića Hrvatskoj za Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća komentiraju: Marija Slišković, Maja Runje, Matko Marušić, Kazimir Mikašek Kazo, Pero Kovačević, Miljenko Stojić, Josip Jović, Mile Prpa, Stipe Kutleša i Ivan…
Borić
Hrvatski tjednik

G. Borić: Samokritika i istina najbolji lijek protiv srpskih laži

Velj 14, 2018
Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova dostojanstveno je reagiralo na srbijansku provokaciju u središtu UN-a, ali budući da je mjesecima prije moralo znati 'što se iza brda valja' trebalo je pripremiti…
Copyright © 2018 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).